Tirsdagstip: Sådan opbevarer du din neglelak

21.05.13
Skuffe med neglelak
Skuffe med neglelak
Skuffe 1: Neglelak

Hvor står dine neglelakker? Mine står i lag i bedrollers under sengen i mit altid kølige soveværelse. Katjas bor i et par skuffer i hendes Alex.
Desværre lever misforståelsen om at neglelak bør være i køleskab i bedste velgående. Se det for dig, herhjemme ville det betyde minimum to ekstra køleskabe og de store neglebloggere i USA… Mange af dem har tusindvis af lakker, hvor mange køleskabe mon de skulle have?

Kondens
Grunden til, at neglelakker ikke hører til i køleskabet, er, at der bliver dannet kondens i flasken og denne ødelægger lakken. Derfor skal neglelak opbevares ved nogenlunde stabile temperaturer helst køligt, men stuetemperatur går fint an. Trods virkelig grundig rensning er kondensen umulig at undgå, da der allerede efter første gangs brug, vil være en smule neglelak i gevindet enten på flasken eller ved penslen. Den lille smule lak i gevindet vil sørge for at låget ikke kan skrues rigtigt på og derved lukker lakken ikke tæt.

Afbleget
Lys er lakkerne heller ikke glade for. Hvis man er rigtig uheldig kan lakkerne skifte farve og blive helt afblegede. Der vil som regel være noget UV beskyttelse i lakkerne, for netop at undgå denne afblegning, men over tid skifter lakken alligevel farve.

Skilte lakker
Hvis du har neglelakker, som du ikke bruger så tit, ved du at de skiller med tiden. Desværre er køleskabsmisforståelsen ikke den eneste, som kan skade dine lakker. Du har sikkert hørt, at du ikke må ryste dine lakker, men at de skal rulles mellem håndfladerne? Det er vigtigt at give neglelakkerne en ordentlig ryste tur. En neglelak består af en solvent, altså forskellige ingredienser som udgør rygraden i lakken. Så er der ingredienser, som sørger for glat overflade, dem der søger for at gribe fat i neglen, dem der gør lakken hård, dem der gør den fleksible, pigmentet og eventuelt glitter eller andre effekter. Alle disse ingredienser skal blandes hver eneste gang, du bruger lakken, og dette gøres ved at ryste den grundigt. Hvis du blot ruller den, vil du på sigt have brugt mere af de ingredienser med den tyndeste konsistens og på den måde ødelægge blandingsforholdet i lakken.

Sørger du for at opbevare dine neglelakker mørkt og køligt og at ryste dem grundigt ved hver brug, vil du forlænge holdbarheden betydeligt. Nogle af mine lakker er snart atten år gamle og de er lige så fine og flydende, som de var, da jeg købte dem.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Kathrine

Nogle tips til hvad man kan gøre for at undgå små luftbobler i lakken? Jeg opbevarer mine lakker ved stuetemperatur og ryster dem godt, inden jeg lægger to lag, med omkring en times mellemrum. 🙂

Helene Randløv

Hej Kathrine
Hvorfor med en times mellemrum? Det kan være en stor del af problemet. Cirka to minutters tørretid fra lag til lag er rigeligt. Ellers opløser du lakken fra forrige lag, hver gang du lægger et nyt lag lak.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *