Anmeldelse: Vita Liberata selvbruner

07.08.11

Vi har sommerferie herhjemme, og mens regnen bare siler ned, så ser den pæne lysebrune kulør mere og mere ud til at måtte vente til næste år. Så er det jo godt, at der findes selvbrunere, især fordi det når alt kommer til alt er den eneste sunde måde at blive brun på, hvor du er sikker på at beskytte dig mod solen stråler. Flere af jer, som er så lyse (og måske ofte rødhårede), at I ikke kan blive brune, vil kunne få farve med selvbruner, da det er en anden form for pigmentering, der sker af huden.

Lidt generelt om selvbruner
Først lige et par generelle ord om selvbruner. Alle selvbrunere virker ved det samme stof, nemlig Dihydroxyacetone, som kan få huden til at danne pigment, en effekt der varer fra nogle dage op til en uge og ikke vaskes af. Det har været på markedet siden 80’erne og været kendt siden 20’erne, og det er ganske sikkert at bruge. Der er ikke noget farligt i det. Alle produkter uden undtagelse bruger det samme stof, det betyder også, at forskellen på produkterne handler om konsistens og den farve de har tilsat produktet.

Dihydroxyacetone er 4-6 timer om at virke, og en selvbruner er som regel tilsat farve, som ligesom makeup farver uden og bliver vasket af igen. Det vil være denne farve, der gør dig orange. Selve selvbrunerstoffet er det samme i dem alle, det, der skiller dem ad, er den farve, man vasker af igen og selvfølgelig konsistens og duft.

Der er altså heller ikke forskel på selvbruner til krop og ansigt. Det er noget vås designet til at få dig til at købe to produkter. Brug den samme over det hele.

Vita Liberata selvbruner
Og så til det, det egentlig handler om, nemlig Vita Liberata. Det største plus ved dette mærker er det, den IKKE indeholder. Nemlig duft. Den lugter overhovedet ikke. Den er parfumefri og har på trods af det alligevel ikke den ubehagelige lugt af selvbruner, de fleste af os kan nikke genkendende til. Det kan vi lide! Der er heller ingen alkohol i, som mange selvbrunere indeholder (eller parabener, hvis du er på den vogn). Begge kommer også i en pumpe, hvilket jeg synes er meget nemmere end at stå og fedte med en tube og selvbruner på hænderne. Det hjælper også doseringen.

Jeg har prøvet to af dem, nemlig Vita Liberata Rich Silken Chocolate og Vita LIberata Sheer Silken Mousse. Rich Silken Chocolate er deres klassiske selvbruner, som er en slags gel. Den er mørk chokoladefarvet, og du bliver i hvert fald ikke orange. Du skal kun bruge en lille smule, den er meget pigmenteret, og det er en mørk selvbruner. Et pump ad gangen.

Den er nem at fordele og resultatet bliver rigtig pænt. Jeg foretrækker dog Sheer Silken Mousse, som er lidt lysere i det og passer bedre til min lyse hudtone. Samtidig gør moussen det supernemt at fordele den og få et pænt resultat. Jeg er meget begejstret for den.

Mit eneste problem med dem begge, som med alle selvbrunere, der ikke er på sprayform, er at de farver mine hænder. Mit bedste råd er at smøre sig ind ved siden af en håndvask og sørge for at vsske hænder med jævne mellemrum for at undgå at farven sætter sig.

En dyr selvbruner
Som med alle selvbrunere er det kun konsistens, det handler om. Den aktive ingrediens er den samme, og det kan derfor være svært at argumentere for at betale de 225 kroner, som den koster. Det er mange penge for en selvbruner, og der er ingen grund til, at du ikke skulle kunne få et lige så godt resultat med en billigere version. Men hvis du mangler en selvbruner uden lugt, der er nem at arbejde med, og som giver et godt resultat, så er Vita Liberata er godt bud.

Her kan du købe det
Du kan købe Vita Liberata Rich Silken Chocolate og et godt udvalg af Vita Liberatas mange andre selvbrunere hos Nelly.com. De har dog ikke Sheer Silken Mousse, som du kan købe hos Green Skin. Du kan også købe dem i Esthetiques butikker.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Louise H

Hejsa.
Kunne det ikke være en idé, at lave et selvbrunertema, hvor I også tester de billige udgaver? 🙂
Vi (jeg) vil jo frygtelig gerne holde den brune kulør bare lige lidt ind i sensommeren 😀
Denne lyder lækker, men ja det er mange penge. Har selv prøvet sprays, som er vældig smarte, MEN jeg føler, at jeg kun får noget ud af halvdelen, da resten ryger ved siden af og farver badeværelset i stedet 😉

Pudderdåse Helene

Uha Louise! Jeg bryder mig ikke rigtig om selvbruner og jeg må indrømme at udsigten til at teste nogle, får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig 🙁
Måske kan du/I lokke Katja til det eller måske skrive nogle anmeldelser selv… hmm det er måske det vi skal.
Jeg taler lige med Katja om det og vender tilbage.
Har du nogle specifikke mærker/typer i tankerne?
Mvh. Helene

Astrid

Hejsa er selv forhandler af Vita liberata
De sælger faktisk en helt fantastisk handske til at forde creme mousse eller gel med, den kan vaskes og bruges rigtig mange gange, bare lige til info. Så undgår man nemlig brune hænder. Vil også lige slå et slag for at blive sprayet på klinik, det er super nemt og tager kun 10 min, så er du ensartet brun over det hele og slipper for besværet. nemt 🙂

Pudderdåse Katja

Det er en god idé! Den må jeg prøve.
Kh. Katja

Louise H

Synes bare en tur på klinik er lidt dyrt hvis man skal holde farve hele året 🙂
Har ikke nogle specifikke mærker i tankerne, men måske bare mærker der kst under fx 150….kan selv godt li’ den jeg bruger fra L’oreal (kan ikke huske navnet på stående fod), men har bare det minus at der er lidt glimmer i :/

Astrid

Jeg bliver selv sprayet hver 4 uge og i min klinik tager vi 249,- for hele kroppen. men ja selvfølgelig billigere at gøre det selv.. Der er rigtig mange ok billige mærker, selv kan jeg godt lide den fra Dove. men er bare vild med at Vita Liberata ikke lugter,
hilsner fra Astrid

Maria

Jeg bruger altid en engangshandske, så undgår man brune hænder. Det er nemt og billigt.

Pudderdåse Katja

Smaaart! Sådan en må jeg eje!

Maria

Du kan købe en kasse med 50 i matas og så har man også til rengøring og sådan

Ditte

Jeg fik en prøve af en virkelig sød ekspedient i Esthetique (sp?) og hun anbefalede også moussen, hvis ikke Vita Liberata Rich Silken Chocolate duede.
Den dur, men er virkelig flydende og tørrer hurtigt ind. Lidt for hurtigt, for jeg er bange for jeg ikke når at smøre den ud 🙂
Jeg har eksperimenteret. Søndag tog jeg lidt på af gangen og det tørrede hurtigt ud og i dag har jeg taget mere på af gangen og det tørrede også hurgtigt ind.
Så hvis folk kigger alt for meget på mig idag, så er det enten fordi jeg er super lækker eller også fordi jeg har Sidney Lee kulør. Jeg håber på det første.
Er den lige så flydende, når man tager direkte fra pumpen?

Pudderdåse Katja

Det synes jeg ikke den er. Altså flydende. Lidt mystisk. Den er en gele hos mig.
MEN jeg kan allerbedst lide moussen. Så måske du skal skifte helt konsistens? Der bliver alligevel aldrig en helt magen til 😉
Lad mig høre, hvordan du ser ud senere. Jeg håber ikke, det er Sidney Lee looket.

Ditte

Farven er rigtig flot. Min søde kæreste mener jeg ligner en der har været på ferie i Caribien. Ikke værst.
Det har lagt sig pænt, men det er vidst mere held end forstand. For den er virkelig svær at fordele. Det må være prøve-konsistensen.
Jeg vil prøve igen, så kan jeg nok undgå at blive sort under hagen.
Tak.

Anne

Er der “farve” i alle Vita Liberata selvbrunerer?
Jeg vil helst have en der ikke er den “hjælpe-farve” i, men som giver mest mulig farve…

Pudderdåse Helene

Hej Anne
Hvis du søger på selvbruner/Vita Liberata her på bloggen, finder du svaret….jeg er helt sikker på at den ene af dem, jeg selv har testet er uden farve, men jeg har testet SÅ mange at jeg ikke kan huske hvilken….jeg er på fra mobilen, så det er lettere hvis du søger selv 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Katja

Nej det er der ikke, det er MEGET stor kollektion, og der er flere versioner uden hjælpefarve. Prøv at se på Vita Liberatas hjemmeside også. Der kan du se dem alle beskrevet (jeg mener dog ikke, at de alle kan fåes i de danske butikker, men så kan du bestille dem der)

Anne

Super, mange tak :o)

Kat

Jeg har prøvet den der hedder Rich Silken Chocolate – Tinted Self Tan Gel, men jeg synes ikke den er noget at råbe hurra for. Ved ikke om det bare er mig, men synes heller ikke den er duftfri. Farven fordelte sig desværre ikke særlig pænt, selvom jeg brugte handsken, og halvdelen røg af i vask.
Har du et godt forslag til en anden selvbruner? 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Kat
Deres selvbruner-skum er også god og nemmere at have med at gøre. Men ellers kan du finde flere anmeldelser her: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/krop/selvbruner-krop/
Kh. Katja

Anna

Det her spørgsmål har altid plaget mig, så jeg håber i vil svare på det. Hvis man har selvbruner på, bliver man så stadig brun af solen også? 🙂

Katja Moikjær

Hej Anna
Ja, det gør man. De to mekanismer har ingenting med hinanden at gøre. Selvbruner virker på nogle helt andre “pigmenter” i huden end solen gør.
Kh. Katja

Mia

Kan man bruge deres mousse i ansigtet? Eller er det bedre med deres tinted lotion? 🙂

Katja Moikjær

Det kan du sagtens

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *