Kan salicylsyre give mere uren hud i starten?

Tirsdagstip: Pas på dine neglebånd

Ciaté Fairground Nailart

Nailart inspireret af Manicurator

I forbindelse med Katjas indlæg om CND Rescue RXx Daily Keratin Treatment, er der tikket en del spørgsmål ind i min inbox om pleje af huden på hænderne og neglebåndene. Det er et evigt aktuelt emne også for mig, for jeg er virkelig et fjols til at få skubbet neglebåndene op og i det hele taget plejet huden omkring neglene. Derfor ender jeg ikke sjældent med sådan nogle hårde og meget lidt pæne neglebånd. Det mest latterlige er virkelig, at det ville tage et øjeblik, hvis det bare var noget jeg holdt ved lige… Sådan er det bare ikke, jeg husker det som regel først, når skaden er sket og jeg har fået en neglerod, der både er grim og gør ondt.

En blød neglebørste
I torsdags var Katja og jeg til lancering af Depends nye teknologi O², det glæder jeg mig naturligvis til at dele med dig… Men her skal det handle om plejen. Til lanceringen fik vi selvfølgelig lov til at prøve kræfter med produkterne, og der prøvede jeg blandt andet et sæt, som godt nok er blevet reformuleret, men ellers minder en del om forgængeren…
Det fik mig til at tænke på, at jeg vist sjældent har anprist neglebørster.
I årevis har min neglebørste (ja, vi har faktisk hver vores i familien), været et nødvendigt redskab til at holde hænderne og neglene rene. Hos Depend finder du sådan en fin lille og meget blød en, der netop hjælper til med at fjerne de døde hudceller fra neglen, sådan at neglebåndet ikke sidder fast og gror ned sammen med neglen, og derefter går fra i en eller begge sider. Det er sådan set ikke første gang, jeg bliver præsenteret for sættet, jeg har bare aldrig fattet meningen før nu. For det er intet mindre end genialt! Der findes sikkert andre bløde neglebørster, jeg er bare ikke stødt på dem. Sættet består af en creme, der blidt opløser de døde hudceller, en neglebørste til at få produktet af igen, en olie og en creme, med andre ord et perfekt kit til den basale neglepleje.

Pas på dine neglebånd
Om du bruger en neglebørste, eller håndklædet du tørrer hænderne i, efter du har vasket dem, er sådan set ligegyldigt. Det vigtige er en mild og god massage af området, skub blidt neglebåndene op, så de ikke sidder fast og sørg endelig for masser af fedt, så du holder både din negl og hud i topform. Det behøver ikke at være vildt eller dyrt. Det kan være noget af din kokosolie eller hvilken som helst anden vegetabilsk olie fra skabet.
Hvis du vil bruge neglelak efterfølgende, skal du dog huske at affedte neglen. Samtidig skal du så vidt muligt undgå at ramme hud og neglebånd, da alkohol, eller hvad du nu bruger, naturligvis også udtørrer huden.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

5 kommentarer

 • Carina

  Øv, linket virker ikke (ja så kan jeg jo bare søge, men det er ikke så let i min feedreader på telefonen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Carina
   Det virkede i går, hele Depends site er desværre nede lige nu. Jeg kan anbefale at prøve igen lidt senere.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg bruger carbamidcreme til mine neglebånd – fx Matas Hælekur. Det virker rigtig godt – når jeg husker det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Marie
   Det er en glimrende idé, den har jeg også tit brugt :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg døjer ekstremt meget med tørre neglebånd. Forsøger ellers at huske olie hver aften og derudover også håndcreme, men det er ligesom om, at det ikke gør det for mig.
  Måske skulle jeg prøve tippet med neglebørsten. Kan man evt gøre det når man er i bad? Der er neglebåndene vel tilpas bløde. Og så afslutte med olie? Eller hvad vil I anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan salicylsyre give mere uren hud i starten?