A-Derma Dermatological Bar: Eriks kur mod eksemtørre hænder

25.10.12
A-Derma Dermatological Bar

A-Derma Dermatological Bar

Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har købt sæbe i bar-form. Hvis jeg nogensinde har gjort det selv, siden jeg flyttede hjemmefra i 1998? Grundene er mange: Problematiske ingredienser, upraktisk form og følelsen af bvadr.

A-Derma Dermatological Bar har ændret på det. Den er blevet købt og genkøbt mange gange, siden jeg første gang fik den for nogle måneder siden. For den har betydet en virkelig stor forskel for min snart 4-årige dreng Erik.

Mirakel for eksemplagede tørre børnehænder
Stakkels Erik har arvet sin mors håbløse gener – herunder børneeksem. Det fik han første gang, da han var under en måned gammel, og det har været en fast følgesvend siden. Med intens smørring med Purely Professional Repair CreamExomega og div. andre cremer (indimellem hormoncreme på recept) kan vi holde det nede på kroppen. Men hans hænder har været et stort problem.

For Erik HADER creme. Han hader det intenst. Så meget at han stadig hyler og skælder ud, når hans onde forældre prøver at smøre ham ind. Og jeg kan da virkelig godt forstå ham – det er ikke sjovt, når man er snart 4 år, og det er det sidste, man har lyst til.

Og hans hænder har været så tørre, så tørre. Fordi når man er 4 år, så skal man også vaske hænder hele tiden. Især i børnehaven. Og at lære en 4-årig at bruge creme efter hver håndvask? Det kræver nok bedre overtalelsesevner end jeg har. Så den stakkels dreng har været hårdt plaget af meget tørre hænder og dertil hørende børneeksem på hænderne (børneeksem og tør hud hænger tæt sammen).

Men efter han fik A-Derma Dermatological Bar (og nu lyder jeg som en TV-Shop reklame, men I kender mig godt nok til at vide, at jeg mener det), så er det en saga blot. Sæben har – i modsætning til alt andet jeg har prøvet – ikke udtørret hans hænder, men tværtimod fugtet og plejet hans hænder, så han ikke har haft samme behov for creme, hans hænder ikke er halvt så tørre længere, og der ikke længere er børneeksem på hans hænder (hallelujah!).

Så Erik har nu selv sin egen sæbe liggende i form af A-Derma Dermatological Bar på håndvasken. For mor og far kan stadig bedst lide god sulfatfri flydende sæbe. Men det at have sin egen specielle sæbe har også betydet, at Erik nu er blevet glad for at vaske hænder – for første gang. Han gør det helt af sig selv, uden at skulle tvinges til det, så det har også haft en god pædagogisk effekt.

Lidt om ingredienserne
A-Derma Dermatological Bar er ligesom A-Dermas Exomega produkter baseret på havre. Den er uparfumeret, sæbefri, uden konserveringsmidler og meget mild. Der er ingen sulfat eller kradse sæbestoffer i. Der er til gengæld fedtstoffer og havre i, havre som vi ved er beroligende på irriteret hud (fx. Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, March–April 2002)

Her kan du købe det
A-Derma Dermatological Bar koster 49 kroner på apoteket. Du kan også købe den til under 40 kroner hos Escentual.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Trine

Den skal jeg helt sikkert købe til min far, der lider meget af eksem, men som heller ikke er stor fan af creme.

Pudderdåse Katja

Den er nemlig rigtig god til mænd 🙂

Helle

Kære Katja. Erik er nu nok omkring de 10 år og tager brusebad i stedet for karbad, men du skal alligevel have det fantastiske råd, jeg fik af en børnelæge pga. min ældstes eksem: en god tsk palmin i badekarret. Fedtstoffet flyder ovenpå. Dyp en vaskeklud af frotte i det fedtede vand og vask barnet med det.Pif-paf-puf: nul eksem. Hvis det er voksenbadekarret, der bruges, så vask det af med opvaskemiddel bagefter, så ingen falder og brækker halsen i det nu ret glatte kar. De bedste hilsner, Helle

Helene Randløv

Det er da et rigtig fint tip, børneeksem eller ej <3
Tusind tak Helle 🙂

Janet

Måske ikke så relevant til håndvask. Men har du hørt om kræes? Det er kolloid havre og virker helt åndssvagt godt på mine 2 krapyller på 4 og 6, som også har fået mors sarte hud. Har ikke smurt den i creme, hverken fede cremer eller hormoncremer i 1,5 år!!! Hvis det driller lidt i knæhaserne eller albueledene, så rører jeg en lille maske af pulveret og PUF, så er det væk…..
Det er vildt drøj i brug og ikke engang specielt dyrt (yay)

Katja Moikjær

Aldrig hørt om det? Men jeg kan faktisk klare ungerne med A-Derma (havre!) eller den fra Ducray

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *