Dåseposten: Regenererer huden virkelig om natten?

04.09.12

Kære Dåser,
For det første vil jeg sige tak for en helt igennem fantastisk inspirerende og informerende blog. Jeg læser ivrigt med, og sætter stor pris på alle jeres tips og tricks!

Jeg har to spørgsmål, som jeg håber I kan afklare 🙂

1. Jeg har engang læst, at huden regenerer bedst mellem kl. 23 og 03, og at man derfor bør fjerne makeup og sove inden kl. 23. Sandt eller falsk? Har det noget på sig, gør det en forskel for huden? Eller er det ligegyldigt, hvornår man fjerner makeup og går i seng, så længe makeuppen bliver fjernet, inden man går i seng?

2. Hvad er forskellen på mineralske og æteriske olier? Og hvornår bør man undgå hvad? Jeg har ofte læst, at man bør undgå mineralske olier, hvis man har uren/fedtet hud og tilstoppede porrer. Men hvis jeg ikke husker helt forkert, har I her på bloggen talt imod æteriske olier. Så jeg er lidt i tvivl om, hvad der er godt og skidt.

Håber I kan hjælpe med at få afklaret disse ting 😉

Kh en trofast læser,
Stine

Kære Stine

Tak for dine søde ord

1. Huden om natten
Det er en meget udbredt opfattelse i skønhedskredse og i reklamemateriale, at huden på en eller anden måde reparerer sig selv om natten. Jeg har ledt meget efter dokumentation til at underbygge den påstand, men kan på ingen måde finde noget. De forskerer, jeg har snakket med, mener heller ikke, at det er andet end marketing-snak. Så jeg kan ikke forestille mig at det har nogen betydning – andet end at en god nats søvn altid er sundt, og at du selvfølgelig altid skal fjerne din makeup, før du går i seng.

2. Mineralsk vs. æterisk olie
Mineralsk og æterisk olie har ikke rigtig noget med hinanden at gøre – andet end at begge dele er olier. Mineralsk olie er det, du også kender som vaseline, og er et duftfrit fedtstof, der er meget udbredt indenfor kosmetik og hudpleje. Dels fordi det er utroligt billigt, og dels fordi det er fantastisk effektivt til at beskytte udsat hud. Læs mere om mineralsk olie her.

Æterisk olie er parfumeolier fra naturlige kilder, men er mindst lige så allergene som kunstig parfume. De dufter dejligt, men hvis du ikke kan tåle parfume bør du undgå dem.

Jeg håber, det hjalp

Kærlig hilsen
Katja

Stil et spørgsmål til Pudderdåserne her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Annette

Det er altså noget af en fantasi skønhedsbranchen har, hvis de pludselig kan finde på sådan nogle ting om at huden regenerere sig selv om natten! Hvad mon det næste bliver? 😉

Anne Nielsen

Der er en lille lille bitte smule om snakken – hjernen bearbejder dagens input (læs “drømmer”) under rem-søvnen om natten – slapper af under den dybe søvn, så man kan vågne udhvilet. Det er også derfor at man nogle gange er ret genial ret kort tid lige efter at man er vågnet 🙂 – Og resten af kroppens systemer – hormoner og stofskifte bl.a. – fungerer lige en anelse bedre når kroppen er i hvile og stofskiftet ikke skal bruges til at holde kroppen kørende i bevægelse, som den jo er om dagen. Det kan faktisk måle, at spædbørn og teenagere vokser mere om natten end om dagen. Men at det så skulle blive til, at huden kun regenererer om natten og derfor kræver en særlig natcreme – den må skønhedsbranchen længere ud på landet med 😀

Liselotte

@Annette,
At din hud kun stråler optimalt, hvis du fremmer blodcirkulationen ekstra ved at stå på hovedet – mellem 4.30 og 5.00 om morgenen;-)

Pudderdåse Katja

Den kommer altså ikke til at sælge ret godt, den creme der Liselotte…

Liselotte

Jeg synes ellers det var et genialt koncept med en snert af den dårlige samvittighed, som producenterne ofte kører på:-)

Pudderdåse Katja

Kan være producenterne vil købe det :-p

Karin V. Sørensen

Indenfor visse naturmedicinske kredse mener man at div organer renser ud på forskellige tidspunkter, f.eks. leveren mellem kl 04 og 06 – ved ikke om det er det korrekte tidspunkt de opgiver, det er bare et eksempel. Måske det er derfor de påstår at huden regenerer sig selv der??

Pudderdåse Katja

Jo det er det sikkert – men alt det med kroppen er ‘beskidt’ og skal renses er jo også noget værre vås

Karin V. Sørensen

😀 Ja!!

Cecilie

Kroppen reparerer sig selv når man sover, og derfor er det vigtigt at få sin søvn. Kroppen arbejder fx også mere når man sover end den gør når man sidder og slapper af foran fjernsynet.
Min søster har gennem det sidste år haft kronisk migræne, og vi har nu fundet ud af at det er piskesmæld. I tirsdags var hun ved kranio sakral terapi for første gang, og terapeuten kunne mærke at den nerve der styrer adrenalinreguleringen (adrenalinen bliver reguleret i løbet af døgnet, så vi kan sove ordentligt og kroppen kan regenerer) sad i klemme, og at det er en af grundene til at hun gennem det sidste år ikke har sovet ordentligt. Terapeuten frigjorde nerven, og min søster har de sidste tre døgn sovet tungt og kun været vågen et par timer hver dag. Dette skyldes at kroppen har brug for at regenerere ordentligt efter et år hvor den ikke har haft ro til at reparere sig selv. Hvis det er sådan det foregår for resten af kroppen, hvorfor skulle det samme så ikke gælde for huden?

Pudderdåse Katja

Med al respekt for kraniosakralterapi – jeg er selv fan af metoden og bruger det selv – så er det heller ikke en videnskabelig evident metode og en kraniosakralterapeut har ikke nogen forskningsbaggrund.

Cecilie Frey Sørensen

Det er jeg godt klar over, men i dag lærer man i skolen i biologitimerne at kroppen restituerer om natten. Hvis det står i biologibøgerne, må der jo være noget om det.(;

Pudderdåse Katja

DET gør den helt sikkert også, mens vi sover. Og jeg skal være den første til at påberåbe vigtigheden af en god nats søvn. Men at overføre det til at man skal bruge en særlig hudpleje om natten, det er der ikke belæg for 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *