Derfor er amerikanske solcremer dårligere – med en enkelt undtagelse

11.05.20
Amerikanske solcremer

Amerikanske solcremer

Når du ser amerikanske influencere og magasiner hype en ny solcreme, så skal du huske på en ting: De bor i et U-land, når det kommer til solcremer. Og selv den billigste Derma eller Änglamark solcreme vil være en langt mere moderne og avanceret solcreme, end du nogensinde kan finde i USA.

Amerikanerne har smadret deres marked for solcremer godt og grundigt, og du kan derfor slet ikke købe solcremer i USA, som lever op til de standarder, vi har i Europa og Asien.

I Europa og Asien har vi en række nye solfiltre, som er langt bedre til at beskytte mod især UVA-stråler, som de amerikanske myndige ikke har været i stand til at få godkendt på grund af en håbløs lovgivning. Læs mere her.

Derfor når selv den bedste amerikanske solcreme ikke vores til sokkeholderne, når det kommer til UVA-beskyttelse, allergisikkerhed mm.

Dårligere UVA-beskyttelse – dårligere for miljøet
Vi kan for eksempel se på Paula’s Choice. De gør selvfølgelig det bedste med det, de har til deres rådighed. Deres solcremer indeholder blandt andet solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamate og octotocrylene. Især ethylhexyl methoxycinnamate og octocrylene er blevet udfaset fra de fleste ikke-amerikanske solcremer på grund af blandt andet risiko for allergi, påvirkning af miljøet, svien i øjnene mm. I EU ser vi sjældent ethylhexyl methoxycinnamate i andet end makeup. Octocrylene bruges stadig – men er ikke tilladt i det danske allergimærke.

Supergoop! “The Best Skincare with SPF” burde nok også have tilføjet “i USA” til deres slogan. Supergoop! er nemlig også et amerikansk mærke med det meget begrænsede antal amerikanske solfiltre til rådighed. De bruger i deres bedstsælgende Unseen Sunscreen SPF40 en blanding af avobenzone, homosalate, octisalate og octocrylene. Her er altså igen en solcreme, der ikke ville kunne få et dansk allergimærke på grund af indholdet af octocrylene.

Hvis du er amerikaner og skal købe solcreme, er både Paula’s Choice og Supergoop to virkelig gode bud – men som europæer så har vi langt bedre muligheder, fordi vi har flere og nyere solfiltre til vores rådighed. Især når det handler om UVA-beskyttelse. De nye solfiltre, som er blevet udviklet af europæiske virksomheder som L’Oréal og BASF de senere år, har fokuseret på netop at øge UVA-beskyttelsen. Her kan de meget gamle filtre i de amerikanske solcremer slet ikke være med, og jeg kan love jer, at det sekund de amerikanske myndigheder tillader de nye europæiske solfiltre på det amerikanske marked, så vil både Supergoop!, Paula’s Choice og alle de andre amerikanere reformulere deres solcremer på stedet.

Gode mineralske solcremer
En vigtig undtagelse er de mineralske solcremer, som amerikanerne er rigtig gode til – sikkert i mangel af bedre valg. Der findes nemlig kun de samme to mineralske UV-filtre i hele verden – titanium dioxid og zink oxid. Så køb trygt amerikanske mineralske solcremer. Dem laver de godt.

Læs mere om den amerikanske lovgivning her

EWG: Does Europe have better sunscreen?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Mette

Puuuuh jeg fik et kort øjeblik sved på panden. Jeg har liiiige hertil morgen bestilt SPF fra Paulas Choice – det er heldigvis den mineralske udgave. 😀
Tak for et fint indlæg. 🙂

Mie

Gælder det også for Kiehls, som i tidlligere har anbefalet, men som jo er et amerikansk mærke.

Marina

Top klasse forbrugerinformation.
Mange tak for det. Igen.

Maria

Hvordan med Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defence. Den har I tidligere rost, men er Kiehl’s ikke amerikansk? Eller er den formuleret med europæiske filtre?

Katja Moikjær

Kiehl’s er ejet af L’Oréal og der er forskel på deres europæiske og amerikanske produkter. Jeg kan ikke lige huske filtrene i netop den, men jeg har en anden stående her med masser af europæiske filtre i. Den amerikanske udgave er helt sikkert anderledes. Det gælder hele L’Oréal koncernen. De har forskellige solcremer på det amerikanske og det europæiske marked.

Sanne

Aaarjjj, nu har jeg lige indkøbt Paula’s Choice: RESIST ANTI-AGING SKIN RESTORING MOISTURISER SPF 50 – udelukkende fordi jeg ville have en faktor 50 istedet for 30.. Er det bare helt skidt? Vil så gerne have en faktor 50 solcreme, med nogle andre gode egenskaber,så der kan spares en fugtighedscreme på hylden…

Katja Moikjær

Nej – brug den da. For guds skyld – kan du lide den?

Annette

Det burde være almen viden

Marie-Louise

Det er virkelig god og brugbar info – som altid 🙂 Jeg bruger den fra Paulas Choice som er på billedet, men var da slet ikke klar over denne problematik. Dog synes jeg det er svært at finde noget som lever op til alle mine krav, og derfor ender jeg altid på Paulas Choice. Hvis I har et godt bud på en europæisk/asiatisk dagcreme med faktor 50, som er god til fedtet hud med akne, er uden parfume, ikke i krukke og ikke koster en formue, så modtages det med kyshånd! 🙂

Maj

Australian Gold Botanical Sunscreen Tinted Face Cream SPF 50. De har den hos beautycos. Den er mega drøj, let i konsistensen og god til fedtet hud

Line

Hej
Har I testet Decleor Sun Face Cream Aloe Vera SPF 50? Overvejer at købe den, men kan ikke læse nogen anmeldelser nogen steder

Helene Randløv

Hej Line
Den er temmelig parfumeret, og det tåler jeg ikke ret godt, så det har jeg desværre ikke.
Kh. Helene

Louise

Har I egentlig et godt tip til at få nok solcreme på?
På kroppen er det nemt nok, synes jeg, men i ansigtet er det som om solcremen bare skøjter af i takt med at jeg lægger den på.
Jeg plejer at bruge jeres t-zone peeling efterfulgt af niacinamid (også fra jer), og så en lille klat af jeres alt-i-en-creme. Så solcreme ovenpå (alt-i-en-sol, så I kan høre at jeg er en trofast kunde), og her kommer problemet så. Enten sker der det, jeg har skrevet, og så gider solcremen ikke hænge fast i min hud i mere end et par minutter, eller også så dropper jeg fugtighedscremen, med det resultat, at min hud føles lidt tør og stram i løbet af dagen.
Er det fordi jeg gør noget forkert? Eller måske ikke forkert, men… Er der et trick, jeg ikke kender? Eller har jeg bare ikke fundet den rette solcreme endnu?
Tak fordi I er så seje, og tak fordi I også er mega hjælpsomme oven i hatten! <3

Anne - Sofie A

Noget helt andet, mener du engang har skrevet st man godt kan bruge solcreme fra sidste år ? Det læser jeg lige nu at andre siger nej til.
Bruger dgl. solcreme – året rundt – og har forskellige i brug nogle er faktisk fra sidste sommer, bør jeg smide dem ud?
Gælder vel som m. andre cremer at ok indenfor 12 mdr.????
Hilsen og tak Anne – Sofie

Katja Moikjær

Hvem siger nu det? Selvfølgelig må du det

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *