Dåseposten: Hudfrustrationer, Epiduo og AHA-serum

13.07.15

Hej Pudderdåserne

Tusind mange gange tak for en virkelig dejlig blog!

Jeg er vild med, at I ved så meget om produkterne, og man virkelig kan fornemme, at I sætter jer ind i tingene, før I anbefaler. En kritisk vinkel er noget, som ofte mangler hos mange andre bloggere.

Jeg er en pige på 24 år, som har døjet med akne siden mine tidligere teenage år. Jeg har før været på piller (husker ikke navnet) som hjalp en smule på huden, men jeg er aldrig kommet problemet til bunds. Jeg kan ikke beskrive, hvor mange produkter og penge jeg efterhånden har brugt på at finde noget, der kan holde min hud i skak uden en lykkelig afslutning. Jeg har også ofte været hos forskellige kosmetologer, og hver gang har jeg følt mig presset til at købe for flere tusind kroner af alle mulige produkter, som jeg ikke føler har gjort nogen forskel overhovedet. Mine problemområder er næsen samt omkring mund og hage, og flere kosmetologer har fortalt, at når det er lokaliseret her, er der ofte tale om hormonel akne, som også påvirkes af stress.

Jeg har allerede læst mange af de indlæg, som I har skrevet omkring akne og uren hud, og jeg har blandt andet afprøvet Avéne Cleanance K og La Roche Posay Effaclar Duo – men igen har jeg ikke rigtig oplevet nogle specielt gode resultater. Jeg indrømmer, at jeg har en tendens til at pille, netop fordi jeg hader at min næse er dækket i hudorme, og min hage/mund er omringet af hudorme samt talgknopper. Som resultat har jeg en hud som desværre også har en del ar og røde plamager, hvorfor jeg altid har mineral pudder på. Føler mig simpelthen nøgen uden det og vil helst ikke uden for min dør uden.

Jeg har med inspiration fra et af jeres oplæg nu kontaktet min læge, som har givet mig en recept på en creme, der hedder Epiduo. Men efter at have læst en masse anmeldelser, kan jeg se at mange oplever, at huden udtørrer en del ved brug og nogle mener, det har gjort deres problemer værre. Jeg har dog besluttet mig for, at det er forsøget værd, og nu kommer vi så til mit egentlig spørgsmål til jer.

Hvad kan I anbefale af produkter, som jeg kan bruge samtidig med behandlingen? Ville det være en idé samtidig at bruge eksempelvis jeres AHA serum, eller vil en fugtighedscreme være nok?

Min daglige rutine lige nu består i at afrense med Cleanance Gel fra Avene og en Konjac svamp og dernæst bruger jeg Effaclar Duo fra La Roche Posay. Hver uge bruger jeg også en peeling maske og nogle gange en honningmaske, for at komme lidt til bunds med de ar og plamager jeg har.

Jeg undskylder for den lidt lange mail, men jeg håber rigtig meget på, at I vil svare. Jeg har bare så mange gange forsøgt mig med hjælp hos diverse kosmetologer, men desværre synes jeg, de har for travlt med at sælge og sælge.

Mvh Maria

Kære Maria

Tusind tak for din tillid og din mail. Jeg skal forsøge at hjælpe efter bedste evne.

Først og fremmest skal du selvfølgelig følge din læges råd. Når man kommer hjem fra lægen og google mulige bivirkninger på det nye præparat, ens læge har udskrevet, kan man være sikker på at blive skræmt fra vid og sans. Men Epiduo er et fornuftigt valg. Det har tørhed som registreret bivirkning, men spørgsmålet er jo om ikke det er prisen værd.

Epiduo er et kombinationspræparat mod akne, der indeholder en retinoid og benzoylperoxid. Der eksisterer en del information på nettet om at det skulle være et problem at blande syre med retinoider. Det er der dog ikke noget belæg for, og du kan godt gøre det. Læs Paula Begouns forklaring her.

MEN når det så er sagt, så er det en rigtig dårlig idé at starte op på to nye præparater på samme tid. For hvis du nu har en positiv effekt eller en bivirkning, hvordan ved du så, fra hvilket produkt den stammer? Desuden kan du opleve irritation fra både et syreprodukt og fra Epiduo, så jeg vil ikke anbefale at starte dem op samtidig.

Du kan fint fortsætte med de produkter, du bruger nu. Men hvis du ingen effekt oplever af Effaclar Duo er der måske ingen grund til at bruge flere penge på det?

Hvis du vil prøve et af vores syreprodukter, så er T-zone Peelingen umiddelbart et mere oplagt valg end AHA serum. Dels er salicylsyre mere effektivt mod akne og hudorme, dels tvivler jeg helt ærligt på, at du vil opleve en særlig positiv effekt af AHA serum, når du allerede har prøvet Cleanance K uden effekt. Cleanance K består også af AHA, omend af en anden slags, men stadig er der ingen grund til at tro, at AHA serum vil fungere markant anderledes. T-Zone Peelingen er et langt mere oplagt valg, som de fleste har gode resultater med til hud som din.

Men som sagt synes jeg klart du skal vente til din hud har vænnet sig til Epiduo. Når du er startet på Epiduo, så kan det blive aktuelt med en helt almindelig fugtighedscreme, hvis din hud bliver ekstra tør. Men jeg synes ikke, du skal løbe ud og købe noget, før du er startet på Epiduo og ved, hvordan din hud reagerer. Det er under alle omstændigheder ikke noget, der behøver være særlig avanceret.

Og så er der det der med at pille. Om du piller eller ej, har ingen betydning for, hvor mange bumser eller hudorme du får. Men hvordan du piller har derimod stor betydning for, hvor mange ar og hvor grimme ar du får bagefter. Men man kan ‘pille’ på en rigtig og en forkert måde. Hvis du ikke kan holde fingrene væk, så gør det rigtigt. For der er en rigtig måde at poppe bumser og hudorme på. Læs de gode råd herovre hos kloge Paula igen.

Jeg håber det var til hjælp.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Mathilde

Kære Maria
Jeg har i mange år, fra ca. 12 år til ca. 26 lidt af meget slem akne. Jeg ved nøjagtigt, hvordan du har det. Svaret for mig var en skrap medicinkur, som jeg først prøvede som 16 årig og igen som 25 årig. Det hed dengang roaccutan/accutin. Meget skrapt. Jeg fik meget tør hud af kuren, har jeg stadig i dag som 33 årig især om vinteren. Men jeg vil hellere have tør hud end lede store klamme bumser.
Hold ud, og og vær tålmodig, og vælg så skånsomme rensemidler som muligt. Og hvis du kan, så lad være med at pille. Undgå forstørrelsesspejle, og træk den så længe du kan.
Jeg håber, at den kur, du er på nu hjælper. Jeg oplevede til den sidst en meget stor forbedring da jeg også lavede min livsstil og kost om. Gode sovevaner, ikke for meget sukker junkfood kommer man langt med 🙂
Og undgå solen, hvis du kan, det hjælper på ar er min erfaring.
Rigtig meget pøj pøj med det 🙂

Helene Randløv

Hej Mathilde
Tak for dine gode råd og erfaringer. Jeg håber, at du trods alt har styr på den tørhed, du oplever… Det kan også være ret slemt nemlig :-*
Kh. Helene

Marianne

Jeg har haft gode erfaringer med Skinoren mod mit akne (fås på recept hos lægen) – det har hjulpet mig i mange år. Først brugte jeg det 2 gange om dagen og så én gang om dagen. Men jeg har også gode erfaringer med Pudderdåsernes T-Zone peealing!

Helene Randløv

Mange tak for dine erfaringer Marianne :-*
Kh. Helene

Anne

Hej Maria.
Jeg har selv i snart 15 år haft problemer med akne, og har været på 2 forskellige slags piller og en creme, udskrevet af en hudlæge.
Jeg har ligesom du, afprøvet mange, mange forskellige produkter- serums, masker, cremer og lotions i mængder, men intet hjalp, før jeg stødte på de her nye populære rensebørster, som Clinique, Olay og Braun mm producerer.
Jeg fik en tid hos min hudlæge efter 6 mdrs brug af denne slags rensebørste, for at høre om det kunne passe, at noget så simpelt kunne gøre så stor en forskel, når nu alle disse piller og cremer ikke har kunne gøre noget særligt for mig.
Hun oplyste mig om, at nogle mennesker har så voldsom en talg produktion, at porerne hurtigere tilstoppes.
Hvis man så ikke er omhyggelig med afrens af eventuel makeup, kan produktet du smører i ansigtet efterfølgende, ikke trænge ordentligt ind, og dermed ikke virke ordentligt.
Jeg anskaffede mig en Olay rensebørste, som har hjulpet mig heeeelt enormt. Hudormene på næsen er næsten usynlige/væk, og plamagerne af bumser på kinder/kæbe/hals er ligeså næsten væk…
Nu plages jeg kun af de månedlige hormonelle bumser, som sjældent ankommer i flok, som tidligere:)
Håber mit (laaaaange) indslag kan være med til at gøre en forskel for dig (eller/og måske andre)…
De bedste hilsner herfra 🙂

Helene Randløv

Kære Anne
Whatever works! Lægen har ret, desværre er der bare mange, som slet ikke har så robust hud, at den kan håndtere den meget hårdhændede behandling. Vælg derfor altid en af de bløde børster til den model, du bruger.
Kh. Helene

Lena

Kære Pudderdaaser og Maria
Tak fordi I vælger at bringe denne mail – hele vejen igennem kunne det være noget jeg selv havde skrevet. Det er nøjagtig sådan min hud og jeg har haft det de sidste 6-7 år. Jeg har også prøvet ALT – cremer, piller, produkter, behandlinger osv. og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange mange tusind kroner jeg har brugt på min hud.. Jeg vil som Katja gerne slå et stort slag for T-zone peelingen, som sammen med en sort konjac svamp har gjort en rigtig stor forskel for mig og min hud. Jeg får stadig nogle udbrud af små ‘klynger’ af akne fravriste til anden, især hvis jeg er stresset, men det er absolut ingenting i forhold til før. Så jeg kan kun varmt anbefale T-zone peeling, det er et fantastisk produkt 🙂
De bedste hilsner Lena
Ps. Tusind tak for en fantastisk blog, elsker at læse jeres indlæg og bruger den ofte, når jeg liige skal bruge en anmeldelse af et nyt produkt 🙂

Helene Randløv

Mange tak for ros Lena!
Hvor er det fantastisk at høre, at T-zone Peeling har hjulpet dig :-*
Kh. Helene

Susan

Kære Maria og Pudderdåser
Mange tak for en skøn blog, som jeg læser med glæde. Takket være jer, så er jeg blevet mit problem med voksenakne kvit. Jeg lavede en del rescarch på nettet, og fandt frem til en rutine, som hjalp mig rigtig meget. En del af de produkter, som jeg har valgt, har I anmeldt og omtalt på jeres side. Denne rutine består ikke af kostbare produkter, for i lighed med de øvrige, der har kommenteret, så har jeg brugt formuer på midler, som ingen effekt har haft. Jeg gør fælgende:
Vask morgen og aften med Avene soapless cleanser, Dernæst t-zone peeling, Når huden er helt tør (og jeg mener knastør, det tager 5-15 min), så bruger jeg Basiron 5%. Så skal det igen tørre 5-15 min. Så fugtighedscreme ovenpå. om morgenen bruger jeg Oli of Olay 7 Effects moisturizer (den kan købes på Boot.uk.co), og den er helt fantastisk. Om aftenen bruger jeg Alt-i-en fra Pudderdåserne. Det hjælper i løbet af en måned. Jeg har forsøgt mig med div svampe og rensemaskiner, men jeg har fundet ud af, at nogen kun tåler ganske let berøring af ansigtet (tør forsigtigt med et rent håndklæde, når du har vasket ansigtet), Rør ikke ansigtet i løbet af dagen, det irriterer blot huden. Skift ofte hovedpudebetræt, og hold håret væk fra ansigtet. Jeg håber, at mine erfaringer kan hjælpe andre. Hvis Pudderdåserne læser min kommentar, så vil jeg gerne høre dem om, hvor lang en periode man kan anvende Basiron?

Helene Randløv

Hej Susan
Mange tak for dine erfaringer!
Mig bekendt er der ikke tidsbegrænsning på, hvor længe du må bruge Basiron, hvad siger indlægssedlen?
Kh. Helene

Cecilia

Jeg har selv hormonel akne (tør med fedtet t-zone). Får en del udbrud, men ved også der er mange der har det endnu værre. Alligevel går det ud over selvtilliden, for bumser er bare ikke fede.
Antibiotikakur hjalp ikke det store. Har valgt ikke at tage den stærke kur (A-vitamin), men det er nok også fordi jeg lige nu føler jeg godt kan leve med det. Har også brugt mange penge på produkter og man bliver skuffet gang på gang. Nu bruger jeg en A-vitamin creme (step 1). Håber det kan hjælpe når jeg kommer længere op i niveau, for lige nu kan jeg ikke se en forskel. Har læst hos Anette at det i sidste ende vil udvikle sig i huden, som den receptpligtige.
T-zone peelingen har desværre ikke hjulpet mig, som jeg har læst den har gjort andre. Jeg begynder snart på mælkesyrebakterier, som jeg vil prøve at se om kan hjælpe.
Held og lykke med kuren og huden 😉

Helene Randløv

Hej Cecilia
Æv, at du ikke har haft hæld med Salicylsyre. Men dejligt at høre at det trods alt er tåleligt i øjeblikket, jeg krydser fingre for at A-vitamin kan hjælpe dig.
Kh. Helene

Tine

Hej
Jeg har også haft det som af forskellige kosmetologer blev udnævnt til hormonel akne på hagen. Hele min hage var betændt og det var smertefuldt, grimt og pinligt. Min redning blev Jan marini bio clear renseprodukt og cream! Jeg vil anbefale det til alle der gider høre på det. Forstår ikke hvordan en “skønheds” cream kan gøre så stor en forskel, når recept cream og piller ikke kan, men den virker bare! Jeg ville dog ikke begynde på den uden professionel vejledning og den bliver ikke ført så mange steder i dk. Jeg har været ved Klinik espille i odense som føre den og klinik damen er sygeplejeske og meget dygtig.

Helene Randløv

Kære Tine
Hvor er det skønt at høre, at du har fundet en løsning! Mærket kender jeg slet ikke, men det lyder bestemt spændende :-*
Kh. Helene

Helle

Hej Pudderdåser 🙂
Først et tip – jeg har set hth’s originale body lotion i netto til 20kr i denne uge.
Og så et spørgsmål, kan det passe, at der ikke længere er salicylsyre i decubals lips and dry spots balm? Jeg har købt en ny for et stykke tid siden, da den jeg havde før blev væk. Hvis jeg husker rigtigt stod, der da salicylic acid på ingredienslisten på den jeg havde før og det gør, der ikke på den nye.

Helene Randløv

Hej Helle
Yep… det er ret lækkert, der er flere opmærksomme læsere der har videregivet tippet, mange tak!
Der er ganske rigtigt ikke salicylsyre i Decubal Lips and Dry Spot Balm. Det er fordi at indholdet af salicylsyre på allergimærkede produkter, medfører en advarsel, og det skaber bare forvirring. Derfor valgte Decubal at reformulere balmen. Jeg lover, at du ikke kan mærke forskel :-*
Kh. Helene

Tina

Hej Maria (og pudderdåserne)
Jeg har siden teenage årene også haft hudorme og stress bumser, jeg havde så mange hudorme jeg troede mine fregner var væk, desværre var det bare fordi man ikke kunne se fregnerne for bare hudorme.
For mig er paula Begoun som pudderdåserne altid skriver om THE SHIT. hvis du læser hendes bog “The Original Beauty Bible” vil du meget nemmere forstå hvad det er og hvordan alt den akne opstår og så er det så meget nemmere at slå ned. du kan købe den billige over amazone.com, godt nok på engelsk desværre.
Efter jeg læste den fandt jeg ud af at BHA trænger gennem fedt på huden (hvilket AHA ikke gør på samme måde) og hjælper mod aknen, og at man kan være nødt til at dræbe bakterien for at komme det til livs.
For at jeg kom dem til livs købte jeg de to her produkter (link under). de kan ikke købes på den europæiske hjemmeside, men fandt dem på ebay. og jeg svæger, jeg har lidt af hudorme om næse og mund i 15 år og de to produkter sammen med almindelig bha og en creme har fjernet det hele på 4-5 dage.
http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/aha-and-bha-exfoliants/_/Resist-BHA-9/
http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/targeted-treatments/_/Clear-Extra-Strength-Daily-Skin-Clearing-Treatment/?=

Signe

Hej! Nu er der allerede kommet mange gode kommentare på banen. Jeg vil blot fortælle om min erfaring med mineralsk pudder. Jeg brugte det i flere år til af dække urenheder med, men fandt desværre ud af at den mineralske pudder forværrede problemet. Min hud er blevet meget bedre efter jeg skiftede væk fra mineralsk pudder. Jeg kom for nylig til at købe en bronzer fra Mac der havde mineralsk pudder i også så poppede bumserne frem:(

Helene Randløv

Hej Signe
Det er en rigtig god kommentar at få med, fordi mange har fået forståelsen af at mineralsk makeup er langt bedre end alt mulig andet.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *