Fredagsfavorit: Kollagen

Tirsdagstip: Lad produkterne gøre arbejdet

Niacinamid 10%

Lige i øjeblikket får vi mange beskeder, der handler om det samme. De handler især om T-Zone Peeling (salicylsyre) og Niacinamid 10%, og hvorfor huden enten bliver mere fedtet eller bumset. Det er selvfølgelig meget frustrerende at bruge et produkt, der bare gør det hele værre. Hvis du har læst med her på bloggen, ved du godt, at det er helt normalt. Især salicylsyre og niacinamid kan få huden til at opføre sig virkelig mærkeligt. Det er ikke ualmindeligt, at et højt indhold af en specifik ingrediens, får huden til at arbejde. Det er jo hele meningen med at bruge de høje koncentrationer. Din opgave er at finde tålmodigheden frem og fortsætte med at bruge produktet.

Salicylsyre
Det er vist næppe den store hemmelighed, at vi er glade for salicylsyre. Denne ingrediens kan noget, som er temmelig unikt. Det er en meget effektiv syre, fordi den samtidig med at være mild renser porerne i dybden. Forestil dig at den rydder op. Den skubber langsomt døde hudceller, aflejringer af talg og hvad du ellers gemmer nede i dine porer, ud. Derfor vil nogen opleve forværring, mens andre oplever, at den for bugt med bakterierne, der forårsager rødme og irritation. Det er så forskelligt, hvordan huden reagerer, derfor er det bedst at være forberedt på det værste.

Niacinamid
Min hud ramte det absolutte nulpunkt, da jeg forsøgte mig med niacinamid første gang. Min hud i ansigtet blev så tør, at den næsten krakelerede. Hold nu op, hvor kunne den bare ikke lide det. Derfor anbefaler jeg altid, at du er meget opmærksom på huden, når du starter med nye produkter. Sørg altid for at have et godt og meget fugtgivende produkt på lager. På den måde kan du hjælpe huden, inden det går helt galt. Niacinamid balancerer talgproduktionen, men sådan noget tager tid. Er din hud meget fedtet, kan det være en idé at få styr på hormonerne, da det er der, ubalancen i virkeligheden er.

Hvad skal jeg bruge?
Der er ikke en færdig opskrift på at få pæn hud, uanset om det er det ene eller det andet du døjer med. Det er slet ikke sikkert, at salicylsyre og niacinamid kan løfte opgaven, hvis du har bumser. Derfor er det vigtigt, at du går til lægen og får en vurdering af, hvad du har med at gøre. Der er masser af indlæg om det gode ritual her på bloggen. Blandt andet kan du læse det tidligere ”Tirsdagstip: Den bedste base er hudpleje”. I forhold til tålmodigheden, kan du blive alvorligt udfordret. Det kan tage op til tolv uger at få god effekt og ikke kun bivirkninger af nye produkter.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

7 kommentarer

 • Emilie

  Jeg bruger både T-zone og niacimid. Senest er jo dog begyndt at få en del talgknopper i panden. Mon det skyldes det ene eller det andet? Eller noget helt tredje?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emilie
   Vil du fortælle lidt mere? Hvor længe har du brugt T-Zone Peeling og Niacinamid 10%? Er det milier, du har fået? Eller hvad mener du med talgknopper? Føles huden tør?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie riber

  Hej Pudderdåser. Først og fremmest tak for en fantastisk blog og super lækre produkter. Jeg har op til flere som en del af min daglige rutine, og har snart spredt budskabet ud til hele vennekredsen (seriøst hvem kan ikke bruge en alt-i-en creme?) Jeg har i længere tid brugt t-zone peeling for at bekæmpe mine små udbrud af bumser og grove porer. Valgte den fremfor AHA da jeg også har tendens til lidt rosacea og har en del rødmen. Men jeg har kombineret med Niacinamid for at få en pænere struktur og overflade. Er faktisk først lige blevet opmærksom på at der også er Niacinamid i T-zone. Er det så helt fjollet at jeg også putter det ovenpå? Jeg bruger gerne Niacinamid som eneste serum på de dage hvor jeg springer peeling overhvis min hud virker for sensitiv.
  På forhånd tak
  Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie riber

   Hov. Kan nu se at I faktisk har lavet et indlæg hvor netop dette anbefales ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Ja, en kombination af de to er rigtig god. Der er kun en smule niacinamid i T-Zone Peeling, mens der jo er 10 % i den anden.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Jeg er svært begejstret over jeres produkter. Men jeg mangler lidt viden, jeg ikke umiddelbart kan finde nogen steder.

  Jeg bruger AHA-serum efterfulgt af niacinamid om morgenen. Under øjnene bruger jeg Murad Retinol Youth Renewal Eye Serum. Jeg afslutter med solcreme. Om aftenen bruger jeg AHA efterfulgt af a-serum 5% og afslutter med Super3 booster fra Beauté Pacifique (som jeg har brugt i flere år). To gange om ugen sover jeg med en fugtmaske i stedet for Super3.
  Rutinen fungerer rigtigt godt, og jeg har ikke oplevet problemer – Min hud har ikke været pænere i årevis. :)

  Mit spørgsmål er, skal jeg tage de to serum og cremen på umiddelbart efter hinanden, eller skal hver serum trænge ind (i så fald, hvor længe?), inden jeg påfører den næste serum og creme?
  Mvh. Lisbeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lisbeth
   Så længe du ikke blander hele balladen sammen i hånden, før du påfører det, så skal du bare tage den ene på efter den anden.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Kollagen