Den rigtige rækkefølge: Bare brug peeling først

29.10.20

 

Meget var nemmere dengang vi kun have to peelinger, en antiageansigts-creme og alt i en creme. Især var det nemmere at forklare hvor produkterne skulle bruges sammen. Men jeg ville nu nødig undvære hverken Niacinamid 10%, A-Serum eller Alt i en Hyaluronsyre bare for overskuelighedens skyld.

Hvis du stadig holder dig til enten T-Zone Peeling eller AHA Peeling sammen med en af vores cremer, så er rækkefølgen til at overskue.

Men hvad er egentlig den rigtige rækkefølge, hvis du vil bruge T-Zone Peeling sammen med både hyaluronsyre og Niacinamid 10%?

Eller hvis du vil bruge næsten samtlige ansigtprodukter, som jeg gør nogle gange (kun den ene Peeling selvfølgelig!)?

Start med din daglige kemiske peeling
I starten lavede vi nogle fine oversigter over, hvilken rækkefølge du skal bruge, som så sådan her ud. Den gælder stadig:

Rækkefølge af produkter

Jeg ville meget gerne lave en lang liste over Niacinamid, hyaluronsyre, C-vitamin, A-vitamin mm., og hvilken rækkefølge der bedst at bruge hvilke ingrediens i, men vi har ingen grund til at anbefale det ene fremfor det andet. Så den ene måde at gøre det på, kan være lige så god som den anden. Og så længe der ikke er håndfaste beviser for, at noget er bedre end andet, så vil vi ikke anbefale det. Vores anbefaling er altså: Gør som du vil – bare du starter med din peeling.

Hvad enten du bruger T-Zone Peeling, AHA Peeling eller en af de mange andre gode kemiske peelinger derude på markedet, så er det den, du skal starte med. Fordi den blidt eksfolierer huden og fjerner blandt andet døde hudceller.

Prøv dig frem selv
Derefter kan du putte alle dine øvrige serum og cremer på. Hvilken rækkefølge du bruger er underordnet. Det er dog altid en god idé at bruge lettere produkter med aktive ingredienser nederst og federe produkter øverst.

Men derudover er det lidt feste råd herfra: Rækkefølgen er ligegyldig – hvis bare du starter med dit syreprodukt.

Og dette gælder altså uanset om du bruger vores eller andres produkter. Brug din syre først og derfefter de andre serum, du har – i vilkårlig rækkefølge. Slut af med de fedeste produkter og selvfølgelig solcreme om dagen!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Emilia

Hej!
Jeg har de sidste ca 6 uger brugt jeres t-zone peeling og anti-age creme i et forsøg på at komme de mange hudorme og store porer jeg har i t-zonen til livs, og jeg kan klart se forskel! Jeg synes dog stadig, at min porer er forstørrede og særligt på næsen har jeg en del hudorme… skal jeg bare væbne mig med tålmodighed, eller skal der noget mere til (fx en højere koncentration af niacinamid ?). På forhånd tak, og tak for jeres dejlige produkter og hjælp!

Katja Moikjær

Kære Emilia. Hvor er det dejligt, at du kan se en forskel. Fedt! Jeg går ud fra, du bruger den to gange om dagen nu? Ellers gør det. Du kan godt regne med at der stadig kan ske noget et stykke tid endnu. Kh. Katja

Heidi Larsen

Hej.
Jeg er i tvivl om hvilke af jeres produkter jeg skal vælge.
Jeg har en ekstrem stresset hud i ansigtet. Den bliver hurtigt rød og der kommer nogle små blærer med væske i. Det ligner små bumser men kun med væske. Samtidig er min hud meget tør.
Hvad vil være bedst at bruge af jeres egen serie for at få balance i huden.

Helene Randløv

Kære Heidi
Du skal starte med at gå til en læge eventuelt en dermatolog. Et helt mildt ritual er godt til en start, men det lyder på ingen måde, som om det “bare” er stresset hud, du har. Dette indlæg beskriver sådan et ritual: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/
Kh. Helene

Kami

Hej med jer.
Jeg har længe brugt og været rigtig glad for jeres T-zone peeling, men jeg er blevet gjort opmærksom på, gennem ‘Kemiluppen’ at den er mistænkt for at være hormonforstyrrende og reproduktionsskadende.
Kan I forklare hvorfor T-zone peelingen får den anmeldelse, når stort set resten af jeres produkter er fri for skadende indholdsstoffer?
Vh

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *