Få gløden tilbage

05.02.14

Dette indlæg har I selv valgt, at jeg skulle skrive på vores Facebook-side i dag. Jeg har ingen indflydelse haft på emnet, men jeg får heldigvis lov til at skrive det.

Det er et godt emne – hvordan får man tabt glød tilbage til ansigtet?

Glød kan komme af mange ting. Indre glød vil jeg ikke beskæftige mig med her, men det er vel nok det vigtigste overhovedet.

Hvad er så afgørende for at huden kan få glød? Det kommer helt an på, hvordan ens hud ser ud til at starte med. Så jeg håber, at I vil vælge og vrage mellem de tips, jeg kommer med her. Det er ikke nødvendigvis dem alle, der passer på dig.

1. Fjern døde hudceller
Når hudceller bliver skiftet ud, ender de på hudens overflade. Og hvis huden ser uensartet og trist ud, kan det være en god idé at eksfoliere huden. Daglig og mild kemisk eksfoliering er første skridt på vejen til at lokke nye og sunde hudceller frem til overfladen. Der er flere forskellige typer, som du kan læse om i min guide her.

2. Bind fugt til huden
Der findes et par ingredienser, der er ekstra effektive til at binde fugt i huden. Disse ingredienser kan give fylde og friskhed tilbage til trist hud og giver i sidste ende det sidste oomph til hudens glød. Hyaluronsyre er den ene. Det er efterhånden svært at finde en hudplejeserie uden hyaluronsyre, så du kan sagtens have noget derhjemme i skabet (på ingredienslisten vil det oftest hedde sodium hyaluronate). Hvis du skal købe noget nyt, så prøv for eksempel Eucerins Hyaluron-serie.

Hvis du ser blandt L’Oreal koncernens produkter (og her mener jeg selvfølgelig dem alle inkl. Lancôme, Vichy (Neovadiol), YSL (Forever Youth Liberator), L’Oreal (Skin Genesis) og lignende  – når L’Oreal finder noget godt bliver det også godt brugt!), så kan du også finde en ingrediens, der hedder Pro-Xylane (hydroxypropyl tetrahydropyrantiol på ingredienslisten).

Den kan noget af det samme som god gammel hyaluronsyre. Nemlig binde vand til huden. Men den gør det på en helt anden måde. Pro-Xylane booster hudens egen produktion af glycoaminoglycan, der kan binde vand i huden i lignende ekstreme mængder som hyaluronsyre kan.

I sidste ende virker begge ingredienser som en svamp, der opsuger fugt og puffer huden op. Hvis du gerne vil prøve Pro-Xylane kan du starte med L’Oreal Paris Revitalift Laser, der er en billig mulighed.

3. Bekæmp hyperpigmentering
De fleste kvinder har hyperpigmentering i ansigtet. Vi får det som regel på grund af p-piller, graviditet eller for meget sol. Og gerne en kombination af dem alle.

Hyperpigmentering kan være markante mørke pletter, men det kan også bare optræde som de små diffuse ujævnheder, som vi synes at kunne se på os selv i spejlet.

Det er meget nemmere at forebygge hyperpigmentering end at behandle det, og det handler simpelthen om at passe på solen.

Hvis du allerede har pletter, så kan de behandles, men indsatsen står mål med resultaterne. Cosmelan er dyrt og krævende, men effektivt hvis du har slem melasma. Hvis du bare vil forbedre hudtonen let, så er Garniers Dark Spot Corrector et godt og billigt bud. Den indeholder store mængder C-vitamin, der har rigeligt med undersøgelser, der viser en effekt på pigmentpletter. For eksempel her.

4. Brug concealer
En superdækkende foundation er et dårligt valg, hvis du gerne vil fremhæve hudens naturlige glød. Brug i stedet en concealer, hvor det er påkrævet, og vælg i stedet en superlet foundation til resten.

Især mørke rande er værd at dække, hvis du gerne vil have den eftertragtede glødende udstråling.

5. Brug highlighter – med måde!
9 ud af 10 foundations, der reklamerer med at kunne fremhæve hudens glød eller andet i den dur, indeholder glimmer. Lysreflekterende partikler står der? Det er bare glimmer.

Jeg går i en stor bue udenom enhver foundation, der hedder noget med “lysreflekterende”. For highlighter og glitter er effektfuldt, men skal bruges med måde.

Derfor giver det det bedste resultat selv at styre, hvor der skal highlightes og især hvor der ikke skal – som for eksempel næse eller bumser!

L’Oreals Lumi Magique concealer er et godt og billigt produkt til formålet – men det er ikke en concealer kære L’Oreal, det er en highlighter. Og en god en af slagsen.

6. Brug cremede produkter
Hvis du vælger let cremefoundation, cremeblush og en cremet highlighter og undgår pudder, får huden glød i stedet for et traditionelt mat look.

Gør det med omtanke, der er ikke langt fra “dewy” til “fedtet”. Og husk altid at bruge creme på creme. Hvis du lægger cremeblush eller creme-highlighter oven på pudder, så bliver det noget smat.

Har du nogle favorit-produkter, som du oplever, giver den der særlige glødende effekt, som jeg taler om? Så del dem med os andre her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Ditte

Nu siger du at du går udenom enhver foundation hvor der står lysreflekterende. Er det okay hvis det er en primer? Jeg har nemlig lige bestilt garniers nye primer som skulle være lysreflekterende.
🙂

Katja Moikjær

Det kommer jo meget an på, hvordan din hud ser ud og hvor meget glimmer der er i. Du må vente og se 🙂 (Men Helene taler pænt om den primer, og det ville hun ikke gøre, hvis der var meget glitter i!)

Pernille

Jeg bruger en flydende concealer, men mineral foundation. Jeg har egentligt været rigtig glad for concealeren (la roche posay), men synes de sidste par uger, at det har drillet lidt – det er måske fordi det ene er pudder og det andet er creme. Men huden ser da også forfærdelig ud på denne årstid, trods federe/mere fugtgivende cremer i god tid. Tak for en altid god blog. Indlægget i går om indgroede hår var bestemt også relevant – selvom jeg synes det næsten virker for nemt med lotion.

Tina Kvist Nielsen

Jeg har også haft det problem. Specielt når jeg står i min hvide sygeplejeuniform og gerne vil have en glød, uden at have for meget makeup på.
Jeg må indrømme at jeg er blevet rigtig glad for Garniers BB cream. Den lyse udgave er rigtig pæn på min hud, og så bruger jeg ysl concealer til randerne under øjnene. En god mascara og måske en lille smule solskinspudder, til at give lidt farve de rigtige steder.

Pernille D

Jeg bruger helst ikke foundation, kun MAC pro longwear concealer, hvor der er brug for det (i mit tilfælde; næsten, hagen og lidt i panden). Min hud fedter simpelthen for meget til at bruge selv den letteste foundation.
Kan man istedet springe fugtcremen over? Og kun bruge foundation istedet for creme? I så fald skal det jo nok være en med hudplejeingredienser. Any tips?

Katja Moikjær

Kære Pernille
Til fedtet hud som din er der INGEN grund overhovedet til at bruge fugtighedscreme. Tværtimod! Så gå du bare direkte til foundation.
Hvis du gerne vil have nogle særlige hudplejende ingredienser til din hud, så kan du også få dem som tonic eller en ultralet serum i stedet. Creme er IKKE en nødvendighed.

Aliah

Eeelsker denne artikel! Fik rigtig meget ud af den 🙂
Keep up the good work 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak 🙂

Tina

Jeg har netop købt og afprøvet L’oreals Revitalift Laser Serum, men jeg synes mit ansigt er fyldt med glimmer efter at tage den på? Er det mig der har gjort noget galt? -Synes ikke jeg har lyst til at ligne en omvandrende diskokugle :-/
Er der nogen måder hvorpå jeg kan få den brugt (den har trods alt kostet lidt) men uden at blive som glitrende?

Katja Moikjær

Kære Tina
Det er (desværre) helt almindeligt, at L’Oreal og andre tilsætter glimmer til deres hudpleje. Men jeg mener helt bestemt ikke, at min egen Revitalift Laser er glitret?
Under alle omstændigheder kan du ikke gøre ret meget ved det andet end at nøjes med at bruge lidt – og ellers bruge den om natten, hvis det er så voldsomt, som du siger. Det er fint at bruge den til natten bare.
Kh. Katja

Tina

Hmm.. Kan det spille ind at den er købt i uk? – at det er derfor der er glimmer i?
Men ja, det er en god idé at bruge den om natten, så er det ikke helt spildt 🙂

amanda

Jeg ved ikke om i ser kommentarer på de ældre artikler, men jeg vil rigtig gerne have mere glød i ansigtet og jeg bruger allerede jeres peeling produkter. Jeg tænkte derfor på om i kender nogle fugtbindende ansigtscremer, som er uden parfume? Vh Amanda

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *