Test: En livredder til håret

01.06.10

Orofluido med indpakning og samples

I maj måneds favoritter nævnte jeg Orofluido hårolie, men jeg synes faktisk, den fortjener sin helt egen artikel. I salgsmaterialet hedder den heller ikke noget så ordinært som hårolie. Næ, det er en skønhedselixir, vi har fat i og det ER virkelig luksus. Krusende og tørt hår bliver blankt og glat og den hurtige absorbering af produktet sikrer en ganske uproblematisk udredning af håret.

Skal det nu være moderne?
Hårolie er i sig selv ingen nyhed. Olie til håret har været brugt af mellemøstlige kvinder i tusinder år. Brochuren nævner Cleopatra, som efter sigende skulle have brugt en af de 3 olier i Orofluido til at behandle sit hår. Selv i dag er Cleopatra kendt og berygtet for sin skønhed og sine ritualer i forbindelse hermed. Hun er derfor en god og værdig model, selvom ingen af os rigtig ved, hvordan hun egentlig så ud. Det hår jeg ser for mig, har i hvert fald et virkelig lækkert, glansfuldt og sundt udseende.

Den hellige treenighed
Orofluido indeholder foruden basen bestående af silikone en blanding af tre olier. Der er ingen tvivl om, at det er silikonen, som gør jobbet. Men disse tre olier hjælper til.

Arganolie: som bliver kaldt det flydende guld. Olien er rig på E vitamin og essentielle fedtsyrer.

Cyperusolie: som giver blandingen en meget “silkeagtig” konsistens og tilfører lidt duft.

Linolie: som giver en smuk glans ved at lægge en hinde på hårets skællag. Skællaget er den beskyttende overflade af celler, som ligger uden på selve hårstrået. Dette skællag åbnes langsomt af f.eks. kemisk behandling og varme. Når skællaget er åbent har håret et trist og mat udseende.

Hvordan bruger man det så
Hæld nogle dråber ud i håndfladen og fordel det i det håndklædetørre hår. Håret bliver let at rede og meget medgørligt og er godt beskyttet under eventuel føntørring.

Olien kan også sagtens bruges i tørt hår, hvor den straks tilfører en fin glans og gør håret lettere at rede ud. Tørt hår nærmest slubrer olien i sig, når det stryges over håret og masseres ind i spidserne. Håret kan suge en hel del uden at det føles (eller synes) fedtet eller tungt efterfølgende.

Olie i det tynde hår
Da olien blev lanceret i februar, læste jeg en del om den rundt omkring i blade og på nettet. Men det var synet af en af de små prøveflasker hos en veninde, som gav mig modet til at prøve den. Jeg købte olien til min ældste søns lange kraftige hår. Hans hår bliver plejet og passet, men føntørring og dagligt slid fra børstens kamp mod uglerne er hårdt for spidserne. Forvandlingen efter mødet med Orofluido er ikke til at overse. Før var spidserne temmelig hærgede, hvorimod hans hår nu ser sundt, blankt og stærkt ud.

Selv var jeg ret nervøs for at prøve Orofluido i mit tynde og sjaskede hår, men frygten viste sig at være helt ubegrundet. Mit hår skal selvfølgelig ikke have samme mængde, som sønnens meget kraftige og lange hår. Men de få dråber jeg brugte gjorde virkelig en stor forskel og tyngede på ingen måde frisuren.

Hvordan dufter det egentlig?
I brochuren er hele kompleksiteten i duften tegnet og beskrevet. Min næse opfanger ikke alle de beskrevne noter (der i blandt bergamot, orangeblomst og rød peber), men dejligt dufter den. Olien har en meget varm og orientalsk duft af amber og især vanille. Duften bliver ikke hængende, så sønnens hår lugter ikke af krydderier hele dagen.

Orofluido koster cirka 195 kroner og kan købes hos frisører i hele landet (nærmeste forhandler fås ved at kontakte Colomer Denmark på tlf. 70222298) eller du kan bestille den direkte hjem til døren og samtidigt spare penge i forhold til frisøren her på E-voks.dk.

Læs mere på Orofluidos hjemmeside

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Malene

TAK for tippet 🙂 Det er det mest fantastiske produkt jeg har købt længe. Jeg har meget fint hår der går lige ned under skuldrene med naturkrøl. Jeg har aldrig kunnet lade det lufttørre uden at det kom til at ligne noget tjavs:( Men nu bliver det simpelthen så lækkert. Jeg vasker det og undlader balsam (hvilket jeg ellers altid har brugt da jeg ellers ikke kan redde det ud bagefter). Så får det en klat olie og bliver redt igennem. Den behandling gør bare håret silkeblødt og lækkert med rigtig fint krøl – selv med lufttørring!

Pudderdåse Helene

Hej Malene
Jeg har overset din kommentar, det må du undskylde! Det er rigtig dejligt at høre, at du også er tilfreds med olien 🙂
Mvh. Helene

Ditte

Halløj
Her nsæten et år efter denne arikel er skrevet, har jeg idag fået en pakke ind af døren fra http://www.nicehair.dk, hvor jeg blandt andet havde bestil denne olie og jeg har også nået at prøve den og den er altså fantastisk.
Mit trænger i den grad til en kærlig hånd og denne olie er virkelig et godt skridt på vejen kan jeg mærke.

Pudderdåse Helene

Hvor er det bare godt at høre Ditte. Ældsten og jeg er stadig lige begejstrede, selvom vi har prøvet mange af de andre produkter på markedet.
Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *