Fredagsfavorit: GOSH Smokey Eyes Palette og Smokey Eye Liner

Dåseposten: Foundation der smitter af

Hej Katja.

Jeg har det problem, at min foundation altid smitter af på bl.a. tøj. Det er ret irriterende, når man skal give folk et kram, at de så får foundationpletter på deres tøj, og en anelse pinligt. Har du nogle gode råd til hvordan jeg undgår at den smitter af eller er det sådan for alle? :)

Mvh. Rikke

Kære Rikke

Tak for din mail.

Jeg havde engang samme problem. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg altid havde foundation på min krave, på min telefon, på min kæreste, og hvad der ellers kom i nærheden af mine kinder.

Indtil jeg opdagede at min (dengang) yndlingsfoundation Studio Fix fra MAC var berygtet for netop at smitte af. Så skiftede jeg foundation, og siden er den blevet, hvor den skulle.

Der er nemlig to hovedårsager til at foundation slipper taget i ansigtet og sætter sig alle de steder, man ikke vil have det:

1. Det er en forkert foundation – forkert forstået som en foundation, der bare gør den slags

2. At man bruger for mange produkter lag på lag. Hvis du for eksempel ovenpå en masse hudpleje bruger et par primere, concealer, BB Cream, foundation, pudder og til sidst highlighter plus det løse, så er der også en god chance for at det smitter af. Flere lag holder ikke nødvendigvis bedre, tværtimod. Læs flere gode råd om at forlænge holdbarheden af din makeup ved at blande de rigtige produkter her i Helenes seneste Tirsdagstip.

Hvis du ikke kan svare ja til nummer 2, så kan du sandsynligvis løse problemet ved at prøve en mere holdbar type foundation.

Prøv, prøv, prøv
At finde den rette foundation handler om trial-and-error. Man kan ikke vide, om en bestemt foundation vil fungere, før man har haft den på selv derhjemme og gerne et par gange. At bruge en forhandler, der gerne vil udlevere gratis samples er derfor alfa og omega. Før man finder den perfekte foundation for en selv, så skal man igennem så frygtelig mange, der bare slet ikke fungerer. Det er ligesom alle de frøer, man skal kysse…

Nu ved jeg ikke, hvilken foundation du bruger, men Maybelline SuperStay er en af dem, der for alvor bliver siddende.

Der er meget lidt man kan gøre ved en foundation, der bare gerne vil smitte af, andet end at skifte til en anden. Det eneste produkt, jeg kender, der reelt får foundation til at sidde bedre fast, er Benefits Stay Flawless Primer. Men som du beskriver dit problem, vil min første anbefaling være, at prøve en mere holdbar foundation.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

3 kommentarer

 • Rikke

  Hej Katja.

  Mange tak for dit svar :)

  Nu har jeg prøvet nogle nye foundations, og jeg tror måske at problemet ligger i min pudder.

  Jeg læste et sted at “flydende” skal på flydende og “tørt” på tørt.. Altså at pudder ikke må komme oven på ens foundation? Eller er det volapyk? Og gør det en forskel at ens pudder er Nilens Jord – Almost powder foundation? :)

  Mvh. Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej igen :p

   Jeg har en Prep and Primer i hvis løst pudder (som jeg aldrig har fundet ud af at bruge), ville denne hjælpe på noget? :)

   Mvh. Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Rikke

   Hvis du bruger pudderfoundation, så er det helt sikkert forklaringen. Prøv en flydende i stedet.

   Du kan sagtens bruge pudder ovenpå flydende foundation, det er det, det er beregnet til (Prep+Prime er god til formålet).

   Det med flydende på flydende og tørt på tørt er helt korrekt, men det handler mere om, at man for eksempel ikke skal bruge en cremeblush ovenpå pudder. Pudder ovenpå flydende foundation er bestemt meningen.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: GOSH Smokey Eyes Palette og Smokey Eye Liner