Månedens Favoritter: Januar 2014

17.02.14
Månedens favoritter: Januar 2014

Månedens favoritter: Januar 2014

Det er lidt af en gåde for mig, hvordan jeg fik slæbt mig gennem januar og første halvdel af februar. Mage til forhindringsløb har jeg vist aldrig oplevet før. I slutningen af januar meddelte jeg endda Katja, at jeg agter at holde en ny nytårsaften… Så det gør jeg snart…Velkommen til 2014!
Heldigvis glemmer jeg lidt hurtigere end min krop, hvilket så resulterede i hardcore lungebetændelse efter Copenhagen Fashion Week… Nå men mens jeg hoster, kan jeg ligeså godt skrive lidt om favoritterne fra januar.
De er valgt ud fra samme principper som altid. Der er produkter, jeg har genfundet, nogle som altid redder mig, dem der er helt nye og dem som bare aldrig har fået den fortjente opmærksomhed.

1. & Other Stories Blusher i farverne Stockinette Nude og Satin Magenta
Det er snart et år siden & Other Stories åbnede i København, og de virkelig skønne produkter er ikke blevet nævnt her på bloggen en eneste gang. Det er mildest talt en skandale, når nu vi ellers gerne råder til gode og billige produkter. & Other Stories er præcis sådan, virkelig gode og rigtig billige. Der er et vælg af smukke og sæson rigtige farver både til øjne, kinder, negle og læber. Faktisk er det temmelig svært at være utilfreds, synes jeg. Her er det mærkets virkelig gode blushes, jeg har valgt at fremhæve, for det er dem, som jeg er kommet til at købe flest af.
Der er hele tolv forskellige farver, hvoraf over halvdelen er matte, desværre har jeg mistet det papir, hvor jeg havde skrevet, hvilke blushes som er med, og hvilke der er uden perlemor. Det skal jeg lige have skrevet ned igen ved lejlighed. De to jeg har brugt mest er ”Stockinette Nude”, som er noget nær perfekt til let markering af kindbenene, og ”Satin Magenta” som giver kinderne sådan en fin sart pink nuance, som både er klædelig og meget let at matche med de fleste læbestifter.

Du finder & Other Stories makeup i butikken på Amagertorv i København, men du kan også finde hele sortimentet online i den ret fine og inspirerende webshop. & Other Stories Blusher koster 95 kroner.

2. GOSH Growth Serum og Mascara
Det er næsten sørgerligt, at jeg først har fået testet GOSHs Growth Serum og Mascara nu, men efter flere allergiske reaktioner på lignende produkter, var jeg ærlig talt lidt betænkelig. En dag fik jeg tilfældigvis fat i GOSH Growth Mascara, da jeg lagde makeup og skulle bruge en ny mascara. Og så fik jeg lyst til alligevel at give Growth Serum en chance.
De fleste øjenvippesera er dyre, og det er især det, som adskiller GOSH fra alle de andre. Dette serum er nemlig yderst effektivt og oven i købet billigt. Trods frygt for allergiske reaktioner, har mine øjne ikke været røde en eneste af de gange, hvor jeg har haft det på. Og selvom jeg virkelig har været dårlig til at få serummet brugt regelmæssigt, kan jeg alligevel se en effekt.
Mascaraen er også virkelig god, mine vipper syner både tætte og lange, præcis som jeg foretrækker dem. Det er ret nyt for mig at bruge Mascara fra GOSH, men jeg har endnu til gode at finde en, som jeg faktisk ikke kan lide, og jeg plejer at være ret kræsen, især når det kommer til nye mascaraer, som jeg stort set altid er uvenner med de første par dage.

GOSH Growth Serum koster 199,95 kroner og Growth Mascara koster 139,95 kroner. Du finder GOSH i større supermarkeder, stormagasiner, parfumerier og i Magasin webshop. I Matas og i Matas’ webshop er både mascara og serum på tilbud i øjeblikket.

3. CND Vinylux Forbidden Collection
Selvom min første oplevelse med Vinylux ikke efterlod mig med meget håb om nogensinde at komme til at holde af disse lakker, så er det helt glemt nu, hvor jeg selv har prøvet kræfter med konceptet. Sædvanligvis giver jeg ikke meget for løfter om lang holdbarhed, for mine negle er så bløde at de bøjer, når jeg rammer noget, og det er der alligevel ingen neglelakker, som kan holde til. Derfor er jeg meget tilfreds, hvis bare lakken holder tre dage. Når Vinylux nu alligevel har fået skovlen under mig, så er det på grund af det fantastiske udvalg af farver. Især er jeg vild med, at der bliver lavet hele kollektioner i små størrelser. Selvom jeg har haft mine egne favoritter igennem vinteren, strøg Forbidden kollektionen straks ind på min hitliste. Kollektionen som er samlet i en æske med miniversioner består af seks farver og overlakken Weekly Top Coat, som sørger for lyn hurtig tørring og den lange holdbarhed (på almindelige negle altså).
Farverne Steel Gaze #149 en flot pistolgrå nuance med masser af guld og sølv glitter, Tinted Love #153 en dyb pink nuance, Dark Dahlia #159 en mørk blommelilla nuance, Night Glimmer #160 er en mørk beige glitter lak, Burnt Romance #161 er en orangebrun nuance og Blue Rapture #162 er en mellemblå let støvet nuance. De små flasker har den gode pensel fra originalstørrelsen af Vinylux, så de er lige så lette at lægge.

Forbidden Collection koster 319 kroner for hele sættet i miniatureudgaven, men lakkerne kan selvfølgelig også købes enkeltvis til 125 kroner. Du finder Vinylux i klinikker eller i Stylebox by Matas, hvor du også kan finde dem online. Du kan også købe dem direkte hos den danske importør Insight Cosmetics Group.

4. Jurlique Moisture Replenishing Day Cream
Da min mand og jeg lærte hinanden at kende, var jeg stor fan af Jurlique, det var i de rigtig naturlige dage lang tid før det nye fine design og de nye og lidt mere spændende konsistenser. For at være helt ærlig kan jeg overhovedet ikke huske, hvilke produkter jeg brugte dengang udover klassikerne Viola Cream og Daily Exfoliating Cream, som stadig er i sortimentet. I mange år var det Viola Creme, jeg stolede på, når min hud var træls.
For noget tid siden satte jeg mig for at finde de bedste fede cremer, og det var i den forbindelse, jeg blev præsenteret for Moisture Replenishing Day Cream. Det vil sige jeg genkendte ikke navnet, men duften genkendte jeg med det samme Moisture Replenishing Day Cream er nemlig den lige så klassiske Day Care Face Cream. Den vippede hurtigt nogle andre af pinden, for den er stadig virkelig behagelig, meget fed og meget drøj. Den er blevet brugt så flittigt, at jeg var nødt til at købe en ny, jeg kunne fotografere til anledningen.
Det er ikke en creme for de parfumeforskrækkede, for den indeholder en del af de allergene parfumestoffer, ingen i vores familie reagerer dog på den, men du skal selvfølgelig være forsigtig. Der er masser af gode fedtstoffer og lidt anti-inflammatoriske ingredienser i, som virkelig får min hud til at falde til ro, samtidig med at den sørger for en god barriere, når det er koldt.

Jurlique finder du i Helsekostforretninger, stormagasiner og hos Complete Me. Moisture Replenishing Day Cream findes i to størrelser 40 ml koster 260 kroner og 125 ml koster 520 kroner. Online kan du finde Jurlique i Magasin Webshop og på lookfantastic.com.

5. Une Natural Beauty SFUMATO Eyes Shadow S09, S17, S23 og S25
Økologisk makeup er ikke rigtig noget, jeg dyrker, men en dag lå der en kuvert med nogle spændende øjenskygger i postkassen. Godt nok var to af dem brune, men de fangede alligevel min opmærksomhed.
Egentlig kan jeg jo ligeså godt fortælle, at jeg forventede meget lidt af skyggerne, da jeg et par uger senere fandt dem frem for at teste.
Mine lave forventninger viste sig heldigvis at være så langt fra virkeligheden, som man kan komme. SFUMATO Eyes Shadow er hverken kedelige eller sølle, det er nemlig topcool design, farverne er intense og så meget bedre, end jeg turde håbe.
Der er otte nye farver i alt, hvoraf der er nogle ret interessante brune nuancer, en khaki S20, og så er der den støvede blommelilla S23 og den klare indigoblå S25.
Clinique havde engang en lignende lilla, som jeg elskede at bruge, fordi den lilla nuance fremhævede det grønne i mine øjne og samtidig var så kold, at den kunne bruges til at fremhæve øjets konturer.
Øjenskyggerne er som sagt rigtig godt pigmenteret, og så er de meget lette at tone ud, samtidig med at holdbarheden er rigtig god. Jeg har i hvert fald ikke haft problemer med holdbarheden, selvom jeg har glemt min primer et par gange.

Une finder du i Sephora hvor SFUMATO Eyes Shadow koster 109 kroner. På Nelly er de lidt dyrere og koster 119 kroner.

6. Michael Kors GLAM Jasmine Eau de Parfum Spray 50 ml.
Ikke overraskende er jasmin en af noterne i GLAM Jasmine. De hvide blomster, et strejf af solbær og en skøn bund af sandeltræ. Det er en sprød, ren og meget feminin duft. Det er sådan en duft, som både unge og ældre kvinder vil kunne bære.
De tre dufte med navnene SPORTY, SEXY og GLAM er tænkt som en fuldendt duftgarderobe, hvor de naturligvis kan bæres enkeltvis, men de kan også sagtens blandes på kryds og tværs til helt din egen duft.
GLAM er i mine øjne en mere elegant og knap så pudret variant af de gængse jasmindufte, og netop det gør den mere anvendelig.
Michael Kors har fået helt sin egen reol i Magasin, hvor du både kan finde de dejlige dufte, smukke neglelakker, lækre læbestifter og de skønne bronzere. Alt opdelt i de tre ovennævnte kategorier, det er meget fint, fuldendt og meget overskueligt. Alt er faktisk præcis, som jeg håbede, det ville blive, da jeg hørte, at Michael Kors ville blive tilgængeligt i Danmark.

Michael Kors GLAM Jasmine kan du finde i to forskellige størrelser 30 ml. til 380 kroner og 50 ml. til 560 kroner både i Magasin og i Magasin Webshop.

7. MAC Oval 3
”Det ligner jo en tandbørste”: var det eneste min mand fik sagt, inden jeg flåede mit nye dyreste eje ud af hånden på ham… sådan en flab, at kalde min smukke pensel for en tandbørste, fnys! At indrømme, at manden måske har en lillebitte smule ret, ville jeg naturligvis aldrig gøre…
Nå, men hvis ikke du allerede har haft fingrene i en af de ualmindelig lækre Masterclass pensler, så skulle du unde dig selv at komme af sted. De tre pensler er noget helt særligt, de er meget mere anvendelige end, man lige forestiller sig. De giver et let og næsten air brushed look, uanset om det er foundation, concealer, øjenskyggge eller noget helt andet, du vil lægge med dem.
Det kræver muligvis lidt øvelse at vænne sig til at holde helt anderledes på penslen, men ja du har rutinen fra… din tandbørste. Bevægelserne er næsten ens og resultatet er helt utroligt. Mistroisk testede jeg penslen med concealer en af de dage, hvor min hud bare ikke var til at have med at gøre. Ud over et større krater på hagen var kinderne tørre og røde, bagefter skulle der lup til at notere bare den mindste ujævnhed i overfladen. Det er helt sikkert, at jeg skal have flere af Masterclass penslerne. Både Oval 3 og Oval 6 har jeg i hvert fald forelsket mig dybt og inderligt i.

Oval 3 koster 280 kroner. Køb MAC i MAC PRO Store i københavn, i Magasin og Salling i Aalborg eller online i MAC webshop.

8. Skyn Iceland Nordic Skin Peel
Som helt ung teenager brugte jeg nogle eksfolierende pads, som skulle sørge for alt det sædvanlige: mindre porer, renere hud, klarere udstråling og alt det der, firmaerne lover, når de skal have unge mennesker til at købe produkter. Heldigvis har jeg glemt, hvad de andre pads hed… men det var et stofagtigt materiale med ”korn” på altså fuldstændig som sandpapir… på alle måder noget man slet ikke burde bruge på huden.

Når jeg kommer til at tænke på dem i forbindelse med Nordic Skin Peel, er det fordi Skyn Iceland faktisk formår at holde løfterne. Det er et genialt produkt, hvis du ikke helt bryder dig om at smøre flere forskellige cremer i ansigtet.
Min mor har altid brugt skintonic, og selvom jeg ved bedre, så er det et af de produkter, som jeg godt kan savne. Med Nordic Skin Peel får jeg alt det, som jeg savner i et og samme produkt. Det er nemlig små servietter vædet med en mild men effektiv kemisk eksfoliering.
Det er følelsen af renhed, jeg godt kan savne, når jeg ikke bruger skintonic eller toner, den følelse får jeg med Nordic Skin Peel, samtidig med at jeg kan springe en af cremerne over. Personligt klipper jeg de små servietter over, når jeg altså husker det, der er nemlig rigeligt produkt i servietterne alligevel.

Skyn Iceland finder du i Sephora, Magasin og i Magasin Webshop, hvor Nordic Skin Peel koster 320 kroner.

9. Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick i farven Electric Pink 29
Hvis du stadig tænker mormormærke om Elizabeth Arden, så har du sovet i timen. Det er noget af en forvandling den aldrende dame har været igennem, og det er der kommet en masse nye og virkelig lækre produkter ud af.
Beautiful Color Moisturizing Lipstick har sneget sig ind på min liste over absolutte must haves. De er sindssygt pigmenterede, der er et godt udvalg af meget fine farver, og så er de usandsynligt holdbare i forhold til, hvor cremede de er. Det er alt sammen noget, som jeg leder efter i enhver læbestift. Hvorfor jeg er meget glad for, at Elizabeth Ardens læbestifter kommer i tæt ved alle de farver, jeg bruger mest.
Electric Pink er bare én af dem, som bliver brugt flittigt. Der er smukke røde nuancer, lækre MLBB, skønne orange og koral nuancer, der er flest uden perlemor, nogle stykker med og så er der nogle enkelte som næsten glitrer. Sidstnævnte havde jeg ikke troet var mig, men den smukke Blush Glow har alligevel vundet mit hjerte.
Indpakningen sender selvfølgelig en hilsen til den legendariske røde dør på Fifth Avenue, der er endda en dør præget i selve læbestiften, det er virkelig fint.

Du finder Elizabeth Arden i Magasin, i Sephora, i udvalgte Matas og parfumerier. Beautiful Color Moisturizing Lipstick findes i 24 smukke farver og de koster 225 kroner. Du kan også finde dem hos feelunique.com og så er de på vej online i Magasin Webshop også.

10. Yves Rocher Couleurs Nature Solbrun og skinnende duo-pudder
I slutningen af november sidste år var jeg på en dejlig tur til Stockholm, udover en interessant præsentation af nogle nye produkter besøgte jeg også Yves Rochers butik. Det er altså noget helt andet sådan at få syn for sagen og få lov til at kigge på alle produkterne med fingrene.
Couleurs Nature er min favorit linje fra Yves Rocher, og i butikken havde jeg fingrene i en meget smuk bronzer og highlighter duo. Den kompakte pudder på billedet er ikke den, jeg linker til, men den fine highlighter ligner ret godt pudderet på billedet. Yves Rocher har flere virkelig gode bronzere både i det faste sortiment, men også deres limited editions har jeg været meget glad for. Fælles for dem er, at de findes i så lyse og anvendelige nuancer, at de kan bruges hele året.
Pudderet på billedet er desværre udsolgt, men nu er det jo også snart tid til bronzer, og jeg skal i hvert fald selv have fingre i denne duo.

Du finder Yves Rochers produkter i den danske webshop, hvor Couleurs Nature Solbrun og skinnende duo-pudder koster 165 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Lullumut

Jeg har ført læst godt om de blushes, så de er allerede på min must try liste sammen med Gosh mascaraen 🙂

Helene Randløv

Begge dele får thumbs up fra mig!
:-*
Kh. Helene

Sarah

Hej søde dåser!
Lige et par spørgsmål:
1) Hvordan med resten af & Other Stories’ makeup? Har I prøvet den, og i så fald, er det noget værd? Det er måske bare mig, der altid er lidt skeptisk omkring makeup fra butikker, som jeg forbinder med tøj og smykker 😛
2) Hvordan bruger man Masterclass-penslerne? Fx til concealer osv, tænker jeg, siden de nu virker så godt 🙂 Er der en speciel måde at bruge dem på, eller er det simpelthen bare måden, de er lavet på?
I er seje! Tak for lækker blog, også selv om I vist har det lidt stramt helbredsmæssigt for tiden 🙁
– KH Sarah 🙂

Helene Randløv

Hej Sarah
Jeg er imponeret! Jeg har endnu ikke haft fat i et ringe produkt! Jeg var også vildt skeptisk, men jeg er vild med både læbestifter, gloss, øjenskygger, blush, bronzer, scrubs… you name it! Jeg har dog ikke prøvet ALT (endnu).
Du bruger simpelthen penslerne ligesom (du burde bruge) din tandbørste. I små cirkulære bevægelser. Det er en kombination af udformning og brugen af penslen, som giver det gode resultat, men sådan er det vel med de fleste pensler 😛
Tak! Det betyder så meget! Vi kommer formentlig snart tilbage på “full speed” 😀
PS. Det er vildt hyggeligt med kommentarer fra så “gamle” læsere som dig! Jeg kan huske, at du har vundet en nytårspræmie en gang :-*
Mange knus
Helene

Sarah

Fedt!
Jeg er nemlig lidt af en sucker for læbestifter (hvilket jeg er blevet inden for de sidste par år), og elsker, når billige læbestifter også er gode, fx! Tror, jeg skal kigge på deres blushes!
Ah, okay – det lyder spændende! (:
Jeg synes nu stadig, at I klarer det godt! Man skal også huske sig selv, selv om man gerne vil huske læserne 😉 God bedring!
RE: PS. Haha, det er rigtigt – fedt, at du kan huske det! Jeg tror endda, at jeg har vundet mere end én 😉 Jeg klikker ind stort set dagligt, og gerne flere gange om dagen, hvis min undervisning er rigtigt kedelig… I er værd at holde fast i!

Sofia

Efter mange års brug af mascara var mine øjenvipper begyndt med at knække, og falde af i. De var meget skrøbelig. Jeg købte gosh serum growth og efter 5 måneders brug er mine øjenvipper længere end de nogensinde har været, og der er kommet mange flere hår på vippekanten 🙂 Det er fantastisk når et produkt virker!!

Sofia

PS: jeg bryder mig overhovedet ikke om gosh growth mascara’en, og den kan sagtens undværes. Den er røv dårlig :O

Helene Randløv

Hæhæh! ja, mascara ER en meget individuel ting. Det er så sikkert som Amen i kirken at de mascaraer Katja elsker, dem hader jeg og omvendt. Og nej… du har ret, den er ikke nødvendig, men det er klart den, der har haft indflydelse på væksten af mine vipper, det ved jeg, netop fordi jeg har været så sindssygt utjekket i forhold til at bruge serummet!
Kh. Helene

Helle

Tusind tak for tips om både GOSH Growth Serum og Mascara og & Other Stories. Den mascara giver mig længere vipper end nogen anden jeg har prøvet, bare ved at have den på. Jeg har kun haft den i en uge, så jeg har selvfølgelig ikke oplevet anden effekt endnu.
Men… Hvis man kan få kvinders øjenvipper til at gro, så relativt nemt, hvad så med mænds hår? (Ja, det var min kæreste der spurgte, da jeg kom begejstret hjem med ny mascara og serum)
Kan det virkelig passe at det virker, og i så fald, kan det virkelig passe at man ikke kan få noget der virker oven på hovedet?
Jeg bor ikke i nærheden af kbh, men skal til London inden længe og glæder mig som et lille barn til at prøve makeuppen fra & Other Stories. Ikke nok med det er (endnu) billigere i England, så sidder finanserne også altid lidt løsere når man er på ferie, så mon ikke jeg kommer hjem med et bredt udvalg 😛
Jeg håber solen skinner lige så meget på jer, som den gør i Århus i dag.
Mvh Helle

Katja Moikjær

Hej Helle
Man kan ved hjælp af enten Bimatoprost eller peptider få øjenvipper og bryn til at gro hurtigere.
Og så er det selvfølgelig nærliggende at spørge om ikke det virker til håret? Jeg ved det faktisk ikke, men jeg har endnu ikke mødt bimatoprost produkter til håret og det bliver nok lidt dyrt i længden med de små der findes til vipper. Det er dog langt fra sikkert at det der virker på ansigtshår også virker på hovedhår, de to typer hår er nemlig meget forskellige.
Det er nok noget vi hører mere til fremover tror jeg 🙂
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *