Sådan får du længere øjenvipper – inkl. snyd

08.04.12

Der er mange måder at få længere øjenvipper på eller få det til at se sådan ud, hvis du som mig er udstyret med nogle små fesner sataner fra naturens hånd af. Jeg vil her anbefale tre af slagsen – og extensions er IKKE en af dem. Der er hovedsageligt en årsag til, at jeg ikke vil anbefale extensions, og det skal jeg nok fortælle til sidst.

1. Eyelash growth serum
Hvis du reelt vil have længere øjenvipper, så er dette den eneste mulighed. De andre produkter, jeg nævner, er kun snyd, der forsvinder, så snart du fjerner det igen. Men der findes serum på markedet, som på forskellig vis kan få dine øjenvipper til at vokse længere. De findes med to typer ingredienser hovedsageligt. Den ene (og dyreste og typisk mest effektive) er en analog af bimatoprost. Bimatoprost er en receptpligtig ingrediens, som kvikke hoveder har lavet i andre former, så man kan putte den i kosmetiske produkter også. Eksempler på dette er Neulash, M2 Beauté og Revitalash.

Udover bimatoprost-agtige stoffer findes der også midler, der virker ved hjælp af aminosyrer. De er billigere og virker knap så effektivt, men virker dog stadig. Herhjemme er det fx. MAC Prep+Prime Future Length Lash Serum, som jeg selv har prøvet med succes.

Effekten af disser produkter aftager, når du stopper med at bruge dem igen. Som med alt andet på kosmetikhylderne.

2. Mascara primere
Markedet er fyldt med mascara primere, og det er langt fra dem alle, der er gode, synes jeg. Men der er et par, der er virkelig gode, og som virkelig gør en forskel for korte vipper, hvis du bruger dem under din mascara.

Fælles for dem er, at de typisk er en hvid eller lysegrå ‘mascara’, som du bruger under vipperne. Og de gode af dem virker rent faktisk og kan få dine vipper til at syne længere og tykkere end mascara alene. Mine favoritter er Shiseidos The Mascara Base, som jeg lige nu til min store forfærdelse opdager, at de har ladet udgå. Jeg aner ikke, hvordan den nye er? Heldigvis har vi stadig Smashbox Layer Lash Primer, som er super god. Smashbox er (selvfølgelig…) heller ikke på det danske marked længere, men så er det godt, vi har de engelske webshops.

3. Løse fibre
I USA især kan du købe mange versioner af dette produkt. Jeg har kun prøvet Divaderme, og det er effektivt. Det er som kunstige vipper på tube. Det er små fibre, som du putter på vipperne mellem et lag af mascara. Det sviner mere og kræver lidt mere indsats end med en almindelig primer, men man bliver til gengæld belønnet med et meget større resultat. Se mere i anmdelsen af Divaderme her.

Hvorfor ikke extensions?
Jeg vil på ingen måde fraråde extensions generelt, for man kan få meget fine resultateter, som jeg kender folk, der er glade for. Men det er vigtigt at vide, hvad man går ind til.

Problemet er, at når du skal fjerne de kunstige vipper igen – hvad enten du gør det selv eller en professionel gør det – så ryger der temmelig ofte en vis portion af de naturlige vipper med af også. Vores øjenvipper er sarte og sidder ikke specielt godt fast, og extensions kan gå hårdt ud over dem. Da Helene i efteråret havde extensions, havde hun ikke ret mange øjenvipper bagefter. Og hun er bestemt ikke noget særsyn (hun skriver meget mere om det selv i et senere indlæg). Øjenvipperne kommer tilbage igen, så bare rolig, de skal nok vokse ud. Men extensions er derfor noget, jeg mener primært har en berettigelse, hvis man vil have dem i en lang periode og få dem lavet igen og igen. Ellers bliver den ene måned med lange og fine øjenvipper hurtig afløst af en måned med færre øjenvipper end du nogensinde har haft før.

Her kan du købe det
SalonSkincare har fx. Revitalash og Smashbox Lash Primer. De sender til Danmark fra UK. Divaderme kan du købe i egen webshop. Neulash  kan du købe i egen webshop, udvalgte Matas og saloner, og M2 Beauté kan du købe hos spas og saloner især.

Har du været fristet af denne type produkter? Har du prøvet noget?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Anette

Tak for jeres fantastiske blog! Jeg undersøger altid om I har lavet en anmeldelse før jeg køber et nyt produkt 🙂 Derfor vil jeg også lige høre om I kender noget til Nanolash? Jeg kan læse mig frem til at den skulle være rigtig god, og den er til 300kr noget billigere end alternativerne (jeg ved så bare ikke lige hvor mange ml der er i).

Helene Randløv

Hej Anette
Der er mange ting ved Nanolash, der gør mig betænkelig. Jeg ville aldrig selv købe den.
Kh. Helene

Charlotte

Hej Helene.
Du skriver at du aldrig selv ville købe Nanolash, da der er flere ting der gør dig betænkelig.
Må man spørge hvad det er, der gør dig så betænkelig ??
Hvis man googler Nanolash er der faktisk flere steder, den vinder bedst i test.
Jeg har selv brugt M2 i en længere periode og har fået længere (dog ikke tykkere) vipper. Har dog været nødt til at stoppe brugen, da min hud omkring øjet er begyndt at blive irriteret.
Jeg overvejer nu Nanolash, da der ikke skulle være nogen form for irritation, men hvis der er “problemer med produktet”, vil jeg selvfølgelig holde mig fra det.
Venlige hilsner og tak for en god blog – Charlotte

Helene Randløv

Hej Charlotte
Hele sitet gør mig betænkelig. Desværre tåler jeg ikke selv langt de fleste sera, kun de peptidbaserede, der virker over længere tid, har jeg haft held med.
Kh. Helene

Charlotte

Hej igen.
Som svar til mit eget indlæg kommer her en opdatering.
Jeg har siden december 2016 brugt Nanolash. Købte en hjem fra Tyskland til under 300 kr.
Har tidligere brugt M2 med effekt. Mine vipper blev længere, men tynde. Fik også problemer med at huden omkring øjnene blev irriteret.
De første 2 måneder med Nanolash brugte jeg det hver aften. Et tyndt strøg. Allerede efter ca. 14 dages brug begyndte min vipper at bue mere. Efter 1 måneds brug var de blevet markant længere og nye vipper var på vej. Efter ca. 2 måneder var de blevet endnu længere, buede og fyldigere.
Jeg bruger nu kun serummet 1 gang om ugen og jeg oplever ikke mine vipper falder unødigt af. De forbliver lange, mørke og fyldige.
Udover et markant bedre resultat end med M2, ydermere til under 1/3 af prisen, har jeg heller ingen gener omkring øjnene mere.
Kan kun anbefale Nanolash herfra 😊
De venligste hilsner Charlotte

Trine Smærup Rasmussen

først tak for et godt indlæg 🙂 Jeg prøver i øjeblikket en primer fra Benefit. Er specielt glad for den fordi den er brun, kan bruges alene eller under anden mascara.

Helene Randløv

Hej Trine
Den er også god!
Kh. Helene

Maria

Hej jeg var lige som jer skeptisk. Men tog chancen efter at havd læst gode anmeldelser fra andre, samt at prisen var til at overleve…hvis nu.
Jeg kan fortælle at det er den bedste serum jeg har prøvet!! Har også brugt m2 men synes simpelthen den er for dyr. Købte denne med en veninde, som stort set ingen synlige øjenvipper havde (meget korte) hendes er blevet flotte lange og kraftigere. Mine er lange af natur, men blev alligevel så lange og kraftige at alle troede jeg havde eyelash extensions 😃 Jeg har brugt den i 4 mdr nu i starten hver dag og nu 2 gange om ugen ca. Effekten holder og jeg mister ikke øjenvipper.
Så kan nemt anbefale det 👍🏼
Mvh Maria

Julie

Hvilken serum refererer du til Maria?

Helene Randløv

Hej Julie
Jeg tænker, at det er Nanolash 🙂
Kh. Helene

Patricia

Halløj. Jeg kommer lige med et lidt dumt spørgsmål. I sidste uge havde Føtex tilbud på Revitalash. Kan man være sikker på at det er ‘den rigtige’? Jeg blev sgu lidt i tvivl da jeg læste bag på den. Synes alle nævner

Patricia

Hov. Nu fik jeg vidst sendt inden jeg fik skrevet færdigt. Men synes ikke at stoffet prostaglandin står på den fra Føtex, og jeg har læst at det er det stof der gør at det virker. Håber I forstår hvad jeg mener 😂

Katja Moikjær

Det hedder aldrig “prostaglandin” bagpå. Det er heller ikke rigtig prostaglandin, men en prostaglandin analog – noget der ligner. Det kan hedde flere ting. Jeg tror måske det hedder Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide? Kan du se det?

Rikke L

Har i prøvet eyelash growth serum fra Gosh?
Den er ok billig, men har svæert ved at finde en test og hvilket andet produkt den kan sammenlignes med?

Helene Randløv

Hej Rikke
Den har jeg skrevet om her: Månedens favoritter Januar 2014
Den kan sammenlignes med de vippesera, der virker ved hjælp af peptider. Vi har skrevet om flere forskellige, prøv eventuelt at søge lidt 🙂
Kh. Helene

Line

Hej
Har i prøvet Ame Pure lash and brow enhancer?

Helene Randløv

Hej Line
Nej, for ingredienserne er umiddelbart ikke i orden, og det vil jeg ikke smøre på mine øjne. Vi er ved at kigge nærmere på en sammenligning af de forskellige mærker.
Kh. Helene

Tina

Hej,
Lige en kommentar til Line. Min søster fik lokket mig og en af hendes veninder med på at prøve Ame Pure Lash and brow exhanger. Hm, ved ikke lige om der er evidens for de fine resultater de annoncerer med i diverse reklamer og på hjemmesiden, for der var INGEN virkning overhovedet hos nogen af os …..
Hilsner Tina

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *