Månedens favoritter: Maj 2014

Fredagsfavorit: Codage Sérum

Codage Sérum

Henover sommeren har jeg hygget mig med test af en masse sera i miniputstørrelse… Denne fredagsfavorit er nemlig ikke bare ét enkelt serum, men et mærke som har specialiseret sig i serum til alle mulige tænkelige udfordringer. Det er Codage sluppet rigtig heldigt fra, hvorfor jeg har valgt at tage billede af et pressekit, som desværre ikke kan købes i butikkerne. Alle sera er selvfølgelig tilgængelige enkeltvis, men jeg synes at en ganske kort gennemgang af dem alle er på sin plads.
Faktisk rummer serien yderligere fem sera, som kommer til Danmark lidt efterhånden.

Filosofi
Codage er landet eksklusivt på Magasins hylder i denne uge, filosofien bag mærket er tænkt af et søskende par, som er opvokset med traditioner for god hudpleje. De ville helt tilbage til dengang, da det var apotekeren, som ud fra samtale med kunden og en recept fra lægen skræddersyede de enkelte produkter. Og selv om serien, som nu står på hylderne, selvfølgelig ikke er 100 % tilpasset dig, så er det stadig en mulighed, at få fabrikeret dit helt eget serum.

Skræddersy din hudpleje
På samtlige af Codages æsker er nogle firkanter lignende grundstofferne fra det periodiske system. Koderne i kasserne gør det muligt at vælge det helt rigtige serum ud fra dine største bekymringer. Bag hver kode gemmer sig nemlig forskellige ingredienser med de egenskaber, som koden står for. Det er alt for omfattende at gå i dybden med hver enkelt, men kigger du på MyCodage.com, vil du hurtigt kunne se sammenhængen.

Enkelt hudpleje
Filosofien med et eller flere virksomme sera, og en ellers helt enkelt hudplejerutine bestående af et enkelt renseprodukt, én dagcreme og én natcreme, er lige efter min bog. Hvorfor skal man have alt det besvær med syv-otte forskellige produkter, som skal virke hver sit sted i ansigtet? Når det faktisk kan være helt enkelt…
De forskellige sera kan selvfølgelig fint bruges hver for sig og alene, men de kan også kombineres enten ved at blande dem, når de skal i ansigtet eller simpelthen lægge dem på en ad gangen.

Serum No. 1-7
De syv første sera har alle meget forskellige funktioner, og konsistensen varierer naturligvis af samme grund, fælles for dem er at de er virkelig drøje i brug, det er ikke meget der skal til for at ansigt og hals har fået den pleje der skal til. Duften er mild og behagelig, og den tjener det formål at tilføje lidt ekstra lækkerhed til oplevelsen. Her under er en ganske kort gennemgang af de syv sera til ansigtet og de to sera til øjnene.

 • Serum No. 1 er et fugtgivende serum, som virkelig giver en ordentligt portion fugt til tør hud. Masser af hyaluronsyre og antioxidanter giver selv den sarte og tørre hud en håndsrækning, så huden atter ser levende og sund ud. Her i sommerperioden har min hud slet ikke haft brug for så rigt et serum, så det er ikke blevet brugt ret flittigt.
 • Serum No. 2 er et matterende serum, som arbejder på at regulere talgproduktionen, dæmpe rødme, udjævne hudtonen og hele huden. Det er et af de sera, jeg har testet mest, og min ellers fedtende T-zone har været meget mere og længere mat end sædvanligt. Det siger ikke så lidt, for den er blevet testet henover nogle af de varmeste uger Danmark har præsteret i år.
 • Serum No. 3 er et opkvikkende serum til træt hud. Fine linjer og manglende glød er hurtigt elimineret og huden føles behagelig og fugtet. Masser af antioxidanter hjælper huden med at bekæmpe linjer og træthed. Dette serum kan fint bruges som kur, når huden er lidt trist.
 • Serum No. 4 er et serum, som arbejder målrettet på pigmentforandringer i huden, samtidig tilfører det masser af antioxidanter til huden. Det er både de eksisterende pigmentpletter, ar og anden ujævn pigmentering, som over tid bliver udjævnet, samtidig med at forsvaret mod nye forandringer styrkes. Husk altid at beskytte huden med høj SPF, hvis du døjer med pigmentforandringer.
 • Serum No. 5 er et anti-age serum til den modne hud. Koncentreret fugt, vitaminer og antioxidanter giver huden optimale vilkår til at rette op på linjer og tørhed. Det har en øjeblikkelig opstrammende effekt, som er meget behagelig særligt de morgener, hvor man er lidt mat i koderne.
 • Serum No. 6 er et koncentreret anti-age serum, konsistensen er rigere nærmest cremet. Det giver god fugt og huden føles veltilpas og blød. Samtidig med at den arbejder på både linjer og pigment pletter. Her er seriens Rolls-Royce, et serum spækket med gode ingredienser, som bare venter på at virke på linjer, pigmentforandringer og tørhed.
 • Serum No. 7 er et meget beroligende serum, det er skabt til den reagerende og følsomme hud. Rødme bliver effektivt reduceret over tid, samtidig med at huden bliver fugtet og understøttet i den naturlige heling. Det er virkelig behageligt at få i ansigtet, når huden er rød, træls og reagerende. Det er faktisk første gang, jeg har oplevet et produkt, som for alvor kan få min hud til at falde ned, når den først har hidset sig op.

En på øjet
Det er ikke så tit, at jeg bliver begejstret for øjencremer, men jeg må erkende, at jeg er blevet lidt mere nysgerrig end sædvanligt over disse to sera til øjnene. De er selvfølgelig blevet testet sammen med de ovennævnte syv sera.

 • Serum No. 10 er et fugtgivende serum til øjnene, som arbejder på fine linjer og tørhed. Det føles kølende og meget behageligt på huden. Og øjenomgivelserne syner både klarere og mere velplejede. Den kølende effekt minimerer også mindre hævelse omkring øjnene.
 • Serum No. 11 er et øjenserum på linje med Serum No. 6, som er beskrevet ovenfor. Der er et hav af virksomme og meget effektive ingredienser, som virker på linjer, pigmentering og hævelser. Over tid bliver hudens struktur fastere, klarere og meget mere fugtmættet.

De to øjensera bliver solgt i pipetteflasker med 15 ml.

Codage finder du eksklusivt i Magasin Aarhus, Kgs. Nytorv og Lyngby, hvor produkterne koster fra 190-1315 kroner, langt de fleste sera koster dog mellem 520-670 kroner for 30 ml. Du kan også finde Codage i Magasin Webshop.
Indtil på søndag kører Magasin en konkurrence på Instagram, hvor du kan vinde det viste sæt med 9 sera af 5 ml.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

6 kommentarer

 • Jette

  Super. Hvordan er de sammenlignet med BioEffect serum?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jette
   Jeg er vild med BioEffect, men det har aldrig rigtig gjort noget godt for min fedtede T-zone :-D Med BioEffect får du: God fugt, lækker glød, udglattede linjer og klarere hud. Hvis du er tilfreds med BioEffect, er der ingen grund til at lave om på det. Har du lyst til at prøve noget andet, vil jeg foreslå, at du køber en af de mindre flasker med 10 ml i, så kan du teste og se om det er noget for dig.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Da jeg læste om de ovenstående serumer skyndte jeg at gå ind på deres egne hjemmeside for at læse lidt mere om produkterne. Men nu er jeg lidt forvirret. Var meget interesseret i serum 7 til min meget sarte og rødmende hud. Indtil videre har jeg ikke fundet noget som jan dulme den. Hvorfor parfume i? Det er jo ikke godt til sart hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hejsa!

  Jeg har et spørgsmål:

  Jeg har en kombineret hud; Normal alle andre steder end min t-zone som bliver lidt fedtet i løbet af dagen. Dog er min hud dehydreret og der skal en god creme til at den ikke føles stram. Jeg har overvejet at investere i serum no 1, for at få bundet noget mere fugt i huden, og på den måde måske at få fedtproduktionen i t-zonen lidt ned. Vil det kunne tænkes i jeres optik, at det måske vil kunne gøre en forskel i den retning jeg gerne vil have den til? :smiley:

  Kh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Prøv dermalogica aktive moist. Jeg har kombineret/uren hud, men samtidig tørre pletter – og den gør det for mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Godt nok lidt et gammelt indlæg, men jeg håber, I kan hjælpe med at besvare et spørgsmål…
  Jeg har netop købt serum no 11 (til øjnene) – men det er som om, konsistensen er meget tyk, og pipetten har svært ved at suge produktet op. Er det normalt, eller er der noget galt med den, jeg har købt?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens favoritter: Maj 2014