Tirsdagstip: Rens med olie

12.12.12
Svansø Olie
Svansø Olie
Foto: Svansø

Hvornår er huden ren? Det er et spørgsmål, som der sikkert er en del forskellige svar på. Hvis du havde spurgt mig, da jeg som helt ung foretrak at være helt stram i betrækket efter rens, havde jeg svaret, at den bedste rens er en, som skummer. Skrubbecremerne kunne heller ikke blive grove nok, man skal jo kunne mærke at det virker…

Heldigvis er jeg blevet klogere, og nu ved jeg godt, at den stramme fornemmelse er tegn på, at min hud slet ikke har det godt. Sidste uges tirsdagstip om at tjekke dine cremer gælder faktisk også dit renseprodukt. Når det er så koldt, som det er nu, er det vigtigt at hjælpe huden så meget som muligt. Det gør du ikke ved at stjæle alt fedtet med en lidt for effektiv ansigtsvask. Prøv derimod en helt almindelig olie, en decideret renseolie eller en af de lækre balms, som findes på markedet.
Det er en vanesag at bruge den fede renseløsning, og jeg indrømmer gerne, at det tog noget tid at vænne sig til. I dag er det en selvfølgelighed, særligt om morgenen hvor jeg ellers har meget svært ved at få huden i balance efter badet.

Sådan bruger du olien
Hvis du ikke har brugt olie før, synes du måske ikke rigtig, at huden føles ren bagefter. Det går over, når du i stedet lærer at sætte pris på en hud, som ikke bare er glad men også ser langt pænere og sundere ud.

  1. Start med at finde den olie du vil bruge, det kan være oliven, kokos, mandel, avokado eller hvad du nu har i skabet i forvejen. Min favorit er kokos, fordi jeg elsker konsistensen.
  2. Hæld noget olie ud i hånden, (jeg bruger cirka en spiseskefuld) men prøv dig frem.
  3. Derefter bruger jeg begge hænder til at massere olien grundigt ind i huden. Hvis det er om morgenen, går jeg bare i bad som sædvanligt. Under badet vasker jeg bare ansigtet med vand og efterfølgende er huden babyblød. Er det derimod om aftenen, bruger jeg en klud til at vaske ansigtet med for at være helt på, at urenheder og snavs bliver fjernet.

Hvis du er fristet til at prøve, vil jeg lige advare dig. Man kan blive skrækkelig afhængig af sådan noget olie og især følelsen af hud, som ikke skriger på creme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
56 kommentarer
Line

Hej
Smører du olien på og går så i bad bagefter? Eller omvendt?
Vh. Line

Helene Randløv

Hej Line
Prøv at læse vejledningen, jeg har skrevet det i indlægget 🙂
Kh. Helene

Cecilie

Efter rens med mandelolie og tørret den af,bruger man så sin sædvanlige nat creme,eller vasker man huden før brug af natcreme❤

Helene Randløv

Hej Cecilie
Det afhænger selvfølgelig lidt af fremgangsmåden og af produkterne du bruger efterfølgende. Så det er vanskeligt at svare entydigt på. Skriv eventuelt en besked til os på instagram eller facebook.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *