Homéoplasmine – mere end bare læbepomade

16.03.13
Homeoplasmine

Homeoplasmine

Hvis du læser modemagasiner eller ditto blogs har du sikkert hørt andre end mig rave over det franske produkt Homéoplasmine. Oprindeligt et homøopatisk middel fra franske Boiron har modefolket taget det til sig som en læbepomade og creme til tør hud.

Og det er den helt suveræn til, men Boirons oprindelige formål med produktet fortjener også et par kommentarer. Boiron er nemlig ikke en kosmetisk virksomhed, de laver homøopatiske produkter.

Produkt mod irriteret næse
Homéoplasmine er slet ikke tænkt som et hudmiddel, det er ifølge brugsvejledningen et homøopatisk produkt til tør, irriteret og stoppet næse – og det er her, mit lille mirakel kommer. For det der med tørre slimhinder, det er noget, jeg kender til. Og Homéoplasmine er mere effektivt mod tør og irriteret næse end noget andet, jeg har prøvet (og jeg har prøvet det hele). Ifølge den franske brugsvejledning smører man det morgen og aften i hvert næsebor, og så virker det som en “decongestant” – altså løsnende på slimhinderne. Jeg bruger det gerne oftere.

Homeopatiske ingredienser
Homéoplasmine består af hovedsageligt vaseline tilsat en række planteekstrakter i mindre mængder: Calendula, phytolacca decandra, bryonia, benzoe og acidum boricum. Calendula kender vi godt som et beroligende hudmiddel. De øvrige ingredienser er hentet fra homøopatiens verden, og ikke ingredienser, vi har forskning i.

Det er planteekstrakter og ikke æterisk olie, så der er ikke tale om parfume. Produktet burde heller ikke give problemer for sart hud eller allergi.

Og det virker – på mig, mine læber, mine tørre kinder, mine tørre øjne, tørre neglebånd, tørre 4-årige søn og mine tørre næsebor. Og det er et af de få produkter, jeg holder krampagtigt fast i, når alt andet svigter.

Her kan du købe det
Homéoplasmine er et af de produkter, man skal sørge for at købe et læs med hjem af, når man er i Frankrig, Belgien eller lign., hvor det ikke koster ret meget. Herhjemme sørger Sidsel Marie Bøgs danske webshop Untold Secretz for at vi kan købe den online for 100 kroner.

Har du prøvet Homéoplasmine?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Liselotte

Jeg har noget, der minder om. Det hedder Traumeel og er også en homøopatisk salve med et ordenligt læs plantedele i. Grundlaget er en vandholdig salve konserveret med alkohol.
Om det er godt eller skidt ved jeg ikke, men den er suveræn til tørre hænder om min lokale “drogist” solgte mig den oprindeligt, da mine hænder bogstaveligt hang i laser efter et meget klodset fald.

Pudderdåse Katja

Hvor køber du det henne?

Liselotte

Min lokale helsekost hedder Drogisten og ligger i starten af Finsensvej (ved Fasanvej). Der er vist også en mere i Brønshøj:
Finsensvej 6
Frederiksberg
+45 38 33 96 33
Frederikssundsvej 158
Brønshøj
+45 38 10 00 32

Pudderdåse Katja

Ah tusind tak! Jeg er ikke så erfaren udi helsekost 😉

byMelchiors

Yes. Sværger til den. Også god hvis man er sart i – æhm – bunden -;)

Pudderdåse Katja

Som jeg sagde – tørre slimhinder :p

Gitte

Faldt også over den da jeg hygge net shoppede en dag, og er en meget stor fan. Men synes jeg har set at den ikke må bruges til børn under tre år – ved I hvorfor det kan være??

Pudderdåse Katja

Nej, jeg vil tro det måske handler om at det er et homøopatisk middel? Men jeg er ikke bleg for at bruge det på min søn (4 år).

Kat

TAK!!! Hold nu op hvor er det bare et skønt middel!! Har så mange problemer m tør næse (hvis du forstår) særligt om natten, og det her har bare taget det!! Så TAK!!! Er genialt på mine læber også;)

Pudderdåse Katja

Det kan du tro, jeg forstår!!!! Dejligt at høre, det virker 🙂

Kat

Har lige pushet den videre til min mor;) tak for en skøn og altid hjælpende blog!!!

Pudderdåse Katja

Tak for de pæne ord Kat

Sara

Må man bruge det når man ammer??

Helene Randløv

Hej Sara
Det ville jeg nok gøre, men ikke på brystet! Prøv selv at undersøge ingredienserne og tag stilling til, om du synes det er okay eller ej. Den del kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Kh. Helene

Jo

Må lige slå et slag for det her vidundermiddel. Har i 4-5 mdr døjet med perioral dermatitis på og omkring hagen (pga p-pilleskift) og har både fået udskrevet Redap, Finacea og Tetracyklin hos min læge siden oktober måned sidste år – og der var ingenting der hjalp, tværtimod synes jeg bare det blev værre og værre. For én uge siden besluttede jeg mig for helt at holde op med at bruge alt det her, og købte i stedet en tube Homéoplasmine (bor i UK hvor det er nemt at få fat i heldigvis), og i dag er min hud faktisk næsten ligeså pæn som den var før – ingen nye udbrud og arrene (havde desværre lidt svært ved at holde fingrene helt fra det…) er stort set forsvundet også. Det kan jo også være et resultat af at jeg helt er holdt op med at bruge skrappe cremer, svært at sige, men jeg har det her mistænkt for at have en finger med i spillet. Min hud er i hvert fald totalt forandret på 7 dage, og bliver kun pænere for hver dag jeg fortsætter med at bruge Homéoplasmine – noget jeg slet ikke har oplevet i andre perioder hvor jeg har lagt de skrappere midler på hylden for at give huden lidt fred.

Helene Randløv

Hej Jo
Tak, for dine erfaringer!
Kh. Helene

peter mortensen

lærte salven at kende i Belgien hvor jeg boede indtil 2013
fik den af venner i forbindelse med operation i hånden, hvor den hjalp til en hurtig heling af sårene

Katja Moikjær

Den er også virkelig skøn

Rikke Johansen

Jeg har brugt den på læberne og synes den er rigtig god! Et stort minus er dog indpakningen. Jeg har til min store ærgrelse oplevet at tuben efter lidt tid i håndtasken slår revner, som produktet siver ud igennem, så ydersiden af tuben fedtes ind i læbepomade, ligesom mange andre genstande i tasken vil blive det.

Katja Moikjær

Jeg er HELT enig. Det er enormt irriterende. 🙁

Julie

Hej kære pudderdåser!
Jeg ville høre om i ved hvad forskellem på salven i tuben og så stick udgaven er (Hvis der er forskel?) Jeg ELSKER tubeversionen, men den går nærmest i stykker med det samme og jeg gader derfor godt ha den i stickform, hvis den altså er den samme/har samme effekt!
Mvh Julie 🙂

Katja Moikjær

Hej Julie
Jeg anede ikke der var en stick – har du et link?

Christina kragh

Hvordan bruger du den mod tørre øjne? Jeg er så plaget af tørre øjne her i overgangsalderen kh Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Bare på med den og tilføj øjendråber også!

Kh. Helene

Emma

Kan man bruge den som cold creme på kinder og læber her i de kolde måneder? Og under skiferien?

Helene Randløv

Hej Emma
Prøv at vælge seneste indlæg i menuen, vi har netop skrevet om, hvilke cremer vi anbefaler.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *