Fredagsfavorit: IsaDora Jumbo Sharpener

Top 3: Mine bedste shampooer til tør og sart hovedbund

Top 3 shampoo

Emnet sulfatfrie shampooer har vi været igennem mange gange, så her vil jeg se lidt nærmere på de shampooer, jeg bruger for tiden, fordi de på anden vis er gode til min tørre og sarte hovedbund. Nogle af dem er sulfatfrie – men ikke dem alle. Fælles for dem alle er dog, at de på forskellig vis modvirker sart, tør og irriteret hovedbund som min egen, og jeg har været igennem dem alle det sidste halve års tid med stor succes.

Jeg døjer med en hovedbund, der er sart, tør og med irriterede knopper. Jeg har fået den tjekket, og der er hverken svamp eller psoriasis. Forklaringen er temmelig sikkert, at jeg har Morbus Sjøgren, som er en sygdom der nedsætter produktionen af alle former for væske i kroppen. Min hovedbund er altså de seneste år blevet meget tør, hvilket giver problemer. (Og den bliver selvfølgelig ikke mindre fedtet på 2. dagen af den grund – meget irriterende.)

Første skridt til at løse problemet har været at mindske brugen af de produkter, der kan forværre problemet. Det betyder blandt andet hyppigere hårvask og mindre tørshampoo. (meget upraktisk!)

Dernæst har disse tre shampooer alle været med til at dæmpe min hidsige hovedbund og give mig færre problemer. Jeg kan ikke fremhæve den ene fremfor den anden – de er alle gode. Det gælder generelt for hårprodukter, at det er svært at udnævne “gode” eller “dårlige”. Det er oftest et spørgsmål om at matche det rette produkt med det rette hår.

Vichy Dercos Treatment Shampoo Sulfate Free
Det er svært ikke at blive forelsket i Vichys sulfatfrie Dercos Treatment Shampoo: Selvom der er parfume i, dufter den mildt i modsætning til moderfirmaet L’Oreals. Der er ikke nogen farvestoffer i, for en sulfatfri shampoo at være skummer den virkelig blødt og behageligt, den vasker håret dejligt rent, og min hårbund elsker den. Samtidig er den nem at få fat i og relativ billig. Alle hårtyper vil kunne bruge denne, den tynger ikke fint hår, og tykkere og tørrere hårtyper kan bruge en federe balsam bagefter.

Dercos Treament Shampoo indeholder som behandlende ingredienser bisabolol, der er et ekstrakt af kamille, med alle dens beroligende egenskaber samt madecassoside, som i selv meget små mængder er vist effektiv i blandt andet sårheling og som antioxidant. Der er også piroctone olamine i, der er en antiskæl-ingrediens.

Vichy Dercos Treatment Shampoo koster 112 kroner på apoteket herhjemme. Du kan også købe den på onlineapotekerne.

Der er meget at spare ved at købe den online hos for eksempel Escentual, hvor den koster 7 pund.

KMS California Head Remedy Sensitive Shampoo
Head Remedy fra KMS California er ikke sulfatfri. Den indeholder lidt sodium laureth sulfat udover de øvrige vaskeaktiver i den. Men den er mild, parfumefri, effektiv og min hovedbund er ikke mindre vild med den.

Ligesom Vichy indeholder den planteekstrakter, men det er nogle andre, og der er mange af dem: Melisse, salvie, rosmarin og mange flere. Det er ikke i form af æterisk olie, men som ekstrakter, så den er rent faktisk uparfumeret – men allergikere skal lige være obs alligevel.

Derudover indeholder den panthenol, som er en fantastisk reparerende ingrediens til skadet hud.

Head Remedy fra KMS California koster 179 kroner for 300 ml. og kan købes hos frisører. Den er på udsalg lige nu til 86 kroner hos Beauty Bay.

Philip Kingsley Flaky/Itchy Scalp Shampoo
Jeg er stor fan af Philip Kingsleys produkter, men desværre er priserne i Danmark blevet skruet op til det dobbelte af, hvad de koster i England.

Flaky/Itchy Scalp Shampoo er en enkel, men effektiv shampoo til sart, kløende og skællende hovedbund. Den indeholder milde rensende ingredienser sammen med to former for magnesium til at berolige hovedbunden.

Jeg har brugt min sammen med Moisture Balancing Conditioner. Jeg har købt det på lookfantastic.com, hvor det desværre er udsolgt lige nu eller hos feelunique.com, hvor det er på lager.

Herhjemme koster Philip Kingsleys shampooer 115 for den lille med 75 ml. og 285 for 250 ml. I England koster de hhv. 66 og 165 kroner hos feelunique.com.

Har du prøvet nogle af disse shampooer?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

31 kommentarer

 • Dejligt med et indlæg med produkter rettet mod sarte hovedbunde. Tror jeg må prøve Philip Kingsley :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vichy kan du med stor fordel også købe her: http://www.yourskin.dk – fra apotek i Holland og meget billigere. ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg døjer selv med tør/sart hovedbund, og har i et godt stykke tid benyttet Purely Professionals shampoo efter at du anbefalede mig at prøve den, dog uden det helt store resultat. Min frisør anbefalede mig derfor forleden at prøve en shampoo fra Ingredien. Den er svanemærket og skulle være ret god – men som sagt har jeg først lige erhvervet den, så jeg har endnu til gode at afprøve den sådan ordentligt. Det er denne jeg har købt: http://www.ingredien.dk/584. Du har så meget mere viden (og erfaring) indenfor dette emne fornemmer jeg, så kan du sige mig om den skulle være god nok til tør/sart hovedbund? Jeg er nemlig ikke helt skarp på at læse ingredients listerne endnu, selvom jeg dog er klar over at der helst ikke skal være sodium lauryl sulfat i. Men hvad med sodium laureth sulfat, er den lige så slem mod hovedbunden? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kommer lidt an på, hvad dit problem er. Den indeholder en ingrediens, som gør den til en skælshampoo, og der er også aloe vera i, som altid er godt. Der er også en anti-svampe ingrediens i.

   Til gengæld er det ren sodium laureth sulfat, som ikke er lige så slemt lauryl sulfat, men som kan være et problem for meget sart hovedbund.

   Den ser dog ud til at være en virkelig god skælshampoo, så hvis dit problem er skæl, så synes jeg det er en god idé. Hvis du “bare” har sart hovedbund, så ville jeg ikke vælge denne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan anbefale Purely Professional, som laver de lækreste milde og uparfumerede produkter.
  Jeg vasker hår dagligt, mit hår fedter nemlig hurtigt, og jeg er mere til hårvask end tørshampoo. Før Purely Professional havde jeg næsten altid irriteret og kløende hovedbund, og der er ingen tvivl om, at det skyldtes både skrappe og parfumerede produkter. Med Purely Professional vasker jeg hår hver dag uden problemer. Min hovedbund er aldrig irriteret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg er også stor fan af Purely Professional – men det har jeg vist skrevet ved mange lejligheder efterhånden, og jeg havde lyst til at skrive om noget andet end “kun” sulfater.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg har netop købt Kingsleys og brugt den en enkelt gang, fordi jeg foretrækker shampoo uden sulfat og parfume. Jeg er meget tilfreds indtil videre, men Vichy lyder også som noget, der kunne være interessant for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvilken Kingsley har du brugt?

   Prøv Vichy også – den er god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Et rigtig godt indlæg. Jeg døjer rigtig meget med er meget sart, rød og kløende hovedbund. Lige nu bruger jeg Purely Proffesionel men de har ingen postive virkning på min irriteret hovedbund. Så nu overvejer den fra Philip Kingsley. Er der parfume/æteriske olier i den? For det bryder min hovedbund ikke om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er almindelig parfume i, men ikke æteriske olier. De har dog en særlig parfumefri serie også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg fik engang prøver med hjem fra frisøren på KMS shampoo og conditioner. Udvalgt specielt til sart hovedbund. De duftede fantastisk og mit hår blev så lækkert blødt. MEN jeg fik en helt forfærdelig reaktion i min hovedbund. Det begyndte at klø, svide og brænde. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg endte op med at stå med hovedet nede i håndvasken fyldt med koldt vand. Vaskede og vaskede mit hår i min sædvanlige shampoo og det tog langsomt af. Har ikke rørt KMS siden. Og har heller ikke haft problemer med andre sager med parfume i?

  De var i øvrigt meget uforstående fra KMS.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Producenterne er altid uforstående, når man reagerer på deres produkter ;-)

   Kan du huske hvilke produkter det var helt præcis? Det lyder som en allergisk reaktion.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg blev for mange år siden anbefalet af min frisør, at jeg skulle bruge Minirisk (Nu også Änglamark) shampoo, og den holder min hovedbund i skak gennem vinteren, hvor jeg generelt døjer med at huden bliver tør. Den er ikke specielt sexet, men budgetvenlig og mild.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fedt at høre om en frisør, der anbefaler et supermarkedprodukt. Det sker ikke nødvendigvis så tit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ib

  Hej Katja

  Jeg døjer også med en sart hovedbund, der nemt skæller og klør. Engang fik jeg det råd at skylle håret i almindelig eddike før vask. Jeg synes, det virker ret godt, eddiken kan svie lidt, men hvis man vasker håret med shampo bagefter, er det – for mig- ikke noget problem. Jeg synes edda også, at det gør mit hår blankere. Well, det var bare en tanke, måske kan det dæmpe din irriterede hovedbund.
  /Ib

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Av, det lyder umiddelbart ikke rart med eddike i hovedbunden. Men det er ikke første gang jeg hører det. Hvem sagde det til dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ib

   Jeg kan faktisk slet ikke mærke det.
   Fik i sin tid rådet af en ekspedient i en helsebiks, så vidt jeg husker er det noget med, at eddike virker hæmmende/dæmpende på svampedannelse i hovedbunden – noget med syre/base. Jeg bruger den billige lagereddike når min hovedbund er lidt kløende i tørt hår og vasker så almindeligt efterfølgende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Er Philip Kingsley shampoen sulfat- og parfumefri? (Har prøvet at google ingredienslisten, men indtil videre uden held…)

  Tusind tak for en god og informativ blog! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er sulfatfri, men IKKE parfumefri

   Tak Patricia :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel

  Hej Katja

  Jeg har prøvet at bestille Vichy som du anbefaler, håber den hjælper mig. Jeg døjer meget med sart hovedbund, som mand er udvalget ikke så stort så derfor må man jo prøve noget andet. Har i noget tid brugt head and shoulders som faktisk hjælper, men har længe ledt efter noget andet fordi der er så mange forskellig ting i som jeg ikke aner hvad er og hvad gør ved hovedbunden.

  Mit problem er dog tit når jeg skifter at det bliver rigtig slemt og at min hovedbund begynder at klø og blive rød.

  Tak for dit råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Daniel
   Du skriver, at der ikke er et stort udvalg, når man er mand… Det gør mig nysgerrig, er det duften eller farven/emballagen, der gør, at du har den holdning?

   Der er ikke forskel på herre og dame shampoo, så hvis shampooen du vil prøve er lyserød, så kan problemet oftest løses med en dispenser.
   Har du været hos en hudlæge?

   Jeg håber, Vichy virker for dig!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniel

   Hej Helene,

   Jeg formulerede mig måske også lidt forkert. Det jeg mente var at der ikke var så meget information iblandt mænd, også derfor at jeg har fundet frem til dette blog opslag. Og det var bestemt positivt.

   Farve, duft eller andet genere mig ikke, så det var ikke så meget det.

   Jeg har været ved min egen læge som mente at hvis jeg havde noget der kunne holde det nede selv, ville han anbefale det fremfor nogle præparater som der muligvis indeholdt hormoner.

   Som sagt så virker H&S faktisk for mig, men synes måske det er lidt træls at være tryllebundet til det hvis der er andet som er bedre for ens hår og hovedbund.

   Mvh Daniel :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   AAAhhh, ja det misforstod jeg da :-)

   Hvis jeg var dig, så ville jeg altså få en recept på Nizoral 2% om ikke andet for at prøve, og der er ikke hormoner i! Ellers har Purely Professionel lige rørt en ny shampoo sammen:
   http://purelyprofessional.dk/shop/shampoo-4/
   Jeg har ikke selv testet den endnu, men det satser jeg på at gøre snarest.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniel

   Mange tak for tippet, det vil jeg prøve hvis ikke den fra Vichy virker på mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

   Jeg kan godt se, at denne tråd er afsluttet i august 2014, men jeg er nødt til at komme med mit bidrag til anbefaling af et produkt, som afhjælper kløe og skæl i hovedbunden: Neccin fra Grazette shampoo. Det er den bedste shampoo jeg nogen sinde har købt – den er meget mild, og den virker!!. Jeg havde rigtig meget skæl, og det har jeg slet ikke mere. Endvidere kløede hovedbunden, og det gør den ikke mere!!. Jeg bruger Necci, hver gang jeg vasker hår (to gange om ugen), og så bruger jeg lidt balsam i spidserne. Dog er det vigtigt, at shampooen sidder i håret i 3-5 minutter. Jeg bruger en af de såkaldte hårturbaner, hvor man kan gå rundt og lave noget imens, jeg har købt min hos http://www.purestyle.dk.
   Hvis man googler Neccin, kommer der en del resultater op, og der er tit tilbud på dem. Jeg har købt min hos min frisør, som er en Grøn Frisør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Katja og Helene
  Kan det tænkes at I kan opdatere dette indlæg? Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad I bruger nu.
  Vh. Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hej, det ser ud som om Vichy shampoen er udgået, hvilken er dens afløser? Jeg har hverken fedtet eller tørt hår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Kender du en hampoo som duer mod hår psoriasis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ida
   Det handler om at holde hovedbunden i balance, Purely Professional, som vi har skrevet om mange gange, har fantastiske og milde hårprodukter. Shampoo 4 er en favorit her hjemme.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: IsaDora Jumbo Sharpener