Anmeldelse: Matas T-Zone Peeling, My Moments Sweet Treat AHA Serum og Plaisir Fix It T-Zone Serum

14.11.17
Plaisir T-Zone Serum, My Moments by Matas AHA Serum, Matas T-Zone Peeling

Plaisir T-Zone Serum, My Moments by Matas AHA Serum, Matas T-Zone Peeling

Matas har med deres egen stribede T-Zone Peeling og en AHA Serum fra deres egen spa-serie My Moments lanceret to produkter, der unægtelig ser ud som om de på navnesiden har ladet sig inspirere af vores egne bestsellere Pudderdåserne AHA Serum og Pudderdåserne T-Zone Peeling.

Vi har derfor også fået mange spørgsmål på, om indholdet også er det samme, og det vil vi selvfølgelig meget gerne svare på. Vi tager det kun som en kompliment, når andre mærker lader sig inspirere af det, vi laver, og vi vil her forsøge at sammenligne produkterne lige så sagligt, som vi plejer, og efter de samme standarder, som vi altid forsøger, selvom vi naturligvis har en meget personlig interesse.

Sammen med Plaisir Fix It T-Zone Serum, der også er Matas eget mærke, så har Matas nu tre eksfolierende serum eller peelinger i deres egne serier. Og disse tre serum vil vi gennemgå her.

Matas T-Zone Peeling
Matas T-Zone Peeling indeholder tre interessante aktive ingredienser: Glykolsyre, niacinamid og neem-ekstrakt. Sammenlignet med Pudderdåsernes T-Zone peeling er det altså et helt andet produkt, da vi bruger salicylsyre som den aktive ingrediens.

Matas T-Zone Peeling indeholder glykolsyre i en mængde, jeg desværre ikke kender. Men vi kan prøve at sjusse os lidt frem til det. Pudderdåsernes egen AHA-serum, som er det mere korrekte produkt at sammenligne Matas T-Zone Peeling med indeholder 7% glykolsyre. På vores ingrediensliste står glykolsyre som nummer 3. På Matas T-Zone Peeling står den som nummer 5 lige efter en polymer, man typisk bruger i koncentrationer på 0,5-2%. Og der vil altså være mindre glykolsyre i T-Zone Peelingen fra Matas.

Opdatering: En af vores hjælpsomme læsere har fået oplyst, at der er 2,1 % glykolsyre i T-Zone Peelinge fra Matas.

Lige efter glykolsyren kommer så niacinamiden, og hvor en enkelt procent eller to ligger i den lave ende for glykolsyre, så er det til gengæld en fin koncentration for niacinamid, der ikke behøver så høje koncentrationer for at udøve sin magi. Vi bruger selv 1% i vores egen T-Zone Peeling. Læs mere om niacinamid her.

Så kort sammenligning af de to T-Zone Peelinger: Pudderdåsernes T-Zone Peeling og Matas T-Zone Peeling indeholder ikke det samme. Vi bruger 2% salicylsyre, der får vores T-Zone Peeling til at virke. Den smule glykolsyre, der er i Matas T-Zone Peeling vil ikke kunne give det samme resultat.

Det er derfor mest korrekt at sammenligne Matas T-Zone Peeling med glykolsyreprodukter som for eksempel vores AHA Serum, Paula’s Choice AHA produkter eller The Ordinary. Her er det vores vurdering, at Matas ligger i den temmelig lave ende, når det kommer til koncentration. Derudover er en ph-værdi på 4,5, som der står på emballagen, i den høje ende for en syrepeeling. Jeg ville derfor ikke forvente mig alt for meget, når det kommer til eksfoliering fra Matas T-Zone Peeling.

Synes du, at Pudderdåsernes Musthave og Paula’s Choice er for dyrt, og er du ude efter et billigt alternativ, så se hellere på The Ordinarys glykolsyre til 7%, der er det pt. billigste køb.

Og så til det, der gør Matas striber mod uren hud interessante: Neem ekstrakt. Den er ikke kun i Matas T-Zone Peeling, men også i flere af produkterne i resten af serien.

Neem er et træ, der gror i Indien og de omkringliggende lande. Alle dele af træet har været brugt i årtusinder i traditionel siddha, unani og ayurvedisk medicin til en lang række af formål herunder også på huden til at behandle eksem, psoriasis mm.

Neem har en lang række antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber, men det er svært at finde vestlige medicinske undersøgelser, der kan belyse en sammenhæng mellem neem og akne. Det er en meget spændende plante, og en jeg selv gerne ville prøve, fordi den ser ud til at kunne have en lang række potentielle effekter. Hvis du interesserer dig lidt for ayurveda og vil læse mere om neem, så kan du læse mere her.

Jeg vil selv vælge Matas Special Face Gel, som ikke indeholder syre, og som umiddelbart ser ud til at indeholde lidt mere niacinamid og neem – uden jeg dog kan vide det med absolut sikkerhed.

My Moments by Matas Sweet Treat AHA Serum
My Moments serien fra Matas blev lanceret i vinters, hvor vi anmeldte de første produkter i den ret omfattende serie. Sweet Treat AHA Serum er afgjort det mest interessante produkt i serien indtil nu.

Sweet Treat AHA Serum indeholder frugtenzymer, som virker let peelende. De svarer til frugtenzymer, som du finder i for eksempel Mellisa AHA creme eller enzymmasker som disse fra blandt andet Oskia.

Enzympeelinger har bestemt en berettigelse. De er gode til at give en øjeblikkelig glød til huden, og det er også det Matas Sweet Treat AHA serum kan. Derfor passer den også fint ind i My Moments spa-serien.

For den længerevarende effekt på huden, så er de rigtige AHA-syrer som for eksempel glykolsyre dog at foretrække, hvilket vi også har skrevet om her. Se også hvad Paula Begoun skriver om frugtekstrakter og sukkerrør. Bruger du et AHA produkt med glykolsyre som for eksempel vores, Paula’s eller en af de andre effektive på markedet, vil du ikke opnå den samme effekt med enzympeeling i stedet. De virker grundlæggende anderledes.

Men Sweet Treat AHA serum passer godt ind i My Moments serien, og jeg bruger selv gerne masker med enzymer, når jeg trænger til et hurtigt pick-me up af min hud. Fordi de virker til at give en meget hurtig og fin overfladisk og synlig forbedring af huden. Jeg bruger syre hver dag til at holde min hud pæn, men jeg bruger enzymer på de dage, hvor jeg trænger til en hurtig forbedring.

Og Sweet Treat AHA Serum har den helt store forskel frem for en maske, at den bliver siddende på huden, og det gør den til et bedre valg end en af de mange enzymmasker, der findes. Så er du til enzymer fra sukkerrør, pilebark og blåbær, så vil jeg klart anbefale denne fremfor en maske, du vasker af igen.

Plaisir Fix It T-Zone Serum
Den syrefri T-Zone Serum fra Plaisir er det efter min mening mest interessante produkt af de tre. Her begynder Matas nemlig at lege med noget rigtig sjovt: Fermenterede enzymer.

Jeg er selv kun stødt på det i masker før, blandt andet den skønne Pumpkin Enzyme Mask fra Peter Thomas Roth. I Plaisirs T-Zone Serum kommer enzymerne fra granatæble fermenteret med mælkesyrebakterier, og jeg synes, det er en stor glæde at kunne skrive om så avancerede og nye ingredienser, når man skal anmelde et nyt Matas produkt til 120 kroner.

Bakterier og fermentering er stort i helsekostbranchen og nu også til huden. Her er Matas virkelig først med det sidste nye. I dette studie viser forskerne at fermentering af blåbær bringer antibakterielle og antioxidante egenskaber frem, som blåbærerne ikke have i forvejen. I dette studie har man fermenteret ginseng og fået ny antiage egenskaber ud af det. Så hvorfor ikke også fermenteret granatæble?

Der er en meget flot række af øvrige ingredienser i Plaisir Fix It T-Zone Serum:

  • Galactoarabinan binder fugt i huden og giver en meget mild eksfoliering
  • Hyaluronsyre binder fugt i huden
  • A-vitamin i form af retinyl palmitate sammen med zink og iris er et kompleks, som sammen skal kunne hjælpe på akne. Producenten af komplekset har selv materiale, der viser en effekt, der findes ikke uafhængige studier
  • Pink pomelo ekstrakt er et let peelende enzym

Jeg er vild med T-Zone Serum fra Plaisir, der er min absolutte favorit af disse tre. Jeg synes, det er en meget interessant blanding af nye og innovative ingredienser, som Matas har mikset her. Plaisir Fix It T-Zone Serum vil kunne have en generelt forbedrende effekt på mange typer hud og ikke kun uren hud. Det er et fint enzymserum, som også er god til at give et hurtigt boost til grå og trist hud.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Matas Striber, My Moments by Matas og Plaisir er alle Matas egne serier, der kun kan købes i Matas og på Matas.dk

Matas T-Zone Peeling koster 60 kroner for 50 ml.

My Moments By Matas Sweet Treat AHA Serum koster 199 kroner for 30 ml.

Plaisir T-Zone Serum koster 120 kroner for 50 ml.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
40 kommentarer
Nanna

Rigtig godt indlæg, som i mine øjne fremstår meget reelt og sagligt trods jeres åbenlyse interessekonflikt.
Jeg er selv lykkelig bruger af jeres T-zone peeling, som jeg bruger hver aften. Vil jeg kunne kombinere dette med brug af Plaisirs Fix It t-zone serum (og i så fald morgen eller aften?) og Matas My Moments Sweet Treat AHA serum i ny og næ, når huden trænger til ekstra glød? 🙂

Katja Moikjær

Ja, det kan du sagtens 🙂
Og tusind tak, det er jeg rigtig glad for

Cecilie

Hej Katja,
Du skriver at T-Zone Serum fra Plaisir er syrefri – betyder det så at jeg kan bruge den sammen med jeres egen T-Zone Peeling? 🙂

Katja Moikjær

Ja, det kan du godt 🙂

Louise

Hej pudderdåser
Jeg elsker jeres t-zone peeling og bruger den flittigt, hver morgen og aften. Vil den fra plaisir skulle ovenpå min peeling? Kunne denne her fra plaisir være et alternativ, Plaisir No Shine Oil Free Gel 50 ml eller er den i nævner bedst? Mit største problem pt. er skinnende hud, en smule porer på næsen og så en enkelt bums i ny og næ..

Katja Moikjær

Jeg synes, du skal prøve den du nævner. Det ser ud til at være en gel med en meget høj koncentration af niacinamid. Meget interessant!

Amalie

Hej med Jer. Jeg vil rigtig gerne begynde at bruge nogle af de peelings, som I skriver om. Jeg har prøvet at kigge lidt rundt i Jeres forskellige indlæg. Er Jeres T-zone peeling nogenlunde den samme, som det produkt fra Paulas Choice som også er nævnt med samme evner?

Katja Moikjær

Ja. Vi bruger 2% BHA og det er det samme der er i hendes 2% BHA. Hun har bestemt været forbillede for netop det produkt. Så har vi også tilsat 1% niacinamid og (efter vores egen mening) gjort vores konsistenser lækrere.

Amalie

Tusind tak for svar! Jeg skal helt sikkert købe jeres t-zone peeling snarest 🙂

Amalie

Hej igen. Så har jeg da lige endnu en forespørgsel. Hvis jeg har en smule sart hud med tendens til rødme og hudorme på næsen, som jeg gerne vil have bugt med. Vil i så anbefale jeres t-zone peeling med BHA eller jeres AHA serum? Tak! Hilsen Amalie

Katja Moikjær

Helt klart T-Zone Peeling 🙂

Amalie

Tak for svar og en meget informativ blog!

Therese

Hej, jeg bruger jeres t-zone peeling dagligt, men efter 1 års brug får jeg stadig ofte bumser, og jeg har en masse knopper i ansigtet samt talgknopper. Når jeg kører min hånd over ansigtet, føles det altså ikke ‘smooth.’ Anbefaler I, at jeg bliver ved med at bruge jeres peeling?

Katja Moikjær

Hej Therese. Oplever du ingen fordele ved den? Kh. Katja

Therese

Hej,
Nej, jeg synes ikke rigtigt jeg kan se en forskel, og jeg har nok været i gennem 3 flasker.

Katja Moikjær

Så skal du bestemt ikke bruge mere tid på det. Jeg er ked af, det ikke har virket.

Therese

Jeg synes ikke rigtigt, at jeg har fået noget ud af at bruge den desværre.

Therese

Er der en grund til det ikke har virket på min hud? Jeg vil jo gerne forbedre udseendet af min hud, da jeg hele tiden har et par bumser og en masse knopper i panden, så burde jeg prøve plaisir fix it serum i stedet?

Therese

Eller kan jeg bruge jeres AHA serum til min hud?

Katja Moikjær

Jeg synes du skal prøve en af dem. Enten vores AHA eller T-Zone Serum fra Plaisir. De virker anderledes, og det er bestemt muligt at en af dem kan virke, når nu salicylsyre ikke fungerer for dig.

Therese

Hej igen
Som tidligere skrevet hjalp T-zone peelingen ikke på min hud. Jeg har nu brugt jeres AHA serum i næsten to måneder, men jeg får stadig ømme og røde bumser, og nu også andre steder i ansigtet, end jeg plejer. Skal jeg stoppe med at bruge AHA? Og kan jeg bruge noget andet end AHA og BHA til eksfoliering?

Katja Moikjær

Hej Therese. Ja, hvis ikke det hjælper så skal du stoppe. Vil du ikke genopfriske min hukommelse? Har du været hos en læge med din hud? Er vi sikre på, at det er bumser, du har?

Therese

Tak for svar 🙂
Ja, jeg bruger epiduo og har gjort det i cirka 8 måneder, som virkelig hjalp på mine bumser, hvorfor jeg stoppede med epiduo i efteråret. Men siden november har jeg ugentligt fået bumser igen både i panden men nu også på kinderne, som jeg ikke plejer, så jeg bruger epiduo igen og har kombineret det med AHA, men jeg får stadig betændte bumser.

Katja Moikjær

Hverken AHA eller BHA kan behandle bumser og må ikke forveksles med medicin mod akne. De kan heller ikke erstatte disse. Det er eksfolierende produkter, som kan give generelt pænere hud og som i øvrigt virker godt i kombination. Da du brugte BHA – brugte du så samtidig epiduo?

Therese

Det kan jeg faktisk ikke huske, men det tror jeg, at jeg gjorde. Da jeg brugte BHA alene, så jeg ingen forbedringer, så måske jeg skal prøve igen i kombination med epiduo? Men det bliver ikke for hårdt for huden? Min hud skaller nemlig af af epiduoen.

Andreas

Hey Pudderdåserne!
Jeg har selv kontaktet Matas med henblik på at få oplyst procenten af glykolsyre og pH-værdien. I den mail, jeg har fået, skriver de, “2,1% Glycolic Acid og pH er 4”

Katja Moikjær

Perfekt! Tusind tak for hjælpen! På emballagen står der dog ph 4,5

Amalie

Hej igen. Jeg er begyndt at følge rigtig meget med på jeres blog, og jeg har været på opdagelse i nogle af jeres gamle indlæg, da jeg gerne vil prøve nogle nye produkter af, da jeg endnu ikke har fundet dét, som bare virker for mig. Jeg har egentlig pæn hud, den er en smule sart og jeg har tendens til rødme specielt på kinder og hage. Derudover døjer jeg med hudorme på næsen. Jeg tænker at begynde at bruge jeres t-zone peeling og plaisir fix it t-zone serum, da det virker som om at der er gode ingredienser i. Jeg faldt også over LING dual moisture emulsion, som jeg tænker kan være god for mig, da jeg ofte oplever tørhed omkring næsen og at min hud føles en smule stram. Kan jeg bruge alle de tre produkter sammen og i hvilken rækkefølge? Og kan LING dual moisture gøre det ud for en creme? Hilsen Amalie 🙂

Lindy

Jeg har kombinationshud med porer og hudorme. Min hud blev vildt fedtet af jeres BHA peeling og den gjorde ellers ikke en dyt for min hud i det år jeg brugte den. Det samme gælder for jeres AHA peeling. Er der en chance for at Matas’ produkter vil virke for mig?

Katja Moikjær

Hej Lindy. Hvor længe brugte du dem? Ja, de to sidste i anmeldelsen ville jeg bestemt forsøge så. Når syre ikke er noget for dig, så er enzymer bestemt et godt bud. Kh. Katja

Lindy

Jeg brugte først BHA alene, derefter alternerende jeg med AHA i omkring et år.

Trine

Jeg bruger jeres t-zone peeling og alt i en creme og om natten bruger jeg jeres ansigtsolie. Jeg overvejer at købe plaisir’s t-zone serum, men hvordan går den i spænd med at jeg også bruger t-zone peeling? Giver det ingen mening at bruge begge? Hvis det gør i hvilken rækkefølge bør man så? 🙂 Og lige et andet spørgsmål: kan man bruge t-zone peeling efter skin roller eller er det bedst blot med creme? 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *