Tirsdagstip: Se på dig selv med nye øjne

09.01.13
VIXEN HÅNDKIKKERT Art nr. 14516-2
VIXEN HÅNDKIKKERT Art nr. 14516-2
Foto: Bramming Jagt-Fiskeri & Outdoor

Da indlægget om, hvordan du finder den rette foundation, blev til, arbejdede jeg egentlig ud fra overskriften: Gå efter den letteste dækning. Som artiklen skred frem, kom det bare til at handle om noget andet.
Når det gælder om at finde den rette foundation, er der mindst lige så mange tip, som kan lette processen, som der er tirsdage i året. På den anden side er der et hav af læsere, som skriver til Dåseposten og spørger til netop denne udfordring. Derfor har jeg besluttet at prøve på at komme rundt om netop disse udfordringer i en række tirsdagstip. Det kommer til at handle om foundation, hvordan man forvandler den til sin ven, løser udfordringerne og lærer, at det er en proces, som man kan tilpasse efter forholdene.

En ny begyndelse
Denne tirsdag kommer det heller ikke til at handle om den lette dækning. Og det gør det måske heller ikke næste tirsdag. Der er alt for mange tanker om emnet, som trænger sig på.
Derfor behøver jeg din hjælp. Fortæl mig hvorfor det er en udfordring med foundation, så vil jeg gøre mit bedste for at nå gennem de forskellige udfordringer, det næste stykke tid. Undervejs får du tips og tricks til at opnå den hud, du drømmer om.

Fastelavn er mit navn…
De færreste synes om en maske af makeup. Tonstung foundation, som nærmest er spartlet på er IKKE et hit. Argumenterne, for hvorfor man alligevel lægger netop denne type makeup dag efter dag, er ofte, at huden er grim, ujævn, uren, rød og så videre.
Efter at have haft fingrene i temmelig mange kvinder, kan jeg godt røbe at det er MEGET langt fra sandheden. Ja, der er undtagelser! Men ALLE som gennem tiden har klaget sin nød over deres forfærdelige hud, har efter min mening overdrevet betragteligt! Der var en ung kvinde for noget tid siden, som vantro stirrede på mig og sagde: ”Er du blind eller hva’?” Og nej… det er jeg langt fra, mit syn fejler faktisk ingenting. Det vi så, så vi bare på med helt forskellige øjne.

Hinsides det du ser…
Hvis du genkender denne sætning, har du med alt sandsynlighed set Løvernes Konge 3 med undertitlen Hakuna Matata, de meget vise ord bliver sagt til desmerdyret Timon af den kloge mandril Rafiki. Og det er lidt de briller, du skal tage på, når du kigger dig i spejlet.
Det kan godt være at bumsen i panden i dine øjne, næsten ligner et bjerg eller begyndelsen til et horn, men sandheden er en ganske anden.
Der er sandsynligvis ingen, som kender dit ansigt så godt som dig, men det betyder altså ikke, at du kan være bekendt at være kritisk fejlfinder, hver eneste gang du kigger på det.
Du skal kigge forbi bumserne, pigmentpletterne, eller hvad det nu er, dit kritiske blik har fået øje på. Lige ved siden af, har du nemlig den fineste hud og det er lige præcis den, du skal fokusere på. Det er den, som skal fremhæves, eller dine fantastiske øjne, din perfekte amorbue, dine høje kindben eller hvad det nu kan være. For det er der jo… Og du ved det helt sikkert godt!
Det er tid til forandring! Fra dette øjeblik skal du se dig selv, som den smukke kvinde du er, og her er alderen underordnet.

Billedekilde: Kikkerten fra mærket Vixen Europe er fundet hos Bramming Jagt-Fiskeri & Outdoor og koster 3899 kroner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Julie Sommer

Lækkert indlæg!
Mit største problem er, at finde en der holder! Jeg synes hurtigt, at det dækkende forsvinder.
Det ville være lækkert, hvis i gad og kigge forbi min blog:
Jeg har næsten lige lavet et indlæg, der handler om, hvordan jeg var ved at miste livet, på samme måde som min farmor mistede sig:
http://juliesommer.bloggersdelight.dk/2012/12/jeg-troede-at-jeg-skulle-do/
det ville være rigtig lækkert, hvis i gad og læse den..:)

Maja

Halleluja!!
🙂
Jeg er selv gået fra Estee Lauders double wear (Jow tak!- den er ret så dobbel!)
Til Macs mineralize satinfinish fondation.
1. Jeg har fundet ud af at jeg er NC og ret så meget, – alm. foundations som Estee ser pink/grå ud på mig.
2. Jeg er blevet helt glad for at kunne se mine fregner igen- igennem Macs fondation –
3. Det tog lidt til at vænne sig til at gå fra en heavy dækkende fondation til en let dækkende en – men hvor er jeg bare glad for det!
Synes jeg ser meget mere naturlig ud nu – og kan slet ikke forestille mig at blive dækket til igen på den måde 🙂

Julie

Den store udfordring er helt klart farven!!! De fleste foundations er for pink til mig! Desuden er jeg lysere i ansigtet end på resten af kroppen og derfor skal min foundation faktisk være en lille smule for mørk, hvis det skal se helt naturligt ud!
Det eneste perfekte farve-match jeg er stødt ind i er en blanding af L’oreal True Match i to forskellige farver. Og det skal lige siges at jeg har måske 15 liggende (dyre som billige) der har vist sig at have den forkerte nuance…

johanne

Har ikke problemer med at få det til at se flot ud med den rigtige farve og dækning.. Til gengæld synes jeg lynhurtigt det glider af mit ansigt, på trods af primer, setting powder mv.. Har røde plamager på kinderne og lidt skinnende/ ujævn hud i panden og på næsen.. Og det ser flot ud i flere belysninger når jeg går hjemmefra, men pludselig efter et par timer ser det heelt skinnende og kaget ud.. Og concealeren under mine øjne forsvinder også altid på mystisk vis, og afslører de her meeeget dybe rødlilla rande.. :/ af foundation har jeg før brugt både lilylolo og loreal true match, og nu skifter jeg mellem airbrush og mac.. Af concealer har jeg været igennem alt der nogensinde har været anbefalet på nettet…

Pudderdåse Helene

Tak for input, kom endelig med flere 🙂
Kh. Helene

Maj

Jeg bruger BB creme ( beblish balm, ikke noget beauty her ) fra Skin79 som er et sydkoreansk mærke. Den findes i mange forskellige varianter som primært forholder sig til hudtyper, farven er så vidt jeg ved den samme, ( og måske også indholdet :0) ) selvom jeg pt kun er bekendt med tre af varianterne; guld til moden hud, pink, som er den oprindelige og all round, og en lilla, som henvender sig til teens.
Nå, men pointen er følgende: På en eller anden mystisk måde så blender den så fint på huden på såvel undertegnede som på mine veninder og vi har bestemt ikke hverken samme hudtone, kvalitet eller farve. Jeg er sådan lidt Gurli – naturlig men bruger alt hvad den kan trække af makeup – sålænge man ikke kan se det. Ergo, foundations kan være et angstprovokerende bekendtskab.
Det er nemt at give lidt mere dække hvor der er behov og den gør et godt job i forhold til min tendens til ansigtsrødme og generelle grisekulør. Farven ændrer sig ikke i min fedtede t-zone og den fungerer både over min alm. dagcreme, såvel som alene. (Jeg har kombinationshud.) Indeholder SPF 25. Den fungerer perfekt til min vinterkulør, men hvis jeg har fået farve holder den ikke – så bredt spænder den altså heller ikke…
Downside ? Den kan ikke købes i DK og den er skamkopieret på EBay, så watch out, det er svært at finde the Real Mccoy hvis man ikke kender Skin79 emballage etc. (Der findes en dedikeret UK forhandler med hele linjen, lidt dyrere end EBay, men så ved du hvad du får)
Prisen er særdeles rimelig, så prøv det af og se om det ikke også virker for dig !

Sabine

Jeg bruger ikke foundation fordi jeg har meget svært ved at finde en farve der er lys nok til mig og samtidig har en normal (ikke lyserød) undertone.
Kender i nogle mærker der er gode til folk som mig der ikke kan finde sin farve hos MAC og alle de andre store mærker herhjemme?

Pudderdåse Helene

Hej Sabine
Og du har prøvet Bobbi Brown?
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *