Fredagsfavorit: CND Rescue RXx Daily Keratin Treatment

14.08.15
CND Rescue RXx

CND Rescue RXx

Ved første øjekast ligner CND’s nye Rescue RXx Daily Keratin Treatment bare en ny version af en negleolie.

Men selvom basen er en olie, så indeholder den nye negle-fikser to ingredienser, der gør hele forskellen: hydroliseret keratin og den noget mere kryptiske “modificeret polyamidoamine”. Disse to ting gør CND Rescue RXx Daily Keratin Treatment til det første effektive produkt uden formaldehyd, der rent kan reparere og afhjælpe flækkede og svage negle. Jeg har brugt den i et par måneder nu, og den virker!

Olien er bare base for de aktive ingredienser – selvom olie i sig selv selvfølgelig er godt for skøre og flossede negle, hvilket vi også har skrevet om før.

Hydroliseret keratin har været brugt længe i hårplejeprodukter af alle afskygninger, hvor det har en kendt effekt på ødelagt og slidt hår.

Både vores hår og vores negle er lavet primært af keratin, som er et protein, og det er selvfølgelig oplagt at forsøge samme behandling af neglene, og det er det, som CND gør nu.

Keratin er ikke bare noget, man lige smører på neglen, og så virker det. Først og fremmest er keratin i sin oprindelige form for stort til at trænge ind i neglen. Derfor skal det hydroliseres, så partiklerne bliver små nok til at trænge ind i neglen.

Dernæst skal vi have partiklerne til rent faktisk at trænge ind og blive siddende. Og der kommer den “modificerede polyamidoamine” ind i billedet. Den fungerer som et lille transportbånd, der sender keratinen det rette sted hen og sætter den fast.

I teorien vil det altså kunne fungere. Er der så nogen form for dokumentation for alt det her? Nej. Der er aldrig nogen, der har publiceret studier af effekten af keratin på neglene. Så vi har ingen studier af effekten. Keratin i mange former bliver studeret intenstivt til mange formål og nye måder at bruge det på dukker op, men jeg kan desværre ikke finde noget om negle. Så I må nøjes med at tage CND’s ord for, at det virker.

Og mit ord. For jeg har set effekten på mine egne negle, og det virker. Efter få ugers brug er de mærkbart stærkere. Ingen flossede kanter, og de knækker ikke mere, trods børn, hus og havearbejde.

Virker kun på natur-negl
Selvom det er en olie, virker CND Rescue RXx ikke, hvis man lægger den ovenpå neglelak. Og eftersom det er et produkt, der skal bruges 2 gange om dagen, så er det svært at bruge for en seriøs neglelak-bruger. Da det er en olie, er det ikke hensigtsmæssigt at lægge under neglelak.

Men jeg har opnået fine resultater og har altså ikke brugt den to gange dagligt hver eneste dag. Jeg kan sagtens få det til at fungere med neglelak nogle dage og så bruge CND Rescue RXx de dage, hvor jeg ikke har neglelak på. Men det kræver altså at du ikke har neglelak på hele tiden for at få gavn af den.

Belønningen er en overbevisende effekt på flækkede, skøre, flossede, slidte negle og også på hvide pletter i neglene.

Her kan du købe den
CND Rescue RXx Daily Keratin Treatment koster 229 kroner for 15 ml. og kan købes i neglesaloner og i StyleBox. Du kan også købe en mini-flaske med 3,7 ml. for 69 kroner.

Du kan også købe CND Rescue RXx Daily Keratin Treatment hos Houseofstars.dk.

PS. Ifølge CND så skal man (i modsætning til almindelig negleolie) passe på ikke at komme udenfor neglen med denne. Den gør ikke noget godt for neglebåndene.

 
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Rie Dyrnes

Har læst om denne kur et andet sted, men der blev det anbefalet at putte den på efter OPI nail envy, som også er mod flossede negle. det er jo også en slags lak, så nu er jeg da helt forvirret :O) Syntes ellers det har hjulpet efter den første uge, men spørgsmålet er så om det er det ene eller det andet der har hjulpet 😀

Katja Moikjær

OPI Nail Envy er super effektiv også. Det er en formaldehydbaseret neglehærder, og den virker bestemt!
Jeg tvivler på, at du opnår noget ved at bruge CND ovenpå? Jeg tror heller ikke, den kan trænge igennem. Nail Envy er som du siger en form for neglelak, og CND skal direkte på naturnegl.

Cecilia

Havde lige troet det var noget for neglerødderne, men det afviser den sidste linje. Jeg har ret store problemer med grimme neglerødder. Kan du anbefale et godt produkt mod dette? 😉
Kh. Cecilia

Fru Striib

Klip dem af helt nede med en fin neglebåndssaks og derefter negleolie

Katja Moikjær

Hej Cecilia
Helene har skrevet et helt indlæg her: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/25/tirsdagstip-pas-paa-dine-neglebaand/
KH. Katja

Sofie

Åhhh elsker rescue man kan virkelig se resultater.
Jeg købte min ved nicehands.dk hvor de har sådan nogle pakker hvor man får både rescue og solarolie på tilbud.

Karina

Hvor mange dage har du haft neglelak på og “holdt” pause med Cnd? Inden du brugte kuren igen og hvor længe brugte du den så igen inden du igen kom.neglelak på.? Jeg har brugt den i en uge men synes ikke rigtig jeg har kunne mærke forskel. Mine negle er bløde, følelses som blåmærker og flosser i kanterne, så jeg skal file ned hele tiden.
Førhen blev de pæne lange, men nu er de helt skøre.
Ogjwh er meget utoldmodig og jeg hader ikke at have neglelak på.

Katja Moikjær

Jeg er som sagt meget ad hoc med det. Jeg bruger den de dage jeg ikke har neglelak på og når jeg har neglelak på, bruger jeg almindelig negleolie. Jeg har gjort det on and off i et halvt års tid nu. Og det har varieret meget. Jeg synes du skal tage neglelak på og så bruge den med et længere perspektiv – hvis det giver mening 🙂

Camilla

Når du skriver at den ikke gør noget godt for neglebåndene, hvad mener du så helt præcis? Skader det dem eller hvordan?

Katja Moikjær

Ja, det tror jeg. Jeg kan ikke finde nogle præcise oplysninger, men jeg ville forsigtigt gætte på at den øgede kreatin kan fortykke neglebåndende. De skal bare have almindelig olie. Men det er som sagt ren gætværk. CND skriver også selv at man skal undgå neglebåndene

Kathrissen

Hmm, altså på æsken til min RescueRxx står der, ‘ Apply to nails …. Massage into the entire nail, nail edge and cuticle’. Det stemmer jo ikke helt med den information som I har fra dem? Hvad skal man sp stole på…

Kirsten

Godt nok et meget gammelt opslag – men har lige købt CND RescueRxx og der står tydeligt “masseres ind på negl og neglebånd” – hvad så ?? Måske man siden har fundet ud af neglebåndene alligevel har godt af det ?

Helene Randløv

Hej Kirsten
Som du selv nævner er indlægget gammelt, og det spiller en stor rolle, da produktet for et par år siden blev omformuleret.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *