Tirsdagstip: Rens med olie

12.12.12
Svansø Olie
Svansø Olie
Foto: Svansø

Hvornår er huden ren? Det er et spørgsmål, som der sikkert er en del forskellige svar på. Hvis du havde spurgt mig, da jeg som helt ung foretrak at være helt stram i betrækket efter rens, havde jeg svaret, at den bedste rens er en, som skummer. Skrubbecremerne kunne heller ikke blive grove nok, man skal jo kunne mærke at det virker…

Heldigvis er jeg blevet klogere, og nu ved jeg godt, at den stramme fornemmelse er tegn på, at min hud slet ikke har det godt. Sidste uges tirsdagstip om at tjekke dine cremer gælder faktisk også dit renseprodukt. Når det er så koldt, som det er nu, er det vigtigt at hjælpe huden så meget som muligt. Det gør du ikke ved at stjæle alt fedtet med en lidt for effektiv ansigtsvask. Prøv derimod en helt almindelig olie, en decideret renseolie eller en af de lækre balms, som findes på markedet.
Det er en vanesag at bruge den fede renseløsning, og jeg indrømmer gerne, at det tog noget tid at vænne sig til. I dag er det en selvfølgelighed, særligt om morgenen hvor jeg ellers har meget svært ved at få huden i balance efter badet.

Sådan bruger du olien
Hvis du ikke har brugt olie før, synes du måske ikke rigtig, at huden føles ren bagefter. Det går over, når du i stedet lærer at sætte pris på en hud, som ikke bare er glad men også ser langt pænere og sundere ud.

  1. Start med at finde den olie du vil bruge, det kan være oliven, kokos, mandel, avokado eller hvad du nu har i skabet i forvejen. Min favorit er kokos, fordi jeg elsker konsistensen.
  2. Hæld noget olie ud i hånden, (jeg bruger cirka en spiseskefuld) men prøv dig frem.
  3. Derefter bruger jeg begge hænder til at massere olien grundigt ind i huden. Hvis det er om morgenen, går jeg bare i bad som sædvanligt. Under badet vasker jeg bare ansigtet med vand og efterfølgende er huden babyblød. Er det derimod om aftenen, bruger jeg en klud til at vaske ansigtet med for at være helt på, at urenheder og snavs bliver fjernet.

Hvis du er fristet til at prøve, vil jeg lige advare dig. Man kan blive skrækkelig afhængig af sådan noget olie og især følelsen af hud, som ikke skriger på creme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
56 kommentarer
Louise

Jeg har haft problemer med uren hud, og jeg har kun oplevet, at det blev bedre efter jeg begyndte at rense med olie. Før var det som om, min hud var “hemmeligt” tør, og kæmpede så meget, at den producerede enormt meget fedt (altså det, der lægger sig på huden og skinner) &bumser og fanden og hans pumpestok. Efter at være begyndt at rense med olie, er min hud blevet roligere (i betydningen mindre rødme og færre eksemudbrud), renere (i betydningen aknefri) og mindre fedtet. Jeg bruger faktisk ikke pudder længere, andet end en sjælden gang på øjnene så min mascara ikke rutsjer af i eventuel overskydende olie.
Tænkte, at det kunne være et bud på et svar til dem, der spørger om olie fungerer på uren hud. Ellers kan man prøve det en uges tid. Det sker der i hvert fald ingen skade ved.

Pudderdåse Helene

Hej Louise
Tak for din kommentar, det er rigtig dejligt at høre fra en med god erfaring på området!
Hvilken olie bruger du?
Kh. Helene

Astrid

Hej Louise
Jeg døjer selv med uren hud, rødme, eksemudbrud og den “hemmelige” tørhed du beskriver, og jeg overvejer at starte med at rense med olie, da mange efterhånden taler for det. Vil du mon dele hvilken olie du bruger? Det ville være rart at høre, hvad du har god erfaring med.
På forhånd tak
Hilsen Astrid

Annika Tindahl

Jeg er en af dem, der ikke kan vænne mig til det olie-pleje. Hver gang jeg læser folks kommentarer og erfaringer, får jeg lyst til at prøve det igen – og bliver skuffet.
Mit problem er at jeg ikke kan lide fornemmelsen: Jeg synes, at olierne virker varmende på min hud. Jeg har tør, varm og kløende hud og drømmer altid om kølende cremer og koldt vand.
Derfor renser jeg min hud med ikke alt for lunkent vand og afslutter med en let, kølende ansigtscreme (jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad det er, der gør at nogle cremer er kølende, men f.eks. La Roche Posays fugtcremer er, Vichys også, og dem tyr jeg altid til).
Hvis jeg renser mit ansigt i olie, (har prøvet mandelolie og Juhldahls face and body som jeg så fjerner forsigtigt med vatrondel) så går der ikke lang tid, før det river og flår det i mig for at køre en kold og ru vaskeklud rundt i hovedet. Jeg kan simpelthen ikke klare fornemmelsen at olierester i porerne! Det samme gælder, hvis jeg bruger olie som serum i ansigtet eller som fugt til kroppen: Jeg synes, det varmer og prikker på huden.
Det er psykisk, det ved jeg:-). Men det virker jo på jer alle som om, det er bedre med olierens end med sæberens, så hvordan lærer jeg at komme udover det?
Findes der nogle olie-typer, der har kølende egenskaber? (Medmindre jeg simpelt hen skal slippe mit ‘køle’-behov)
I øvrigt. Jer der tyr til oliepleje: Hvis I renser huden med olie, putter I så stadig olie på huden bagefter som serum? Det bliver jeg jo helt dårlig af at tænke på:-)
Kh Annika

Pudderdåse Helene

Hej Annika
Jeg kan sagtens følge dig! Jeg har selv haft det på fuldstændig samme måde, hvordan jeg er kommet over det, ved jeg ikke. Hvis din hud er varm, vil det i sig selv ofte føre til tør hud og netop af den grund, vil din hud sikkert elske dig for at slippe vanen og overgive dig til lidt olie. Måske kan du starte med en af oliesæberne fra f.eks La Roche-Posay og Decubal og på den måde vænne dig til det?
Du behøver ikke lægge din kolde vaskeklud på hylden, du kan sagtens “vaske” olien af med den, hvis det kan hjælpe din hud, var det måske forsøget værd?
Mvh. Helene

Annika Tindahl

Tak for tips!
Jeg tror jeg vil prøve oliesæberne til at starte med. Er det Decubals vaskeolie og Roche Posays Lipikar Syndet (begge egentlig til kroppen, men det er vel lige meget), du tænker på?
Hilsen Annika

Pudderdåse Helene

Hej Annika
Det er lige præcis dem, jeg mener 🙂
Psst… det spiller ingen rolle, om du bruger dem det ene eller det andet sted 😉
Kh. Helene

Tina

Når man så renser med olie – skal man så stadig bruge en ansigtscreme bagefter?

Bibi

Vil en baby olie også kunne bruges?

Helene Randløv

Hej Bibi
Ja, det kan den bestemt. Personligt er jeg mest til vegetabilske olier selv, men det er bare min præference.
Kh. Helene

Camilla

Det lyder som en godt tip. Jeg har tidligere brugt mandelolie, men har prøvet kokosolie et par gange efter at have læst dette indlæg. Men, bruger du så peeling produkter og/eller andet bagefter? Bliver det ikke for meget for huden? Jeg mener nok mere, kan produkterne trænge igennem det “overskydende” olie?

Helene Randløv

Hej Camilla
Jeg føler ikke der er overskydende olie på huden, og i forhold til peeling (hvis vi altså taler BHA) så er det netop det, den kan… altså trænge gennem fedt 🙂
Mange knus
Helene

Camilla

Tak for godt tip. Har prøvet tidligere, men tror at jeg vil give det endnu en chance. Men kan man så godt bruge peeling-produkter bagefter? Som f.eks. jeres t-zone peeling – eller bliver det for meget?

Helene Randløv

Hej Camilla
Så længe din hud ikke er fedtet bagefter, burde det ikke være et problem. Så kan du sagtens bruge T-zone peeling bagefter :-*
Kh. Helene

Ida

Hej piger,
Selv flere år senere er dette indlæg interessant;-) Hvad bruger I efter olien? Skintonic, serum, creme??

Helene Randløv

Hej Ida
Jeg beklager den lange svar tid. Når jeg har vasket ansigtet, bruger jeg sædvanligvis serum og creme. Toner/Skintonic bruger jeg nærmest aldrig.
Kh. Helene

G.H

Hej.
Jeg ved godt, at det er et stykke tid siden at der sidst blev skrevet på denne blog.
Men håber alligevel at der bliver svaret på mit spørgsmål.
Er det virkelig nødvendigt at bruge et varmt håndklæde efter man har renset huden med olie, eller er det udmærket hvis man “bare” dupper huden tør?
🙂

Helene Randløv

Hej G.H
Du skal sørge for, at huden er renset, og at du ikke bare har masseret skidtet ind i huden. Så jeg vil anbefale, at du i hvert fald sørger for at bruge en serviet eller lignende og ikke bare dupper huden tør.
Kh. Helene

Annette

Jeg har i mange år brugt Juhldals face and bodyoil (abrikoskerne-) som renseprodukt om aftenen. Det fungerer godt for mig, og fjerner nemt øjenmakeup o.andet. Jeg tørrer efter med en vatrondel med lidt vand, og vasker efterfølgende grundigt med en konjacsvamp der har ligget lidt i koldt vand. Til sidst kommer jeg lidt micellancewater (som fortiden er Decleors som indeholder lidt olie) på svampen og slutter af med det, før plejeprodukt. Nu vil jeg gerne afprøve Bioeffects EGF-serum som jo ikke kan bruges med olieholdige ting. Jeg vil nødigt undvære Juhldal, så kan I anbefale en metode der kan kombinere Bioeffect med Juhldal. Er de måske ligefrem nok at vaske olien af med vatrondel og efterfølgende vand på konjacsvamp? Hvad tror I?

Katja Moikjær

Kan du ikke bare bruge egf om morgenen? Hvis du kun bruger olien om aftenen.

Camilla

Hej og glædelig jul. Er jeg den eneste der får kokosolie i øjnene og har svært ved at se klart efterfølgende? 😂 Hvad bruger I til at fjerne øjen makeup med? Vh Camilla

Helene Randløv

Hej Camilla
Personligt kan jeg slet ikke tåle olie omkring øjnene. Så jeg bruger aldrig makeupfjerner, der indeholder olie, selvom det i mange tilfælde er langt det mest effektive. Der er ikke noget mærkeligt ved, at du ikke kan se bagefter, da olien lægger en fin hinde på hornhinden. Umiddelbart tænker jeg, at det er en oplagt mulighed for at øve sig i at være mere forsigtig, når du fjerner din makeup, så produkterne ikke havner inde i øjet.
Selv bruger jeg oftest vores egen Alt i en Makeupfjerner.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *