Slut med makeup på apoteket: Her kan du købe Vichy Dermablend, La Roche Posay og IDUN efter nytår

02.12.15
Makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun

Makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun

Efter nytår træder den nye apotekerlov i kraft. Og udover en masse andet betyder det, at det er slut med at forhandle makeup på de danske apoteker.

Makeup og neglelak fra La Roche-Posay, Vichy og Idun Minerals kan derfor ikke længere købes på apoteket efter nytår. Flere steder kan produkter allerede begynde at være udgået eller udsolgt, efterhånden som apotekerne begynder at forberede sig på de nye regler.

Apoteket må stadig forhandle hudpleje, men ikke længere makeup. Det betyder, at apotekerne siger farvel til Dermablend fra Vichy og til neglelak, mascara, blush og andet makeup fra La Roche-Posay. Idun laver kun kosmetik og forsvinder helt fra apoteket, hvorimod La Roche-Posay og Vichy stadig vil sælge plejeprodukter.

Samtidig må apoteket heller ikke forhandle hjemmesko, gløggekstrakt, slik, drikkedunke og andre varer, som ikke har noget med apotekets kerneopgave: At sælge medicin. Til gengæld har apotekerne fået styrket deres position som eneforhandler af receptpligtig medicin og har fået nye roller i sundhedssektoren, hvilket det vil føre alt for vidt at komme ind på her.

Stadig forhandlere på nettet
Det vil stadig være muligt at købe makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun Minerals på nettet. Danske onlineapotekerne vil stadig forhandle det:

Udenlandske webshops er også en fin mulighed:

  • Escentual fra England – sælger Vichy Dermablend og foundation fra La Roche-Posay
  • Apo-rot fra Tyskland – sælger foundation, blush, mascara og concealer fra La Roche-Posay og Dermablend fra Vichy.

Enkelte apoteker vil arbejde på muligheden at lave de såkaldte shop-in-shops, hvor de kan have et bredere sortiment i en butik, der holdes adskilt fra apoteket.

Idun arbejder på at etablere et nyt netværk af forhandlere. Der er allerede mange på plads. Du kan følge med i hvilke på deres Facebook-side. Idun har også andre onlineforhandlere som for eksempel Makeup-online.dk eller Gettheglow.

Vichy og La Roche-Posay kommer ikke til at sælge deres makeup hos andre butikker. Begge brands holder fast i kun at være apotekerbrands i Danmark.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Lene

Hej jeg har været glad for la posay i mange år da det kunne dække min rødme fra min rosacea.
Har brugt Unifiance correcteur til det meget røde og så deres toleriane teint mineral pudder oven på.
Men kan ikke finde den Unifiance correcteur emulosion 11. Nogen steder… Har prøvet med deres cc creme men det bare ikke det samme..
Kan du hjælpe om du mon ved hvor den findes eller et andet alternativ??
Bruger la roche posay fordi hudlægen anbefalede det for mange år tilbage
På forhånd tak

Katja Moikjær

Hej Lene. Det er ikke den her, du mener vel? https://www.apo-rot.dk/detaljer/roche-posay-toleriane-teint-fluid-light-beige-nr-11/6939327.html
I gamle dage havde den et sort låg, den er muligvis også blevet omformuleret lidt. Men det er den eneste flydende foundation fra La Roche Posay.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *