Den rigtige rækkefølge: Bare brug peeling først

29.10.20

 

Meget var nemmere dengang vi kun have to peelinger, en antiageansigts-creme og alt i en creme. Især var det nemmere at forklare hvor produkterne skulle bruges sammen. Men jeg ville nu nødig undvære hverken Niacinamid 10%, A-Serum eller Alt i en Hyaluronsyre bare for overskuelighedens skyld.

Hvis du stadig holder dig til enten T-Zone Peeling eller AHA Peeling sammen med en af vores cremer, så er rækkefølgen til at overskue.

Men hvad er egentlig den rigtige rækkefølge, hvis du vil bruge T-Zone Peeling sammen med både hyaluronsyre og Niacinamid 10%?

Eller hvis du vil bruge næsten samtlige ansigtprodukter, som jeg gør nogle gange (kun den ene Peeling selvfølgelig!)?

Start med din daglige kemiske peeling
I starten lavede vi nogle fine oversigter over, hvilken rækkefølge du skal bruge, som så sådan her ud. Den gælder stadig:

Rækkefølge af produkter

Jeg ville meget gerne lave en lang liste over Niacinamid, hyaluronsyre, C-vitamin, A-vitamin mm., og hvilken rækkefølge der bedst at bruge hvilke ingrediens i, men vi har ingen grund til at anbefale det ene fremfor det andet. Så den ene måde at gøre det på, kan være lige så god som den anden. Og så længe der ikke er håndfaste beviser for, at noget er bedre end andet, så vil vi ikke anbefale det. Vores anbefaling er altså: Gør som du vil – bare du starter med din peeling.

Hvad enten du bruger T-Zone Peeling, AHA Peeling eller en af de mange andre gode kemiske peelinger derude på markedet, så er det den, du skal starte med. Fordi den blidt eksfolierer huden og fjerner blandt andet døde hudceller.

Prøv dig frem selv
Derefter kan du putte alle dine øvrige serum og cremer på. Hvilken rækkefølge du bruger er underordnet. Det er dog altid en god idé at bruge lettere produkter med aktive ingredienser nederst og federe produkter øverst.

Men derudover er det lidt feste råd herfra: Rækkefølgen er ligegyldig – hvis bare du starter med dit syreprodukt.

Og dette gælder altså uanset om du bruger vores eller andres produkter. Brug din syre først og derfefter de andre serum, du har – i vilkårlig rækkefølge. Slut af med de fedeste produkter og selvfølgelig solcreme om dagen!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
38 kommentarer
SN

Kunne det så således ud:
Jeres makeupfjerner
Purely Proff. Baby shampoo
The ordinary hyaluronsyre
The ordninay niacinamid Zink
Jeres A vitamin 2 procent
Jeres Anti Age
(solcreme om dagen)
Har sart hud, fedtet t zone.

Helene Randløv

Hej SN
Der er ingen grund til at bruge et renseprodukt mere end Alt i en Makeupfjerner (eller en anden rensevand) bortset fra det, ser det rimelig fornuftigt ud 🙂
Kh. Helene

Trine

Tak – det er svært at finde rundt i med alle de dejlige produkter I sender på gaden.
Jeg var for nyligt inde og søge efter råd og vejledning til teenagehud, men fandt umiddelbart kun anbefalinger fra før, I sendte egne produkter på gaden.
Har I nogen indlæg om behandling af teen/pre-teen hud med jeres produkter?

Helene Randløv

Kære Trine
Umiddelbart er plejen til hud uanset alder den samme… Nemlig et godt ritual: https://pudderdaaserne.dk/2019/10/15/tirsdagstip-tilpas-din-hudpleje-til-saesonen/
Til en teen er det måske lidt meget, derfor er en god, mild rens og T-Zone Peeling en god duo som begyndelse… er huden tør? skal der måske lidt fugt til… det kunne være Alt i en Hyaluronsyre, eller en af vores cremer.
Her er en slags opslagsværk over vores gode råd: https://pudderdaaserne.dk/de-gode-raad/
Kh. Helene

Julie Simper

Jeg husker også tidligere at I har skrevet at I ikke venter på at hver lag af produkt er helt tør, før I smører næste lag på? 😊

Helene Randløv

Hej Julie
Det er nemlig rigtigt… for meget produkt og for meget smøren rundt, kan få produkterne til at smuldre.
Kh. Helene

Emma

Hej Helene. Måske lidt i forlængelse heraf – jeg oplever nogle gange at min makeup – særligt min foundation – “smuldrer” i små flager når jeg har taget creme på først. Kan det skyldes, at der går for lang tid mellem sidste lag creme/serum og så makeup? 🙂

Helene Randløv

Hej Emma
Det afhænger af mange ting… Det kan være tiden, det kan være mængden, det kan være formlen… (hvad er basen i de respektive produkter, kan de arbejde sammen?) og det kan være du simpelthen rører alt for meget ved ansigtet… både mens du smører produkterne på og i løbet af dagen.
Kh. Helene

Sofie Tolstoy

Hej 🙂
Vil i kunne fortælle mig en lynhurtigt rækkefølge, hvis i har tid på følgende produkter (alle fra jeres mærke) 🙂
Hyaluronsyre, t-zone peeling, cremen og a-serum

Helene Randløv

Hej Sofie
Som der står i indlægget er det ikke så relevant så længe T-Zone Peeling er nederst.
Morgen: T-Zone Peeling, Alt i en Hyaluronsyre, Cremen
Aften: T-Zone Peeling, Alt i en Hyaluronsyre, A-Serum, Cremen
Kh. Helene

Mette jørgensen

Hej..
Jeg har lige købt jeres t zone peeling og niacemid og hyralonsyre.
Spørgsmål. Skal t zone i hele ansigtet, halsen, bryst ( er 54 ) og skal de tørre, før man tager det næste lag på. Slutter med en fugtighedscreme.

Helene Randløv

Hej Mette
Hele ansigtet ja, og nej, du skal ikke vente mellem de forskellige lag.
Kh. Helene

Smilla

Hej.
Jeg har brugt jeres produkter længe og er rigtig glade for dem! Jeg er dog fornyligt blevet lidt forvirret omkring især BHA og AHA. Jeg bruger T-zone peelingen i hele ansigtet og det virker godt til min hud, det har dog ikke fjernet hudorme på næsen. Bruger også niacinamid, som dog ikke rigtigt virker, synes jeg slog lidt ud af det. Jeg var hos en hudplejeklinik fordi jeg i sommers fik mørke pletter i huden fra solen, og hun anbefalede mig at bruge produkter med AHA og BHA sammen. Mener det var produkter fra Murad. Jeg spurgte hende om at man ikke måtte blande BHA og AHA, da jeg har forstået ift jeres produkter at de to ikke må blandes. Hun forstod ikke dette og mente at de virkede bedre sammen. Jeg nu blevet lidt forvirret om man må eller ikke må blande dem.
Jeg har købt jeres AHA for at prøve den (bruger den Ikke med t-zone peeling). Kan I måske hjælpe mig til at forstå det og hvor det er jeg nok har misforstået noget? 🙂

Helene Randløv

Hej Smilla
Vores anbefaling er, at man ikke blander AHA og BHA. Overeksfoliering skal man ikke spøge med.
Kh. Helene

Smilla

Mange tak for svar 🙂 Må man skifte, så man i perioder bruger AHA og i perioder BHA?

Helene Randløv

Ja, det må man gerne… helst en flaske ad gangen.

Emilia

Hej!
Tusinde tak for jeres gode råd og skønne produkter! Det er virkelig dejligt, at I har gjort det så overskueligt.
Jeg har dog lige et spørgsmål: jeg har i ca en måned nu brugt jeres t-zone peeling i hele ansigtet, og jeg kan se, at det har haft en effekt, men jeg har stadig en del hudorme og store porer i t-zonen (selvom det er blevet bedre). Skal jeg bare være mere tålmodig eller skal der også noget andet til?
På forhånd tak!
Venlig hilsen
Emilia

Freja

Hej,
Jeg har jeres Niacinamid 10 % og T-zone peeling. Jeres Niacinamid er upåklagelig. Jeres T-zone peeling bruger salicylic acid, hvilket jo virker godt mod urenheder. Jeg er dog heller ikke glad for at bruge salicyclic asid, da det er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for at skade forplantningsevnen. Findes der ikke et bedre alternativ til salicylic acid? Jeg vil helst gerne undgå den slags som kan skade mig på sigt, så jeg bliver nødt til at finde et alternativ. Hvis I kunne gå foran og finde et bedre alternativ, så ville jeg være rigtig glad.

ANETTE ADRIELLA

Hej 🙂
Kan man bruge T – zone peeling om morgenen og AHA peeling om aftenen? Jeg synes min hud er meget fugtig af alle de cremer. Jeg er 68.
VH Anette

Helene Randløv

Hej Anette
Nej, du skal vælge enten den ene eller den anden. De to skal ikke bruges samtidig.
Kh. Helene

Winnie

Hej 🙂 Er det noget med at man ikke må bruge de stærke produkter med f.eks a vitamin sammen med syre/peeling produkter?

Katja Moikjær

Kære Winnie. Beklager vores langsomme svar. Helt generelt nej 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *