Sådan får du længere øjenvipper – inkl. snyd

08.04.12

Der er mange måder at få længere øjenvipper på eller få det til at se sådan ud, hvis du som mig er udstyret med nogle små fesner sataner fra naturens hånd af. Jeg vil her anbefale tre af slagsen – og extensions er IKKE en af dem. Der er hovedsageligt en årsag til, at jeg ikke vil anbefale extensions, og det skal jeg nok fortælle til sidst.

1. Eyelash growth serum
Hvis du reelt vil have længere øjenvipper, så er dette den eneste mulighed. De andre produkter, jeg nævner, er kun snyd, der forsvinder, så snart du fjerner det igen. Men der findes serum på markedet, som på forskellig vis kan få dine øjenvipper til at vokse længere. De findes med to typer ingredienser hovedsageligt. Den ene (og dyreste og typisk mest effektive) er en analog af bimatoprost. Bimatoprost er en receptpligtig ingrediens, som kvikke hoveder har lavet i andre former, så man kan putte den i kosmetiske produkter også. Eksempler på dette er Neulash, M2 Beauté og Revitalash.

Udover bimatoprost-agtige stoffer findes der også midler, der virker ved hjælp af aminosyrer. De er billigere og virker knap så effektivt, men virker dog stadig. Herhjemme er det fx. MAC Prep+Prime Future Length Lash Serum, som jeg selv har prøvet med succes.

Effekten af disser produkter aftager, når du stopper med at bruge dem igen. Som med alt andet på kosmetikhylderne.

2. Mascara primere
Markedet er fyldt med mascara primere, og det er langt fra dem alle, der er gode, synes jeg. Men der er et par, der er virkelig gode, og som virkelig gør en forskel for korte vipper, hvis du bruger dem under din mascara.

Fælles for dem er, at de typisk er en hvid eller lysegrå ‘mascara’, som du bruger under vipperne. Og de gode af dem virker rent faktisk og kan få dine vipper til at syne længere og tykkere end mascara alene. Mine favoritter er Shiseidos The Mascara Base, som jeg lige nu til min store forfærdelse opdager, at de har ladet udgå. Jeg aner ikke, hvordan den nye er? Heldigvis har vi stadig Smashbox Layer Lash Primer, som er super god. Smashbox er (selvfølgelig…) heller ikke på det danske marked længere, men så er det godt, vi har de engelske webshops.

3. Løse fibre
I USA især kan du købe mange versioner af dette produkt. Jeg har kun prøvet Divaderme, og det er effektivt. Det er som kunstige vipper på tube. Det er små fibre, som du putter på vipperne mellem et lag af mascara. Det sviner mere og kræver lidt mere indsats end med en almindelig primer, men man bliver til gengæld belønnet med et meget større resultat. Se mere i anmdelsen af Divaderme her.

Hvorfor ikke extensions?
Jeg vil på ingen måde fraråde extensions generelt, for man kan få meget fine resultateter, som jeg kender folk, der er glade for. Men det er vigtigt at vide, hvad man går ind til.

Problemet er, at når du skal fjerne de kunstige vipper igen – hvad enten du gør det selv eller en professionel gør det – så ryger der temmelig ofte en vis portion af de naturlige vipper med af også. Vores øjenvipper er sarte og sidder ikke specielt godt fast, og extensions kan gå hårdt ud over dem. Da Helene i efteråret havde extensions, havde hun ikke ret mange øjenvipper bagefter. Og hun er bestemt ikke noget særsyn (hun skriver meget mere om det selv i et senere indlæg). Øjenvipperne kommer tilbage igen, så bare rolig, de skal nok vokse ud. Men extensions er derfor noget, jeg mener primært har en berettigelse, hvis man vil have dem i en lang periode og få dem lavet igen og igen. Ellers bliver den ene måned med lange og fine øjenvipper hurtig afløst af en måned med færre øjenvipper end du nogensinde har haft før.

Her kan du købe det
SalonSkincare har fx. Revitalash og Smashbox Lash Primer. De sender til Danmark fra UK. Divaderme kan du købe i egen webshop. Neulash  kan du købe i egen webshop, udvalgte Matas og saloner, og M2 Beauté kan du købe hos spas og saloner især.

Har du været fristet af denne type produkter? Har du prøvet noget?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Celia

Det første, du skriver om, Eyelash growth serum, får det vipperne til fysisk at vokse? Jeg har ret lange øjenvipper fra naturens hånd, men mere vil have mere, åbenbart, så virker det også hvis vipperne er nogenlunde lange naturligt? Er meget fristet af det produkt, har bare ikke hørt om det før. 🙂 Tell me more. 😉

Pudderdåse Katja

Hej Celia
Yes det gør det. De vokser. Bimatoprost er faktisk oprindeligt et helt andet øjemedicin, som man opdagede som bivirkning havde at folks øjenvipper begyndte at vokse. Så det findes nu i USA som et receptpligtigt lægemiddel til at få øjenvipper til at vokse, der hedder Latisse. Det kan man så ikke få herhjemme, men man kan få de andre, der ligner så meget. Og de virker!
Kh. Katja

Celia

Viiildt nok! 🙂 Jeg må teste dem af! Tak for en super guide, I er for seje. 🙂

Pudderdåse Katja

Selvtak. Og tak 🙂

Thao Xuan Ho

hej
har i prøvet Lipocils? som er en eye lash conditioning gel som lover længere og tykkere vipper på 28 dage…

Pudderdåse Katja

Nej? Den har jeg ikke prøvet desværre 🙂

Pudderdåse Katja

Ah det er Talika, du mener? Det er den billigste på markedet. Den virker vist vha. aminosyrer og skulle virke. Den er ikke den bedste, men til prisen, så…

Josephine

Så selv om denne er billig og ikke den bedste på markedet, vil i så stadig mene at den ikke burde være spild af penge? Og ved i om der skulle være nogen bivirkninger ved denne?

Josephine

Hey Så selv om denne er billig og ikke den bedste på markedet, vil i så stadig mene at den ikke burde være spild af penge? Og ved i om der skulle være nogen bivirkninger ved denne?

Katja Moikjær

Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg har aldrig prøvet den. Men aminosyrer kan godt virke, ja.

Helena Bruun

Jeg har prøvet NeuLash og er super imponeret over resultatet. Efter blot 3 uger, kunne jeg se en tydelig forskel. Mine øjenvipper er blevet klart længere, de buer mere naturligt og det er nemmere at lægge en flot make up. Kan klart anbefales 😉 ´
Det eneste jeg dog tænker er, at de produkter må indeholde noget kemi, siden sådan et “tryllenummer” overhovedet kan lade sig gøre. Mon ikke det er skadeligt på sigt? Har I nogen erfaringer/viden på det område?
Knus
Helena

Pudderdåse Katja

Hej Helena
Som jeg skriver, så indeholder Neulash et stof i denne sammenhæng, nemlig et analog til bimatoprost. Det er et prostaglandin, som er en type stof, man også bruger mod grøn stær.
Jeg kender ikke til nogen skadelig effekter ved det. Der kan optræde bivirkninger som lokalirritation og så skal man selvfølgelig stoppe.
Kh. Katja

Gigi

Jeg har prøvet den der fiber mascara som du putter på dine vipper sammen med din almindelige mascara og jeg er altså ikke fan!
Selve resultatet er vildt lækkert! Hvis man lige lære hvor meget man skal putte før så det ikke ligner en kage du har på vipperne, så kan det altså komme til og se kanon flot ud! MEN – Er du da vimmer et svineri! Jeg kommer altid min creme og derefter min foundation på først, før end at jeg putter mascara på, og de der fibre er OVER ALT! Jeg prøvede så at ligge vatrundeller under øjnene mens jeg puttede fiberen på, men sikke et arbejde og endda uden nytte, for i løbet af dagen drysser der fiber af vipperne og så har man det over alt på kinderne og hvis du så får ramt kinderne, så kan du regne med sorte streger i hele hovedet. Nooo no no!
Jeg holder mig til min almindelige mascara og få har jeg anskaffet mig en vippebukker med varme i. Den giver selvfølgelig ikke tykkere vipper, men den bukker vipperne super flot så dine egne vipper (uden snyd) kommer til og se længere ud og tykkelsen får du af din egen mascara.

Pudderdåse Katja

Hej Gigi
Jamen vi er HELT enige. Det støver ad pommern til. Det er der nu engang rigtig meget makeup der gør. Smokey eyes, glimmer på øjnene osv. Den rigtige rækkefølge at lægge makeup i er derfor altid FØRST øjenmakeup og TILSIDST foundation og ansigtsmakeup. Som Helene skriver: https://pudderdaaserne.dk/2011/01/12/practice-what-you-preach/ 😉
Kh. Katja

Anna v

Jeg tog i en periode Silica kosttilskud for at rette op på mine flossede negle. Det hjalp ikke meget på neglene, men mine øjenvipper blev længere og stærkere i den periode, hvor jeg spiste kosttilskuddet. Virkningen stopper selvfølgelig når man dropper kosttilskuddet, men det er da værd at bruge op til en stor fest?

Pudderdåse Katja

Fedt! Det lyder som en god ide

Pudderdåse Helene

Hej Anna
Kan du huske, hvor hurtigt det virkede?
Det lyder jo som et rigtig fint alternativ.
Mvh. Helene

Mia

Hej! Gælder det du skriver om extensions både for enkelte vipper og “buketter”?
TAK!

Pudderdåse Helene

Hej Mia
Det er primært “flares” (buketter), som hiver vipperne af, fordi de er tunge. Når du limer noget fast på dine vipper, vil der dog altid være en øget chance for, at selve håret falder ud.
Mvh. Helene

Rikke Steenskov

Hej pudderdåser, tak for sidst…
Jeg vil heller ikke anbefale buketter som permanent løsning. Den mest skånsomme metode er single lash eyelash extensios. Med korrekt udført teknik, vil dine egne vipper med single lash metoden ikke blive ødelagt.
TIP: Hvis man kombinerer dyrkelse af egne vipper (f.eks M2 lashes serum) med et Lash Lift får man et fantastisk smukt og naturligt resultat.
Mange hilsner Rikke Steenskov

Pudderdåse Helene

Tak Rikke <3
Det er præcis min oplevelse, med buketterne. Jeg må hellere tage mig sammen snart og få prøvet de single lash extensions…. Men som mine vipper så ud sidst….uha…jeg er lidt nervøs!
Kh. Helene

Sofie

Hej!
Er lige faldet over jeres side, og i har fået jer en fast læser 🙂
Jeg læste fro noget tid siden om Priorin, som også skulle styrke og forlænge hårene, er det noget I kender til og evt. kan anbefale??
Knus

Pudderdåse Helene

Hej Sofie
Du stiller spørgsmålet under et indlæg om, hvordan man får længere øjenvipper. Derfor er jeg lidt i tvivl om det er længere hår eller øjenvipper, du gerne vil have?
Kh. Helene

Sofie

Hej igen
Har både hørt det skulle virke på øjenvipper og selve håret, men tænkte nu specifikt i forhold til øjenvipper?
Off-topic: Har i erfaring med mineralpudderfoundations, f.eks. fra Tromborg, Youngblood eller ID BareMinerals? Overvejer at investere i en af dem, måske mest Tromborg, da jeg har hørt så meget godt om den, men synes det er en jungle (og lidt dyrt når man er på SU) Så kan ikke rigtig finde ud af om det er pengene værd, eller om jeg skal satse på den lidt billigere fra Nilens Jord…
Tak for en god blog, som jeg har brugt de sidste par dage på at læse igennem – og mangler stadig en del! Perfekt sommerferiebeskæftigelse.

pernille

Hvad er det billigeste produkt af dem der kunne få øjnvipperne til at blive længre?

Pudderdåse Katja

Af dem, jeg har prøvet, er det MAC.

pernille

Glæder mig til at høre fra jer 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *