Estée Lauder Advanced Night Repair - opgradering af en klassiker

Den rigtige rækkefølge: Bare brug peeling først

 

Meget var nemmere dengang vi kun have to peelinger, en antiageansigts-creme og alt i en creme. Især var det nemmere at forklare hvor produkterne skulle bruges sammen. Men jeg ville nu nødig undvære hverken Niacinamid 10%, A-Serum eller Alt i en Hyaluronsyre bare for overskuelighedens skyld.

Hvis du stadig holder dig til enten T-Zone Peeling eller AHA Peeling sammen med en af vores cremer, så er rækkefølgen til at overskue.

Men hvad er egentlig den rigtige rækkefølge, hvis du vil bruge T-Zone Peeling sammen med både hyaluronsyre og Niacinamid 10%?

Eller hvis du vil bruge næsten samtlige ansigtprodukter, som jeg gør nogle gange (kun den ene Peeling selvfølgelig!)?

Start med din daglige kemiske peeling
I starten lavede vi nogle fine oversigter over, hvilken rækkefølge du skal bruge, som så sådan her ud. Den gælder stadig:

Rækkefølge af produkter

Jeg ville meget gerne lave en lang liste over Niacinamid, hyaluronsyre, C-vitamin, A-vitamin mm., og hvilken rækkefølge der bedst at bruge hvilke ingrediens i, men vi har ingen grund til at anbefale det ene fremfor det andet. Så den ene måde at gøre det på, kan være lige så god som den anden. Og så længe der ikke er håndfaste beviser for, at noget er bedre end andet, så vil vi ikke anbefale det. Vores anbefaling er altså: Gør som du vil – bare du starter med din peeling.

Hvad enten du bruger T-Zone Peeling, AHA Peeling eller en af de mange andre gode kemiske peelinger derude på markedet, så er det den, du skal starte med. Fordi den blidt eksfolierer huden og fjerner blandt andet døde hudceller.

Prøv dig frem selv
Derefter kan du putte alle dine øvrige serum og cremer på. Hvilken rækkefølge du bruger er underordnet. Det er dog altid en god idé at bruge lettere produkter med aktive ingredienser nederst og federe produkter øverst.

Men derudover er det lidt feste råd herfra: Rækkefølgen er ligegyldig – hvis bare du starter med dit syreprodukt.

Og dette gælder altså uanset om du bruger vores eller andres produkter. Brug din syre først og derfefter de andre serum, du har – i vilkårlig rækkefølge. Slut af med de fedeste produkter og selvfølgelig solcreme om dagen!Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

20 kommentarer

 • SN

  Kunne det så således ud:

  Jeres makeupfjerner
  Purely Proff. Baby shampoo
  The ordinary hyaluronsyre
  The ordninay niacinamid Zink
  Jeres A vitamin 2 procent
  Jeres Anti Age

  (solcreme om dagen)

  Har sart hud, fedtet t zone.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej SN
   Der er ingen grund til at bruge et renseprodukt mere end Alt i en Makeupfjerner (eller en anden rensevand) bortset fra det, ser det rimelig fornuftigt ud :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Tak – det er svært at finde rundt i med alle de dejlige produkter I sender på gaden.
  Jeg var for nyligt inde og søge efter råd og vejledning til teenagehud, men fandt umiddelbart kun anbefalinger fra før, I sendte egne produkter på gaden.
  Har I nogen indlæg om behandling af teen/pre-teen hud med jeres produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Simper

  Jeg husker også tidligere at I har skrevet at I ikke venter på at hver lag af produkt er helt tør, før I smører næste lag på? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Det er nemlig rigtigt… for meget produkt og for meget smøren rundt, kan få produkterne til at smuldre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Hej Helene. Måske lidt i forlængelse heraf – jeg oplever nogle gange at min makeup – særligt min foundation – “smuldrer” i små flager når jeg har taget creme på først. Kan det skyldes, at der går for lang tid mellem sidste lag creme/serum og så makeup? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emma
   Det afhænger af mange ting… Det kan være tiden, det kan være mængden, det kan være formlen… (hvad er basen i de respektive produkter, kan de arbejde sammen?) og det kan være du simpelthen rører alt for meget ved ansigtet… både mens du smører produkterne på og i løbet af dagen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Tolstoy

  Hej :)

  Vil i kunne fortælle mig en lynhurtigt rækkefølge, hvis i har tid på følgende produkter (alle fra jeres mærke) :)

  Hyaluronsyre, t-zone peeling, cremen og a-serum

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sofie
   Som der står i indlægget er det ikke så relevant så længe T-Zone Peeling er nederst.

   Morgen: T-Zone Peeling, Alt i en Hyaluronsyre, Cremen
   Aften: T-Zone Peeling, Alt i en Hyaluronsyre, A-Serum, Cremen

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette jørgensen

  Hej..
  Jeg har lige købt jeres t zone peeling og niacemid og hyralonsyre.
  Spørgsmål. Skal t zone i hele ansigtet, halsen, bryst ( er 54 ) og skal de tørre, før man tager det næste lag på. Slutter med en fugtighedscreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Hele ansigtet ja, og nej, du skal ikke vente mellem de forskellige lag.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smilla

  Hej.
  Jeg har brugt jeres produkter længe og er rigtig glade for dem! Jeg er dog fornyligt blevet lidt forvirret omkring især BHA og AHA. Jeg bruger T-zone peelingen i hele ansigtet og det virker godt til min hud, det har dog ikke fjernet hudorme på næsen. Bruger også niacinamid, som dog ikke rigtigt virker, synes jeg slog lidt ud af det. Jeg var hos en hudplejeklinik fordi jeg i sommers fik mørke pletter i huden fra solen, og hun anbefalede mig at bruge produkter med AHA og BHA sammen. Mener det var produkter fra Murad. Jeg spurgte hende om at man ikke måtte blande BHA og AHA, da jeg har forstået ift jeres produkter at de to ikke må blandes. Hun forstod ikke dette og mente at de virkede bedre sammen. Jeg nu blevet lidt forvirret om man må eller ikke må blande dem.
  Jeg har købt jeres AHA for at prøve den (bruger den Ikke med t-zone peeling). Kan I måske hjælpe mig til at forstå det og hvor det er jeg nok har misforstået noget? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Smilla
   Vores anbefaling er, at man ikke blander AHA og BHA. Overeksfoliering skal man ikke spøge med.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smilla

   Mange tak for svar :) Må man skifte, så man i perioder bruger AHA og i perioder BHA?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Ja, det må man gerne… helst en flaske ad gangen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej,
  Jeg har jeres Niacinamid 10 % og T-zone peeling. Jeres Niacinamid er upåklagelig. Jeres T-zone peeling bruger salicylic acid, hvilket jo virker godt mod urenheder. Jeg er dog heller ikke glad for at bruge salicyclic asid, da det er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for at skade forplantningsevnen. Findes der ikke et bedre alternativ til salicylic acid? Jeg vil helst gerne undgå den slags som kan skade mig på sigt, så jeg bliver nødt til at finde et alternativ. Hvis I kunne gå foran og finde et bedre alternativ, så ville jeg være rigtig glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ANETTE ADRIELLA

  Hej :-)
  Kan man bruge T – zone peeling om morgenen og AHA peeling om aftenen? Jeg synes min hud er meget fugtig af alle de cremer. Jeg er 68.
  VH Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anette
   Nej, du skal vælge enten den ene eller den anden. De to skal ikke bruges samtidig.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Estée Lauder Advanced Night Repair - opgradering af en klassiker