Fredagsfavorit: Maria Nila Dry Shampoo

04.11.16
Maria Nila Tørshampoo

Maria Nila Tørshampoo

Maria Nila laver nogle virkelig gode hårprodukter. Men som altid får jeg flip når kosmetikproducenter fremhæver sig selv som særligt dyrevenlige. 1) Jeg kan på stående fod ikke komme i tanke om et eneste hårplejeprodukt til salg i Europa, der er hverken mere eller mindre dyrevenligt end andre (vi har afskaffet dyreforsøg for længst) og 2) der er palmeolie i Maria Nilas faste håndsæbe, og det er dælme ikke ret dyre-venligt (lad være med at købe dem!).

Men Maria Nila kan lave hårprodukter, der fungerer. Både deres mere specielle såsom Colour Refresh, der kan lave lækre farveeffekter og genopfriske en hårfarve og mere almindelige produkter såsom tørshampoo.

Vi plejer at sige, at der ikke findes dårlige hårprodukter, kun dårlige match, og det gælder også tørshampoo. Os med tyndt og sjasket hår vil gerne have en med ekstra pudder og stivelse. Har du meget tykt hår, vil den samme tørshampoo muligvis fungere ad pommern til, så husk det, når du læser anmeldelser af den slags.

Maria Nila Dry Shampoo er både tør, stiv og pudret. Den både affedter og giver hold, men uden at være en af de ekstremt pudrede. Jeg bruger den både som tørshampoo i fedtet hår og som stylingspray i nytørret hår til at give hold og fylde.

De er ekstremt mange tørshampoo på markedet, og det er ikke et spørgsmål om, hvilken der er bedst, så meget som at finde det rigtige match mellem netop dit hår og tørshampoo.  Jeg har fundet mit perfekte match (for nu i hvert fald).

Her kan du købe det
Maria Nila Dry Shampoo koster 189 kroner for 250 ml. Du kan købe den hos frisøren, i StyleBox og på nettet hos for eksempel Nicehair.

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Hanne

Jeg købte denne tørshampoo i sidste uge og brugte den tre dage i streg efter anvisning fra frisøren. Min frisør anbefalede mig den som stylingsprodukt (jeg vasker hår hver dag). Jeg spurgte hende, om man godt kunne bruge den hver dag, for jeg mente at have læst, at det var en dårlig ide. Men det sagde hun, at man sagtens kunne. På tredjedagen mærkedes min hovedbund varm om aftenen, og jeg havde fået flere røde plamager/små sår i hovedbunden. Jeg har ikke brugt den siden. Nu er mit spørgsmål: når du bruger den som stylingsprodukt, bruger du den så ligesom du ville bruge en hårspray? Eller hvordan? På forhånd tak for svar 🙂

Katja Moikjær

Jeg bruger den i hovedbunden præcis som når jeg bruger tørshampoo.
Jeg oplever det samme som dig når jeg bruger tørshampoo i tre dage – helt uanset mærke. Det er ikke kun tørshampooen, der er problemet, men også fraværet af hårvask. Skælsvamp mm. trives skønt i fedtet hår og hovedbunden har godt af hyppigere hårvask.

Pernille

Jeg fik den anbefalet da min favorit fra Kevin Murphy var udsolgt alle steder, men jeg synes den lugter for parfumeret og stiver håret alt for meget, så det filtrer frygteligt. Men den gør sit arbejde som tørshampoo godt 🙂

Karin

Hej Katja – tak fordi du fortalt det om palmeolie, jeg anede det ikke. God weekend 🙂

Katja Moikjær

Selvtak og i lige måde 🙂

Louise

Hej pudderdåserne
Jeg er glad for Colab (både den almindelig og den med ekstra volume), savner virkelig en parfumefri (bedre/sundere) alternativ.
Min veninde har testet dem fra Ingredien og er godt tilfreds, men helt ærligt, så synes jeg 189,- pr. stk. er lidt voldsomt 🙁
Er der andre alternativer end Matas uparfumeret og Ingredien ?
Mvh. Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Ja, der er den fra Trine’s Wardrobe og fra Apotekets! Og så er der jo hårpudder, der kræver tilvænning, men kan blandes får meget lidt penge.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Altså… Hvis man har duftet til en uparfumeret tørshampoo, så ved man godt, hvorfor de putter parfume i! Det stinker værre end… Der er jo en masser sprit og gasser og hvad ved jeg i sådan en tørshampoo, der stinker værre end jeg ved ikke hvad.
Jeg kender ikke andre uparfumerede desværre – men stemmer også på Colab for et billigere – men parfumeret! – alternativ.

Victoria

Slet ikke relevant for dette indlæg, men bliver nødt til at skrive det, inden jeg glemmer det igen. Er det muligt at komme med en anmeldelse af Philip B produkter i den nærmeste fremtid? Især tørshampooen og deres andre stylingprodukter er jeg meget interesseret i at høre om indholdet lyder fornuftigt. 🙂

signe

Jeg tror måske i har misforstået hvad begrebet “dyrevenligt” betyder, især inden for beauty produkter.
Som vegetar (og på vej til at blive veganer) er det ofte ikke kosten man laver dyrevenlig men også de produkter man bruger. Og begrebet dyrevenlig betyder her, at der ingen animalske produkter findes i produktet.
Derudover når vi så snakker test af produkterne på dyr, så bliver mange af mærkerne (især de store som sælges over hele verden) klassificeret som ikke cruelty-free fordi de sælger i lande hvor der ikke er de samme regler for test på dyr, som der er her i europa. MAC er for eksempel lige røget af listen fordi de sælger i Kina, hvor det åbenbart er lovpligtigt at teste produkterne på dyr. Og så kan det godt være at det ikke er en forskel på selve produkterne, men det er selve firmaet der bliver klassificeret som ikke værende cruelty free. Nogle gange skeer det også at et mindre firma kommer ind under denne kategori blot fordi de er ejet af et at de større firmaer som tester på dyr.
Så selvom alle de beauty produkter der bliver solgt i europa er cruelty free, støtter man stadig dyretestningen hos valgte firma.

Katja Moikjær

Kære Signe. Jeg ved godt at man som veganer gerne vil have dyrevenlig kosmetik. Min pointe er bare igen – der findes meget få produkter derude, der IKKE er “cruelty free”. Der er undtagelser: Produkter med dyrehår, produkter med bivoks og honning (ikke vegansk men vist næppe “cruel” og få andre ting. Og selvfølgelig palmeolie, som godt nok er vegansk, men jeg vil bestemt ikke mene, det er et “cruelty free” produkt? Pointen er, at enhver kan kalde sig cruelty free – det er ikke nogen beskyttet betegnelse, og derfor er den ikke reelt brugbar.
Vi har skrevet mere om det her: https://pudderdaaserne.dk/2015/11/30/daaseposten-hvad-betyder-cruelty-free/
Så er der historien om de kinesiske dyreforsøg, den har vi dækket her: https://pudderdaaserne.dk/2013/02/01/forbud-mod-dyretest-af-kosmetik-i-eu/

Louise

Hej dåser
Ved I hvor jeg kan finde en indholdsdeklaration på Maria nilas produkter? Jeg søger specifikt efter oversigt over ingredienser i structure repair leave in cream, men kan ikke finde det nogen steder!
Håber I kan hjælpe?
Mvh. Louise

Katja Moikjær

Aqua, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Cystoseira Compressa Extract, Cocodimonium Hydroxypropoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Zea Mays Starch, Carbomer, Helianthus Annuus Seed Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Dimethiconol, Gluconolactone, Quaternium–95, Calcium Glocanate, Sodium Benzoate, Propanediol, Pentaerythrityl Tetra–Di–T–Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Triethanolamine, Dehydroacetic Acid, Pheonxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfym, CI 47005, CI 61570

Julie

Hvordan er tørshampooen i helt mørkt hår? Jeg hr lige fået farvet min hårbund mørk, og min tørshampoo fra matas “lysner” når jeg sprøjter den i. Så er på jagt efter en god tørshampoo til mørkt hår eller ihverfald én som ikke har for meget pudder.

Katja Moikjær

Denne er lidt pudret. Prøv hellere at se på deres nye lyseblå, som er helt uden pudder.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *