Tirsdagstip: Concealer eller corrector?

30.01.13
Make Up Store Cover All Mix
Make Up Store Cover All Mix
Foto: Make Up Store

Hvad er forskellen? Behøver jeg det? Hvornår skal det på i forhold til hinanden og i forhold til min foundation?  Ja, det er ikke nødvendigvis lettere at blive klogere på alle de utrolig mange produkter, der findes på markedet. Her vil jeg kaste lidt lys over, hvad man bruger netop disse to produkter til.

Corrector
Det er et af de produkter, som jeg slet ikke kan forestille mig at leve uden. En corrector er oftest en cremet sag, men efterhånden som mineralerne er kommet ind på markedet, kan du også finde farvet pudder. Det er det produkt, som jeg vælger, når randene under øjnene er for mørke eller kinderne er for røde. I starten kan det godt være lidt angstprovokerende at smøre grøn creme på kinderne eller dække de mørke rander med orange læbestift (vælg den uden glimmer). Men når man én gang har set, hvad man kan gøre med komplementærfarver, så er det svært at vende tilbage til en hverdag uden. Jeg er i hvert fald dybt afhængig af grønne og gule farver, hvis ikke jeg har lyst til at have samme farve som en postkasse.

Concealer
Langt de fleste, jeg kender, bruger concealeren til at dække alverdens ting med. Det er både bumsen på hagen, randene under øjnene, rødmen og alt der i mellem, der får besøg af den oftest lidt for lyse creme. Helt galt går det, når det er en af de concealere med de såkaldte lysreflekterende pigmenter (glimmer). Det er ikke det, der skal til for at skjule noget som helst. Glimmer på en bums? Det lyder ikke en gang bare en lille smule logisk, alligevel bruger tusindvis af kvinder disse highlighter penne som concealere.
Hov… nu lyder det næsten som om, jeg slet ikke kan lide concealere, det kan jeg faktisk godt. Min concealer bruger jeg oftest til skyggerne ved næsefløjen og rynken i panden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Sigrid Rosendahl

Hvilken corrector kan i anbefale?

Carina

Kunne jeg også godt tænke mig at vide – har også problemet med røde kinder 🙂

Fas

Kunne i ikke skrive lidt om hvilke farver der gør hvad. Synes der står rundt omkring på nettet at gul fx er til rander under øjnene, men andre siger at det skal være en laksefarvet under øjnende. Jeg er forvirret!

Maria Schmidt

Jeg bruger touche eclait ved øjnene til sorte rander etc og generelt som highlighter der …. Ellers har jeg næsten lige købt en Chanel concealer – ÉCLAT LUMIÈRE HIGHLIGHTER FACE PEN – som jeg bruger som concealer og syns den var vildt fantastisk i Matas, men er måske mindre begejstret efter jeg er kommet hjem med den og er det overhovedet en concealer ? Hehe … Eller er det en highlighter ? …. For umiddelbart blir jeg da også lidt små nervøs for, at jeg gør noget forkert her nu 😛
Og ellers bruger jeg – anbefalet herinde fra, hehe – Mineral Evolution Reflector – som generel highlighter i ansigtet ….

Anja

Det er ikke en concealer men en highlighter

Mette K. Frederiksen

Puha, tør man kaste sig ud i sådan en corrector? Og hvilken kan I anbefale?
Jeg synes virkelig også at det er svært at finde ud af, hvor man skal bruge de forskellige farver, og vil jo nødig ende med en klovnemakeup :S
– Mette

Anne

Jeg bruger Youngbloods Ultimate Concealer, men jeg synes desværre, den har en tendens til at “flage” og tørre huden ud, så poserne under øjnene ender med at se større ud.
Har tidligere været glad for YSL Touche Éclàt, men kan ikke tåle den længere, så for tiden tester jeg en concealer fra Sephora, som jeg indtil videre er tilfreds med. Kunne dog godt bruge lidt mere afdæking under øjnene, så måske skal jeg alligevel forsøge mig med en corrector, men hvilken farve skal jeg vælge? Jeg har desværre haft ret blandede oplevelser med at få hjælp til at finde den rigtige farve foundation og pudder i Sephora, så jeg gider ikke spørge derinde…

IdaV

“Glimmer på en bums” – der fik du mig til at smile. Tak for brugbart indlæg :).

Maria B. 20

Hvilken grøn corrector bruger I?? Kh

Susanne

Hej Helene!
Er det den gule eller grønne fra Lilys Lolo, du bruger (og ved du, hvad forskellen er)?
Mange hilsner!

Pudderdåse Helene

Hej Susanne
Det er primært den grønne, jeg bruger 🙂
Den bliver brugt til at korrigere rødme og den gule bliver brugt til at lysne f.eks. pigment pletter og mørke rande.
Kh. Helene

Vesna Barbu

Hmmm ja jeg troede også at en touche eclait var til sorte rander under øjnene … tak for hjælpen nu kan jeg da bedre forstå at det så forkert ud !!

Vesna Barbu

Faktisk så har de både i Matas og i parfumeriet på færgen givet mig en Dior Highligthner til sorte render u der øjnene i Matas der gav de mig YSL touche eclait !!

Christina

Findes makeup store stadig i dk?

Helene Randløv

Hej Christina
Nej, det gør det desværre ikke, men du kan bestille på Nelly 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *