Dåseposten: Ultra-dækkende foundation

29.08.12

Hej Pudderdåser!

Først vil jeg sige at jeg synes det er en rigtig fed blog!

Jeg har brug for lidt hjælp med at finde en foundation.
Jeg har en sjælden bindevævssygdom, som har gjort at jeg har nogle grimme røde pletter i ansigtet. Det er blodsprængninger, og de er meget store, og det er meget kraftige røde pletter.. Jeg har det derfor bedst med at bruge en foundation, da jeg ikke synes jeg ser syg ud når jeg kan dække dem med make-up. Jeg havde derfor for nogle år siden fundet en foundation som jeg var rigtig glad for, og som virkelig dækkede mit problem. Det var en meget kraftig foundation fra Clinique som desværre udgik fra deres sortiment. Den hed Continuous Coverage og jeg brugte farven ’07 Ivory Glow’. Jeg fik af vide i Matas at den næsten var som teater make-up, fordi den var så dækkende.

Men som sagt udgik den fra deres sortiment og jeg begyndte at finde en ny foundation, dog uden held! Jeg har prøvet både billige og dyre mærker, blandt andet Dior, Rimmel, Gosh, L’oreal, Clinique.
Men så tog jeg i Magasin og fik lagt en make-up fra MAC, og jeg endte også med at købe Studio Fix Fluid med farven ‘NW15’, samt en concealer (Studio Finish) og en pudder (Studio Fix). Jeg er generelt ret glad for MAC’s produkter og synes også at Studio Fix Fluid er nem at ligge og er rar at have på, men jeg synes ikke at den dækker mine røde pletter så meget som jeg gerne ville have den skulle gøre.. Så derfor vil jeg høre om I kunne anbefale et mærke eller en bestemt foundation som i mener er den der dækker bedst mit problem?

På forhånd tak!

Mvh.
Maria

Kære Maria

Du er langt fra den eneste med det problem. Mange slags sygdomme giver markante forandringer i ansigtet, mange kvinder har godartede men voldsomme pigmentforandringer, vitiligo er en plage for mange, og ar efter akne kan være svære at dække.

Der er ikke noget entydigt svar for alle, men afhængig af hvor og hvordan dine pletter sidder, så er det altid en god ide at kombinere med concealer og overveje en lettere foundation. Du kan selv være megetoptaget af at dække alting, men andre vil ofte lægge mere mærke til en maske af foundation end at man måske kan skimte dine pletter gennem en smuk og naturlig foundation. Det kan se pænere og mere naturligt ud, at man kan se en anelse igennem, end at man har en maske af foundation på. Det kommer helt an på den enkeltes problem og hud selvfølgelig, og jeg kan ikke se herfra selvfølgelig, hvad du har brug for.

Prøv fx. at se her, hvor makeupartist Astrid Faurbye har demonstreret, hvordan en god foundation med helt almindelig dækkeevne (jeg bruger den selv) sammen med en concealer kan bygges op til et naturligt smukt udseende trods markante pigmentpletter.

Fordelen ved den kompakte foundation er også, at den er nem at have med og rette op på din makeup i løbet af dagen. Det samme gælder selvfølgelig en concealer.

La Roche Posays relativt nye serie af foundations er i det hele taget værd at kigge på for dig. Den er specielt udviklet til at være korrigerende makeup til folk med kosmetiske forandringer i ansigtet. Deres flydende foundation har en endnu højere dækkeevne. Bagsiden ved La Roche-Posay er deres begrænsede udvalg af farver med 3-4 nuancer i hvert produkt. Men hvis du kan finde en farve, der passer, er de rigtig gode.

MAC Pro Longwear Studio Fix og Studio Sculpt dækker også godt, som du selv har prøvet, men ikke fuld dækkeevne. Hvis du har behov for reelt fuld dækkeevne, så har MAC en Full Coverage foundation i deres Pro sortiment, som du desværre skal til en Pro store i udlandet for at købe. Men den lever i den grad op til sit navn.

Jeg har hørt andre anbefale Estée Lauder Doublewear, Make Up For Ever HD (virkelig gode foundations, men jeg tør ikke sige om du får dækkeevne nok?). Foundation er meget individuelt, og jeg håber, at andre med lignende problemer som dit, vil bidrage med deres erfaringer i kommentarfeltet.

Held og lykke med din jagt, og husk at få prøver med hjem, før du køber noget. Ellers bliver det hurtigt en dyr jagt.

Kærlig hilsen
Katja

Stil et spørgsmål til Pudderdåserne her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Sandy

Jeg har psorerasis og min erfaring er at en god fugtgivende primer er essentiel, og en grøn concealer (jeg bruger selv denne fra elf http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~125.htm og denne http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~162.htm )

Helene

Kan nogen anbefale en foundation fra Mac til kombineret hud, mellem dækkeevne og ingen spf?
Jeg bruge i sommers Select spf 15 men kunne godt tænke mig en uden spf til fester hvor der bliver fotograferet.

Pudderdåse Katja

Jeg ved godt, du snakker om solfaktor, men de giver ikke hvidt skær på mig. Jeg har brugt Studio Fix i mange år og var rigtig glad for den. Studio Sculpt synes jeg også giver en meget smuk finish, men den holder ikke så længe på mig. Pro Longwear er rigtig god til mig, den holder meget længe – især til fest og dans. Men er lidt sværere at lægge.
Ellers kan du prøve andre mærker? MAC har ikke rigtig noget uden faktor i den kategori. Hvis det er på grund af farveudvalget på prøv Bobbi Brown (Magasin) eller Make Up For Ever (Sephora). Make Up For Ever HD Foundation er fx. oplagt. En klassiker til fotografering.

Anne

Kan I to søde Pudderdåser måske hjælpe med at opklare, om der findes en butik/online store, der forhandler HELE EL doublewear farveudvalget, OG sender til DK, udover selfridges & co i UK? 🙂
Er ved at være desperat, eller dvs løbet tør- og bruger selvfølgelig en af de nauncer, der ikke forhandles i DK?
Håber I kan give mig et tip 🙂
Mvh
Anne

Katja Moikjær

Hej Anne
Jeg ved ikke engang hvad hele farveudvalget er. Det er jo kolossalt. Hvilken farve bruger du?
Og nu spørger jeg måske dumt, men hvorfor køber du ikke bare fra Selfridge?
Kh. Katja

Anne

Sidst jeg kiggede var min nuance Dawn2w1 udsolgt, og så er det også lidt af en dyr fornøjelse, at få det sendt fra Selfridges 😉
Det var egentlig for at sammenligne pris og porto omkostninger, og selvfølgelig i håb om at finde den inden jeg løber tør 😉

Katja Moikjær

Nej, jeg kan kun umiddelbart butikker som Sephora.fr og Douglas.de og der er farverne jo anderledes. Boots har men sender vist ikke EL til DK?

Christina

Jeg har også meget røde pletter på kinder og lidt hage. Bruger vichy/normaderm stick-Foundation i en lidt lys farve som concealer på disse områder og så Mac studio fix fluid over hele ansigtet for at give et jævnt udseende. Som pudder bruger jeg cliniques gule pudder. Og så lidt solskinspudder for at få kulør. Synes det fungerer ret godt, har prøvet en del efterhånden, fx korrigerende primere osv 🙂 er dog stadig/altid på jagt efter noget bedre, så jeg følger med.

Cathrine

Har arbejdet i Matas i en del år og fik dengang prøvet en masse produkter. Den mest dækkende Foundation jeg mødte var Estee Lauders Doublewear.

Jo's

Jeg må give Katja ret i at LRP’s produkter virkelig er gode til at dække, men det er et stort arbejde at dække hudforandringer og de kan godt tage modet fra de fleste. Jeg har arbejdet meget med camuflage makeup og det kan stadig være svært at dække nogle ting så det ser naturligt ud, til trods jeg er makeup artist. Jeg har dog fundet den bedste løsning for mig som makeup artist til den svære hud og airbrushen er mit aller bedste bud. Det er hurtigt, let og dækker alt lige fra pigmentpletter, kraftig rødmer, bumser (som nærmest er umuligt) og resultatet er stadig naturligt. Man føler sig hverken sminket og man ser heller ikke sminket ud. Bare lige et lille tip fra én som arbejder med det til hverdag : )

Simone

Vil anbefale dig Vichy’s dermablend.
Den kan vidst kun købes på nettet, men den er vidunderlig, og dækker næsten alt. Der skal faktisk vaskes ansigt to gange om aftenen, for at få den af. Hos mig har den dækket både ar, akne og modermærker.
Den er bare super god, og koster ca. 100 kr!

Pudderdåse Helene

Hej Simone
Den har jeg altid hørt godt om!
Tak for tippet!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *