L’Oreal Hair Expertise: Ny serie sulfatfri shampoo

16.05.13
L'Oreal Hair Expertise

L'Oreal Hair Expertise

L’Oreal er nu hoppet med på de sulfatfri shampooer, der tidligere var et nicheprodukt. Og resultatet er blevet fire yderst vellykkede underserier med hver deres fordele for forskellige hårtyper.

Ingredienserne i Hair Expertise
Valg af ingredienser varierer henover de fire serier, men to ting går igen: Der er ikke brugt lauryl sulfat eller laureth sulfat, og de er alle relativt kraftigt parfumeret med æteriske olier.

Derudover varierer ingrediensvalget – methylparaben er valgt som konservering i flere af balsammerne (TAK L’Oreal), shampooerne bruger kathon. Der er en smule silikone i nogle af shampoo’erne.

Helt generelt er det nogle virkelig lækre shampoo’er at bruge. L’Oreal har skabt nogle cremede og let skummende shampoo’er, som har en utrolig lækker konsistens for sulfatfri shampoo’er, der ellers ofte går på kompromis med den sensoriske oplevelse. Duften kan være noget overvældende dog.

Shampoo’erne er bygget op over samme læst, de primære forskelle finder man i balsammen, pånær i EverSleek produkterne, der er anderledes. Jeg ville dog ikke nødvendigvis blande serierne af frygt for total duftforvirring.

L’Oreal bruger også hydrogenated coconut oil, som er et udskældt og billigt produkt i fødevarer på grund af det høje indhold af transfedtsyrer og mættet fedt, men som – i teorien – burde virke på hårstrået, fordi det netop er de lange fedtsyrer i kokosolien, der kan trænge ind i hårstrået. Jeg har dog ikke noget til at underbygge det.

EverRiche Nourishing & Flowing 
EverRiche shampoo og balsam er serien til tyndt og tørt hår og absolut dem, der passer vores eget hår bedst. De øvrige produkter i serien er til virkelig tørt hår og virker tyngende på vores fine hår. Ikke EverRiche produkterne. De er en optimale kombination mellem plejende og volumengivende, og der er ingen problemer med fladt hår her. Mit hår og hovedbund har det aldeles fantastisk, min næse knap så fantastisk – duften af kokos er meget overvældende, og jeg kan virkelig ikke lide kokos. Men jeg bruger den alligevel, for effekten er god.

EverStrong Reinforcing & Vitality
EverStrong er til skørt og skrøbeligt hår, og jeg har vitterlig ikke oplevet så glat og fint hår, som efter at bruge den serie. Den er alt for tung til mit fine hår, men tørt og tykkere hår vil sikkert elske den.

EverPure Colour Care & Moisture
Det samme gælder EverPure til farvet hår, og som er stort set identisk med EverStrong serien. Forskellen ligger i at der er tilsat et UV-filter og i duften. I praksis gør det næppe nogen forskel – jeg ville selv vælge efter duften. EverStrong dufter af pebermynte og EverPure dufter af sød rosmarin. Helene har det fx. svært med duften af EverPure, jeg har det selv omvendt.

EverSleek Smoothing & Intensely Nourish
EverSleek shampooen indeholder lidt en anden sammensætning end de øvrige. Hovedingrediensen er cocamidopropyl betaine, og blandt andet det gør den til en utrolig rig og plejende shampoo. Hvis jeg brugte den i mit eget hår, så ville jeg sikkert have wet look resten af dagen, men til Helenes ældstesøns lange, stride halv-iranske hår, der har den gjort usandsynlig lykke. EverSleek er ifølge L’Oreal beregnet til kruset og uregerligt hår, og netop det er den perfekt til. Da Helene og jeg var sammen i går kiggede hun på mig med mord i øjnene, da jeg ville tage Ever Sleek shampooen fra hende for at lave anmeldelsen i dag. Jeg endte med at opgive…

Her kan du købe det
L’Oreal Hair Expertise serien koster mellem 100 og 120 kroner og kan købes i Matas.

I England koster den (selvfølgelig) det halve, og på for eksempel eChemist kan du købe produkterne til 55 kroner stykket med gratis fragt til Danmark. De har også flere produkter – pas på de er nemme at forveksle.

Har I prøvet dem?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
53 kommentarer
Alberte Bramm

Spalter sulfater håret? Og er de virkelig så slemme?
Alberte

Katja Moikjær

Kære Alberte
Jeg har ikke hørt om, at de skulle spalte håret. De kan irritere og udtørre primært hovedbunden. Kh. Katja

Mette

Jeg har prøvet den til farvet hår, men var ikke helt tildreds. Tror jeg vil prøve den til mit fine hår næste gang.. Men hvilken af shampooerne indeholder silikone? Jeg vil helst undgå både silikone og sulfater helt.
Jeg har desuden hørt godt om mærket “Living Proof” som også skulle være uden silikone og sulfater. Men her læste jeg på ingredienslisten for en af deres shampoer, at den indeholder SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, det er ikke et sulfat vel? Jeg blev i tvivl pga. sodium som jo ofte står foran sulphate.

Helene Randløv

Hej Mette
Sodium betyder “salt” og Sodium lauroyl methyl isethionate er en mild “sæbe”, som giver et fint skum. Living Proof kender jeg ikke.
Jeg har prøvet en del af dem fra Hair Expertise, men ikke den til farvet hår. Hvad er det du ikke kan lide ved den?
Kh. Helene

Bjørg

I har skrevet, at der er en lille smule silikone i nogle af shampoo’erne. Hvilke gælder det for?

Katja Moikjær

Kære Bjørg
Det er meget længe siden jeg har skrevet dette indlæg, så jeg har ikke produkterne længere. Men det er så lidt, så du vil næppe kunne mærke forskel. Vælg den der passer bedst til din hårtype. Eller kig bag på ingredienslisterne. Silikone vil være de ord, der slutter på noget med -cone.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *