Dåseposten: Drik mere vand?

Fredagsfavorit: Frottévaskeklude

Magasin håndklæder egyptisk bomuld

Klude af musselin, fancy svampe og andre dyre metoder at vaske sit ansigt på sælger godt i 2013. Men min favorit er og bliver en god gammeldags vaskeklud af frotté, helst en lidt forvasket og gammel en af slagsen, så den er rar og blød.

At bruge en vaskeklud i ansigtet har mange fordele. Hvis du har stædig makeup på eller en fed ansigtsrens, som ikke fjerner sig helt med vand, så er en gammeldags vaskeklud effektiv til at fjerne det sidste. Samtidig gør den bløde frotté, at den mildt eksfolierer huden.

Nemme at vaske og tørre
Og så har vaskekluden af frotté den store fordel, at den er billig og nem at vaske og tørre ved høje temperaturer. Det er vigtigt, for hvis der er noget, der kan give problemer med uren hud, så er det en klud eller svamp, som bliver genbrugt et par uger, før den bliver vasket og giver bakterier rigtig gode betingelser.

Jeg har også prøvet musselin-kludene (I ved godt, det bare er ostelærred, ikke?), og synes af skidt fra ens hud på det fine hvide stof giver den der særlige mentale tilfredsstillelse, som de der pore-strips til næsen gjorde, når man kiggede på dem. Og det lette stof føles rart, der er bestemt ikke noget galt med dem. Men jeg vil gerne slå på tromme for at finde den gamle frottévaskeklud frem fra skabet igen, den er ikke dårligere på nogen måde.

Egyptisk bomuld fra magasin bragte Pudderdåserne sammen
Billedet er rent faktisk de håndklæder og vaskeklude, vi har herhjemme, nemlig sandfarvede i egyptisk bomuld fra Magasin. Og grunden til, at jeg nævner dem, er, at de var skyld i, at Helene og jeg mødte hinanden første gang. Tilbage i finanskrisens højpunkt verserede der rygter om, at Magasin ville blive trukket med i de islandske konkurser, og derfor tilbød Helene at købe en ordentlig stak vaskeklude til mig fra “min” serie, da hun alligevel skulle i Magasin. Hvis nu…

Så første gang, vi så hinanden, var, da Helene kom herhjem med en posefuld vaskeklude fra Magasins eget mærke i beige egyptisk bomuld til en meget højgravid Katja.

PS: Og så lige de private dele…
Hvordan skal jeg formulere mig her, det ER jo en skønhedsblog… Rigtig mange bruger bruseren til at intimvaske sig med. Det er en dårlig idé, der udtørrer og giver øget risiko for infektioner mm. Vaskeklud!

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

10 kommentarer

 • Loui

  Hej Katja,

  Nu har I tit og ofte roset A-dermas Exomega-serie til skyerne og jeg har i den forbindelse et spørgsmål. Du har tit skrevet, at den hjælper mod eksem og tør hud, som for eksempel dine sønner har haft. Jeg har fået noget eksem-agtigt hud på kinden, som er rødt, en lille smule hævet og så klør det. Men sagen er, at jeg slet ikke har tør hud (eller det føles i hvert fald ikke sådan). Kan cremen også bruges selvom man ikke decideret har tør hud, men simpelthen fordi huden er irriteret? Så vidt jeg kan læse, hjælper den også på det, men jeg ved ikke, om det skal være en blanding af tør og irriteret hud før det er en god ide?

  Sidst, med absolut ikke mindst. Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Loui. Det tør jeg ikke sige, når jeg ikke ved, hvad din eksem skyldes, og det der lyder som noget, jeg ville vise til lægen først. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Til lægen med dig… :) Det kunne lyde lidt som “Rosen”.Det kan som regel behandles med receptpligtig creme. Et godt tip er at købe “Locobase Fedtcreme” til tør hud på apoteket til, at brug sammen med, da receptcremen tørrer huden meget ud.
   Sådan slap jeg af med mit ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg bruger ganske alm. mikrofibervaskeklude (langt navn der). De er geniale til at fjerne creme, paint pot, øjenskygge, streg og min fantastiske mascara fra Mirenesse. Og de giver mild exfoliering. Min hud er blevet meget pænere og mere blød efter jeg startede for nogle måneder siden. Jeg har købt en ordentlig røvfuld, så når de er brugt en gang, så ryger de til kogevask.

  Easy Peasy Love it :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik Boysen

   Det gør jeg også kan få 10 stk i Bilka for en 50 kr
   De er bare Super gode

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik Boysen

   Og mega bløde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise P

  Jeg kæmper med uren og kombineret hud, og så kom jeg til at tænke på… Hvor længe “må” man bruge det samme håndklæde til at tørre huden af morgen og aften efter ansigtsrens? (Bruger vel at mærke også håndklædet til at tørre hænder efter vask)
  Måske kan dét også have noget at gøre med, at jeg får bumser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helt helt sikkert. Jeg har ikke et fast antal dage inde i hovedet, men alle de bakterier der er på håndklædet sætter du af i hovedet. Så sørg for at have to forskellige og vask det rigtig ofte. Hellere en gang for meget end en gang for lidt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise P

   Ok, tak for svar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik Boysen

  Det er også en god ide at have et håndklæde til krop og et til ansigtet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Drik mere vand?