Anmeldelse: Ivy Aïa hudpleje fra Normal

19.11.17
Ivy Aia

Ivy Aia

Dansk, uden parfume og allergimærket. Hvad mere kan man ønske sig?

Well, en hel del, når man skal vælge produkter til ansigtspleje. Så er det faktisk ikke nok, at tale om, hvad der ikke er i. Det er efter min mening endnu vigtigere at tale om, hvad produkterne kan. Og i Ivy Aïas tilfælde er det gammel creme på nye tuber. Nærmere bestemt marseliscreme, arkivcreme og panthenolcreme, som du kender den fra apoteket.

Tag endelig ikke fejl, jeg bruger selv masser af den slags creme, men det er nok ikke lige det, jeg forventer at finde i en helt ny serie ansigtspleje.

Vi har købt og afprøvet seks produkter fra Ivy Aïa. Alle produkterne er uden parfume og koster 49 kroner pr styk i Normals butikker.

Ivy Aïa Face Cream with Hydrating Formula – dry skin – 100 ml.
Ivy Aïas ansigtscreme til tør hud er fuldkommen identisk med god gammeldags marselisborgcreme. Marselisborgcreme er en gammel dansk opskrift på creme, som du kan finde på apoteket under mange forskellige brands, og denne ansigtscreme er 100% identisk. Der er fedt i og intet andet.

Marselisborgcremen er en fremragende fedtcreme til tør, ødelagt og eksemplaget hud. Det er en creme, jeg vil bruge til vintertørre kinder, børneeksem eller til ekstremt tør hud.

Prisen på Ivy Aïa er cirka det samme, som du kan finde 100 ml. Marselisborgcreme for på apoteket, og emballagen er pæn. Så det er ikke et dårligt køb.

Men er det en creme, man vil bruge som almindelig ansigtscreme? Så skal du i hvert fald have meget MEGET tør hud, ikke bruge makeup bagefter og ikke forvente en eneste aktiv ingrediens.

Ivy Aïa Face Cream with ProVitamin B5 – normal/combination skin – 100 ml.
Ivy Aïas ansigtscreme med panthenol er derimod en panthenolcreme. Helt almindelig panthenolcreme, som du kan købe på apoteket og i Matas. Er det en velegnet ansigtscreme til normal/kombineret hud?

De fleste af jer ved nok udemærket, hvad en almindelig panthenolcreme er, så det vil jeg lade jer selv om at vurdere.

Men vær opmærksom på, at der er ingredienser i, som er berygtede for at kunne tilstoppe porerne. For eksempel Isopropyl myristate har et notorisk rygte for at give udbrud.

Ivy Aïa Body cream with lanolin – 250 ml.
Efter marselisborgcreme og panthenolcreme kommer så den gode gamle arkivcreme. En klassisk og velkendt opskrift på fedtcreme med lanolin. Aldeles fremragende til tør hud overalt på kroppen. Er du allerede fan af arkivcreme er dette ikke noget dårligt køb. 250 ml. til 49 kroner er billigere end på apoteket. Forventer du en moderne og delikat bodylotion, bliver du skuffet.

Ivy Aïa cleansing mousse with vitamin B3 – 150 ml.
Ivy Aïas rensemousse er et virkelig godt køb. Mild, blød, behagelig, lækker skum og en virkelig god pris. Jeg har intet at udsætte på den – tværtimod. Ph-værdien får jeg til 5 (læs mere her). Den indeholder sodium lauroyl sarcosinate som det vaskeaktive stof og er virkelig mild.

Ivy Aïa Micellar Cleansing Water – 200 ml.
Hvis jeg bruger en lille smule af Ivy Aïa Micellar Cleansing Water på et ansigt uden makeup, så tåler jeg den ok. Men forsøger jeg at fjerne en komplet makeup med den, så ender jeg med et meget rød og irriteret ansigt. Vi bliver bestemt ikke gode venner. Jeg tror faktisk aldrig jeg har været så rød i ansigtet efter at ave fjernet makeup?

Skal du kun bruge den til lidt mineralpudder eller som rens på makeupfri hud, så kan du måske give den et forsøg, men jeg kommer ikke til at anbefale den. Jeg vil meget gerne høre, hvilke erfaringer I andre har?

Ivy Aïa Skin Tonic with Hyaluronic Acid – 100 ml
Denne lille skintonic lover at eksfoliere, blødgøre og opfriske din hud. Og her har vi nu også flere aktive ingredienser at skrive om. Der er tre aktive ingredienser i denne lille 100 ml. flaske. Hyaluronsyre, panthenol og allantoin.

Allantoin er den ingrediens, der hentydes til, når Ivy Aïa lover eksfoliering. Allantoin er en velkendt og gennemtestet ingrediens i hudpleje, og den er bestemt et godt valg i hudpleje – du har nok allerede mange cremer stående derhjemme, hvor den er i. Allantoin hjælper huden med at udskifte hudens celler og binder fugt i huden. Det er en meget meget mild eksfoliering, vi taler om her.

Hyaluronsyre behøver næppe nogen præsentation. Den binder fugt i huden.

Der er også reparerende panthenol i denne lille fine skintonic, der ikke indeholder hverken alkohol eller andre irriterende eller udtørrende ingredienser. Hvis du godt kan lide at bruge skintonic, så er denne bestemt en mulighed.

Opsamling
Min allervarmeste anbefaling går altså til rensemoussen, som er mild og behagelig. Er du til skintonic, så er den lille fra Ivy Aïa ikke et dårligt bud. Makeupfjerneren bliver jeg ikke gode venner med.

Ansigtscremerne og bodycremen består af hhv. marselisborgcreme, panthenolcreme og archivcreme, som vi kender dem fra apoteket. Prislejet er fornuftigt og endda i body cremens tilfælde lavere end apotekets, men forvent ikke moderne ansigtscreme eller bodylotion. Det her er klassiske fedtcremer.

Her kan du købe det
Ivy Aïa koster 49 kroner pr stk i Normals butikker.

PS. Opdatering: Navnet er inspireret af både det grønlandske navn “Aviaja” og pigenavnet “Eva”. Eva betyder “liv”. “Ivy Aïa” skal udtales på engelsk.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Inge

Hej med jer,
Jeg ved ikke, om man kan kommentere på et opslag så forsinket, som jeg gør her, og stadig få svar, men nu giver jeg det er skud 😅 Jeg har nemlig netop købt rensemoussen, som I også har anbefalet her. Jeg oplever dog, at når jeg bruger den til at fjerne alt min makeup (både hud- og øjenmakeup), så oplever jeg, at jeg vågner op med sindssygt meget slim i øjnene! Ja sorry for de mange detaljer 😅 Det er som om mine øjne bliver meget irriteret og tørre, og når jeg så sover, så producerer de ligesom ekstra væske for at
gøre godt for det… eller noget! Jeg ved ikke så meget om området 🙆🏼‍♀️ Har I mon en forklaring på det, eller noget, jeg gør forkert?
Mange hilsner fra Inge – og tak for en SKØN blog og nogle skønne produkter 🙏

Katja Moikjær

Kære Inge. Tak for det gode spørgsmål. Det har jeg ingen fornuftig forklaring på, men sådan er det altså bare med produkter. Nogle gange oplever man reaktioner, der ikke kan forklares. Stol på din egen fornemmelse og lyt til dine øjne. Det er vist ikke et produkt til dig. Kh. Katja

Cecilia jensen

Hej. Jeg er begyndt at bruge rensemoussen. Og oplever faktisk at min hud bliver utrolig tør af denne.. hvordan kan det være. For de andre produkter som jeg bruger derfra, er så gode

Helene Randløv Hansson

Hej Cecilia
Nu ved jeg jo ikke, hvad du brugte før, men der kan være mange forklaringer. Generelt anbefaler vi slet ikke brugen af vand.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *