NIOD – effektivt og overkompliceret

07.02.18
NIOD

NIOD

Skincare for the hyper-educated

Sådan kalder NIOD sig selv. NIOD der er et af canadiske DECIEMs mange forskellige brands (du kender nok bedst The Ordinary). NIOD står for Non-Invasive Options in Dermal Science.

Og NIOD er netop det modsatte af simple og letforståelige The Ordinary. Mystiske ingredienser, uforståelige navne, meningsløse forkortelser og ikke mindst høje priser.

Det, NIOD har til fælles med The Ordinary, er til gengæld ingen parfume og både effektive og spændende ingredienser.

Hos NIOD finder du produkter, du med garanti ikke finder magen til andre steder. Jeg kan ikke komme med en eneste dupe for et eneste af disse produkter (og dog – DECIEMs eget mærke Hylamide er et godt sted at lede).

NIODs produkter er unikke på både godt og ondt. Mange af dem er effektive og interessante. Men flere af dem har jeg helt ærlig ikke begreb om, hvad jeg skal bruge til, og med NIODs hyperkomplicerede tilgang, så gør de det ikke nemmere for deres kunder. Men det er bestemt heller NIODs mening. Det skal være svært – og det er det også.

Vi har modtaget nogle af disse produkter gratis til test og købt nogle af dem selv:

NIOD Copper Amino Isolate Serum
Jeg vil starte med stjernen i serien. NIODs kobberpeptidserum. Kobberpeptid er de moderne peptiders moder. I langt de fleste antage-cremer i dag bruger man moderne collagenstimulerende peptider, som for eksempel Matrixyl, der er en af de mest udbredte. Kobberpeptid har man kendt siden 1973, og det har en dokumenteret effekt på mange ting herunder også rynker. Der findes ganske få produkter med kobberpeptider, men de få, jeg har prøvet, har været overbevisende effektive. De kan noget helt specielt, der bedst kan sammenlignes med EGF. NIOD Copper Amino Isolate Serum er det produkt, jeg kender, med den absolut højeste koncentration af kobberpeptid, og hvis du vil prøve denne helt særlige ingrediens, så er dette en oplagt mulighed.

For sanserne er det til gengæld en knap så behagelig oplevelse. I den komplekse og videnskabelige NIOD-ånd, så skal man selv blande sin serum, der kommer i to flasker, som man blander. Resultatet er en tyndtflydende smølfeblå serum, der lugter kraftigt af lim. Der er igen farvestof eller duft tilsat, og den blå farve kommer fra den aktive kobberpeptid, der er blå. Så det er den uforfalskede oplevelse af det aktive stof, man får her.

645 kroner for 15 ml.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex
Almindelig hyaluronsyre er selvfølgelig ikke nok for NIOD, så de blander 15 forskellige versioner af hyaluronsyre i deres hyaluron-komplex. Virker 15 former for hyaluronsyre bedre end 1? Tjah… Mængden af hyalonsyre betyder nok mindre end, hvilke typer man har valgt. Og her er der i hvert fald ikke noget at udsætte på NIOD. Det er især størrelsen, der er afgørende, når vi taler om hyaluronsyre og her er også de helt små med. Samtidig er der flere interessesante stoffer i, der kan øge hudens egen produktion af hyaluronsyre.

Der er også en meget interessant aminosyre med lysnende effekt på huden, planteekstrakter der kan øge hudens egen produktion af hyaluronsyre mm.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex er en serum, der er tynd som vand, og hvis du sammenligner den med øjeblikkeligt fugtende og lækre serum som for eksempel hyaluronserum fra MUTI eller Eucerin, så bliver du fælt skuffet. Den er temmeligt tør og ikke spor fugtende umiddelbart. Det er de aktive ingredienser og den længevarende effekt, man skal se efter her.

285 kroner for 15 ml.

NIOD Flavanone Mud
NIODs muddermaske er virkelig sær. Den er meget tyndtflydende og kommer i en syltetøjskrukke, så man skal bruge en ske for at få den op. Den findes også i en mere praktisk tube på 100 ml.

Den består af tre typer ler tilsat en masse skønne ingredienser såsom resveratrol. Men som altid med skønne ingredienser, som man skyller af igen, så har de en minimal effekt.

Virker disse tre typer eksotisk ler så bedre end enhver anden lermaske til at opsuge fedt fra huden? Pas. Jeg har knastør hud, så det kan jeg ikke vurdere. Der findes heller ikke videnskabelige undersøgelser af den slags.

325 kroner for 50 ml.

NIOD Photography Fluid
Photography Fluid er makeup fra NIOD. NIOD beskriver selv Photography Fluid 8% som:

“This serum-textured surface treatment complements the approach of NIOD’s Photography Fluid, Opacity 12% by balancing light absorption effects (in contrast to light reflection focus of PF 12%) with selective reflectiveness of darker interference pigments. Like PF 12%, this effort is supported by perfecting prisms and topical photo-finishing technologies to offer radiance in life and specifically through the camera lens.”

Så forstår du helt soleklart, at dette er et produkt til contouring, lavet af en blanding af silikone og titanium dioxid (et mineralsk solfilter og farvestof) tilsat mørk farve og glitter? Godt, for jeg gjorde ikke…

Photography Fluid findes i to versioner – 8% og 12%. 12 % er en lys beige til hele ansigtet. 8% er en mørk bronzer/contour.

Effekten af Photography Fluid 12% er ganske fin. Blandingen af silikone og titanium dioxid giver en meget fin og let dækkeevne, der svarer til en let BB cream. Den findes kun i en farve, og der er meget shimmer i. Der er dog ikke ret meget farve i, så den ene spænder ekstremt bredt. Jeg har set den brugt på selv dybe hudtoner.

Jeg har dog en væsentlig anke. Med en så høj koncentration af et mineralsk solfilter, så forstår jeg ikke, at man ikke er gået hele vejen og har angivet en SPF på produktet. Det virker meningsløst for mig at bruge en så stor mængde af et solfilter i mit ansigt uden at kunne stole på det til solbeskyttelse. Så vil jeg hellere bruge et produkt med SPF af mineralske solfiltre.

Photography Fluid 8% kan jeg ikke finde ud af at bruge pænt. Det er en mørk flydende bronzer med meget perlemor, og den bliver ikke pæn på mig.

225 kroner for 50 ml.

Her kan du købe det (reklamelinks)
NIOD har netop åbnet en stander i Magasin på Kgs. Nytorv, så du nu kan købe produkterne der. Produkterne koster mellem 215 kroner og 1495 for den allerdyreste.

Du kan også købe NIOD på DECIEMs egen webshop. De sender fra UK, så du får ikke problemer med told og moms. Det er også her du finder Hylamide og DECIEMS øvrige brands.

 

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Anne

Det lyder, at The Ordinary kommer til foråret med “Buffet + Copper peptides 1%”. Det bliver forhåbentlig med en bedre pris.
Jeg synes også, Niod er totalt forvirrende – ikke kun produkterne men også beskrivelserne af dem.
Jeg har dog kigget lidt på deres Survival, men jeg kan ikke gennemskue, om der er noget om snakken, eller om det bare er en dyr kedelig solcreme.

Katja Moikjær

Det er en mineralsk solcreme med titanium og zink (ligesom vores egen). MEN jeg synes godt nok de har været nærige med det – et udvalg på SPF 10,20 og 30? SPF30 ser ok ud.

Maria

Tak for (endnu) en god anmeldelse! Har i planer om at teste Ecooking? Synes det lyder interessant – dansk, til fornuftige priser og umiddelbart nogle gode ingredienser.

Katja Moikjær

Ja, vi arbejder på det 🙂

Lena H

Jeg er meget glad for mine produkter fra Deciem (Niod, Hylamide og The Ordinary), men deres produktbeskrivelser og marketing irriterer mig grænseløst. Alt deres tekst er overkompliceret, ofte grænsende til prætentiøst. Desuden er det også mærkeligt at de sælger rigtig gode og effektive syreprodukter gennem The Ordinary, men at de fraråder at man bruger syre på huden under alle produktbeskrivelser af deres syreprodukter.
Derudover bruger de mange ressourcer på at udvikle nye produkter, og de kan ikke holde deres eksisterende produkter på lager. Derudover kan de heller ikke levere nye produkter til den lovede tid (fx The Ordinary’s solcremer).
Dertil kommer så de seneste mildest talt bizarre Instagram posts fra Deciems officielle konto, samt rygterne om et giftigt arbejdsmiljø og chikane, der lige nu florerer på nettet.
Okay, det blev en lidt lang kommentar. Summa summarum er at produkterne er fantastiske, men virksomheden bag virker som om de har en dårlig ledelse og er ustabil.

HeLene

Tak for godt, brugbart skriv!!! Skriver I også noget om fractionated eye serum, måske? Vist er den med på billedet?
God weekend!

Katja Moikjær

Ja… Jeg ved bare ikke helt hvad jeg skal mene 😀

HeLene

Nå, ok men tak for svar. Jeg har brugt den lidt, men er nok ret krævende med mine mørke rande. Kun en enkelt creme har virket på mig og det var Estee Lauder Uncircle, gud ved hvad den indhold, jeg var ikke så savvy den gang, men noget gjorde den og det var ikke kun kosmetisk (mica etc). Niod synes jeg fugter og strammer lidt op, men skal nok bruge den længere endda. Har du noget at sige om indholdet måske? Det lyder hypet men er lidt svært at overskue når man kun er educuated og ikke hyper educated måske??

Katja Moikjær

Der er ALT i. Så den bør virke. Men spørgsmålet er om man ikke skulle smøre den i hele ansigtet…

HeLene

Tak for svar, tror måske den bliver lidt dyr at bruge i hele fejet 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *