Sådan dækker du sorte rande med Bobbi Brown Corrector og Creamy Concealer

03.05.11
Bobbi Brown Creamy Concealer Kit og Corrector
Bobbi Brown Creamy Concealer Kit og Corrector
Creamy Concealer Kit i Warm Ivory til venstre og Corrector i Light Bisque til højre

Bobbi Browns Corrector og Creamy Concealer har altid haft et dobbelttydigt ry. De har på den ene side haft ry for at være noget af det mest effektive til at dække mørke rande under øjnene, og samtidig har de haft ry for at være så cremede, at der var stor risiko for at de satte sig i linjerne omkring øjnene.

Men de er oppe på dupperne hos Bobbi Brown i dette tilfælde, for for nylig lancerede Bobbi Brown en ny og reformuleret version af begge produkter. Jeg må med skam erkende, at jeg ikke har prøvet den gamle version, så jeg kan ikke lave en reel sammenligning, men kun en anmeldelse og guide til de nye.

Det er sådan set to separate produkter, nemlig en Corrector, som er en pink eller ferskenfarvet concealer, alt efter hvilken farver du køber, som du bruger først til at neutralisere de blå og sorte toner i de mørke rande. Det andet produkt er Creamy Concealer, som er en mere traditionel concealer, du lægger over for at matche din hud. Creamy Concealer findes med og uden pudder, men det er en rigtig god idé at bruge pudder ovenpå, for den er stadig meget cremet. Du kan dog fint bruge din almindelige pudder.

Lad mig sige først: Hold op hvor det virker. Billederne taler for sig selv, jeg har produkterne på det ene øje og ingenting på det andet. Jeg behøver ikke fortælle, hvad der er hvad, vel?

Bobbi Brown Concealer og Corrector på det ene øje

Det er de til dato mest effektive produkter, jeg har prøvet til at dække mine mørke rande, og jeg har prøvet mange. Det er der primært to årsager til, nemlig den pink corrector, som neutraliserer det blå under øjnene, og så det faktum at det er en meget dækkende concealer.

Tricks du skal kende
Det er dog ikke den nemmeste concealer at arbejde med, og der er nogle tricks, som du skal kende for at få det til at fungere optimalt.

For det første er de stadig meget cremede, selvom de efter, hvad jeg har hørt, heldigvis er blevet noget mindre cremede i den nye version. Så du skal bruge MEGET lidt produkt, ellers sætter det sig i linjerne. Du behøver heller ikke mere, for det er effektivt, og det bliver virkelig pænere med mindre. Så en lille bitte smule. Jeg strejfer næsten kun penslen i overfladen.

For det andre er det et must at sætte den med pudder bagefter, også fordi den er så cremet. Ellers vil den sandsynligvis sætte sig i linjerne og holde mindre godt. Den medfølgende pudder, hvis du køber Creamy Concealer Kit’et fungerer godt, men din almindelige puder burde også fungere fint.

For det tredje skal du bruge en ordentlig pensel. Hvis nogen kan få det her til at fungere med fingrene, så er jeg overrasket. Jeg bruger selv MACs 195 Concealer pensel, men Bobbi Browns egen Cream Blending Brush er også god til formålet.

Og som altid husk at bruge den både under øjnene og i den inderste øjenkrog ind mod næseryggen, hvor de fleste også er mørke, men glemmer at bruge concealer. Det gør en stor forskel.

Imponerende farveudvalg
I forhold til de to andre produkter, jeg vil komme ind på i denne lille serie om mørke rande, så er der endnu en ting, der taler for Bobbi Brown, og det er farveudvalget. Correctoren findes i 12 farver og Concealeren findes i 14 farver, så der er noget til alle hudtoner.

Du skal også være opmærksom på, at farven ser helt anderledes ud i æsken end på huden. På billedet kan du se at concealeren til venstre ser helt mørk og ferskenfarvet ud, men på min hud er den altså samme farve som min hud. Så du skal ikke blive forskrækket over farven i æsken, husk at prøve den på.

Her kan du købe det
Correctore koster 220, og det samme gør Creamy Concealer alene. Creamy Concealer Kit med pudder til koster 350. Du kan købe Bobbi Brown i Magasins stormagasiner på Magasins webshop.

Pas på, for jeg kan se, de har både den nye og den gamle liggende på onlineshoppen. Mht. Creamy Concealer Kit kan du se tydelig forskel på den nye og gamle, du skal gå efter den, der ligner min her. Den gamle er i glas og de ligger oven i hinanden i en krukke. Correctoren kan du ikke se forskel på, men den nye er 5 kroner dyrere end den gamle, og koster altså 220 kroner og er her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Liselotte

Efter et tjek i spejlet kan jeg konstatere, at de gamle udgaver også virker fint, hvis man husker at bruge dit gode eksempel og begrænse mængden.
Jeg tror, at jeg har forsøgt mig med alt for meget før i tiden – som hun gør det i sin bog, den gode Bobbi. Men på den måde får man et ekstremt skræmt ansigtudtryk og senere på dagen rigtig meget snask i linierne.
I den gamle udgave er der i øvrigt løs pudder i et separat rum under concealeren og det kræver en god lille børste – jeg bruger min MAC 217, som ligner den lidt floffy blenderbørste, som du har vist i et tidligere indlæg.

Pudderdåse Katja

Det er godt at høre Liselotte. Tro mig, de nye sætter sig også i linjerne, hvis man bruger for meget. Der skal ikke ret meget til.
Jeg brugte faktisk også 217, men nu er jeg blevet doven og dypper bare den samme pensel, jeg har brugt til concealeren, i pudderen også, og kan konstatere, at det virker fortrinligt 😀
Godt at høre, du har fået den gamle til at virke. Det er jo ikke ligefrem billige sager!

Liselotte

Nej, det er det ikke. Og når de “gamle” er et par måneder gamle (fra februar i år), så smider man dem ikke lige ud for at købe den nye smarte model.

Christine

Syntes det er et fantastisk produkt og så rigtigt sagt med den rigtige mængde får man en smukt resultat,
men det er ultra vigtigt at få den rigtige farve, da en forkert farve vil fremhæve mere end at neutralisere.
I løbet af dagen som en opfrisker og hightligter har jeg brugt hendes tinted eye brightener, i samme farve som min corrector.

Pudderdåse Katja

Tak for tippet, den har jeg aldrig prøvet 🙂

Lise

I har hjulpet mig før, og jeg håber I vil gøre et forsøg igen, selvom jeg ved, at jeg denne gang er ude i et long shot!
Ahem…. Altså…. Touche Éclat, ikke? I ved nok… jeg bruger nr. 2. Og så tænkte jeg…. Kan man på nogen måde komme med et (gratis) gæt på hvilken farve det ville være i BB’s creamy concealer?
I know, it’s not fair. For BB har SÅ mange flere nuancer, meeen… jeg tænker warm ivory, måske?
Som sagt, jeg ved det er et long shot. But you gotta try, right?! 😉

Pudderdåse Katja

Mmmmmh aaaaahh…. iuiiiiiiiiiiii……. Jeg ved ikke engang selv hvilken farve jeg er i Touche Eclat (jeg hader det lort!).
Fortæl mig hellere hvilken farve du er i Max Factor Xperience. Men det er et vildt gæt og hvis du ender med en helt forkert farve er det helt på eget ansvar!

Pudderdåse Helene

Kære Lise!
Jeg ved ingenting om Touche Éclat, men jeg vil gerne kigge på, når jeg kommer forbi Maga næste gang 🙂
Mvh. Helene

Lise

Experience: Beige Linnen50 er lige i skabet – eller ansigtet – på mig.
Jeg er helt med på det der med, at det er bedst at have prøvet den på – jeg tænker måske bare at det ikke er lige så kritisk med concealer som det er med foundation, fordi sidstnævnte lægges i hele ansigtet. Concealeren kan måske blendes lidt mere ud i min foundation?
Øh bøh… nåh ja… er helt på jeres side med det der pensel-hygiejne, men har alligevel ALDRIG tænkt over at touche èclat er lige netop dét koncept… ups dér!

Pudderdåse Katja

Det har ikke noget med det at gøre, der er mange af de type klikpenne, jeg godt kan lide for eksempel MACs nye Prep+Prime Highlightere. Det er selve concealeren, jeg ikke kan lide. Alt for tynd, dækker ikke ret godt og fyldt med fin glimmer. Sådan noget pjat…. Om jeg forstår hvorfor den er blevet så populær.
Jo det er fuldstændig lige så kritisk som med foundation. Især når den er så dækkende som Bobbi Brown. Beige Linen 50 passede også mig, da jeg testede Xperience, og jeg brugte også YSL nummer 2 dengang for mange år siden, jeg brugte den en kort periode. Men det er mange år siden, jeg har brugt den sidst. Og jeg bruger 2.5 Warm Sand i Bobbi Brown.
Men det er på eget ansvar og kom ikke at sige, at jeg ikke har advaret dig! Måske du skal vente til Helene har dobbelttjekket i Magasin?

Lise

Okay, godt ord igen!
Er enig med dig i, at den ikke dækker særlig godt. Vil dog indvende at der ikke er glimmer i. Det er muligt der har været det engang, men det har de – heldigvis – fået pillet ud af den. Jeg hader glimmer i den type make up.

Pudderdåse Katja

He he. Indrømmet det er også længe siden, jeg har prøvet den 🙂 Held og lykke med Bobbi Brown 🙂

Pernille

Skal konfirmeres om mindre end en måned, og jeg har virkelig en makeup krise. Min hud er fedtet med urenheder og meget dybe, mørke rander under øjnene. Ligenu bruger jeg Nilens Jord Compact Pudder og Maybeline Superstay 24h concealer. Det fungerer fint nok. Dog synes jeg ikke altid concealeren dækker godt nok, og den holder heller ikke hele dagen. Da jeg alligevel skal have købt noget nyt makeup til konfirmation, tænkte jeg I måske havde en ide til hvad jeg skal købe? Havde tænkt lidt på L’Oreál Studio Secrets Primer, Nilens Jord Foundation Perfect Look og Nilens Jord Duo Concealer. Eller Clinique Anti-Blemish Makeup, Clinique Line Smoothing Concealer. Har hørt en masse godt om MAC og Bobbi Browns produkter, men da jeg ikke har mulig for at prøve det i en butik, må det blive nogle andre produkter. Vil helst have nogle naturlige nogle, så jeg er sikker på at de IKKE forsager uren hud. Har kun mulighed for at købe det i Matas… Håber i kan hjælpe mig. Forsat god aften 🙂
Mvh. Pernille

Pudderdåse Katja

Kære Pernille
Først og fremmest – naturlig makeup er ikke en sikkerhed for at den ikke giver uren hud. Overhovedet.
Har du et apotek i nærheden? Så prøv at kigge på La Roche Posays concealer: https://pudderdaaserne.dk/2011/11/14/la-roche-posay-toleraine-teint-concealer-pen/
Hvis du er almindelig dansk, så skal du sandsynligvis gå efter “fair”
Kh. Katja

Pernille

Man kan ikke købe La Roche produkter i mit apotek.. Hvad kan man købe i stedet for? 🙂
Mvh. Pernille

Pudderdåse Helene

Hej Pernille
Mange anbefaler Nilens Jord Duo, desværre har jeg ikke prøvet den selv, men med alle de positive ting, jeg har hørt om den, er jeg sikker på, at den er et godt bud. Jeg vil ikke anbefale dig L’Orèal primeren, hvis du ikke plejer at bruge primer? Umiddelbart tænker jeg at et godt produkt for dig kunne være GOSHs nye concealer/highlighter palette, den er jeg selv ret glad for.
Kh. Helene

Ditte

Hej dåser <3
Efter lang betænkningstid var jeg i salling i Aalborg i går og købte min første BB corrector. Denne anmeldelse af produktet var klart det afgørende argument jeg behøvede for at blive overbevist om at det skulle prøves 🙂
Men nu er jeg bare helt forvirret!! BB-damen prøvede først forskellige concealere på min hage for åbenbart at finde min hudtone, for derefter – via en manual hun fandt frem fra en skuffe – at finde den corrector hun mente passede lige til mig.
Da jeg bad hende om at prøve correctoren på mig, skete der 2 ting:
Hun lagde den for det første ovenpå min makeup. Altså den makeup jeg havde lagt hjemmefra, dvs concealer og pudder. Er det ikke lidt sært? Burde hun ikke først fjerne min "gamle" makeup? Kan man finde den rette farve hvis hun bare lægger endnu et lag under mit øje? Hun sagde det ingen forskel gjorde.
For det andet sagde hun, at man ABSOLUT ikke måtte spare på det – det var nærmest det værste man kunne gøre! Det resulterede i, at hun lagde et temmeligt tykt og ujævnt lag corrector på mig. Ja, vil nærmest sige, at det kagede. Ovenpå lagde hun en concealer. Altså jeg kunne da godt se (når hun bad mig gå et stykke væk fra spejlet og se på mig selv på afstand) at jeg så friskere ud og at det umiddelbart dækkede godt. Men det tror da pokker med det tommetykke lag der efterhånden hang under mit øje!! Tæt på så det kaget og ujævnt ud, og satte sig naturligvis lynhurtigt i de fine linjer.
Jeg er forholdvis ny udi makeup – det er først sent jeg er begyndt at interessere mig for det, så jeg famler mig lidt frem og har fx ret svært ved at bestemme hvilke farver der klæder og passer til mig. Jeg tænkte, at hvis nogen ved det, så er det da BB-damen!
Men nu er jeg voldsomt i tvivl! Synes det hele virkede meget mærkeligt, og når jeg tænker over det, kommer jeg i tvivl om, hvor meget styr over det hun egentlig havde. Synes i, det lyder helt normalt? Jeg kan forstå, hvis hendes råd om at bruge MEGET corrector var fordi hun håbede, at jeg ville bruge den hurtigere op, og så komme ind og købe en til og derved lægge endnu flere penge hos BB.
Jeg ved simpelthen ikke om jeg er blevet ordentligt vejledt. Ville i stole på hende?
Ups, det blev vist et temmeligt langt indlæg, håber det er ok 😉 ellers 1000 tak for en god blog, jeg læser dagligt <3
Kærlig hilsen Ditte.

Katja Moikjær

Kære Ditte Der kan jo være mange meninger om den samme ting, men jeg er bestemt ikke enig med hende. Købte du noget? Det vigtigste er, at du finder den rette farve. Så kan du jo eksperimentere med den bedste mængde selv. Bed om at få en lille prøve med hjem, så du kan prøve selv. Sådan ville jeg i hvert fald IKKE lægge den. Kh. Katja

Ditte

Kære Katja 🙂
Tak for svar 🙂
Ja, jeg købte godt nok den corrector hun anbefalede. Jeg har leget lidt med den her hjemme efterfølgende, og det er faktisk en ok farve. Men jeg lægger et langt tyndere lag, nøjagtig som du også beskriver – det ser også pænere ud. Men næste gang vil jeg nok bede hende om at fjerne min makeup først og få en prøve med hjem 🙂
God weekend

stine

Kære dåser
Jeg har netop indkøbt disse to på jeres anbefaling. Jeg giver jer ret i, at det virker, men er svært at påføre med fingrene. Artiklen er jo nogle år gammel nu, så jeg vil høre om I i dag vil anbefale at bruge en pensel eller beautyblender til påføring?
Hilsen Stine

Katja Moikjær

Hej Stine. Det kommer lidt an på en prøve. Jeg har altid brugt en pensel til concealer under øjnene. Jeg kan ikke få en svamp til at du der. Men det er bare mig 🙂 Mange bruger svamp med fordel.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *