NARS Virtual Domination Cheek Palette

Tirsdagstip: Sådan dækker du kraftig rødme eller hyperpigmentering

MAC Beth Ditto

Foto: MAC
Dette smukke billede fra MAC’s samarbejde med Beth Ditto.

Lige om lidt lukker jeg øjnene og trykker udgiv… Om jeg nogensinde tilgiver mig selv… Det er ikke til at vide… men her kommer det tip, som jeg overhovedet ikke har lyst til at skrive.
Selvom det er et virkelig godt og meget anvendeligt tip, så kan det bare gå HELT galt i de forkerte hænder. Gå en tur ned af strøget, og du ved, hvad jeg taler om!

Det er ikke nemt!
Du skal bare finde den rigtige farve foundation… Ja, men det er altså ikke spor nemt. Det er i hvert fald den erfaring de fleste har gjort sig. Hvis din hud har let til rødme, uanset om det er fordi, den er sart, eller der er sprængte blodkar, eller det er pigmenteringen, som driller. Så kan det godt være tæt ved umuligt at finde farven, for hvad er det nu for en farve, din foundation skal matche?
Det er ikke særlig sjovt at skulle teste et hav af foundations, og jeg har selv fået (forkert) vejledning så mange gange, at jeg på et tidspunkt opgav fuldstændig.

For lys eller for mørk
Det der med den lyse hud, er ikke en uvæsentlig del af udfordringen, fordi når huden er rød eller hyperpigmenteret, så ser kontrasten ofte meget værre ud, end den egentlig er. Forsøger du at finde en helt lys foundation, som matcher hudtonen, så kan det se forfærdeligt ud de steder, hvor du er meget rød eller har pletterne. Eller også får din hud bare sådan et sært gråt skær. Vælger du en der er for mørk… ja det look kender vi alle sammen…

Når ulempen bliver en fordel
MEN det kan faktisk være en fordel at vælge en foundation, der er for mørk, hvis det er rødme eller pigmentering, der er en udfordring. Vi taler ikke om en chokoladebrun nuance til en mælkehvid hud. Det er kun en smule mørkere, og det er kun lige der, hvor problemerne er, du skal bruge den.
Sagen er den at de mørkere pigmenter ofte dækker bedre, så det giver i virkeligheden sig selv… Du skal i sagens natur have en foundation der matcher din hudtone også. Du kan altså ikke nøjes med den mørke, men den kan være rigtig god at bruge som en slags corrector, der hvor problemerne er.

Farven
Husk altid at teste farverne, inden du køber. Er du allerede kommet hjem med en foundation, der er for mørk, eller har du en i gemmerne, kan du med fordel teste, om den måske kan bruges til at dække diverse skavanker med.
Husk altid kun at bruge foundation, der hvor det er nødvendigt. Det vigtigste er selvfølgelig, at den lidt mørkere foundation bliver tonet ordentligt ud. Du kan igen med fordel supplere med en BB Cream, en CC Cream eller bare en helt almindelig farvet dagcreme, bare for at udjævne hudtonen.

Små mængder og øvelse
Det er klart, at du ikke skal ende med at ligne en, der har understreget konturerne og fejlet… Det er ikke tykke lag af makeup, du skal arbejde med, hvis du vil prøve dette tip. Det er blot en metode til at lykkes lidt bedre, når du skal dække ting, som ikke ellers er lette at dække.
Det samme tip er i øvrigt effektivt, hvis du skal dække mørke rande. En meget lys concealer kan få dine øjenomgivelser til at syne grå, mens en lidt mørkere måske bedre kan dække de mørke rande, selvom det måske er lidt sværere at tone den ud.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

27 kommentarer

 • Mette

  Det er faktisk et rigtig godt tip!

  For nogle år siden var jeg til en makeup aften i en Body Shop, og jeg bad om tips til at jævne min hyperpigmentering ud – med det resultat, at damen kom en al for lys foundation i mit ansigt, som netop kom til at se grå ud!!!

  Siden da har jeg selv eksperimenteret med concealer i en farve tæt på hyperpigmenteringen, og så er jeg frygtelig glad for Origins’ CC cream, som jævner ud på en meget naturlig måde, som ikke ser makeup’et ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Ja, i de tilfælde, hvor ens foundation faktisk skal dække noget, kan en lys foundation godt være MEGET uheldig.Det er sejt at du har fundet en løsning!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg kan kun nikke genkendende til teknikken! Jeg har meget tør hud omkring øjnene, så det eneste, jeg har kunnet bruge er min Garnier BB cream (som ellers er til kombineret hud), fordi den er så tynd. Og deres lyseste farve er immervæk ikke særlig lys. Men faktisk er det helt perfekt, fordi det tager den røde farve, jeg har pga tørhed, uden at den får det til at ligne, at jeg har prøvet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pernille
   Ja, det er ofte et ret stort problem rundt om øjnene, fordi de fleste cremer og concealere sætter sig i linjerne. Godt at du har fundet en løsning!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg faldt lige over en gammel artikel om corrector vs. concealer. Mon jeg kan opnå et endnu bedre resultat med en gul corrector? Det skal siges, at min concealer ikke virker lysreflekterende, men mere mat i det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Det er oftest det jeg selv bruger, men det kan godt blive lidt gråt, hvis rødmen er meget voldsom. Ellers plejer det at fungere fint.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Corbett

  Et andet tip kan være, at købe to farver, en lys og en der er én til 2 toner mørkere end egen hudfarve!

  Jeg blander lidt på håndryggen – det kræver lidt øvelse at genkende den korrekte farve og ikke mindst mængde, men på denne måde, kan jeg ramme min tone hele året :-)

  Bare en tanke :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Det er en fin løsning, men det er ikke det, jeg taler om her. Der skal de netop ikke blandes. Så går effekten af dækningen jo af. Det handler ene og alene om, at lyse pigmenter ofte dækker dårligere end mørke.

   Jeg er stor fortaler for, at man finder sin (i de fleste tilfælde sine) farver. Så man har en passende foundation/concealer året rundt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Hej Helene,

   Åh, jamen den er jeg helt med på. Jeg oplever dog også at mine pigmenteringer ændre sig med årstiderne og derfor har haft stort held i, at være lidt fleksibel med min foundation. Dog bruges dette ikke helt så ofte i sommerhalvåret.

   Jeg mente det som et tip, til denne situation og var ren public service og absolut ikke for at underminere dit budskab :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Sådan opfattede jeg det nu heller ikke :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Mikkelsen

  Hej Helene,

  Jeg lider selv at rødme, og jeg hader det.
  Jeg har overvejet at investere i cliniques cremer og pudder mod rødme.
  Har du erfaring med den? :)
  Tak for en god blog!

  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • pernille

   Hvad er hyperpigmentering?? Jeg er pludselig begyndt at have problemer med rødme og små knopper, især på kinder, hage og pande? Jeg er meget lys i huden så jeg ligner ofte en der er blevet solbrændt! :( jeg bruger normalt fast pudder da jeg synes at det er svært at styre en foundation, grundet meget tør hud. Har du evt et godt råd? Mvh Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pernille

   Hyperpigmentering er oftest større eller mindre pletter eller plamager, hvor pigmentet i huden er samlet og huden typisk er mørkere. Det kan komme af forskellige grunde, men oftest er solen og hormonelle ubalancer den største synder.
   Har du fået underøgt huden ved lægen? Det lyder umiddelbart som noget allergi.
   Min anbefaling er afgjort at få lagt den faste pudder langt væk, sørg for at få knopper og rødme tjekket, så der kommer styr på både tørheden og knopperne. Når hudens grundtilstand er god, er en flydende foundation sjældent et problem.
   Så mit råd er læge, creme og flydende foundation :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Tak for det! Ja, produkterne er alt for voldsomme for min hud desværre. Men den gule pudder elsker jeg! http://pudderdaaserne.dk/2010/11/12/clinique-pudder-med-et-meget-langt-navn-redness-solutions-instant-relief-mineral-pressed-powder/
   Jeg skriver meget snart om en ny creme, som er på trapperne. Den er mere effektiv end noget andet, jeg har prøvet mod rødme.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen :)

   Tusind tak for rådet, næste gang jeg løber tør for pudder vil jeg prøve at investere i den fra Clinique.

   Kh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Jeg bruger Clinique redness solution foundation, og den er virkelig effektiv mod rødme. Pudderen bruger jeg også, og den er også god, men dels dækker den ikke helt så godt og dels kommer jeg til at se meget pudret ud – den lægger dig i alle de små fine hår.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit input Anne, det tager jeg lige med i overvejelserne, det er altid godt med flere meninger om produkter. Hver hud er jo forskellig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Jeg troede, du talte om ansigtsplejen og ikke foundationen :-) Cliniques foundations er oftest alt for mørke til mig desværre, så jeg har ikke testet denne.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Mikkelsen

   Hej igen Helene,

   Du forstod det helt korrekt, det er mest hudplejen jeg er interesseret i, men også en smule i deres make up serie mod rødme.
   Tak for dine svar :)

   Kh Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Anytime :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Hej Anne.
   Blev lidt nysgerrig på clinique redness solution foundation .. Jeg lider meget af rødme i huden , så da jeg læste dit opslag tænke jeg at det ville jeg da lige høre lidt mere af Hvordan er foundationer og skal man kun bruge den hvor man har rødme? Har læst en del om pudderen i serien overvejer at prøve den .
   Hilsen Gitte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  jeg har haft rimelig meget held til at bruge den “grønne” concealer fra la roche-posay … Den kan udtone det meste rødme på hagen, under næsen osv inden jeg putter foundation ovenpå. Concealeren kan ikke benyttes alene, for huden får altså en lidt mærkelig farve efterfølgende :P men jeg syns resultatet blir pænere efterfølgende med foundation end hvis jeg droppede den.
  Pigmentforandringer (brune pletter) og acne på kinderne er mine problemer pt, da jeg ikke rigtig var kunnet finde noget der enten dækker pletterne specielt på siden af øjnene særlig godt, ej heller kunnet finde noget, der kan gi en Photoshoppet hud at se på uden små skudhuller i kinderne hist og her :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   De concealere er også bare herregode!

   “Skudhullerne” dækkes bedst af en primer (oftest med navne som pore minimizing), derefter applikation af foundation ved at duppe den på med en svamp og til sidst et såkaldt HD pudder (mange varianter. Så vil du opnå en ret flot og ensartet overflade.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg bruger den fra wet’n Wild fergie collection. Den kan købes billigt i Kvickly og på nettet, og er uundværlig når man bruger øjenskygge. :) har set på at den skulle være lige så god som Urban decays primere – det ved jeg ikke om den er, men den er i hvert fald virkelig god.
  lige et lille tip til dem der ikke har så stort et make-up budget. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lotte

  Jeg vil blot spørge om noget. I roste laposay foundation. Derfor købte jeg nr 11 og 15 samt grøn,gul,hudfarvet concealer. I samme mærke. Jeg har tidligere brugt meget make up,for 30kr siden. Nu bliver jeg NØD til at bruge det igen. (57) MEN hvordan gør jeg?? Findes der en you tube el lignende? ? Jeg købte en for lys foundation..så jeg måtte også ha fat i nr 15. Den findes også i 16..men jeg kan ikke finde den på nettet..jo,på udenlandske sider. Nu læser jeg at I skriver der skal noget ovenpå den foundation?? MEN jeg tror mine køb er gode…..dækker fint. Tak for en god Block. Mvh Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Lotte
   Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg kan hjælpe dig? En video kan jeg godt klare… den er gaaaaaammel, men stadig relevant. Der findes dog mange flere pensler af denne type i dag. Hvis du er tilfreds med dækkeevnen hos de foundations, du har købt, så er alt godt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NARS Virtual Domination Cheek Palette