Top 3: Mine bedste shampooer til tør og sart hovedbund

28.09.13
Top 3 shampoo

Top 3 shampoo

Emnet sulfatfrie shampooer har vi været igennem mange gange, så her vil jeg se lidt nærmere på de shampooer, jeg bruger for tiden, fordi de på anden vis er gode til min tørre og sarte hovedbund. Nogle af dem er sulfatfrie – men ikke dem alle. Fælles for dem alle er dog, at de på forskellig vis modvirker sart, tør og irriteret hovedbund som min egen, og jeg har været igennem dem alle det sidste halve års tid med stor succes.

Jeg døjer med en hovedbund, der er sart, tør og med irriterede knopper. Jeg har fået den tjekket, og der er hverken svamp eller psoriasis. Forklaringen er temmelig sikkert, at jeg har Morbus Sjøgren, som er en sygdom der nedsætter produktionen af alle former for væske i kroppen. Min hovedbund er altså de seneste år blevet meget tør, hvilket giver problemer. (Og den bliver selvfølgelig ikke mindre fedtet på 2. dagen af den grund – meget irriterende.)

Første skridt til at løse problemet har været at mindske brugen af de produkter, der kan forværre problemet. Det betyder blandt andet hyppigere hårvask og mindre tørshampoo. (meget upraktisk!)

Dernæst har disse tre shampooer alle været med til at dæmpe min hidsige hovedbund og give mig færre problemer. Jeg kan ikke fremhæve den ene fremfor den anden – de er alle gode. Det gælder generelt for hårprodukter, at det er svært at udnævne “gode” eller “dårlige”. Det er oftest et spørgsmål om at matche det rette produkt med det rette hår.

Vichy Dercos Treatment Shampoo Sulfate Free
Det er svært ikke at blive forelsket i Vichys sulfatfrie Dercos Treatment Shampoo: Selvom der er parfume i, dufter den mildt i modsætning til moderfirmaet L’Oreals. Der er ikke nogen farvestoffer i, for en sulfatfri shampoo at være skummer den virkelig blødt og behageligt, den vasker håret dejligt rent, og min hårbund elsker den. Samtidig er den nem at få fat i og relativ billig. Alle hårtyper vil kunne bruge denne, den tynger ikke fint hår, og tykkere og tørrere hårtyper kan bruge en federe balsam bagefter.

Dercos Treament Shampoo indeholder som behandlende ingredienser bisabolol, der er et ekstrakt af kamille, med alle dens beroligende egenskaber samt madecassoside, som i selv meget små mængder er vist effektiv i blandt andet sårheling og som antioxidant. Der er også piroctone olamine i, der er en antiskæl-ingrediens.

Vichy Dercos Treatment Shampoo koster 112 kroner på apoteket herhjemme. Du kan også købe den på onlineapotekerne.

Der er meget at spare ved at købe den online hos for eksempel Escentual, hvor den koster 7 pund.

KMS California Head Remedy Sensitive Shampoo
Head Remedy fra KMS California er ikke sulfatfri. Den indeholder lidt sodium laureth sulfat udover de øvrige vaskeaktiver i den. Men den er mild, parfumefri, effektiv og min hovedbund er ikke mindre vild med den.

Ligesom Vichy indeholder den planteekstrakter, men det er nogle andre, og der er mange af dem: Melisse, salvie, rosmarin og mange flere. Det er ikke i form af æterisk olie, men som ekstrakter, så den er rent faktisk uparfumeret – men allergikere skal lige være obs alligevel.

Derudover indeholder den panthenol, som er en fantastisk reparerende ingrediens til skadet hud.

Head Remedy fra KMS California koster 179 kroner for 300 ml. og kan købes hos frisører. Den er på udsalg lige nu til 86 kroner hos Beauty Bay.

Philip Kingsley Flaky/Itchy Scalp Shampoo
Jeg er stor fan af Philip Kingsleys produkter, men desværre er priserne i Danmark blevet skruet op til det dobbelte af, hvad de koster i England.

Flaky/Itchy Scalp Shampoo er en enkel, men effektiv shampoo til sart, kløende og skællende hovedbund. Den indeholder milde rensende ingredienser sammen med to former for magnesium til at berolige hovedbunden.

Jeg har brugt min sammen med Moisture Balancing Conditioner. Jeg har købt det på lookfantastic.com, hvor det desværre er udsolgt lige nu eller hos feelunique.com, hvor det er på lager.

Herhjemme koster Philip Kingsleys shampooer 115 for den lille med 75 ml. og 285 for 250 ml. I England koster de hhv. 66 og 165 kroner hos feelunique.com.

Har du prøvet nogle af disse shampooer?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
31 kommentarer
Nura

Dejligt med et indlæg med produkter rettet mod sarte hovedbunde. Tror jeg må prøve Philip Kingsley 🙂

Katja Moikjær

Dejligt at du kunne bruge det 🙂

Maria

Vichy kan du med stor fordel også købe her: http://www.yourskin.dk – fra apotek i Holland og meget billigere. 😉

Katja Moikjær

Tak for linket 🙂

Emma

Jeg døjer selv med tør/sart hovedbund, og har i et godt stykke tid benyttet Purely Professionals shampoo efter at du anbefalede mig at prøve den, dog uden det helt store resultat. Min frisør anbefalede mig derfor forleden at prøve en shampoo fra Ingredien. Den er svanemærket og skulle være ret god – men som sagt har jeg først lige erhvervet den, så jeg har endnu til gode at afprøve den sådan ordentligt. Det er denne jeg har købt: http://www.ingredien.dk/584. Du har så meget mere viden (og erfaring) indenfor dette emne fornemmer jeg, så kan du sige mig om den skulle være god nok til tør/sart hovedbund? Jeg er nemlig ikke helt skarp på at læse ingredients listerne endnu, selvom jeg dog er klar over at der helst ikke skal være sodium lauryl sulfat i. Men hvad med sodium laureth sulfat, er den lige så slem mod hovedbunden? 🙂

Katja Moikjær

Det kommer lidt an på, hvad dit problem er. Den indeholder en ingrediens, som gør den til en skælshampoo, og der er også aloe vera i, som altid er godt. Der er også en anti-svampe ingrediens i.
Til gengæld er det ren sodium laureth sulfat, som ikke er lige så slemt lauryl sulfat, men som kan være et problem for meget sart hovedbund.
Den ser dog ud til at være en virkelig god skælshampoo, så hvis dit problem er skæl, så synes jeg det er en god idé. Hvis du “bare” har sart hovedbund, så ville jeg ikke vælge denne.

Baysen

Jeg kan anbefale Purely Professional, som laver de lækreste milde og uparfumerede produkter.
Jeg vasker hår dagligt, mit hår fedter nemlig hurtigt, og jeg er mere til hårvask end tørshampoo. Før Purely Professional havde jeg næsten altid irriteret og kløende hovedbund, og der er ingen tvivl om, at det skyldtes både skrappe og parfumerede produkter. Med Purely Professional vasker jeg hår hver dag uden problemer. Min hovedbund er aldrig irriteret.

Katja Moikjær

Jeg er også stor fan af Purely Professional – men det har jeg vist skrevet ved mange lejligheder efterhånden, og jeg havde lyst til at skrive om noget andet end “kun” sulfater.

K

Jeg har netop købt Kingsleys og brugt den en enkelt gang, fordi jeg foretrækker shampoo uden sulfat og parfume. Jeg er meget tilfreds indtil videre, men Vichy lyder også som noget, der kunne være interessant for mig.

Katja Moikjær

Hvilken Kingsley har du brugt?
Prøv Vichy også – den er god!

Louise Eriksen

Et rigtig godt indlæg. Jeg døjer rigtig meget med er meget sart, rød og kløende hovedbund. Lige nu bruger jeg Purely Proffesionel men de har ingen postive virkning på min irriteret hovedbund. Så nu overvejer den fra Philip Kingsley. Er der parfume/æteriske olier i den? For det bryder min hovedbund ikke om.

Katja Moikjær

Der er almindelig parfume i, men ikke æteriske olier. De har dog en særlig parfumefri serie også.

Anja

Jeg fik engang prøver med hjem fra frisøren på KMS shampoo og conditioner. Udvalgt specielt til sart hovedbund. De duftede fantastisk og mit hår blev så lækkert blødt. MEN jeg fik en helt forfærdelig reaktion i min hovedbund. Det begyndte at klø, svide og brænde. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg endte op med at stå med hovedet nede i håndvasken fyldt med koldt vand. Vaskede og vaskede mit hår i min sædvanlige shampoo og det tog langsomt af. Har ikke rørt KMS siden. Og har heller ikke haft problemer med andre sager med parfume i?
De var i øvrigt meget uforstående fra KMS.

Katja Moikjær

Producenterne er altid uforstående, når man reagerer på deres produkter 😉
Kan du huske hvilke produkter det var helt præcis? Det lyder som en allergisk reaktion.

Helle

Jeg blev for mange år siden anbefalet af min frisør, at jeg skulle bruge Minirisk (Nu også Änglamark) shampoo, og den holder min hovedbund i skak gennem vinteren, hvor jeg generelt døjer med at huden bliver tør. Den er ikke specielt sexet, men budgetvenlig og mild.

Katja Moikjær

Fedt at høre om en frisør, der anbefaler et supermarkedprodukt. Det sker ikke nødvendigvis så tit.

Ib

Hej Katja
Jeg døjer også med en sart hovedbund, der nemt skæller og klør. Engang fik jeg det råd at skylle håret i almindelig eddike før vask. Jeg synes, det virker ret godt, eddiken kan svie lidt, men hvis man vasker håret med shampo bagefter, er det – for mig- ikke noget problem. Jeg synes edda også, at det gør mit hår blankere. Well, det var bare en tanke, måske kan det dæmpe din irriterede hovedbund.
/Ib

Katja Moikjær

Av, det lyder umiddelbart ikke rart med eddike i hovedbunden. Men det er ikke første gang jeg hører det. Hvem sagde det til dig?

Ib

Jeg kan faktisk slet ikke mærke det.
Fik i sin tid rådet af en ekspedient i en helsebiks, så vidt jeg husker er det noget med, at eddike virker hæmmende/dæmpende på svampedannelse i hovedbunden – noget med syre/base. Jeg bruger den billige lagereddike når min hovedbund er lidt kløende i tørt hår og vasker så almindeligt efterfølgende.

Patricia

Er Philip Kingsley shampoen sulfat- og parfumefri? (Har prøvet at google ingredienslisten, men indtil videre uden held…)
Tusind tak for en god og informativ blog! 🙂

Katja Moikjær

Den er sulfatfri, men IKKE parfumefri
Tak Patricia 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *