Dåseposten: Farvekoder på MAC foundations

31.07.12

Hej Pudderdåser!

Sidste år ved denne tid, fik jeg et hint fra min veninde om jeres blog. Og nej, hvor har den vidst sig at være lykken. Efter et par måneders læsning og stadig ingen MAC produkter i min makeup samling, følte jeg at jeg nærmest var tvunget til at købe noget (en positiv tvang, for jeg følte virkelig at jeg var gået glip af noget!) Og hvor var det da bare godt at jeg blev introduceret til MAC! Bortset fra min pengepung, den har det efterhånden ikke helt så godt, når jeg ligger vejen forbi standen i Magasin.

Men jeg tænkte på om i har lavet en ”MAC guide” så og sige. Jeg bliver nemlig stadig nogle gange lidt rundforvirret i alle de navne som f.eks. NW og NC som står foran nummeret på concealerne og fundations. Der udover har jeg aldrig helt forstået læbestifter og lip glass systemet, så en lille ”MAC makeup guide” ville være rart! J

Jeg forguder allerede deres øjenskygger, og de er en dejlig del af min makeup rutine samt blush og en masse andre skønne produkter så tak for introduktionen og den lille afhængig!

Keep up the good work, fra en trofast læser

Camilla

Hej Camilla

Tak for din søde mail.

Det er et godt spørgsmål, du stiller, og af en eller anden grund har vi aldrig fået det forklaret på bloggen, men det kan vi så passende råde bod på nu. Det ER nemlig forvirrende.

MACs farvesystem består af bogstaverne N, C og W. N står for Neutral, C står for Cool og W for Warm. Mange andre bruger samme bogstaver, fx. Estée Lauders foundations.

Så NW står for Neutral Warm og NC står for Neutral Cool.

Men så begynder forvirringen. For NW hos MAC er ikke til varme undertoner, men derimod til at neutralisere kolde undertoner. Så bogstaverne er til den modsatte hudtone, end det, der står.

Så hvis du har en gylden undertone (varm) i din hud skal du bruge NC hos MAC, men W hos Estée Lauder og de fleste andre med en lignende inddeling.

Hvis du derimod har en pink undertone (kølig) i din hud skal du bruge NW hos MAC men C hos Estée Lauder og lign.

Hvordan finder man så sin huds undertone? Der er en del filosofier inden for foundations. Bobbi Brown mener for eksempel, at vi alle skal have foundations med en neutral/gylden undertone og har hele deres serie i de toner. Men især mørkere hudtoner kan ofte gå helt galt i byen med en for varm foundation og har brug for de køligere toner.

Men kig på din hud. Er den grundlæggende gylden eller kølig/pink i undertonen? Hvis du er generet af rødme, så er det ikke det samme, som at du nødvendigvis skal gå efter en pink foundation. Tværtimod, så kan du have brug for en gylden tone til at neutralisere det røde.

Der er ikke noget facit her. Det vigtigste er aldrig at gå efter voldsomme undertoner i foundations. En god foundation skal altid have en smuk neutral tone, der blender naturligt ind i huden. Ferskenfarvet eller pink foundation har aldrig klædt nogen.

Ifht. deres lipgloss og læbestifter er jeg lidt i tvivl om, hvad du præcis mener? Men det er også et helt indlæg for sig, som jeg også har på min to-do liste, så du må meget gerne skrive til mig igen om det.

Kh. Katja

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)

Du kan købe MAC i MACs danske webshop, hvor du også kan se en liste over danske butikker

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
43 kommentarer
Amalie

Jeg er stadig i tvivl… Jeg har rødme på kinderne omkring næsen, men “blå” rande under øjnene. Derfor tænker jeg, at jeg skal have to forskellige. Men hvilke til hvad? Hvilken neutraliserer blå og hvilken neutraliserer rød?

Pudderdåse Katja

Kære Amalie
Du skal gøre ligesom jeg. Have en gultonet (NC) foundation og en concealer til under øjnene. Afhængig af hvor mørke rande, du har, så NW i MACs concealer eller også en decideret corrector som fx. Bobbi brown: https://pudderdaaserne.dk/2011/05/03/sadan-daekker-du-sorte-rande-med-bobbi-brown-corrector-og-creamy-concealer/
Kh. Katja

Sofie

Hej 🙂 Nu kommer jeg nok med et spørgsmål, i højst sandsynligt vil have svært ved at svare på. Men det er sådan, at jeg for første gang har tænkt mig at investere i Macs Face and body foundation, ja faktisk er det første gang overhovedet, at jeg køber fra mac. Desværre ligger jeg langt fra en mac-butik, så det må foregå over nettet. Problemet er bare, at jeg ikke ved hvilke farve der passer til mig. Jeg har en concealer som hedder “wake me up”, og den er fra Rimmel London. I denne concealer bruger jeg farven 030 classic beige. Jeg vil høre om i umiddelbart kunne påpege, hvilke farve der ca. passer til mig i face and body foundationen udfra hvad jeg bruger i Rimmel London concealeren. Tak på forhånd 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Uanset hvor gerne, jeg vil svare på dit spørgsmål, så kræver det en masse af min tid, som jeg ikke har i øjeblikket. Når jeg har tid, vil jeg gerne kigge på det :-*
Kh. Helene

Sofie

Det er i orden, jeg siger mange tak <3

line

Hejsa!
Hvis man bruger selv bruner, og dermed er lidt mere gul i huden? hvilke en skal man så bruge af face and body? er det så N eller C? :grinning:

Helene Randløv

Hej Line
Det kan jeg ikke svare dig på, der er ikke andet for end at prøve sig frem.
Kh. Helene

Josefine.

Hey alle please hjælp det haster!!!
Jeg har den her foundation fra Mac i farven NC15, og har så lige fået deres concealer i samme farve men tør ikke åbne for så kan jeg ikke bytte den.. Så mit spørgsmål: SKAL FOUNDATION OG CONCEALER VÆRE SAMME FARVE??? Og kan jeg passe concealeren?? Tusinde tak på forhånd:)) :lion:

Helene Randløv

Hej Josefine
Det afhænger af, hvad du vil bruge den til. Derfor kan jeg desværre ikke svare på dit spørgsmål. Mit bedste bud er, at du går ind til MAC og får hjælp. Om den passer til dig, kan jeg af gode grunde ikke sige så meget om.
Kh. Helene

Maria

Hej Katja
Kan godt se det er et gammelt opslag men prøver alligevel. Jeg har det jeg vil kalde en gylden undertone (gul-agtig) – så jeg skal gå efter en NC foundation, ikke? Jeg har også blå (grå) rander under øjnene, så her skal jeg bruge en NW concealer – korrekt? Men jeg har til dels tydelige fregner oveni i hele ansigtet. Hvad gør man så?
Mvh Maria

Katja Moikjær

Hej Maria. Ja, det er helt rigtigt 🙂
Min egen mening er, at fregner er fine og hører til hos dem, der er så heldige at være født med dem. Derfor bliver det pænest, hvis man vælger en let foundation, der ikke dækker dem, men stadig lader dem syne igennem. Men det er selvfølgelig dit eget valg 🙂 Det har ingen betydning for undertonen på din foundation, der skal du udelukkende gå efter din hudfarve.
Kh. Katja

Camilla

Hej,
Kan se det er et ret gammelt opslag, men håber du kan hjælpe alligevel 🙂
Jeg har problemer med meget mørke render under øjnene, og var fornyligt i MAC, hvor en ekspedient fik overbevist mig om at den rigtig concealer var en Select Moisturecover NC20. Flere steder i opslaget skriver du at concealerer ofte er NW’er, så nu er jeg blevet lidt forvirret om hvad der er det rette? Jeg vil umiddelbart tro at jeg har en hudtone lidt til den gule-side (uden helt at vide det) 🙂 Jeg har ikke den store erfaring med concealer, da jeg faktisk bare har brugt min foundation til at dække de mørke render, det er en Sensai Fluid Finish Lasting Velvet FV102 soft ivory, men synes ikke den dækker helt som jeg gerne vil, hvilket jo heller ikke helt er dens formål 🙂 Jeg håber du kan hjælpe en nybegynder 🙂
Og tak for nogle gode og brugbare oplæg!

Katja Moikjær

Kære Camilla. Det er også rigtigt at det er normalt at vælge en NW concealer til de mørke rande. Derfor kan det godt være at der var en god grund til at vælge en NC til netop dig? Hvor har du købt den henne? Hvordan synes du den fungerer?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *