Sådan fjerner du Shellac selv

06.05.12
Fjerne Shellac

En veninde har spurgt mig, om man kan fjerne shellac selv? Som de fleste andre (mig selv inklusive) har hun fået det lavet og fået beskeden, at komme tilbage og få det fjernet, og så har hun slet ikke tid til det. Og så går tiden, og udvoksningen vokser.

Men man kan heldigvis sagtens fjerne det selv. Man skal bare vide hvordan, så man ikke gør vold på sine negle. Shellac (Gel lak og hvad de lignende kopier hedder alt sammen) er en særlig form for ultra-holdbar neglelak, som du kan få lagt på salon, som bliver hærdet under UV-lys, og som derfor sidder fast. Du kan derfor ikke fjerne den med almindelig neglelak fjerner.

Du skal bruge

Fjerne Shellac

Acetone
Vat eller vatrondeller
Sølvpapir
En rosenpind (almindelig neglerenser af træ)

Sådan gør du
Gør det på en hånd ad gangen. Det er lidt svært at fjerne shellac med fingrene pakket ind i sølvpapir.

Fjerne shellac

1. Væd vat eller vatrondeller med acetone og sæt på din negl. Pak neglen og fingerspidsen ind i sølvpapir. Gør det med alle fingre på den ene hånd.

2. Vent i 10-20 minutter afhængig af, hvor godt din lak sidder fast. Hvis det er glitter-shellac, skal den side i 20 minutter.

3. Fjern sølvpapir og vat (på en negl ad gangen) og skub FORSIGTIGT lakken af neglen med din rosenpind. Den skal nærmest komme af selv.

Hvis det ikke virker
Både Helene og jeg har oplevet især kopier af shellac, der har siddet uhyggelig godt fast. Et alternativ til denne metode er, at hælde acetone op i en kop eller lille skål og sætte fingrene i blød i ca. 10 minutter. Du kan selv se, når lakken begynder at løsne sig. Så er det tid til at begynde at skubbe af.

Igen vær forsigtig. Du skal ikke skrabe den af med vold, acetonen skal hjælpe med at løsne den, før du skraber den af.

De værste glitterversioner af disse lakker har jeg haft svært ved. Det har været 20 minutter i blød med fingrene i acetone (av).

Det kan hjælpe at file lakken først med en grov neglefil for at bryde overfladen, før du lægger acetone på. Så kan acetonen bedre komme til.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
Tina Heide

Hej.
Jeg har kigget lidt på nettet, men blev ikke rigtig så meget klogere.
Så denne debat.
Er der nogen, der ved, om shellak er giftigt/fuld af en masse kemi?
Hilsen Tina

Pudderdåse Helene

Hej Tina
Shellac er CNDs gelèneglelak og GelLack er Depends version. Det er grundlæggende det samme og udspringer af samme teknologi, nemlig lakering af tænder. Min holdning er, at det giver meget lidt mening at tale om kemi i produkter. Da det meste, du omgiver dig med, er kemi. Er det skadeligt at lakere negle? Tjaaa, super sundt er det vel ikke…
Er det mindre skadeligt at bruge gelèvarianterne? Måske nok…fordi du i mindre grad skal udsætte huden for opløsningsmidler (da lakeringen holder længere).
Håber det var mere oplysende 🙂
Mvh. Helene

Stella

Hej Pudderdåser. Tak for den fantastiske blog, og alle de gode indlæg.
Jeg har Depend gellack, og da det begyndte at falde af, kunne jeg tage hele flager af, og på den måde rigtig nemt tage lakken af. Ved I om det meget dårligt for mine negle, hvis jeg hiver det af på denne måde? Det er nemmere end at bruge Depends egen acetone gel og så skrabe det af, på de negle hvor lakken sidder løst.

Pudderdåse Katja

Hvis det slipper neglen uden besvære, så synes jeg det er helt fint. Du må bare ikke føle at du gøre vold på neglen. Men det lyder som om det bare nærmest kan hives af uden problemer? Så lyder det fint for mig – og jeg er lidt misundelig 😉

Sine

Jeg var også vældig glad for mine shellac’ede negle, men allerede efter 5-6 dage begyndte lakken at slippe mine negle, og jeg kunne som beskrevet ovenfor trække lakken af.
Jeg tror den korte holdbarhed måske skyldes, at jeg har lange naturlige, men også ret bløde negle, og fleksibiliteten har nok gjort, at lakken er blevet lirket løs – det er i hvert fald min teori.

Katja Moikjær

Det har altså også rigtig meget at gøre med evnerne hos den negleteknikker, der har lagt den. Nogle gange handler det simpelthen om, at neglen ikke er forberedt godt nok, før lakken kommer på.

Sanne

Hej. Jeg er lidt i tvivl når jeg læser kommentarerne. Der er forskel på shellak og gellack. Også hvordan man fjerner dette. Shellak kan man bruge acetone, men hvad med gellack. Olien fra Matas virker ikke, så er der den anden metode, som jeg ikke har prøvet. Nogen der har erfaringer med dette. Kh Sanne

Helene Randløv

Hej Sanne
Jeg er ked af det, men jeg forstår ikke spørgsmålet. Ja, der er forskel på Shellac og GelLack, men ikke så meget… Du kan fjerne alle de typer, jeg kender med Acetone.
Olien fra Matas? Mig bekendt kan du ikke fjerne hverken den ene eller den anden med olie. Med mindre det er den nye fjerner fra Depend GelLack, du taler om? Den er jeg i gang med at teste, så det må vente lidt med flere detaljer om den.
Den anden metode? Det ved jeg heller ikke helt, hvad er? Hvis det er Depend GelLack Remover, så fungerer den godt 🙂
Kh. Helene

Depend GelLack Startkit | smuk-blog blog

[…] Når du skal have det af igen, skal du bruge Depend GelLack Remover, eller du kan følge de ellers glimmeren tip fra emilysalomon.dkeller pudderdåsernes. […]

Katerina

Hej,
jeg har prøvet dette med acetone og sølvpapir mange gange, når jeg vil fjerne shellac eller gel, men det virker ikke! det kommer ikke af selv, og det er stadig meget svaert, hvis jeg bruger pinden eller neglefilen og der er altid mange skilte på neglerne. 🙁 er der nogen shellac lakfjerner du kunne anbefale?? hilsen

Helene Randløv

Hej Katerina
Hvad er det helt præcis, du bruger? Hvilke lakker?
Kh. Helene

Yasmin

Katarina,
Du skal nok prøve med CND’s Nourishing Remover. Det går både hurtigere og er langt mere skånsomt end acetone.

Helene Randløv

Hej Yasmin
Det er bare en blanding af acetone og olie.
Kh. Helene

Negle hos Lækker! | SimoneOverbye blog

[…] btw. man kan altså godt tage shellac af selv, hvis man gør det ordenligt. Find en guide HER eller HER. […]

Rebecca

Hej Katja,
Jeg har altid døjet med tørre hænder. Så kan det altså godt blive hårdt for fingrene med acetone i 20 minutter. Mine bliver i hvert fald udtørret og grimme.
Jeg har været super glad for din guide her, men jeg har fundet ud af at det passer mig bedst med at bruge cnd’s egne produkter. Både væsken og negleolien. Der er et link her hvor man kan se hvilke produkter cnd selv anbefaler: http://wellnesskompagniet.dk/hvordan-fjerner-man-shellac/ . Fik det anbefalet af hende som lækker shellac på mine negle.

Mormor

Nu er jeg nybegynder med akrylnegle som jeg har fået lagt Shellac på. Hvis jeg nu ønsker at bruge en anden neglelak, kan jeg så selv tage Shellacen af? for jeg kan jo ikke bruge a acetone.

Helene Randløv

Hej Mormor
Nej, det vil jeg ikke mene, at du kan, men jeg ville ringe til negleteknikeren og høre om hun/han har en løsning.
Kh. Helene

Mormor

Tusinde tak, det vil jeg gøre.

Katrine

Hejsa
Når I skriver acetone, er neglelakfjerner med acetone så fint? Eller skal det være ren acetonwe, fx fra Borup?
Mvh Katrine

Helene Randløv

Hej Katrine
Det skal være ren acetone, en neglelakfjerner er slet ikke kraftig nok og kan derfor slet ikke opløse gelélak.
Kh. Helene

Susanne

Hej
Det passer ikke at man ikke kan bruge en alm. neglelakfjerner, jeg bruger enten Cutex el. Matas egen neglelakfjerner, lader det virke 15-20 min og det er lige til at skrabe forsigtigt af bagefter. Jeg har shellak negle.

Helene Randløv

Hej Susanne
Det afhænger meget af, hvilket mærke man bruger, det er da bare skønt, at det virker for dig 🙂
Kh. Helene

Elisabeth

Hejsa!
Tak for et godt indlæg – og ja faktisk gode og meget relevante indlæg generel. Jeg er kæmpe fan 🙂
I forlængelse af dette – hos mange neglesaloner mv., kan man få en behandling, der hedder noget a la “balancering af negle” – men hvad betyder det helt præcis, når en negle er ude af balance? Og hvad gør behandlingen godt for? Kh. Elisabeth

Helene Randløv

Hej Elisabeth
Det kan jeg desværre ikke svare på, jeg vil undersøge sagen og vende tilbage. Det lyder umiddelbart lidt fjollet 😉
Tak for din ros <3
Kh. Helene

Mette

Hej Elisabeth
Balancering er, når man har fået lavet akryl- eller gelénegle, og de så vokser ud, og man fylder udvoksningen op med produkt og retter neglene til, så de igen er pæne 🙂
De fleste steder kalder det efterhånden for opfyldning i stedet for balancering.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *