Dåseposten: Valg af renseprodukter efter besøg hos kosmetolog

05.04.14

Hej Katja og Helene

Jeg har nogle spørgsmål vedr. renseprodukterne fra Nimue. Jeg håber, I kan hjælpe mig, for jeg har besøgt en kosmetolog, som er meget salgsorienteret; så selv om de ting, hun siger, giver god mening, vil jeg gerne blive lidt klogere før jeg investerer i deres dyre hudplejeserie….

Hun anbefaler Nimues renseserie til alle sine kunder (og derudover et par produkter særligt baseret på min hud), fordi de er dermatologisk udviklet og skulle være et helt trin over de lettilgængelige mærker som Clinique, Vichy mv.

Jeg har dog et par tanker:
1. Hvor naturlige er Nimues produkter? Jeg går selv meget ind for at spise rent og vil gerne, at de produkter, jeg bruger på min hud, er naturlige. Hun siger, at de er baseret på naturlige ekstrakter, men…
2. Kosmetologen påstod, at man kun fik det optimale ud af serien, såfremt man udelukkende brugte deres produkter – det samme gælder andre mærker, at man burde holde sig til kun ét mærke. Hvad tænker du om det? Selv har jeg været meget vant til blande produkter fra forskellige mærker; jeg forelsker mig i enkelte produkter, ikke hele serier eller mærker…
3. Kosmetologen var meget imod de her ´lettilgængelige´ mærker, fordi mange af dem indeholder vaseline eller alkohol. Ved I noget om det? Om der er fx er vaseline i mange cremer (jeg bruger selv fra Aveeno og Weleda) og om det er skidt?
4. Og så nævnte hun også, at olie var skidt for huden. Der stod jeg altså af; har vi ikke alle lært, at naturlige olier er hamrende gode fugtkilder? Men hun påstod, at de sædvanlige olier var for store i molekylerne, så de sætter sig oven på huden og stopper porerne, samtidig med, at man skulle passe på med unaturlig meget fugt, fordi huden så holdt op med selv at producere fugt (hvor at Nimues produkter jo efter sigende skulle være så videnskabelige, at de lige har gennemskuet balancen mellem at tilføje fugt så det trænger ned i de dybe lag uden at stoppe og uden, at det destabiliserer hudens egen fugtproduktion).

5. Er Nimue en mirakelserie, som jeg bør erstatte mine nuværende produkter med, eller er det dyrtkøbte, unaturlige produkter, som jeg bare bliver prakket på?
Jeg værdsætter VIRKELIG, hvis du/I ville hjælpe mig til bunds i mysteriet…

Annette

Kære Annette

Ja hun lyder godt nok salgsorienteret… Lad mig tage dine spørgsmål et ad gangen.

1. Nimue er hverken mere eller mindre naturlige end alt muligt andet. Desuden er naturlig langt fra bedre nødvendigvis. 

2. Det passer ikke. Men det sælger sikkert flere produkter. Læs mere her.

3. Vaseline er en god ting for huden. Det er alkohol ikke, men der er absolut lige så meget alkohol i dyre mærker, som de billige. Netop Vichy og Clinique er faktisk uheldigt glade for at bruge alkohol, men der er mange andre ‘lettilgængelige’ mærker uden.

4. Det er også sort snak for mig. Olie er godt for huden – hvorfor skulle der ellers være masser af olier i Nimues produkter? Der er ganske rigtigt forskel på størrelsen af de forskellige fedtstoffer og derfor også hvor de kan trænge ind, men det betyder bare at nogle typer olie er bedre egnet til nogen ting end andre. Olie er generelt godt – hvis man har tør hud.

5. Nej, Nimue er ikke en mirakelserie. Det er en serie med både gode og dårlige produkter ligesom alle andre serier. Jeg har endnu til gode at møde en serie med kun fantastiske produkter. Alle serier har gode og dårlige produkter, også Nimue. Og der er bestemt ingen grund til at skifte alt ud. Start med enkelte produkter af særlig interesse, hvis du gerne vil prøvet mærket.

Kærlig hilsen
Katja.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Henriette

Hej,
Hvor er det dejligt med nogle helt igennem ærlige svar. 1000 tak fra en der har prøvet noget tilsvarende fra en kosmetolog.
God lørdag. Kh Henriette

Laura

Det kan simpelthen være en jungle at finde rundt i nogle gange. Specielt når diverse eksperter bliver utroværdige, fordi de lægger for meget vægt på salg. Selv på apoteket er de begyndt med mersalg!

Christina

Hej.
Det eneste jeg kan sige er at jeg faldt i en fælde af dimensioner for ca. 6 måneder side. En kosmetolog, der har salon i gågaden i Odense, fik mig til at købe for 3.000,- kr. Nimue produkter efter en konsultation.
Jeg lider af rosacia og perioral dermatitis, og har selv sagt meget sart hud.
Dette sagde jeg til hende! Jeg have oven i købet bestilt en husanalyse hos hende, så hun kunne anbefale de mest egnede produkter til lige min hudtype.
Kosmetologen, der ejer omtalte salon, overbeviste mig om at jeg SAGTENS kunne tåle hendes produkter. Jeg brugte serien i 2 dage.
Min hud flippede fuldstændig ud!
Jeg gik tilbage til kosmetologen efter de 2 dage, og krævede at hun tog sine produkter retur. Hun ville ikke refundere alle mine penge, så jeg måtte tage en veninde med ind og få ordnet negle et par uger senere, så jeg ikke spildte mine penge fuldstændig.
Efter besøg hos min læge, fik jeg udskrevet piller og creme til at dæmpe min hud. Det er først her 6 måneder efter jeg har en nogenlunde normal hud igen, der ikke brænder, skaller og er rød.
Det er sidste gang jeg sætter mine ben i den salon.
Pas på. Det er mit bedste råd. Især de kosmetologer, der presser på for at man skal købe en masse produkter fra samme serie. Det er min erfaring at det ikke passer at alt skal være fra samme serie for at det virker.
Held og lykke med det.

Nanna

Jeg har også prøvet produkter fra Nimue til sart hud (efter anbefaling af kosmetolog efter behandling) med det resultat, at min hud gik helt bananas med rødme og små knopper, der først gik væk efter kur med receptpligtig creme… Jeg havde heldigvis fået prøver med, det synes jeg næsten er et must, når det er så dyre produkter.

Marlene

Inden du udtaler dig om Nimue, kender du så produkterne? For jeg er kosmetolog og arbejder med dem. Og de er helt igennem fantastiske. Men ja nogen af de ting kosmetologen har sagt vil jeg ikke give hende ret i. Man skal med Nimue vide hvad man har med at gøre, og det er virkelig en serie der kan gøre en forskel hvis man får den rette vejledning (som vi går meget op i hvor jeg arbejder) og de rette produkter!

Pernille

Er der ikke nogen sandhed i at hvis man bruger flere produkter fra samme serie, fungerer de bedre sammen?

Katja Moikjær

Nej 🙂 Der kan være undtagelser, men som hovedregel: nej

Mette

Hej Pudderdåser. Jeg bruger dagligt min Avene cleanance K som ansigtscreme om morgenen og er meget tilfreds. Jeg er i teenageårene med normal til kombineret hud og er rigtig glad for denne creme. Jeg er kommet i tvivl om jeg bør overveje en ny ansigtscreme som denne gang indeholder solfaktor, simpelthen for at undgå pigmentfejl, problem hud osv. Kender I en god ansigtscreme med solfakter (som ikke fedter) lignende cleanance K?
I så fald ville jeg udskifte min Avene cleanance K om morgenen og i stedet bruge den om aftenen, lyder det fornuftigt?
Tilsidst vil jeg lige sende jer et par rosende ord med på vejen. Tak for en altid trofast og behjælpende blog. Det er skønt med et par ærlige damer som viser både de gode og dårlige produkter på markedet. Dejlig dag til jer 🙂

ida

Hej Mette,
Jeg tillader mig lige at svare – med udgangspunkt i Pudderdåsernes tidligere indlæg! Prøv eksempelvis at kigge oppe i fanen under Produkter og Solcreme. Jeg kan personligt anbefale Cliniderms Light & Matifying (https://pudderdaaserne.dk/2011/04/14/test-af-solcreme-cliniderm/). Og ellers prøv at læse f.eks. dette indlæg: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/solcreme/ eller dette: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/solcreme/page/2/
Håber du kunne bruge det! 🙂

Katja Moikjær

Tak Ida 🙂

Baysen

Hvor er jeg glad for, at dette indlæg kom netop på dette tidspunkt. Det bekræftigede mig nemlig i, at jeg tog den rigtige beslutning i går.
Jeg gik i Matas for at købe en concealer, som jeg havde testet i nogle dage. Typisk nok blev jeg indfanget i en af Clinique-damernes spind. Hun lavede hudanalyse på mig og forsøgte at friste mig med en hel ny serie til KUN 900 kr. Samtidig insisterede hun overraskende nok på, at mine nuværende produkter kun gør mine hudproblemer værre, og at jeg skulle holde mig fra olie, fordi det ikke giver nok fugt.
Jeg spurgte efter et start-sæt, hvad hun ikke havde med den anbefalede skintonic (den milde uden alkohol). Jeg takkede pænt nej og holdt mig til den concealer, jeg kom efter.
Men siden har jeg været lidt rundtosset… Hun snakkede en masse om de eksfolierende egenskaber i både deres milde ansigtsrens og skintonic. Men er det overhovedet godt, hvis huden både er sensitiv, reaktiv, tør og med tendens til urenheder/store porrer/talgknopper? Kunne det ikke stresse huden mere?
Derudover mente hun, at jeg sagtens kunne lade være med at bruge solfaktor, fordi jeg arbejder på kontor og dermed ikke er meget ude. Men er det ikke bedre at være på den sikre side? Jeg mener, jeg går jo til og fra og venter på bussen. Nogle gange i længere tid end bare et par minutter. Og det sker da også, at jeg tager en spontan gåtur o.l.
Jeg må indrømme, at jeg er glad for, at jeg ikke faldt i. Min hud driller lidt for tiden, så det er nemt at lade sig friste. Men samtidig tænker jeg, at det i høj grad skyldes nyt arbejde, stress/anspændthed samt nyt indeklima. Så der er jo ingen garanti for, at nye produkter, ville virke. Iøvrigt er der normalvis intet i vejen med mine nuværende produkter.

Christina

Min erfaring med Clinique går 10 år tilbage. Jeg brugte deres serie i en periode ( jeg var 18-19 år), og selvom jeg havde den milde toner uden alkohol og deres rens til sart hud, så gav det mig tør hud og rødme.
Det er ofte meget forskelligt hvad jeg hører fra folk der bruger deres 3 trins system. Nogle elsker det og andre hader det.
Nogle af deres produkter er fantastiske! Men hvis du har sart hud, med tendens til tørhed, så ville jeg passe lidt på.
Selv bruger jeg Aderma vaskeolie til at vaske mit ansigt i, og så sværger jeg til Pai Rosehip Oil. Den bruger jeg altid om natten, og den er fin til sart/tør hud.
Cremer fra Avene og La Roche Posay koster ikke kassen, og de har et bredt udvalg målrettet til forskellige hudtyper.
Men alt andet lige, hvis du er glad for det du bruger nu, så er der vel ikke nogen grund til at skifte.
Ang. solfaktor. Brug det! Det beskytter din hud. Jeg er også mest inde om dagen, men bruger det altid alligevel. Selvom en eller anden tilfældig dame i en hvid kittel siger at man ikke behøver det, så kunne jeg ikke drømme om ikke at bruge faktor i eller over min dagcreme.

Laura

jeg har et kæmpe problem og ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. jeg har bumser på min numse, og ved ikke hvordan jeg kan få dem væk. det er et rigtig stort problem for mig. Kan I hjælpe? eventuelt lave et indlæg?

Maria

Hej Laura
Du kan vist få en salve hos lægen, der fjerner dem. Det er vist nok en hormoncreme, men det virker! Så overvind dig selv og gå til lægen med det, selvom det er pinligt;)

Katja Moikjær

Maria har ret. Det er ikke nødvendigvis som almindelige bumser, så du skal en tur til lægen. Held og lykke

Sarah

Jeg har selv gået til kosmetolog og brugte Nimues produkter – de fungerede rigtigt fint til min hud, men på nuværende tidspunkt bruger jeg kun ansigtsrens/makeupfjerner og så Hydranorme fra La Roche-Posay som både dag- og natcreme. Det er MEGET billigere, og virker fint for mig. Syntes, at cremerne osv. var rigtigt gode og processen med kosmetologen var god og den virkede, men siden har jeg ikke følt, at jeg har haft behov for så mange og så dyre produkter. Så jeg synes at de virker, men jeg synes ikke at de er så gode, at jeg vil give så mange penge for dem.

Amalie

Jeg er virkelig super glad for Nimue, men jeg kan jo ikke sige, hvorvidt du eller andre kan tåle dem eller ej. Jeg har efterhånden brugt dem et stykke tid, først den lyserøde milde serie (som ikke indeholder frugtsyre) og derefter den almindelige gule serie. (De bruger dog ikke farvestoffer i serien længere, men din kosmetolog ved nok bedre hvad serierne hedder). Min hud var heeelt mærkelig de førse 4-6 uger da jeg startede med den gule serie, som indeholder frugtsyre. “Tyk”, blussende, tør, skallende. Jeg var hende hos min kosmetolog flere gange fordi det var så tørt og kløende, hvilket umuliggjorde brug af concealer uden at jeg kom til at se mega gammel og rynket ud. Min kosmetolog tilbød at betale pengene tilbage, men anbefalede mig at give det tid. Så det gjorde jeg – og boy, jeg er glad for at jeg gav det et forsøg! Jeg har siden teenageårene bl.a. haft et “tæppe” af små hvide urenheder i panden, og de er all gone 😀
Igen, jeg kan ikke sige hvordan det vil virke for andre, men det har virket super godt for mig. Tror det vigtigste er en god kosmetolog, som du føler dig tryg ved – og som kan finde ud af at rådgive dig. Råd nr. 1 må være tålmodighed med nye produkter. Nr. 2 må være HUSK solcreme, især hvis du bruger produkter med frugtsyre.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *