Gode produkter mod bumser på kroppen

15.05.24

Indeholder reklamelinks*

I går skrev Helene en række gode tips til, hvordan du kan forebygge og afhjælpe bumser på kroppen. Det er da en god anledning til at komme med vores bedste tips til produkter, der er særligt velegnede til at behandle større områder af kroppen med.

Og jeg kan lige så godt sige det med det samme. Det er lidt tyndt – beklager. Jeg synes faktisk ikke, der er ret meget, der er helt vildt velegnet.

De samme produkter, som virker i ansigtet, virker også på kroppen. Så når kombinationen af salicylsyre og azelainsyre virker særligt effektivt på bumser i ansigtet, så gør den naturligvis også det samme på kroppen.

Samme ingredienser – mere besværligt

Det primære problem med bumser på kroppen er, at det bare er markant mere besværligt at smøre ryg, baller eller lignende områder ind to gange om dagen. Produkter til kropsbrug kan selvfølgelig også laves som en kropsvask, men en aktiv ingrediens, der skylles af med det samme, virker bare ikke lige så godt, som en ingrediens i et produkt, der smøres ind og bliver siddende på huden.

Der er derfor ikke helt nogen perfekt og ergonomisk løsning på problemet – måske er det her, du skal overveje at smutte en tur til lægen og få noget på pilleform, fordi det bare er nemmere?

Men hvis du ellers følger de gode råd i indlægget her, så kan du også overveje følgende produkter:

Store og flydende

T-Zone Peeling og Azelainsyre 10% er vores power couple mod bumser – både i ansigt og på kroppen. Kombinationen af salicylsyre og azelainsyre virker først eksfolierende og dernæst udrensende.

Men et flydende produkt kan bare være nemmere at arbejde med til kroppen end ovenstående cremer. Især hvis du skal forsøge dig med den akrobatiske øvelse, det er at fordele et produkt på din egen ryg. JorgObé BHA Exfoliator* er et flydende produkt med 2 procent salicylsyre, der er en del nemmere at fordele over større områder.

Til kropsbrug spiller prisen pr ml. også en stor rolle. Normal sælger for eksempel en flydende toner fra Spotles Skin med 2 procent salicylsyre og 1 procent AHA, der er meget billig og stadig effektiv.

Jeg drømmer selv hede drømme om en spray, som ville gøre nemmere i praksis. Dem findes der flere af med salicylsyre i meget små mængder. Det er ikke lovligt at sælge over 0,5 procent salicylsyre på sprayform – desværre.

Flydende glykolsyre er der til gengæld meget af på markedet, og det er billigt. For eksempel fra The Ordinary* eller fra The Inkey List*. Flaskerne er store og prisen er lav. Hvis det skal være ekstra nemt, så kan det jo hældes om på en sprayflaske?

Woods har lavet en Niacinamid mist med 5 procent på en praktisk sprayflaske. Nogle studier har vist en positiv effekt på akne af niacinamid. Endda helt ned i koncentrationer på 4 procent i dette tilfælde. Niacinamid er særligt godt til at regulere produktion af sebum og til at lindre rødme og irritation i forbindelse med bumser.

Vaskeprodukter til badet

Der er to vaske-produkter, som er værd at prøve til besværlige steder som især ryggen – selvom det helt ubetingetet er et issue, at man vasker de aktive produkter alt for hurtigt af igen.

Den ene er Salicylic Acid Cleanser fra Inkey List*. Det er en rens med 2 procent salicylsyre.

CeraVe SA Smoothing Cleanser* kender mange, men den indeholder kun 0,5 procent salicylsyre. Der er dog også en anden syre i, nemlig den mildere gluconolactone.

Jeg har ingen praktisk erfaring selv, men hvis jeg havde bumser på kroppen og skulle vælge et effektivt renseprodukt til badet, ville jeg prøve med den højest mulige koncentration af salicylsyre – især når det bliver skyllet af igen som det gør med et renseprodukt. Så er der bare større sandsynlighed for at noget af det bliver hængende længe nok til at virke.

Min anden anbefaling er en gammel og meget usexet traver – nemlig Basiron. Basiron afbleger tøjet, det kan irritere og det er virkelig ikke en stor fornøjelse at bruge. Men det er et lægemiddel, og det virker. Det fås også som en vask, som gør det nemmere at bruge på ryggen og resten af kroppen.*

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *