Anmeldelse: My Moments by Matas

27.02.17
My Moments by Matas

My Moments by Matas

Vi har her på Pudderdåserne en stående intern joke om at lave parfumefri aromaterapi. Det skal man måske være miljøskadet skønhedsblogger for at kunne se det sjove i, men at lave parfumefri aromaterapi er selvfølgelig en umulighed. Det er i duften, vi finder den afstressende, beroligende, søvndyssende eller opkvikkende effekt, som æteriske olier kan have på sindet.

De fleste spa-serier udnytter denne effekt i deres produkter. Men når man er fornuftige Matas, der ikke vil have allergene parfumestoffer i sine produkter, hvad så? Kan man skabe en afslappende eller opkvikkende spa-serie alligevel?

Matas lancerede for nylig My Moments by Matas, der er en hjemmespa-serie til dit bad derhjemme. My Moments består af tre underserier:

Refreshing (kropsplejeserie)

 • My Moments Wake Up Souffle Body Butter
 • My Moments Helping Hand Cream
 • My Moments Fresh Start Body Scrub
 • My Moments Wash & Glow Shower Gel

Relaxing (kropsplejeserie)

 • My Moments Mindful Deluxe Body Oil
 • My Moments Everyday Treat Body Lotion
 • My Moments Oil Therapy Body Scrub
 • My Moments No Stress Shower Gel

Face Care

 • Rich Hydrating Face Cream
 • Silky Softening Cleansing Foam
 • Clarifying Deep Cleanse Coal Mask
 • Boosting Vitamin Gel Mask
 • Feeling Beautiful Face Scrub Mask

Ingen allergen parfume – ingen aromaterapeutisk effekt
Andelen af danskere med parfumeallergi er stigende, og derfor er det på alle måder prisværdigt, at Matas ikke bruger kendte allergene parfumestoffer i deres produkter overhovedet. Du kan læse meget mere om emnet her, og hvilke parfumestoffer du præcist undgår ved at købe Matas’ egne produkter. Men uden de æteriske olier, så står man tilbage med nogle meget lette, søde og flygtige dufte, der muligvis dufter godt, men absolut ingen effekt har på humøret som for eksempel rigtige aromaterapeutiske produkter kan have. Enhver afstressende eller opfriskende effekt fra de to serier må derfor skulle tilskrives oplevelsen af et dejligt bad og et lækkert produkt i sig selv.

Gode og solide ingredienser
Indholdet er baseret på gode og solide ingredienser, og du får rigtig meget for dine penge. Superinteressante ingredienser så som havtorn, havtang, morgenfrue, hybenkerne, panthenol, hvedekim og honning dukker op på tværs af ingredienslisterne.

Jeg har selv prøvet følgende produkter:

My Moments Helping Hand Cream – er en let men cremet håndcreme, med mange interessante ingredienser til ældede og solskadede hænder, herunder havtornekstrakt.

My Moments Mindful Deluxe Body Oil – er en fed og lækker kropsolie, der indeholder flere gode planteolier. I modsætning til de fleste andre krops”olier”, udmærker denne sig ved rent faktisk at indeholde næsten udelukkende olie og ikke ret meget andet. Produktet består udelukkende af mandelolie, rapsolie, shea, hvedekimolie og vandmelonkerneolie tilsat parfume og e-vitamin. Duften er harmløst sød og lidt sliksagtig.

My Moments No Stress Shower Gel – er en almindelig shower gel baseret på laureth sulfat med en duft, der kommer tættest på noget, jeg opfatter som en afslappende duft. Den er behaglig men har ingen særlige fordele i brug.

My Moments Rich Hydrating Face Cream – er en ansigtscreme på krukke til 199 kroner. Der er flere gode planteolier og planteekstrakter i, men for 200 kroner kan du få mere ansigtspleje for dine penge i bedre emballage.

My Moments Clarifying Deep Cleanse Coal Mask – vil jeg så gerne fremhæve her, fordi vi ser så mange eksotisk lydende lermasker dukke op, men i sidste ende er de alle baseret på kaolin, der kan fjerne overskydende fedt fra huden. Matas Clarifying Deep Cleansing Coal Mask gør det lige så fint som de andre og så endda uden de irriterende ingredienser, som mange andre af en eller anden grund gerne til tilsætte.

Niveauet af aktive ingredienser er generelt højt – også højere end vi plejer at se hos Matas striber. Til gengæld er priserne også lidt højere end de plejer. Udover lidt sulfater i vaskeprodukterne og en enkelt ansigtscreme på krukke, er her ingen deciderede dårlige valg og ikke noget der irriterer min hud – dog med forbehold for at jeg ikke har prøvet alle renseprodukterne.

Her kan du købe det
My Moments by Matas forhandles kun i Matas og på Matas.dk. Priserne ligger mellem 99 og 199. Der er lige nu 25% rabat til Club Matas-medlemmer.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Sisse

Jeg vil så gerne vide mere om hvad der kunne være et bud når I skriver ‘for 200 kroner kan du få mere ansigtspleje for dine penge i bedre emballage’.
Når man har helt almindelig hud (hvis der er noget der hedder det) og gerne ‘bare’ vil have en god ansigtscreme, der fugter og plejer, hvad vil I så anbefale når man snakker 200kr eller under.

Michelle

Må jeg ha lov at anbefale pudderdåsernes alt i en creme? Den er simpelthen så lækker og plejende. Jeg er så glad for jeg gav den et forsøg.

Louisa

Jeg har brugt jeres alt i en creme længe og er virkelig glad for den! Men hvorfor er der ingen solfaktor i? Og hvordan gør jeg i forhold til at beskytte mig mod solen, når jeg stadig gerne vil bruge alt i en cremen?

Helene Randløv

Hej Louisa
Fordi så ville det ikke være en Alt i en Creme 😉 SPF bruger man jo ikke som øjencreme, fodcreme, og alt mulig andet creme, i øvrigt er det heller ikke smart at bruge SPF om natten.
Jeg bruger selv SPF 50 ovenpå Alt i en Creme, det fungerer fint.
Kh. Helene

Louisa

Tusind tak for svar og det giver selfølgelig rigtig god mening 🙂 Skænt med rådet om at komme solcremen ovenpå, har altid været i tvivl.

Ida

Kunne du ikke tænke dig at forklare mig forskellen på de af Matas’ produkter som de skilter med er parfumefrie, og dem som de ikke gør? Denne serie kalder de for eksempel ikke for parfumefri, men alligevel er den naturligvis “produceret uden de 26 særligt allergifremkaldende parfumestoffer”.

Helene Randløv

Hej Ida
De produkter, hvor der står “parfumefri”, er uparfumerede og indeholder hverken kunstig eller naturlig parfume.
De produkter uden de 26 særligt allergene parfumestoffer går generelt uden om de æteriske olier, men indeholder altså andre parfumestoffer, oftest de såkaldte kunstige dufte.
Giver det mening?
Kh. Helene

Sveta

I har fuldstændig ret – mange gode ting i My moments, meeeen jeg syntes nu at deres Comwell serien ( specielt den grønne) var fantastisk. Og der var INGEN krukker. Hvorfor virksomheder laver creme i krukker: jeg forstår det ikke. Jeg er også gået over til jeres serie samt lidt fra ecooking. dejlige ting, og ikke ondt i pengepungen.

Helene Randløv

Så siger vi tak <3 <3 <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *