YouTube video: Sådan lægger du foundation

15.05.11
Clinique foundation pensel, MAC 187 Duo Fibre Brush og Nilens Jord Black Diamond Line Powder Brush

Clinique foundation pensel, MAC 187 Duo Fibre Brush og Nilens Jord Black Diamond Line Powder Brush

Vi har lavet en video! Den første i Pudderdåsernes historie og forhåbentlig starten på flere. Nu har jeg forsøgt så mange gange at forklare, hvordan jeg lægger foundation, og det giver ikke mening, hverken at forklare det med tekst eller billeder, så nu har jeg grebet til video for at illustrere det.

Til venstre på billedet ovenfor kan du se en typiske foundationpensel. De fleste mærker har sådan en, måske er farven lidt anderledes, men de ligner stort set alle sammen hinanden. Jeg forstår dem ikke, efter jeg er begyndt at duppe (eller stipple som det hedder på de amerikanske blogs og videoer) min foundation på, så ser min foundation perfekt ud hver gang. Det foregår med den type pensel, som du ser til højre altså en tyk pensel, der er flad foroven.

MACs 187 er en klassiker til det (i videoen kalder jeg den 188, det er det ikke, det er 187, det er mig, der vrøvler), den giver et meget let look. Men jeg foretrækker en type som den helt sorte Powder Brush fra Nilens Jords Diamond Line. Den giver et perfekt resultat, en god dækkeevne og er nem at arbejde med.

Den minder rigtig meget om den Powder Brush fra elf, som jeg tidligere har omtalt, men mange klager over, at den fra elf taber hovedet.

Nu vil jeg lade være med at skrive mere, for det giver bedre mening, når man ser det. Og så bær over med mig, for jeg både lyder og ser ud som en torsk med jævne mellemrum, men det er min første video, så er jeg vel undskyldt?

Du kan også se den på vores YouTube kanal her.

Her kan du købe det:
Nilens jord Black Diamond Powder Brush koster 149 kroner og kan købes i stormagasiner, matas mm. MACs 187 koster 350 kroner og kan købes her på Magasins webshop og i Magasins stormagasiner. Elfs Powder Brush er fra deres Studio Line og kan købes på Eyeslipsface.dk.

Min foundation er denne fra Bobbi Brown.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
78 kommentarer
Hanne

Nåå hvor en fin video – tak for det. Sjovt at høre din stemme 😉
Hvad synes I om mineral foundation? Fx. fra id bare escentuals (som jeg altid bruger) – er det ikke nær så godt som alm. foundation?

Hanne

Ved du i øvrigt hvad forskellen er på Macs 129 brush vs 129SH?
Kh
Hanne

Pudderdåse Katja

Ja SH er dem fra julesættene. De er med korte skaft og kvaliteten er væsentligt dårligere.

Hanne

Ok mange tak.. så du det med mineralfoundation?
God søndag aften 😉

Pudderdåse Katja

Jeg foretrækker flydende Foundation men de kan være gode. Helene er på vej med en stor test.

Pudderdåse Katja

Og undskyld, jeg overså det 🙂

Hanne

Du skal da ikke undskylde… jeg er utroligt taknemmelig for at I altid svarer! Glæder mig til testen 🙂

Ditte

Fantastisk.
Så lærte jeg faktisk to ting.
1) Mankan sagtens lægge foundation i hele ansigtet, jeg troede kun man skulle det på problemområderne.
2) Man skal duppe.
Når nu det er søndag aften og ikke kan nå at købe en børste til mandag morgen, kan man mon så klippe en gammel børste?!?

Pudderdåse Katja

He he. Det tror jeg er en virkelig dårlig ide! Du må have tålmodighed til på mandag 🙂

Ditte

Jeg glemte alt om penslen og selv da jeg i dag var hos MAC, strejfede tanken mig slet ikke. Strange.
Næste gang.
Tak for info omkring foundation.

Pudderdåse Katja

Som min salig mormor sagde: Hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene 😉 Bedre held næste gang 🙂

Pudderdåse Katja

Men Ditte alt efter anledning og hvordan ens hud ser ud kan det faktisk være en god ide kun at bruge foundation på problemområderne. Men jeg har slet ikke pæn nok hud til det.

Kat

Flot video – og lærerigt. Jeg er også blevet en dupper – og jeg tror, jeg vil købe nilens jord penslen, for jeg har en af de elf-pensler, der taber hovedet…

Pudderdåse Helene

Hej Kat!
Jeg kan varmt anbefale at låne lidt af sønnikes lim og lime det på igen 🙂 Det har jeg gjort og det virker glimrende!
Mvh. Helene

Christina

Ganske brugbar video 🙂 og blog i det hele taget!
Nu snakker du om de røde pletter på kinderne – er den foundation, du bruger i videoen, dækkende nok til det? I så fald skal jeg da kigge nærmere på den!
Jeg bruger gerne cliniques grønne primer før samt den gule pudder efter min mac foundation for at dække uønskede røde kinder. Kunne være rart med gode tips.
Vil forøvrigt gerne høre mere om concealere omkring øjnene – mærker, farver mm. 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Christina 🙂
Det er den på mig, men mine kinder er ikke voldsomt røde. Måske du skal kigge på denne? Helene er den af os med mest røde kinder og hun er voldsomt begejstret for dette nye produkt fra Clinique: http://www.pudderdaaserne.dk/2010/11/12/clinique-pudder-med-et-meget-langt-navn-redness-solutions-instant-relief-mineral-pressed-powder/
Den i kombination med en god foundation som for eksempel denne eller en af de mange andre der finder vil nok være det bedste bud.
Jeg er faktisk i gang med at skrive om mørke rande. Prøv at kigge her http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/03/sadan-daekker-du-sorte-rande-med-bobbi-brown-corrector-og-creamy-concealer/ og her http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/02/sorte-rande-under-oejnene/

Nana R.

Jeg sværger også til den gule pudder fra Clinique, fordi jeg altid har vildt røde kinder, men jeg bruger den nu før min foundation? Ellers synes jeg bare den sidder i klaser oven på, så man kan se det gule skinne igennem, og det er jo ikke meningen 🙂

Amanda sofie

Skal lige hilse og sige at love-makeup.co.uk ikke sælger sigma børster billigere, men dyrere.

Nina

Kanon og lærerig video! Du hverken lyder eller ser ud som en torsk – fisk har jo et helt andet ordforråd, haha (det er bare gas!)
Jeg har tydeligvis gjort det forkert i de få år jeg har brugt foundation, men når de fleste foundation børster er flade og smalle, som den du viste, så er det nok ikke helt underligt 🙂 Jeg er så heldig at eje en MAC 109, så den må straks afprøves i nærmeste fremtid til formålet.
Jeg glæder mig til flere Pudderdåse videoer i fremtiden!

Pudderdåse Katja

Tak Nina, godt at høre 😀 Altså det er jo ikke fordi, det andet er forkert, det er jo sådan den etablerede makeup-videnskab gør. Så dem, der kan få det til at fungere på den måde, skal endelig blive ved. Jeg synes bare det fungerer meget bedre på den anden måde, så tippet er hermed videregivet til andre, der heller ikke kan få almindelige foundationpensler til at virke 🙂

Line Thøgersen

God video 🙂 Nilens jord børsten koster forresten kun 145 i matas, har lige købt en som supplement til min mac 188 🙂 (min ER en 188!)

Pudderdåse Katja

Tak 🙂 Og fedt. 188 er også en rigtig god foundation pensel, bare på en helt anden måde 🙂

Emilie

Jeg så denne video for cirka en måned siden og skyndte mig at købe penslen fra Nilens Jord. Jeg kan ærligt talt sige at denne metode er kommet for at blive i mine make-up-rutiner. Dog dupper jeg med en ren engangssvamp (kan købes i Matas og MAC for ingen penge) efter at have lagt min foundation da jeg synes at penslen ligger produktet lidt tykt på huden. Jeg bruger MAC Select SPF 15 Foundation og det er muligvis pga. foundationen at jeg føler at der kommer lidt for meget på men det fungerer rigtig godt med en svamp 🙂 Derefter setter jeg foundationen med mineralpudder (blush og bronzer ej at forglemme) og et par spray Fix+. Lækker hud på nul komma fem!
Det skal lige siges at jeg har døjet enormt meget med acne og har stadig ar deraf. Denne metode skjuler dem mens huden stadig ser lækker og naturlig ud!
Tusind tak for videoen – jeg håber meget at I vil lave flere videoer i fremtiden.
Venlig hilsen Emilie.

Pudderdåse Katja

Hej Emilie
Hvor er det godt at høre! Dejligt med tilbagemeldingen. Jeg har aldrig selv brugt Select SPF foundation, så jeg kan ikke sige det.
En ting du kan prøve er at sørge for at duppe foundationen bedre ind i penslen på hånden, inden du putter den på ansigtet. Det kan hjælpe.
Kh. Katja

ml

http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~227.htm jeg er også meget nysgerrig, som pigerne i kommentarfeltet foroven, omkring hvorvidt stipple er ligeså god eller bedre ?

Karin Sørensen

Dejligt med en video der forklarer emnet!! Tusind tak!
knus fra Karin

Pudderdåse Katja

Selvtak 🙂 Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *