Slut med makeup på apoteket: Her kan du købe Vichy Dermablend, La Roche Posay og IDUN efter nytår

02.12.15
Makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun

Makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun

Efter nytår træder den nye apotekerlov i kraft. Og udover en masse andet betyder det, at det er slut med at forhandle makeup på de danske apoteker.

Makeup og neglelak fra La Roche-Posay, Vichy og Idun Minerals kan derfor ikke længere købes på apoteket efter nytår. Flere steder kan produkter allerede begynde at være udgået eller udsolgt, efterhånden som apotekerne begynder at forberede sig på de nye regler.

Apoteket må stadig forhandle hudpleje, men ikke længere makeup. Det betyder, at apotekerne siger farvel til Dermablend fra Vichy og til neglelak, mascara, blush og andet makeup fra La Roche-Posay. Idun laver kun kosmetik og forsvinder helt fra apoteket, hvorimod La Roche-Posay og Vichy stadig vil sælge plejeprodukter.

Samtidig må apoteket heller ikke forhandle hjemmesko, gløggekstrakt, slik, drikkedunke og andre varer, som ikke har noget med apotekets kerneopgave: At sælge medicin. Til gengæld har apotekerne fået styrket deres position som eneforhandler af receptpligtig medicin og har fået nye roller i sundhedssektoren, hvilket det vil føre alt for vidt at komme ind på her.

Stadig forhandlere på nettet
Det vil stadig være muligt at købe makeup fra Vichy, La Roche-Posay og Idun Minerals på nettet. Danske onlineapotekerne vil stadig forhandle det:

Udenlandske webshops er også en fin mulighed:

  • Escentual fra England – sælger Vichy Dermablend og foundation fra La Roche-Posay
  • Apo-rot fra Tyskland – sælger foundation, blush, mascara og concealer fra La Roche-Posay og Dermablend fra Vichy.

Enkelte apoteker vil arbejde på muligheden at lave de såkaldte shop-in-shops, hvor de kan have et bredere sortiment i en butik, der holdes adskilt fra apoteket.

Idun arbejder på at etablere et nyt netværk af forhandlere. Der er allerede mange på plads. Du kan følge med i hvilke på deres Facebook-side. Idun har også andre onlineforhandlere som for eksempel Makeup-online.dk eller Gettheglow.

Vichy og La Roche-Posay kommer ikke til at sælge deres makeup hos andre butikker. Begge brands holder fast i kun at være apotekerbrands i Danmark.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Cecilia

Nu køber jeg ikke meget andet end medicin på apoteket, men har flere omgange overvejet at få prøver på produkter (både hudpleje og make-up). Så hvis man efterspørger det, er de nye regler ikke så fede ;(

Birgitte

Pga overnævnte, er det nu I skal forbi Jeres lokale apotek. Vores lokale apotek har minus 50 procent på alle dufte, kosmetik mm..

Cecilie

Øv øv øv. Men tak for at i har gjort os opmærksomt på det 🙂 Som altid fantastisk service

Tine

Vi sælger også via http://www.apotekeren.dk som er fælles onlineshop for 100 Apoteker

Katja Moikjær

Tusind tak! Den havde jeg misset

Bodil

Det lyder spændende at Apoteket har fået styrket deres eneret på salg af medicin. Jeg vil høre om du kan uddybe på hvilken måde ?
Jeg ved at der allerede nu findes Apoteker som har lavet Shop in Shop. Så der er stadigvæk Apoteker der forhandler de ovennævnte produkter ….

Katja Moikjær

Nej det ved jeg nemlig ikke ret meget om, så det ønsker jeg virkelig ikke at kloge mig på 😀 Men det jeg hentyder til er, at andre spillere på markedet havde ønsket sig at få lov at sælge receptpligtig medicin. Og det har de ikke fået.

Nina

Hej pudderdåserne! Det kan være at allerede ved det, eller vil jeg bare tippe jer om at mærket Laura Mercier forhandles hos uk.spacenk.com og at de også sender til Danmark :smiley:

Katja Moikjær

Jeg har godt set det! Men hvad skal man købe? Hvad er godt? Jeg er helt handlingslammet 😀

Nina

Kan anbefale deres “Matte radiance baked powder” Highligther 01 :D, og så har jeg hørt at deres nye palette og setting powder skulle være rimelig god!

Katja Moikjær

Tak 🙂

Anita christensen

Så. Forstår jeg det bedre hvorfor mit apotek ikke længere har samme udvalg . Men det er vel ok

Sacha

Laura Mercier Er et af min all time yndlingsmærker! Særligt deres illuminating foundation med Spf 20 er fantastisk. Deres setting powder slår MAC’s blot powder med længder. Formlen er finere og lægger sig pænere.

Helle

Er Vichy Dermablend, den der bare hedder Dermablend i USA, eller er det to forskellige mærker?
Jeg leder efter noget der kan dække mine pigmentforandringer, kan i anbefale noget, foundation eller concealer?
Lige gyldig hvad jeg gør, ses de stadig, som grå skygger under min foundation :-/

Katja Moikjær

Vichy Dermablend og Dermablend Professional er to forskellige brands og helt forskellige produkter.
Hvor tydelige er de grå skygger? Hvilke foundations har du ellers prøvet med? Hvor stort et område dækker de?
Prøv at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2012/06/12/tirsdagstip-ga-efter-den-letteste-daekning/

Helle

Jeg har prøvet dem alle, de dyreste og de billigste og alt der imellem. Lige nu bruger jeg Max Factor Facefinity 3 in 1, som er den eneste jeg kan få til at holde hele dagen, men jeg synes den er svær at få lagt pænt.
Jeg har en stor plamage midt i panden, som strækker sig ud over hvert øjenbryn, men det værste er to striber, en på hver side af næsen, så jeg altid ser ud som om jeg har grædt. Hvilket folk også jævnligt spørger mig om.
Jeg bruger Clinique Smart Serum om morgenen og Eucerin serum om aftenen.
Jeg er for et par uger siden også startet en Clindoxil behandling og håber på at komme af med de røde akne-ar, som jeg også synes bliver til grå plamager under foundation.
Det var langt og klagende, jeg ved godt at jeg aldrig kommer helt af med pigmentpletterne, og de er lysnet betydeligt med Eucerin behandlingen, men bliver selvfølgelig stadig mørkere hen over sommeren.
Jeg bruger faktor 50 hver dag, året rundt

Helene Randløv

Kære Helle
Har du prøvet med corrector? Ja, det er træls med endnu mere makeup, der måske ikke rigtig sidder pænt, MEN det gør en stor forskel for hudtonen. Det er mange år siden, jeg har skrevet om det, men nu er correction trenden jo eksploderet, så jeg skriver om det snart igen.
Indlæggene er her: Husk Corrector og her er lidt om forskellen
Og så vil jeg altså anbefale dig at prøve vores Ansigtsolie, den har gjort en helt sindssyg forskel for min søns meget røde aknear (og Katjas pigmentpletter).
Kh. Helene

Helle

Nej, jeg har ikke prøvet en corrector, endnu, men jeg har en plan om at tage ind forbi Kryolan, næste gang jeg er i Hamborg. Jeg har bare ikke den fjerneste idé om hvad jeg skal gå efter. Er det komplementærfarven til de brune pletter, eller skal jeg ‘bare’ finde noget der matcher min egen farve og som dækker helt?!
Jeg glæder mig til at læse dit næste indlæg om emnet 🙂
Og tak for anbefalingen om olien, den vil jeg meget gerne prøve, så snart jeg er færdig med Clindoxyl-behandlingen. Til den tid, er jeg sikker på at min hud skriger på alt hvad den kan få af næring, så det vil da være et godt sted at starte. Lige nu er jeg bare spændt på hvornår min stakkels 40årige hud, begynder at falde af. Så længe jeg er i behandling, tør jeg ikke bruge andet end den anbefalede rens og creme, uden olie, fra Avene. Jeg bruger også deres vand på spray flittigt.

Helene Randløv

Hej Helle
Du skal gå efter komplimentærfarverne, det vil selvfølgelig afhængigt af din hudtone betyde, at din corrector skal være en lyseblå/lilla nuance. Du kan typisk forsøge at dække hyperpigmentation lige så tosset, du vil med foundation alene, og de mørke områder vil alligevel skinne igennem. Oftest får huden bare en kedelig grålig nuance, når man nøjes med en foundation.
Jeg håber, du opnår de ønskede resultater og har lyst til at opdatere lidt senere hen.
Kh. Helene

Helle

Mange tak for jeres svar, jeg glæder mig til at afprøve det. Kan i anbefale et mærke?
Når nu jeg bliver færdig med Clindoxyl, er min plan at prøve jeres t-zone peeling. Jeg har forsøgt mig med Cleanance K, uden resultater.
Hvis jeg nu gerne vil bruge jeres peeling, og samtidig både serum fra Eucerin og Clinique, hvornår skal jeg så bruge olien?
Jeg regner med at fortsætte med Cleanence Hydra rensen og den sorte Konjak svamp, måske er det pga dem, min hud ikke er faldet af endnu, jeg venter ellers spændt 😉

Katja Moikjær

Jeg ville nok bruge olien til sidst. Eucerin og Clinique laver ret tørre serum. Men du kan forsøge dig lidt frem. Bare du bruge t-zone peelingen nederst.

Maiken

Så er min DermaBlens stick bestilt hos Essential via jeres link. Jeg kan simpelthen ikke leve uden den da jeg kan viske mine irriterende pigmentpletter væk med den. Og kun den. Så tak for tippet. Jeg vidste ikke at apotekerne var stoppet med salget af makeup. Det var ellers så dejligt let.

Katja Moikjær

Dejligt at du kunne bruge det 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *