Dåseposten: Fodfil mod sandpapirshud under fødderne

01.06.15

Hejsa i to

Læser med jævne mellemrum jeres blog når jeg har brug for skønhedstips, og jeg finder jeres råd både brugbare og nemme at forstå.

Mit spørgsmål lyder:

Det er almindelig kendt at en fodfil forværrer den hårde hud under fødderne. Men jeg har faktisk ikke hård og tyk hud under fødderne der generer mig. Det kan nærmere beskrives, som at der er et lag “sandpapirs-hud” på hælen.

Når jeg så går i bad, er det som om den døde ru hud kan nulres af med de bare negle. I den forbindelse har jeg brugt en fodfil til at fjerne den “døde” hud. Og KUN den døde hud. Efterfølgende smører jeg mine hæle i Matas fodcreme.

Nu er det så jeg gerne vil vide, om det giver mig problemer med hård hud på længere sigt. Jeg har gjort ovenstående ca. én gang i ugen (eller mindre her på det sidste) i nogle måneder nu. Og jeg har stadig dejlig fine og bløde hæle.

Hælene bliver smurt i creme én gang hver dag (om aftenen inden jeg går i seng.)

Kan jeg fortsætte med den behandling af mine hæle, eller vil i fraråde mig at bruge fodfil overhovedet? Har læst at man kan bruge en grov grydesvamp i stedet til at gnubbe død hud af hælene.

Med venlig hilsen
Christina

Kære Christina

Som du har læst, så fraråder vi brug af fodfil. I stedet vi daglig brug af en fodcreme med et højt indhold af carbamid til pleje af fødderne og behandling/forebyggelse af hård hud.

En fodfil kan måske midlertidigt få fødderne til at se pænere ud, men vil på længere sigt stimulere dannelsen af hård hud. Creme med et højt indhold af carbamid vil derimod opløse og blødgøre hård og tør hud på fødderne

Jeg kan selvfølgelig ikke med sikkerhed sige, at den behandling, du giver dine fødder nu, vil give dig problemer. Men det øger i hvert fald risikoen.

Jeg kan fortælle en lille historie om, hvad jeg har udsat mine egne fødder for indtil for nylig.

Efter i mange år at have fulgt dette regime stringent, har jeg de sidste par måneder udsat mine fødder for en langt hårdere behandling, fordi jeg har skulle teste en masse forskellige produkter til fødderne. Først har jeg i et par måneder testet Clarisonic Pedi med fin succes. Her bruger man primært en børste til at skrubbe fødderne med og med en uges mellemrum en meget blid fil. Det gik faktisk rigtig fint, og jeg har været glad for sættet. Jeg synes også, Clarisonic Pedi er en meget fin (omend noget omstændig) tilgang til fodbehandling: At det primære redskab til at pleje fødderne er en børste.

Men I Clarisonic Pedi-sættet indgår også en ugentlig behandling med en meget blid fil, og jeg tænkte derfor, at jeg havde været lige lovlig hurtig til at dømme Scholls elektriske Pedi Express fil ude, så jeg gravede den frem fra gemmerne igen.

Det tog 14 dage med Scholl Pedi Express, så havde jeg revner på hælene igen. Noget jeg ikke har haft i alle de år, der er gået, siden jeg smed min gamle fodfil ud tilbage i 2008 cirka.

Jeg har nu smidt den elektriske fodfil fra Scholl tilbage bagerst i skabet, hvorfra den ikke vil se dagens lys igen, fundet Matas Fod- og Hælkur frem igen, og mine revnede hæle er nu fine og hele igen.

Og ja, en skrubbesvamp er som du siger et langt bedre valg til netop at fjerne den døde hud. Årsagen er, at den lægger langt mindre pres på huden, men netop kun fjerner de døde hudceller. Et godt frottéhåndklæde kan det samme, og Clarisonics Pedi-børste er på mange måder en dyrere variant over samme tema.

Kærlig hilsen
Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Sofie

Jeg kunne ikke lige finde noget om det her på siden, men undskyld hvis i har svaret på det før: Hvad med scrub af fødderne – er det også et no-go? Eller er det mildt nok til ikke at provokere hård hud?
🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Nej da, den luksus skal du endelig unde dig selv! Det er kun file vi ikke er vilde med :-* Det er primært voldsomheden og varmedannelsen, som giver problemerne, selvom du er meget ivrig med en skrub, kan du ikke gøre samme skade.
Kh. Helene

Sofie

Mange tak for svar 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *