Tirsdagstip: Gå efter den letteste dækning

12.06.12
Bobbi Brown Foundation Stick

Vi får utrolig mange henvendelser, som handler om foundation både på bloggen og per mail. Det er jo i bund og grund helt umuligt for os at svare på, hvilken foundation du skal bruge. Vi har jo ikke en jordisk chance for at se på din hud og dens behov. Det kræver en del mails eller kommentarer frem og tilbage, og alligevel sidder vi ofte tilbage med en følelse af ikke at have svaret tilstrækkeligt.

Tag stilling
Inden du overhovedet går på jagt efter en ny foundation til at revolutionere dit liv, er det rigtig vigtigt, at du har taget stilling til, hvad du egentlig har behov for.
Først og fremmest gælder det om at finde ud af, hvad man gerne vil opnå. Vi vil selvfølgelig alle sammen gerne have perfekt hud. Desværre er der mange, som fejlagtigt tror, at det betyder tons tung makeup.
En maske af foundation er aldrig løsningen, uanset hvor forfærdelig du end måtte mene, at din hud ser ud!
Derimod gælder det om at bruge så let foundation som muligt. Jamen jeg har uren hud og mange bumser, jeg bliver da nødt til… Nej!
Det, du skal, er at fremhæve den hud, som IKKE er uren og bumset. Fokusér på den pæne og rene hud. Kig godt efter… den er der helt sikkert! Urenhederne og bumserne skal selvfølgelig dækkes, men det er ikke din foundation, som skal gøre det. Brug i en god concealer i stedet, den vil skjule de ting, som skal skjules langt mere effektivt.

Tilfredsstil hudens behov
Lad din foundation supplere din øvrige hudpleje ved at vælge en foundation, som passer til din hudtype. Uanset hvilket brand du sværger til, vil du opdage, at der er en foundation til at dække både det ene og det andet behov (næsten i hvert fald). Hvis du nu har knastør hud, er det for eksempel rigtig smart at forsøge sig med en foundation, som er cremet og giver masser af fugt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at finde en foundation, som er skræddersyet til netop de udfordringer, du har med din hud. Og det er derfor, at det er så vigtigt at finde én ting at fokusere på og være meget realistisk omkring det samtidig.
For at tage udgangspunkt i min egen hud, er min største udfordring (efter min mening) min skinnende T-zone og de forstørrede porer i samme område. Hvis jeg vil finde en foundation, til at dække dette behov, bliver den nødvendigvis matterende og sikkert også oliefri. Men er det reelt, det jeg gerne vil? Svaret er nej, for det betyder, at resten af min ansigtshud skriger på fugt. Så med realistisk mener jeg, at du skal tage udgangspunkt i det din hud vil have bedst af og ikke det, du synes, er mest irriterende.

Farven
Pudderdåserne hverken kan eller vil udtale sig om hvilken farve foundation, som passer til dig. Det er svært, det skal der ikke være tvivl om, men det er ikke en nød, vi kan knække. Du skal selv ud og prøve dig frem. Test den med gule undertoner, test den med røde undertoner, test den lyse og test den lidt mørkere. Bed om en prøve, så du kan se om farven også passer i dagslys og om den eventuelt skifter farve i løbet af dagen.
Test på kæben og ingen andre steder. Farven skal passe til den hudfarve, du har på halsen. Det kan man ikke teste på hånden, armen eller hvor du nu har fået at vide, at det skal gøres.

Har du fundet en favorit, når det gælder foundation ?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Louise

Jeg er faldet for Chanels Vitalumière Aqua Compact foundation. Jeg har kombineret hud og jeg synes den klarer både de tørre og let fedtede områder rigtigt fint. Huden bliver dugfrisk at se på og dejlig blød at røre ved og den holder hele dagen, på trods af lang cykeltur til og fra arbejde 🙂 Jeg kan bedst lide at ligge den på med fingere. Jeg bruger den også som concealer på urenheder, fordi den er så godt pigmenteret, men omvendt ser den ikke tung ud på huden generelt, fordi den kan blendes ud til et meget tyndt lag.

Pauline

Jeg elsker Helena Rubinsteins Color Clone foundation! Den matcher min hud hele året (skal siges at jeg kan blive godt vinterbleg, og kan også blive dejlig sommerbrun:)). Den er meget let i sin dækkeevne, men den giver den flotteste ensartede hud, der dækker rødme og pigmentfejl, men hvor man stadig kan se ens fregner og skønhedspletter igennem!
Synes at den fortjener langt mere omtale end den får 🙂

katrine

hvilken rækkefølge skal foundation og concealer komme i?

Pudderdåse Helene

Det er et RIGTIG godt spørgsmål! Og svaret varierer meget efter hvem man spørger og hvad, som skal dækkes. Min anbefaling er at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker bedst for dig!
Mange hilsner Helene

Mette

Chanels Vitalumière Aqua i farven BR10 er perfekt til min hudtype og hudtone. Den lægger sig som et extra lag “hud” og ser utrolig naturlig ud. Den er ikke for dewy og slet ikke for mat. Dækningen kan bygges op efter behov uden at det caker og der forfærdeligt ud.
Det har taget mig SÅ mange år at finde den perfekte foundation. Jeg har prøvet alt fra L’oreal, MaxFactor, Clinique, Rimmel og alt fra gule, røde og neutrale undertoner og jeg vil sige, at de 315 kr. den koster er ALLE pengene værd. 30 ml. har holdt mig i over 1 år nu! Fantastisk produkt!

S

Jeg er lige begyndt at bruge Makeup forever HD foundation og den er rigtig god til min hud. Jeg har kombineret hud og har ikke særlig meget at dække. Jeg har altid været af den overbevisning om at man skal komme foundation i hele ansigtet, men det har jeg slet ikke brug for, så denne bruger jeg kun et meget tyndt lag og lidt ekstra der hvor der er behov (kinderne).

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *