YouTube video: Sådan lægger du foundation

15.05.11
Clinique foundation pensel, MAC 187 Duo Fibre Brush og Nilens Jord Black Diamond Line Powder Brush

Clinique foundation pensel, MAC 187 Duo Fibre Brush og Nilens Jord Black Diamond Line Powder Brush

Vi har lavet en video! Den første i Pudderdåsernes historie og forhåbentlig starten på flere. Nu har jeg forsøgt så mange gange at forklare, hvordan jeg lægger foundation, og det giver ikke mening, hverken at forklare det med tekst eller billeder, så nu har jeg grebet til video for at illustrere det.

Til venstre på billedet ovenfor kan du se en typiske foundationpensel. De fleste mærker har sådan en, måske er farven lidt anderledes, men de ligner stort set alle sammen hinanden. Jeg forstår dem ikke, efter jeg er begyndt at duppe (eller stipple som det hedder på de amerikanske blogs og videoer) min foundation på, så ser min foundation perfekt ud hver gang. Det foregår med den type pensel, som du ser til højre altså en tyk pensel, der er flad foroven.

MACs 187 er en klassiker til det (i videoen kalder jeg den 188, det er det ikke, det er 187, det er mig, der vrøvler), den giver et meget let look. Men jeg foretrækker en type som den helt sorte Powder Brush fra Nilens Jords Diamond Line. Den giver et perfekt resultat, en god dækkeevne og er nem at arbejde med.

Den minder rigtig meget om den Powder Brush fra elf, som jeg tidligere har omtalt, men mange klager over, at den fra elf taber hovedet.

Nu vil jeg lade være med at skrive mere, for det giver bedre mening, når man ser det. Og så bær over med mig, for jeg både lyder og ser ud som en torsk med jævne mellemrum, men det er min første video, så er jeg vel undskyldt?

Du kan også se den på vores YouTube kanal her.

Her kan du købe det:
Nilens jord Black Diamond Powder Brush koster 149 kroner og kan købes i stormagasiner, matas mm. MACs 187 koster 350 kroner og kan købes her på Magasins webshop og i Magasins stormagasiner. Elfs Powder Brush er fra deres Studio Line og kan købes på Eyeslipsface.dk.

Min foundation er denne fra Bobbi Brown.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
78 kommentarer
Karin Sørensen

Hej Katja!
Er alså lige nødt til at fortælle dig det her: Prøvede at duppe min foundation på i morges, og hold da fast hvor er det bare en god måde at gøre det på!! Her til aften, kl 18.30, ca 12 timer efter, ser det stadig rigtig godt ud, sådan air-brush agtig, og uden at jeg har skullet ‘pudre næsen’ en eneste gang !
Købte den penset fra Nilens Jord i dag, for i morges brugte jeg den type pensel du viser, som jeg har fra Dior (bruges normalt til mineral-puddere) men den gjorde faktisk ondt at bruge, så jeg er spændt på at bruge den anden pensel fra Nilens Jord i morgen 🙂
Lige en anden ting: vasker du penslen efter hver eneste ‘dupping’? Eller kan man godt nøjes med en gang om ugen?
knus Karin

Pudderdåse Katja

Det er bare godt at høre. En gang om ugen er meget fint 🙂
Kh. Katja

KADIJA ZITOUNI

JEG VIL MEGLE HJÆLPER MIG. HVIS DE KAN FIND MIG,EN FONDATION .
DET HEDDER [ MAK UP, FOR EVER, HD FONDATION N- 125 ]
TAK FOR HJÆLP
KADIJA

Pudderdåse Katja

Hej Kadija
Den kan du desværre ikke købe i Danmark, den skal du til udlandet efter. Make Up For Ever findes ikke i Danmark på nuværende tidspunkt.
Kh. Katja

Susanne

Øv, da ærgeligt at der ikke kommer flere make-up “tutorials”/videoer på dansk…mangler da ellers i den grad..I kunne jo være foregangs-kvinder i Danmark…i England er der f.eks Pixiwoo eller Lisa Eldrige….hvorfor har vi ingen i Danmark?
Og det må da være nemmere at forklare alt vedr. make-up på video end på ‘still’ fotos…eller?
Bare et forslag – men det har I sikket overvejet 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Susanne
Vi har nogle stykker liggende efterhånden, noget om bryn, læber, hår og mascara 🙂
Det er et helt bevidst valg, at vi ikke laver videoer.
Netop fordi vi begge to er overordentlig dygtige til at rode os ud i mærkelige forklaringer 😛
Kh. Helene

Malene Holme Jørgensen

@Susanne Prøv at søge på Karina_vondahe på Instagram, hun laver rigtig mane korte gode make-up videoer. Denne fra Pudderdåserne er også rigtig god, vi kan sagtens bruge flere:)

Helene Randløv

Hej Malene
Tak, ja… jeg er i gang med at øve mig lidt, jeg har nemlig købt lamper til det… det ender nok på instagram, det var i hvert fald planen.
Kh. Helene

Ann-Sophie

Dette vil jeg også prøve 🙂 Jeg har indtil nu enten brugt den flade pensel eller en “skumsvamp”, men synes ikke resultatet er det bedste.
Derfor har jeg søgt lidt rundt og fundet disse to pensler fra Niels Jord. Hvilken af disse vil I anbefale?
http://www.magasin.dk/Black-Diamond-Powder-Brush-Flatcut/VA01736703-00000001_061,default,pd.html
http://www.magasin.dk/Black-Diamond-Flatcut-Foundation-Brush/VA02972556-00000001_061,default,pd.html

Pudderdåse Katja

Det gør ingen forskel for resultatet, den eneste forskel er længden på skaftet. Og det er kun et spørgsmål om personlig præference. Begge pensler vil virke super – hovederne er ens.

kadija

fin velforklarende video.
tak for det

Pudderdåse Katja

Tak Kadija 🙂

Janni E. Madsen

Tak for illustrationen. Bruger du samme teknik til din nye Shiseido Perfect foundation brush?

Pudderdåse Katja

Ja, stort set. Den er noget mindre, men det er stort set det samme.

M

Lækker video!! I har lige redet min hverdags makeup!! 🙂

Pudderdåse Katja

Fedt 😀

Nina

Er elf børsten lige så god som den fra nilens jord? eller mener i at man gå ud og investere i den fra nilens jord?

Pudderdåse Katja

Lige gode, bortset fra at elf har en tendens til at tabe hovedet. Det kan dog klares med en klat lim – som jeg også siger i videoen. Derudover er de ens.

Christine

Er der nogen grund til at vælge nilens jord power brush frem for nr 102 flatcut Foundation brush?
Mvh Christine?

Helene Randløv

Hej Christine
Både ja og nej. Du vil med stor sandsynlighed opnå et andet resultat. Så handler det om, hvilket du bedst kan lide. Den anden grund er, at indlægget er skrevet, langt før den anden pensel kom på markedet, faktisk har vi hørt at den er inspireret netop af denne metode 😉
Kh. Helene

Malene Holme Jørgensen

Jeg er fornylig begyndt at bruge en børste til min foundation. Køber for nogle år siden en foundationbørste fra Black diamond serien fra Nilens Jord. Synes, som du også siger, at den malede i striber, så endte med at smide den ud. Nu bruger jeg er kabukibørste fra Black diamond serien. Er faktisk meget tilfreds med resultatet, men har også deres pudderbørste ( præcis som den du viser) som jeg dog bruger til en transparent setting powder fra nilens jord. Har du prøvet foundation med kabukibørste? Måske skal jeg skifte til den anden børste hvis det giver et endnu bedre resultat. Kan jeg så bruge kabukibørsten til Setting powder, eller bør jeg købe en anden børste til det.

Helene Randløv

Hej Malene
Hvilken type foundation bruger du? Er det en pudderfoundation giver det god mening at bruge en kabuki (hvis din hud kan lide det), ellers vil jeg helt klart anbefale en anden pensel til din foundation og bruge kabuki til dit pudder.
Der er så mange gode pensler, en af mine favoritter til flydende foundation i øjeblikket er denne her: https://houseofstars.dk/shop/moda-brushes-pro-7879p.html
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *