Organic Circle Argan Shampoo: Billig shampoo fra Rema 1000

Gode råd til fint hår med fedtet hovedbund og tørre spidser

Fedtet hår

Billedet er gammelt, men mit hår er desværre stadig det samme.

“Har I gode råd/produkter til pleje af fint hår, som er tørt i længderne, men lynhurtigt fedter i hovedbunden…?”, spurgte Kristina i vores kommentarfelt.

Hvis nogen har, så må det i hvert fald være mig, for det er en fuldstændig præcis beskrivelse af mit hår. Jeg er fra naturens hånd udstyret med ekstremt fint hår, som hurtigt bliver slidt i spidserne, og som lynhurtigt fedter til i hovedbunden.

Og hvad gør man så ved det? Først og fremmest lærer man til dels at leve med det. Hovedbunden producerer nu engang den mængde fedt den gør, og når ens hår er så fint og tyndt som mit, så kan det ikke opsuge det fedt, men kommer til at ligne Johnny Madsen hår i løbet af en dag.

Og jo mere, jeg gør for at det fine hår skal se godt ud, jo mere slider jeg spidserne op. Resultatet er en helt særlig frisure, der er flad af fedt i toppen med filtrede og tørre spidser i nakken og omkring ørene. Mit hår bliver aldrig længere end til skuldrene, det knækker af, før det når så langt.

Men jo, jeg har et par gode råd, som kan bidrage til at forbedre tilstanden af denne noget sørgerlige hårpragt.

1. Lyse striber i bunden
Den rigtige mængde lyse striber kan give mine hårrødder ekstra fylde og også tilpas med udtørring til at den ikke fedter så meget. Det gælder om at finde det rette niveau – for meget afblegning vil gå for hårdt udover spidserne, den dag hårrødder bliver til spidser. Læs mere i dette indlæg.

2. Vask hår hver dag
Jeg er ikke bare mor til tre, jeg er også doven, og jeg kommer ikke selv til at efterleve dette gode råd, men mit hår ville blive pænere af daglig hårvask. De dage, jeg ikke vasker hår, giver jeg den gas med tørshampoo og varmestyling for at kompensere for den manglende hårvask, og det udtørrer og ødelægger håret langt mere. Mine ødelagte spidser ville blive mindre ødelagte, hvis jeg i stedet bare vaskede hår.

3. Prøv en af disse shampooer 
Der findes mange shampoo og produkter til fedtet hår, og ingen dokumentation for at noget kan påvirke fedtproduktionen i hovedbunden. Men min egen erfaring siger at nogle af dem er bedre end andre til at trække tiden mellem hårvaske. Redken Oil Detox Scalp Relief er en af dem. Davines Naturaltech Rebalancing er en anden.

4. Brug en naturhårsbørste om aftenen til at fordele fedt
Prøv forsigtigt om aftenen at fordele fedtet fra hovedbunden ud i spidserne med en naturhårsbørste. Men der er et men: pas på ikke at rede for meget, aggressiv hårbørstning kan slide unødigt på håret.

5. Brug forskellige produkter til bund og spidser
Forsøgt kun at bruge balsam, hårkur og lignende fede plejeprodukter i spidserne og undgå at de kommer i hårbunden. Når du vasker hår, bruger tørshampoo og bruger volumenprodukter, så prøv at fokusére på hovedbunden. Tørshampoo, saltvandsspray og lignende udtørrer meget, så pas på ikke at få det i spidserne.

Læs også dette indlæg om hvordan du undgår at slide på dit hår.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Både Redken og Davines Naturaltech Rebalancing kan du finde hos din frisør. Du kan også finde Redken Oil Detox Scalp Relief på Nicehair.dk* og Davines Naturaltech Rebalancing samme sted*.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

14 kommentarer

 • Tina Lohse

  Hej de damer og godt nytår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg har samme problem. Jeg bruger L’Oréal Extraordinary Clay (den lyseblå) og kun balsam og hårprodukter i spidserne. Det fungerer så fint. Det skal lige siges en uges tid til at “stabilisere”. Mit hår er meget mindre fedtet og spidserne meget mindre tørre. Jeg vasker og føntørrer håret hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har fukdstændig samme problem. Jeg er kommet frem til 2 gange hårvask om ugen men skyldning af håret hver dag gør en forskel for mig. Jeg kan være nødt til at bruge tørshampoo en enkelt dag hvis det er slemt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har selv samme type hår og vil anbefale pilerodspulver Det er et naturligt stivelses produkt (som navnet antyder er malet af pilerod)
  Det bruges i hårbunden som en slags tørshampo. Fordeles med en stor puddebørste og børstes ud i det omfang det nu kan lade sig gøre. Dette har minimeret min hårvask til ca hver 10/14 dag og skåner mit hår for alt for meget slitage.
  Desuden er lyse striber et must da mit hår ellers er helt babyglat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har præcis samme hårtype, og jeg har prøvet adskillige produkter. Jeg har haft held med Ducray Squarnom – mener det var den, der hed oily. Efterfølgende Ducray Extra Gentle shampoo (begge fra apoteket). De er milde og skulle ikke indeholde silikone. Herefter har jeg vasket dagligt med neutral eller lignende uden det fedter. I princippet kan jeg hoppe en dag over, uden det bliver at se. Det har jeg ikke kunnet tidligere. Jeg tror man skal gå efter milde produkter uden silikone.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Tusind tak for at tage emnet op! Jeg vil forsøge daglig vask af primært hovedbunden med én af de shampooer i anbefaler og så må jeg pleje mine længder ekstra godt :) Livet er for kort til dårlige hårdage hveranden dag ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg har samme problem, dog er mit hår langt. Det er meget fint, men kan alligevel på mystisk vis godt vokse sig langt.
  Jeg har købt en Mason Pearson børste med kombination af naturhår og plastik. Jeg oplever ikke, at olierne fordeler sig i længde, tværtimod, så ser mit hård på toppen af hovedet vanvittig fedtet ud, når jeg har brugt den?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

   Jeg havde samme oplevelse med Mason Pearson – og har også meget tyndt/fint hår. Fik elektrisk hår og generelt mere fladt og fedtet ved hovedbunden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kan godt forstå, at I har den oplevelse. Naturhår kan gøre håret vanvittigt elektrisk. Jeg får det bedste resultat hvis jeg bruger dem om aftenen før jeg går i seng. Men de er bestemt ikke for alle.

   Hvilke af modellerne har I købt? Jeg har den med blandet naturhår og plastikpigge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Som skrevet overfor, så har jeg samme udgave af børsten, men det driller stadig, så bruger den stort set aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde samme problem. For mig hjalp det at begynde at vaske håret mindre – ikke mere.
  Jeg trappede ned over en periode. Nu vasker jeg hår ca. hver 5.-7. dag.
  Jeg går ud fra at det hjalp, fordi jeg ikke vasker al fedtet ud af hovedbunden, hvilket min hud så dengang prøvede at kompensere for ved at producere endnu mere fedt.
  Og fordi jeg ikke vasker det så ofte, udtørrer shampooen ikke mine længder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rævemor

  Hvordan lusebehandler man den slags hår??
  er igang med,at behandle,så forsigtigt jeg kan med almindelig kam,børste,og så gør jeg det vådt,og bruger rigeligt med balsam selvom jeg går gennem det forsigtigt,og systematisk falder store klumper af
  ved det falder uden for kategori,men råd er velkomne til hvordan man bedst lusebehandler den slags hår,og får luseæg ud uden,at skade det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej rævemor
   Hvilken slags hår taler vi om? Mine langhårede knægte har haft lus adskillige gange, da de var små. Den ene har så tykt hår, at det ikke kan komme igennem metaltættekam. Derfor anbefaler jeg altid Lusi kammen med sådan en skubop anordning, der gør den nem at rengøre. Det er alfa og omega at tættekammen er god. Ellers må du i gang med de der silikone behandlinger. Jeg kæmmede hår hver tredje dag i årevis, bare for at være på forkant med de små bæster.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Organic Circle Argan Shampoo: Billig shampoo fra Rema 1000