Test af solcreme: Cliniderm

14.04.11
Cliniderm Caring Protection Sun Lotion og Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream

Cliniderm Caring Protection Sun Lotion og Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream

Jeg har efterhånden været igennem en del tuber solcreme i år, selvom solen nærmest ikke har skinnet endnu, og jeg er generelt imponeret over den høje kvalitet. Jeg er endnu ikke stødt på et produkt, der ikke har styr på både UVA og UVB filtrene, og der er langt fra de gammeldags fedtede hvide solcremer til de moderne cremer, der er på markedet nu.

Alligevel kan jeg stadig blive positivt overrasket og finde et produkt, som hæver sig op over de andre. Og det siger unægtelig noget om det pågældende produkt. Cliniderms serie af solcremer er rigtigt gode generelt, men i serien er der et produkt, som jeg er meget imponeret over, nemlig deres Light & Matifying Sun Face Gel Cream. Hvis jeg siger en gel creme, som indeholder faktor 25, og som samtidig holder din hud mat? Bare læs videre.

Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream
Og jeg vil starte med denne lille juvel i samlingen. Først og fremmest har Cliniderm bredspektret UVA og UVB beskyttelse i alle deres produkter, lad os starte med at slå det fast. Men udover det, så er dette et ret unikt produkt. Den indeholder faktor 25, men har en ultralet konsistens og virker som en primer, der holder huden mat, når man putter den i ansigtet. Jeg har testet igen og igen, og min fedtede næse bliver fin og mat, når denne kommer på. Konsistensen er ultralet og behagelig og fedter på ingen måde, tværtimod er den matterende, og fedtet hud, som ofte hader solcreme, vil blive pænere af den. Den fungerer godt under makeup. Tuben er en lille praktisk sag med pumpe.

Af yderligere pæne ting kan jeg sige, at den indeholder en god mængde C-vitamin, E-vitamin og Q10, som alt sammen kan give pænere hud. Derudover er den uden parfume. What’s not to love?

Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream koster 119 kroner for 50 ml.

Cliniderm Caring Protection Sun Lotion SPF 25
Knap så revolutionerende, men ikke desto mindre med en eksistensberettigelse i den anden ende af spektret finder vi Cliniderm Caring Protection Sun Lotion SPF 25. Den er lavet til tør hud og er en god en af slagsen til det. Den indeholder E-vitamin, Q10 og shea smør og er en dejlig solcreme til både krop og ansigt, hvis du har tør hud.

Cliniderm Caring Protection Sun Lotion SPF 25 koster 139 for 125 ml. og findes også som SPF 15.

Her kan du købe det
Cliniderm kan købes på apoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Malene

Bom bom, så var man på vej ned til apoteket og købe ny ansigtssolcreme. Den lyder virkelig god, især til dagligt brug i Danmark. På solferier vil jeg nok stadig foretrække en faktor 50.

Pudderdåse Katja

Ja jeg er også begejstret 🙂 Men ja, sydpå er faktor 50 nok bedre.

Lise

Gelen lyder fantastisk, den må jeg have fat i. Men jeg kan dog aldrig finde ud af, om man BÅDE skal bruge en dagcreme og en solcreme ovenpå inden makeup’en ryger på?

Pudderdåse Katja

Hej Lise
Det kommer an på, om din hud har behov for mere fugt, end der er i solcremen. Hvis du synes solcremen er nok, kan du sagtens holde dig til den. Mange føler sig helt fedtet ind, hvis de skal have BÅDE dagcreme og solcreme på.
Hvis du så vil have noget ekstra til din hud kan du bruge en god skintonic eller et serum inden solcremen i stedet for dagcreme, som slet ikke føles fedtet på samme måde.
Kh. Katja

rijaH

Den lyder da til at være meget godt. Tror da jeg vil forsøge mig med den når jeg har brugt de stribede fra matas jeg lige har købt 🙂 Sværger ellers til Vichy’s solcreme, men opdagede at Matas’s var rigtig god og slet ikke så sticky som en del andre solcremer kan være.

Pudderdåse Katja

Hvad er det for en fra Matas der ikke er klistret? Det vil jeg gerne høre lidt mere om 🙂

rijaH

Det er bare deres ansigts creme, faktor 15 😀 den lille tube yderst til venstre her http://rijah.dk/2011/04/shopping-1.html 🙂 (håber det er okay jeg linker ellers bare slet indlægget ;D)

Pudderdåse Katja

Ja selvfølgelig. Link alt det du vil 🙂

Karen

Ihh jeg elsker cliniderm. Jeg har brugt det i flere år på solferier – og er i den tid jeg har brugt det alrdig blevet rød eller forbrandt. Det kunne ellers godt ske før i tiden. Men deres cremer er helt geniale efter min mening oh et altid med i kufferten når jeg skal på ferie. Den nye gel har jeg aldrig set før – men nu skal jeg da snart en tur på apoteket!

Frederikke

Hej skønne pudderdåser – og tak for altid brugbare og underholdende skriverier!
Jeg kan simpelthen ikke finde den her creme på nogen apoteker i København? Har I eller andre læsere måske et godt tip til hvor jeg kan finde den?

Pudderdåse Helene

Hej igen!
I øvrigt vil jeg lige sige tak for de søde ord 🙂
Her er listen med apoteker i København, som skulle føre Cliniderm:
København Enghave Apotek Enghave Plads 25
Frederiksberg Dalgas Boulevard Dalgas Boulevard 91
Frederiksberg Apoteket Godthåb Godthåbsvej 4
København Apoteket Svalen Nørrebrogade 224
København Apoteket RosenTuborgvej 269
København Sydhavnsapoteket Borgbjergsvej 15
København Linde Apotek Frederikssundsvej 152
København Jernbane Allé Apotek Jernbane Allé 25 A
København Grøndalsapoteket Sallingvej 2
København Hamlets Apotek Hamletsgade 2
København Amagerbro Apotek Reberbanegade 3
København Apoteket Trianglen Nordre Frihavnsgade 3
København Husum Apotek Frederikssundsvej 320
København Steno Apotek Vesterbrogade 6 C
København Sønderbro Apotek Amagerbrogade 158
Hvis ikke de har den på disse apoteker, burde de kunne bestille den hjem til dig.
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Tak Helene. Super liste.
Jeg kan sige, at de ikke har den på mit apotek Savlen på Nørrebrogade. Jeg tror, de er ved at skifte sortiment fra de gamle til de nye Cliniderm produkter, for de har godt nok nogle gamle svingere stående på hylden. Men som Helene siger, så kan de bestille den hjem til dig.
Kh. Katja

Pudderdåse Helene

Hej Frederikke!
Jeg har lige undersøgt sagen og modtager senere i dag en liste over forhandlere fra Aco. Jeg har set den på mindst et af apotekerne på Østerbro.
Mvh. Helene

Nanna

Hej søde dåser.
Nu har I lavet anmeldelser af både Vichy og Cliniderms matterne ansigts-solprodukter. Hvilken en af dem er – efter jeres mening – bedst? Og hvilket solprodukt til resten af kroppen med min. SPF 30 er bedst?
I anbefalet flere, men vil gerne høre, hvilket produkt, der er det ultimative 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Nanna
Den store forskel er selvfølgelig at Cliniderm er SPF25 og Vichys fåes i SPF50. Og Cliniderms er uden parfume, hvorimod den rigtig gode fra Vichy er med parfume. Men ifht konsistens kan jeg ikke fremhæve den ene frem for den anden, der må du ned på apoteket og mærke selv. Det er et spørgsmål om personlig præference.
Kh. Katja

Elisabeth

Hej dåser, ved I, om denne stadig er i handlen, eller om Cliniderm er ved at lukke ned? Jeg kunne ikke bestille den på mit apotek.

Katja Moikjær

Jeg er ret sikker på, de lever i bedste velgående, det er et svensk mærke. http://www.cliniderm.se
Men det er da muligt det er ved at udgå hos nogle af de danske apotekerkæder?

Britt

Hej Katja
Ved du hvad, jeg kan simpelthen heller ikke finde det på nogen apoteker – ej heller online? Kan det mon passe, at det ikke findes i DK mere?

Helene Randløv

Hej Britt
Aco sælger ikke Cliniderm på de danske apoteker længere. Du kan stadig få Cliniderm i Sverige, Norge og Finland:
http://www.cliniderm.se/sun_skin_care/produkter/ansikte.aspx
Kh. Helene

Elisabeth

Hej igen, kort efter, jeg skrev kommentaren ovenfor, fandt jeg den på apotekeren.dk, som jeg kan se, stadig har Cliniderm, men ikke lige denne. Måske er den bare udsolgt for tiden, hvem ved. Ellers må vi til Malmö 🙂

Katja Moikjær

Jeg krydser fingre!

Janni

Ang. Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel Cream
Jeg har set denne solcreme anbefalet flere steder, men kan det passe at man ikke kan få den mere (maj 2014) ???
Jeg kan ikke få den på apoteket (bor i en storby, og har prøvet flere apoteker) – og mere mærkeligt: Jeg kan ikke finde et sted online, at købe den!!!
Ved I om den er gået ud af produktion?
Solskinshilsner fra Janni

Helene Randløv

Hej Janni
Prøv at læse mit svar herover 🙂
Du kan stadig få den i Sverige.
Kh. Helene

Sofie

Hej I to!
Jeg har genoptaget solcreme-jagten, efter at være blevet tilpas træt af at Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense gør mig helt blank i ansigtet, og tilmed giver anledning til nogle ret voldsomme urenheder, der ikke ligner noget, jeg ellers får.
Vil I anbefale Avène eller denne som næste forsøg? Eller noget helt andet? Udover at være bøvlet som beskrevet ovenfor, er min hud også forholdsvis sart, og kan også let tørre ud, når den ikke lige fedter til. Bøvlet!
Jeg havde egentlig tænkt bare at gå ned på apoteket og bede om nogle prøver, men kan se i kommentarfeltet, at Cliniderm ikke længere føres på danske apoteker, og jeg bor i midtjylland, så der er for langt til Sverige.
Jeg håber, I vil hjælpe mig.
De bedste hilsener,
Sofie.

Helene Randløv

Hej Sofie
De cremer der hedder noget med AC kunne godt være noget for dig, dem finder du hos A-Derma, Avène og La Roche-Posay. Det er i hvert fald nogle af dem, jeg kan få teenageren til at bruge.
Kh. Helene

Sofie Sky

Hej igen!
Jagten er fortsat siden sidst, og jeg har testet et par solcremer fra hver af Avène og La Roche-Posay, både med og uden AC. Desværre reagerer jeg allergisk på dem alle, så det har jeg måttet opgive.
Jeg har så lige fundet ud af, at Raunsborg, som jeg før har haft held med, er begyndt at lave solcreme, så man kunne jo håbe, at det måske kunne være en løsning. Men kan man mon regne med at den solcreme også virker ordentligt? Jeg kan se, at den indeholder bis-ethylhexyloxyphenol-methoxyphenyl-triazine, som jo er på jeres liste over ingredienser, der beskytter mod langbølget UVA, men hvad med alt det andet UVA og UVB, beskytter den mon tilstrækkeligt mod det? Må jeg måske låne jeres kloge, kritiske øjne på en ingrediensliste her:
Aqua
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine
Butylene Glycol
Cetearyl Alcohol
Dibutyl Adipate
Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate
Disodium Cetearyl sulfosuccinate
Ethylhexyl Triazone
Glycerin
Hippophae Rhamnoides Fruit Extract
Hippophae Rhamnoides Kernel Extract
Lacic Acid
Phenoxyethanol
Phytic Acid
Potassium Sorbate
Sodium Benzoate
Sorbic Acid
Vaccinium Myrtillus Fruit Extract
Xanthan Gum
(kan også ses på http://www.raunsborg.dk/sol/solcreme-aftersun/sun-lotion)
Jeg håber, I har tid til at kigge på det. Det ville virkelig være en stor hjælp!
De bedste hilsener,
Sofie.

Katja Moikjær

Ingredienslisten ser fin ud 🙂

Sofie Sky

Fantastisk! Så giver jeg den et skud. Tusinde tak for hjælpen!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *