Fredagsfavorit: Maybelline Stay Matte Ink

Tirsdagstip: Stå fast på din ret til hjælp og behandling

Heldigvis ved jeg, at der er masser af virkelig dygtige læger derude. Det trøster mig, når jeg mange gange hver eneste uge bliver virkelig forarget over en læge. Mange af de fortællinger, jeg hører fra frustrerede læsere, må unægteligt omhandle den samme uduelige læge. Må der være en særlig plads i helvede til de læger, der reducerer patienternes bøn om hjælp til skabagtigt pjat. Som om det ikke er sårbart nok at erkende, at man i det hele taget behøver hjælp. Når problemet, man har, endda er til frit skue lige midt i ansigtet, påvirker det jo ikke kun det berørte område, men også psyken.
Det er ikke sjældent, at det kræver temmelig meget overtalelse fra mig at få en læser ned til den læge igen. Overvej om det er tid til et lægeskift. Eller skru bissen på og slå i bordet fra starten.

Det vokser du nok fra…
Uanset hvad du foretager dig, så arbejder din hud. Huden er trods alt dit største organ. Det skal vi altid huske, når vi lader os affærdige af fagpersonale. Ja, det er desværre din privatpraktiserende læge og endda nogle dermatologer, jeg hentyder til. Topfrustrerede læsere i indbakken, beretter om beskeder i stil med: ”det vokser du nok fra”. Følelsen af at blive reduceret til en bumset teenager, uanset hvor gammel man er, er aldeles modbydelig. Og jeg finder det simpelthen afskyeligt, at nogle læger ikke tager deres opgave alvorligt.
Der er slet ingen tvivl om, at rigtig mange af hudens lidelser er vanskelige og meget tidskrævende at behandle. Alligevel er det simpelthen ikke i orden at feje udfordringer af som værende bagateller, fordi behandlingen i nogle tilfælde også er tid.

Velforberedt
Er din læge i kategori med ovenstående, eller mere den opgivende type? Måske er det tid til at bede om en henvisning til en dermatolog. Alle de dermatologer, jeg har mødt gennem livet, har helt vanvittigt travlt. Derfor skal du være velforberedt, når du møder op og eventuelt sørge for at få en opfølgende tid med det samme.
Når jeg skriver velforberedt, er det altså ikke overdreven selvdiagnostisering, jeg mener. Det handler om at skrive ned og ikke mindst spørge undervejs i konsultationen. Siger lægen for eksempel, at du skal bruge en creme uden olie, så er det vigtigt at få et par forslag til, hvilken creme det så kunne være.
Uanset om det er rosacea, akne, pigmentforandringer, perioral dermatit eller noget helt femte, du henvender dig med, er der ofte flere mulige behandlinger. Også selvom ikke alle behandlingerne er lige ønskværdige, er de trods alt tilgængelige.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

4 kommentarer

 • Malene

  Jeg fik først lov til at få henvisning til dermatologen som 30årig, får min akne!
  Det eneste lægen ville give mig var ppiller, som i stedet gjorde mig rigtig rigtig syg. Da jeg endelig kom til dermatoligen var hendes kommentar “du bliver rigtig glad for at være kommet her!”. Og jeg har for første gang i 17 år gået uden foundation udenfor min dør. Jeg er lykkelig!
  Tilgengæld har min læge taget mig meget alvorligt på alle andre tidspunkter, så den har været så svær.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Malene
   ÆV, at det var så sent… men det er godt at høre, at det er blevet løst!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  En klog veninde sagde, da jeg brokkede mig over min daværende praktiserende læge, “se at få skiftet læge NU. Hvis/når du bliver syg, har du hverken overskud til at kæmpe, eller til at skifte læge.”
  Og hvor fik hun dog ret! Jeg fik heldigvis skiftet læge i tide.

  Jeg bliver SÅ harm, når jeg læser om læger, der ikke tager deres patienter alvorligt. Det er ikke rimeligt, at man skal kæmpe for at få hjælp, slet ikke når man er syg, uanset hvad man fejler.
  Jeg har desværre været førstehåndsvidende til min mors kamp med enkelte læger ifm. kronisk sygdom, og jeg er derfor ualmindeligt taknemmelig over min nuværende læge, der tager mig seriøst, og ikke er bange for at sige, at hun gerne lige vil have mig forbi en hudlæge, fordi de er bedre opdateret på bla. rosacea, som jeg lider af.

  God påske til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det er så rigtigt Vibeke. Jeg håber så meget, at det trods alt er et fåtal af læger.

   KH. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Maybelline Stay Matte Ink