Re-post: Totalforbud mod dyreforsøg af kosmetik i EU

04.08.14
Marsvin
Marsvin
Foto: Christopher Schirner på Flickr

Det her er slet ikke nogen nyhed, men jeg hører stadig kommentarer som “L’Oreal tester jo også på dyr” eller “køb det-og-det mærke, fordi det er cruelty-free og ikke tester på dyr”.

Og det er i virkeligheden ren nonsens. For den gode nyhed er, at der i marts 2013 trådte et total-forbud i kraft i EU mod markedsføring af kosmetik, der har været testet på dyr.

Dyreforsøg med kosmetik har været forbudt i EU endnu længere – siden 2009. Men frem til marts 2013 var det altså stadig muligt at købe produkter i EU, der har været testet på dyr. Det er det ikke længere.

Snakken om dyreforsøg og cruelty-free makeup er altså heldigvis et overstået kapitel i EU. Det giver ganske simpelt ikke længere mening at gå efter eller at undgå særlige mærker af hensyn til forsøgsdyr, når vi taler om kosmetik.

Hvis I ikke tror mig, så læs her hos foreningen Forsøgsdyrenes Værn.

Dyreforsøg foregår stadig i EU indenfor medicinalbranchen, grundforskning mm. Men altså IKKE i forbindelse med kosmetik.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Angie

Cruelty free handlar ju inte bara om djurförsök men också om en produkt innehåller animaliska ingredienser så som kollagen etc. Cruelty free-symbolen ges endast till veganska produkter. Det handlar också om att brands som säljer sina produkter i Kina där man kan testa på djur på så vis få gagn av djurforskningen. Därför är det inte alls ett “overstået kapitel” dessvärre.

Angie

En korrigering:leaping bunny ges INTE endast till veganska produkter – my bad

Katja Moikjær

Det er klart, der er mange andre problemstillinger. Der er for eksempel også spørgsmålet om brug af dyrehår. Men dyreforsøg kan vi heldigvis stryge af listen, når det kommer til kosmetik 🙂

Cassandra

Jeg er én af dem, der helt har undgået L’oréal og alle firmaer under dem – også efter marts 2013. Fortsætter L’oréal og co. ikke testningen på de produkter der sælges uden for EU?? For så er det nok mere (og stadig) et etisk spørgsmål om ikke at bidrage med kroner og ører til en virksomhed, der, når alt kommer til alt, stadig bruger penge og ressourcer på dyreforsøg.

Angie

L’Oréal meddelade nyligen att de helt har slutat med djurförsök. De säljer dock sina produkter i Kina och kan bli utsatta för djurförsök av de kinesiska myndigheterna… som många andra brands.

Katja Moikjær

Cassandra, Angie har ret. L’Oreal siger selv, at de ikke tester på dyr længere. Hovedparten af deres produkter sælges også til det europæiske marked, så jeg tror ikke, det ville give praktisk mening for dem at blive ved?

Cassandra

HURRA!! 🙂 🙂

Maiken

Om det så er testet på dyr i Afghanistan eller Nordpolen – det er stadig samme resultat: det må IKKE sælges eller markedsføres i EU.
Det samme gælder, hvis et firma tester på dyr i Kina – så må det ikke sælges, markedsføres osv. i EU!!

Angie

Jo, det må det dessvärre om det är myndigheter som kräver djurförsöken.

Stinne

Verden er større end EU

Katja Moikjær

Det er klart, der er mange flere kampe i verden at kæmpe. Men vi behøver i hvert fald ikke bekymre os om de produkter, vi kan købe herhjemme.

Andrea

Ej hvor godt 😀

Katja Moikjær

Ja 😀

Selma

Hej Katja,
Sådan lidt off topic, men jeg vil lige høre om du kunne lokkes til at skrive lidt om dine pleje- og beautyrutiner nu du er gravid? Man hører så meget om hvad man må og ikke må og jeg kan huske selv da jeg var gravid at det virkelig var træls at gå uden maskara, droppe al parfume, få dårlig samvittighed hvis jeg lakerede negle osv osv. Hvad er jeres holdning til al hysteriet og hvordan gør du selv. Det kunne være SÅÅÅÅ spændende at læse om 🙂
Hilsner fra Selma

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *