Guide til ferie-shopping i Europa

26.07.13

Galeries Lafayette ceiling

Loftet i Galeries Lafayette Haussmann. Foto: Peter Bros Nissen (ham jeg er gift med)

Jeg burde jo nok have skrevet dette indlæg for en måned siden (undskyld!). Men i formiddags spugte pæne Line, hvad hun skulle købe med hjem fra Frankrig. Samtidig er jeg i gang med at finde på, hvad min søster skal købe til mig fra London, og hvad jeg selv skal købe i Tyskland. Så selvom timingen er skæv, så får I nu mine idéer til, hvad man skal købe, når man holder sommerferie i Europa.

Tyskland
Hvis vi starter med vores store nabo mod syd, så er det ikke den bedste skønhedsshoppe-destination efter min mening. Jeg kan kun nævne få tyske mærker, som jeg selv synes er interessant, og det er meget op og ned med, hvad der er penge at spare på.

Nogle ting kan du spare penge på i Tyskland. De franske apoteksmærker som Vichy, La Roche-Posay, Avène osv. er generelt billige her. Tyske mærker som Dr. Hauschka, Weleda og Nivea er også. Jeg selv plejer også at købe blade til Gilette med hjem, der plejer at være en del at spare.

Du kan også købe drugstore mærker som Bourjois og Revlon i Tyskland, som du ellers ikke kan få herhjemme, og Tyskland har også sine egne mærker som for eksempel Essence.

Dyrere internationale mærker som MAC koster mere eller mindre det samme som i Danmark og giver ikke mening at købe i Tyskland.

Og så skal jeg købe en taskefuld Fenjal deodoranter med hjem (kan I huske dem?), men den historie må Helene stå for.

Frankrig
Fransk apoteksshopping er jo efterhånden berømt og behøver ikke nærmere præsentation. Kig efter mærker som:

  • Bioderma
  • Boiron
  • Embryollise
  • Avène
  • A-Derma
  • La Roche-Posay
  • Nuxe
  • Vichy

Alle koster en brøkdel af herhjemme, hvis de overhovedet kan købes her. Klassikerne er Homéoplasmine fra Boiron, makeupfjerner fra Bioderma og Lait-crème concentré fra Embryollise (er det kun mig, der ikke er fan af den sidstnævnte?). Men kig også efter homeopatiske midler fra for eksempel Boiron, der er stort i Frankrig. Homéoplasmine er egentlig et homeopatisk middel. På de fleste franske apoteker kan du også finde Monoï.

Er du i Frankrig, skal du selvfølgelig også i Sephora. Det er oftest mest interessant i større byer. I Frankrig findes Sephora i alle størrelser, også dem der mest minder om en Matas.

Kig også efter dufte, som vi ikke har hjemme: Serge Lutens, Annick Goutal og lignende franske parfumehuse. Husk også at Frankrig er Make Up For Ever’s hjemland.

Det smukkeste sted, jeg kender i verden, at gøre sine indkøb, er i Galeries Lafayette på Haussmann, hvor du har fri udsigt til glasloftet fra 1895.

Jeg selv ønsker mig blot lige nu at prøve Serozinc fra La Roche-Posay, som ikke findes i Danmark…

England
I England skal du drage fordel af, at alting som hovedregel er billigere der. En MAC læbestift koster 15 pund, mens den koster 165 kroner. Det er en prisforskel på cirka 35 kroner, og det svarer nok meget godt til forskellen generelt på engelske og danske priser.

Samtidig har England en masse mærker, som vi ikke har herhjemme. For eksempel Urban Decay, Illamasqua mm. Listen over mærker, vi ikke har i Danmark, bliver heldigvis kortere og kortere, men det er stadigvæk kun i København, vi kan købe NARS og Benefit for eksempel.

Selvom du kommer fra København og er vant til at købe ovenstående mærker, så kan du udnytte et besøg i London til at opleve dem i deres egne freestanding butikker. For eksempel har Benefit egen butik i London.

Kig efter luksusmærker som Tom Ford Beauty og Burberry Beauty, som vi ikke kan få herhjemme. Og sørg for at gå i Selfridges skønhedsafdeling, hvis du er i London.

Man skal selvfølgelig også i Boots i England, som svarer til Matas, men Boots-butikkerne varierer også meget i størrelse. Jeg selv ville købe tørshampoo i sindsyge mængder og Lanolips, som jeg brænder efter at prøve. På min ønskeseddel fra England står også Seams håndcremen, som jeg på forhånd er sikker på, at jeg vil hade, men som har en sjov historie. Jeg tror desværre kun, den kan købes online.

Sydeuropa
Jeg vil med meget let hånd gå henover Spanien, Grækenland, Italien og lignende typiske feriedestinationer. Dels fordi det ikke er steder, hvor jeg normalt ville gå amok i shopping af skønhedsprodukter. Dels fordi jeg ikke har den store erfaring med det.

Bortset fra at jeg på et italiensk apotek sidste år faktisk fandt en del produkter, som jeg ellers ikke kunne finde hjemme. Og de solgte La Roche-Posay i det lokale italienske supermarked.

Lufthavnene
Kastrup er min yndlingslufthavn i verden, og jeg ville med få undtagelser vælge at shoppe her, hvis jeg skulle vælge en lufthavn at gøre det i. Priserne ligger her minimum 20 procent under priserne i Danmark, og der er et rigtig godt udvalg. Hvis du skal flyve fra Heathrow, kan det godt betale sig at købe ind her. Priserne er endnu lavere end i selve London. Men udvalget kommer meget an på, hvilken Terminal du skal flyve fra.

Lufthavne i resten af Europa er ofte en trist oplevelse, når det kommer til shopping. Hvis du forventer lækker shopping i de franske lufthavne for eksempel, så bliver du oftest fælt skuffet.

Men Europa består jo af mange flere lande – så supplér med jeres bedste råd, jeg har kun været et fåtal af stederne.

Hvis du ikke skal rejse nogle steder, kan du finde webbutikker til det meste her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
38 kommentarer
fattig-bloggeren

Dejligt indlæg 😀 Bliver altid så glad når man kan spare 🙂 Min yndlings er klart de franske apoteker… de kan bare et eller andet med at sælge det hele til det halve 😉
Hilsen fattig-bloggeren

Pudderdåse Katja

Tak 🙂 og ja de franske apoteker er bare de bedste!

Maria

Hvis man skal til England, så er der rigtig mange penge at spare på parfume i lufthavnen. Kan huske, at jeg for et godt års tid siden købte en Marc Jacobs – Daisy, 125 ml til 450 kr. Den koster i omegnen af 700 kr herhjemme for en 100 ml.

Pudderdåse Katja

Det oplevede jeg også. De har også Chanel Exclusif i Heathrow termninal 3. MAC er også endnu billigere der end i selve London. MEN det kommer helt an på, hvilken lufthavn og hvilken terminal man flyver til, om der er noget, der er værd at købe.

Maria

Dette her var ude i Stansted – var med Ryanair fra Billund 🙂 Tror ikke de havde Mac derude – kiggede ihvertfald ikke efter det – var mest optaget af parfumerne 😉

Pudderdåse Katja

Nej, det har de vist kun i Terminal 3 i Heathrow.

Henriette

Jeg er netop hjemvendt fra Grækenland, hvor der faktisk også er del at spare, hvis man besøger ét af deres mange apoteker.
Jeg har fået fyldt alle mine badeværelseshylder op for mindre end 1000,- og det i mærker som: Vichy, La Roche-Posay, Avéne og Korres.
Især Korres var vanvittig billigt – gik derfra og følte mig som en tyv! 😉
Jeg vil også lige sende en varm anbefaling videre til det græske mærke Apivita. Virkelig lækre naturprodukter!

Jette

Øv, hvis jeg havde hørt at Korres var så godt, så skulle jeg også have haft fat i det – kom hjem fra Grækenland fredag 🙁

Henriette

Øv! Meget træls!
Som en anden også nævner, så havde apotekerne de her “2 for 1” pakker, hvor man fik to ens produkter til ingen penge. Købte bl.a. 2 renselotions til 9 euro…
Det er næsten til grin af det er så billigt.. Eller – det er til grin, at det er så dyrt i DK 😉

Jette

Avene SPF 50+, som er min nye bedste ven, kan købes for ca. 167,90 kr på et apotek i Grækenland. Den står til 190 kr hos eChemist, så jeg fortryder faktisk, at jeg ikke købte den.

Link Love #1 - rijah.dk

[…] har været ude og shoppe rundt om i Europa, så de deler ud af deres bedst […]

Dorte

Fed guide.
Jeg kommer lige fra Frankrig, hvor jeg fik købt lidt forskelligt. Jeg var dog overrasket over, at priserne var så forskellige fra apotek til apotek. Det er man jo ikke vant til herhjemmefra.
Det var faktisk lidt frustrerende, og jeg endte med slet ikke at få købt alt det planlagte fordi jeg brugte så meget energi på at gå fra apotek til apotek og sammenligne priser og udvalg. Til sidst mistede jeg overblikket (utålmodige børn hjalp så heller ikke :). Makeupfjerneren fra Bioderma fandt jeg f.eks. I alle prislejer fra 8-18 euro for samme størrelse!. Og udvalget var også virkelig varierende.
Jeg var også i Hamborg og havde glædet mig til at skulle i DM efter bl.a. barbergrej. Men DM var slet ikke at finde i Hamborg. I stedet var en kedelig apotekerkæde at finde over det hele. Kedeligt og dyrt udvalg 🙁
Har efterfølgende Googlet mig til, at der findes en enkelt DM i centrum, men den faldt jeg altså ikke over. Jeg troede, at de sad tungt på markedet i hele Tyskland.
En ting, der dog er billigere at købe i Tyskland er Compeed-plastre. Godt nok ikke direkte et skønhedsprodukt men dog et godt hjælpemiddel 🙂

Kirstine

Selvom den er gammel, så er det da en fantastisk tråd 😀 .. Rejser til Grækenland i weekenden og skal helt sikkert på skønhedsshopping på apotekerne 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *