Tirsdagstip: Brug en highlighter

20.01.15
St. Tropez Skin Illuminator

St. Tropez Skin Illuminator

Instagram er en kilde til inspiration, gode grin, kontakt med søde mennesker og prik på skulderen til venner og bekendte. Sidste år kunne jeg virkelig mærke, hvordan mit ellers gode humør begyndte at komme på prøve, når jeg scrollede gennem de mange skønne billeder fra nær og fjern.
Heldigvis er der masser af dygtige mennesker, der for længst har dømt årsagen til mit dalende humør ude. Det krydser jeg fingre for, for jeg har aldrig ment at contouring er hverdags makeup. Selvfølgelig er der få, som slipper heldigt fra det, jeg har bare ikke mødt nogen…

Misforstået
Contouring er et værktøj, som makeupartister bruger til at fremhæve konturerne i ansigtet. Det er kun de færreste, som er så gode til at se sig selv i spejlet og få øje på dem, som bør fremhæves, at det vil lykkes dem.
Det handler også om at vælge produkter, en skygge er ikke orange, lysebrun eller fyldt med perlemor, tværtimod har den optimalt set et hint af gråt.
Denne type farver finder man oftest i professionelle kits, og det er noget, langt de fleste privatpersoner vil gå i en stor bue udenom. Det betyder desværre at uskyldig leg med konturerne i ansigtet, oftest foregår med en bronzer…

For sent
Det mest triste ved tendenser er, at der altid er nogen, der først kommer i gang eller opdager dem længe efter de var på sit højeste. Det betyder desværre, at vi stadig skal se på alle de brune og hvide streger i folks ansigter i lang tid endnu.
Når mange får adgang til noget på den måde, er det naturligvis sådan, at der er en stor chance for, at det ikke er alle, som helt fanger principperne. Og så går det galt…

Skygger
Der er mange som forsvarer retten til at bruge de alt for mørke og de alt for lyse nuancer af foundation og pudder med næb og klør. Det er ualmindelig mange gange, jeg har hørt på vrede udbrud for min holdning til contouring, og hvis det betyder så meget for folk at se fjollede ud, så er de for min skyld hjerteligt velkomne. Det blander jeg mig overhovedet ikke i, men bidrage til misforståelserne og vejlede i contouring, det kommer jeg ALDRIG til.
Jo, jeg tør godt skrive aldrig, for i mine øjne er det helt forkert og misforstået. Ligesom jeg ikke anbefaler brug af alkohol, fodfile og meget andet.

Brug en highlighter
Det er faktisk ikke sådan, at jeg afskriver alt brug af contouring. Highligting er jo en del af det, og det er heller ikke helt så let at gå helt galt i byen med. Derfor vil jeg langt hellere anbefale en smuk highlighter til at fremhæve alle de punkter, som du vil fremhæve. Og så sørge for helt at udelade at tvære mørke nuancer rundt i ansigtet. Hånden på hjertet har jeg endnu ikke set et eneste vellykket eksempel på, at det er noget folk kan gøre på sig selv.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
63 kommentarer
Susanne

Er det mig, der ikke helt har styr på begreberne, eller er det ikke det, man bruger en bronzer til? Og er det ikke hos jer, jeg er stødt på indlæg, hvor I guider og opfordrer til at bruge netop det (undskyld, hvis jeg husker galt – jeg bliver oprigtigt i tvivl, når jeg læser dette indlæg)?

Helene Randløv

Hej Susanne
Du har med stor sandsynligvis læst om bronzere her på bloggen, men en vejledning i contouring med en bronzer… det har du med garanti ikke læst om her. Contouring har jeg sikkert nævnt masser af gange.
Du kan læse lidt om brugen af bronzer ved at læse her og følge de links i indlægget:
https://pudderdaaserne.dk/2011/09/20/tirsdagstip-brug-bronzer/
Jeg er meget pro bronzer, det er den voldsomme contouring jeg ikke er pjattet med.
Kh. Helene

Susanne

Tak for svar.
Men hvad er så forskellen mere præcist – på bronzer og contouring?
Pfh. tak;-)

Helene Randløv

Hej Susanne
Bronzer er selve produktet, som du altså bruger til at tilføre “solskin” med.
Med contouring går du ind og fremhæver eksisterende skygger.
Kh. Helene

Anja

Hvis du ikke selv synes, det er svært, hvorfor bruger du det så ikke? Det ville passe rigtig godt til netop din ansigtsform. De meget røde kinder gør hovedet endnu mere rundt 😉

Helene Randløv

Hej Anja
Det gør jeg sandelig også, når jeg har lyst til det 😉
Kh. Helene

Anja

Nå ok, så det er kun andre, der skal holde sig fra det? 😀

Helene Randløv

Hej Anja
Nej, de skal da bare give den gas, jeg opfordrer her til at vælge noget andet. Det gør jeg selv i langt højere grad.
Kh. Helene

Pernille

Det er fint at man kan diskutere og være okay om at være uenige i denne debat om contouring/makeup, som ikke er helt ny, men jeg synes efterhånden at det er ærgeligt at man ofte negativiserer runde kinder/runde ansigter, og jeg har endnu ikke set eller hørt nogen tale imod dette – så nu gør jeg det altså.. Positivitet til alle ansigtsformer, tak

Helene Randløv

Hej Pernille
Jeg er meget ked af, at det jeg skriver bliver opfattet sådan. Jeg er jo selv rund, så hvis det fremstår, som om jeg på nogen måde er ude med riven efter runde kinder/runde ansigter, så beklager jeg virkelig :-/
Kh. Helene

Pernille

Hej Helene!
Det var ikke dig personligt, men en anden kommentar, og så skrev jeg mere generelt fordi jeg syntes at det var mere passende.. Og fordi jeg synes at en sådan hentydning ofte kommer op i diskutioner omkring contouring, så jeg syntes at det var på sin plads at skrive det til alle

Helene Randløv

Hej Pernille
Det er helt i orden :-*
Kh. Helene

Susanne

(jeg er nødt til at fortsætte her, da jeg ikke kunne svare på dit svar, Helene)
Sorry – jeg skulle have været mere klar i spyttet til mit spørgsmål. Jeg er med på, at bronzer er produktet og contouring er ‘handlingen’ så at sige.
Men hvad jeg ikke forstår, er, hvornår det er ‘okay’ med jeres øjne – altså at tilføre bronzer/solskin (som jeg har fået indtryk at, at I er fortalere for) – og hvornår det så bliver til den contouring, som dette indlæg taler imod?
Håber I forstår mit spørgsmål;-)

Helene Randløv

Hej Susanne
Ja, så forstår jeg bedre 🙂
I tidens løb har jeg skrevet en del om bronzer, og jeg er bestemt ikke fortaler for brug af for mørke bronzere. Og det er faktisk af helt samme grund, at jeg personligt anbefaler brug af highlighter frem for contouring. Det er lettere at vejlede i at lægge bronzer (og highlighter), da solen jo rammer os alle fra oven. Konturerne i vores ansigter er på ingen måde ens, og derfor er det i mine øjne ikke muligt at lave en generel vejledning i at lægge contouring. I hvert fald ikke en, der giver mening 🙂
Giver det mening?
Kh. Helene

Sara Madsen

Troede bare det var mig der makeup-spasser, der syntes det ser pænere ud uden.

Helene Randløv

Hej Sara
Det er jeg helt sikker på, du ikke er <3
Kh. Helene

Susanne Geert

Kan I komme med nogle bud på gode highlightere (og evt. gode steder at købe dem)?

Helene Randløv

Hej Susanne
Skal det være pudder eller creme. Mine favoritter er alle creme…
MAC Cream Colour Base i farven Hush
Benefit High Beam
NARS Illuminator i farven Orgasm
Hvis du ellers kun bruger pudderprodukter, er creme produkter en dårlig idé. Så er det bedst at vælge en pudder og der er maaaange. I øjeblikket er jeg blevet lidt forelsket i MAC Mineralize Soft & Gentle igen.
Kh. Helene

Susanne

Hej med jer!
Mon I har mulighed for at komme med et svar til mit spørgsmål ovenfor;-)?

Helene Randløv

Hej Susanne
Det kan du tro… Jeg svarer i aften :-* Dit spørgsmål havde gemt sig i alle vores konkurrencer.
Kh. Helene

Susanne

Jeg venter i spænding;-)

Susanne

Spændingen og ventetiden blev for hård en prøve, så nu har jeg købt en Benefit high beam. Håber jeg bliver glad for den;-)

Helene Randløv

Hej Susanne
Jeg svarede dig, som du kan se ovenfor under en time senere samme aften, så jeg ved ikke, hvad du mener?
Kh. Helene

Susanne

Kære Helene
Ej, det beklager jeg altså virkelig. Jeg har simpelthen overset dit svar og kun set, at du nedenfor har svaret, at mit spørgsmål havde forputtet sig og at du ville svare senere.
Sorry – virkelig!
Heldigvis ser det da ud til, at jeg har valgt en af dem, du pegede på;-)
Mange gode hilsner og tak for hjælpen!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *