RESPEKT Modebloggerprisen – modeblogrevolutionen

20.09.12

Da Miinto og Eurowoman offentliggjorde deres liste over nominerede blev det mødt med undren hos de mange og lattebrøl hos os, der kender dem. For Miinto og Eurowoman har lavet en liste, der består af deres venner, kolleger og samarbejdspartnere.

For os professionelle bloggere er det en kombination af pis ned af ryggen og så et skuldertræk og fnis. For vi har set, hvordan Miinto har opført sig overfor bloggere de sidste par år, så vi er ikke overraskede. Men ud fra vores faglige synspunkt er det rent til grin at se Modeblogprisen 2012. For hvilke kriterier har de opstillet den liste ud fra?

  • Hvordan kan man argumentere for, at blogs der ikke har været opdateret i månedsvis skal nomineres?
  • Hvordan kan blogs, der ikke opdateres ugentligt nomineres?
  • Hvordan kan blogs, der er virksomhedsblogs nomineres?
  • Hvordan kan ukendte blogs med ekstremt lave læsertal nomineres?
  • Hvordan kan en (ellers virkelig god!) skønhedsblog være nomineret som modeblog?
  • Hvordan kan Miintos egen fotografs blog være nomineret?
  • Hvordan kan stort set samtlige ansatte på de store modemagasiners blogs være nomineret?
  • Hvordan kan det være at der er en voldsom overvægt af ansatte på magasinerne eller venner med de ansatte?
  • Hvorfor har juryen nomineret hele Looklab – pånær den blog i Looklab med suverænt flest læsere?

Samtidig er juryen bestående af folk fra modebranchen og magasinbranchen. Udover at de er bedsteveninder med de nominerede, har de absolut ingen viden eller kompetencer indenfor sociale medier. Det er helt sikkert Danmarks dygtigste folk indenfor mode, men hvad har det med noget at gøre? Hvor er eksperterne i blogging, SEO, Facebook, WordPress osv? Hvor er de andre bloggere? DET er vores faglighed som bloggere – det er sguikke magasinredaktørerne, der har forstand på vores arbejde.

Og i sidste ende er der EN og kun EN, der kan vælge, hvem der Danmarks bedste blog, og det er dig. Dig, der læser, det vi skriver – dig, der har skabt, det, som blogmediet er i dag – DIG som læser blogs og er skyld i at vi eksisterer. Blogs er et læserdrevet medie. I skaber os og I lukker os ned. Uden jer er vi intet.

Der kan derfor kun være en jury. RESPEKT Modebloggerprisen er derfor et oprør skabt af Kia og Jeanett. Oprør mod at redaktører og virksomheder skal bestemme, hvem der skal have en modeblogspris, når det i virkeligheden er DIG, der skal bestemme det.

Så gå ind her og læg din stemme på, hvem der skal have den nye modebloggerpris.

Blogsene i afstemningen er alene valgt ud efter hvem der baseret på læsertal og følgertal er størst i Danmark pt.

Følg med i og synes godt om Modeblogrevolutionen her på Facebook

Og NEJ I kan ikke stemme på os eller nogen anden skønhedsblog. Det her handler om MODE! Vi er filemig ikke modebloggere.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Henni

Dælme godt skrevet! Synes også der var ALT for mange, da jeg så den liste den anden dag…

Pudderdåse Katja

Tak Henni 🙂

Pernille

Fedt tiltag! 🙂
Jeg undrede mig virkelig også over listen, da den blev offentliggjort forleden dag! Har fulgt rigtig mange modeblogs meget længe, og det stemte bare ikke overens. Men nu giver det hele jo meget mere mening! 😉
Men lige et spørgsmål, hvad er pointen i en blogaward, hvis de nominerede er valgt ud fra læsertal? Har den med flest læsere så ikke allerede vundet?:)

Pudderdåse Katja

Måske 🙂 Vi får at se. Man kan jo godt have færre men meget loyale og aktive læsere.
Men et eller andet sted giver det også mening for mig. Blogs er et demokratisk og læserbåret medie. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne gøres anderledes? Hvem andre end jer skulle kunne bestemme?

Heidi

Hej Pernille,
Man kan kun vælge en af de norminerende. Jeg læser flere af de blogs og min yndlings er ikke den med flest læsere og kan forestille mig at flere andre har det på samme måde. Altså har man ikke vundet bare fordi man har flest læsere 🙂

Tina Baltzer

Nu er jeg ikke den store modeblogslæser, men det lyder da helt til grin med saadan en rygklapperliste.
Fedt, at der er taget initivativ til en RIGTIG liste, hvor FOLKET bestemmer 😀
Og saa burde der snart komme en Skønhedsblogliste, saa I ogsaa kan komme med i kampen 😉

Pudderdåse Katja

Tak Tina! Ja jeg er selvfølgelig enig – hvor er den store skønhedsbloggerpris? Nogen må gøre noget! :-p

Christina

Jeg er fuldstændig enig med jer (OG ikke overrasket over denne opførsel fra Miinto etc.), dog synes jeg i har fat i den forkerte ende når i skriver at det burde være afhængigt (i det mindste til en vis grad) af læsertal. Der er mange livsstilsbloggere der har høje læsertal, men er ret letvægt i forhold til inspiration modemæssigt. Hvis nu Into the Gloss f.eks. havde et mindretal af læsere, men i var dommere i en blogpris i kategorien skønhedsblog eller lignende, ville i så automatisk fraregne ITG fordi andre var mere succesfulde (samt måske ældre og mere etablerede) på det område?

Pudderdåse Katja

Hej Christina
Jeg er helt enig med dig i at læsertal ikke siger noget om den indholsmæssige kvalitet (hallo Se og Hør!). Der findes helt fantastiske blogs med meget små læsertal – nogle af mine personlige absolutte favoritter er der næppe nogle af jer, der kender.
Men hvis blogland skal have en pris, så synes jeg helt principielt at den (i hvert fald i første omgang) må være baseret på læsernes vurdering. Fordi en demokratisk afstemning er det, der siger mest om blogs.
Alternativt så burde der nedsættes en jury med en HELT anden sammensætning. Den burde i mine øjne bestå af bloggere, fagfolk indenfor internetmarkedsføring, sociale medier og ikke mindst en god portion velvalgte læsere. Hvem ved måske kommer det en dag også som et supplement? Dette initiativ skal ses som i den sammenhæng det er – nemlig en modreaktion på noget vi alle synes er for dårligt. Og så er der grænser for, hvad man lige kan stable på benene når man bare er et par modebloggere uden virksomheder i ryggen 🙂
Kh. Katja

Christina

Men hvis man laver en demokratisk afstemning, alle mod alle blogs, så handler det ekstremt meget om læsertal. Hvem der kan fange flest læsere med deres indhold, uanset hvad dette måtte være. Når dette indhold kan være så forskelligt som det nu engang er, hvordan kan man finde en fællesnævner der bestemmer: ‘dette er den bedste’? Den bedste vil så kun være den bedste baseret på læsertal.
Men skulle vi så sige at Miinto, Eurowoman osv. havde haft en fair og informeret (i selvsamme områder som du nævner) jury, så har de jo næsten automatisk et kriterie de skal have med uanset læsertal. Mode. Og ikke bare hvilken som helst type mode. Mode der inspirerer; tildels er trendy, skaber trends eller er ualmindeligt unikt, mode der inspirerer osv. osv. osv. Så snart man sætter nogle reelle kriterier, må læsertal da ryge ud af døren. Ellers ville vinderen næsten altid være den eller de største i blogosfæren. De innovative og/eller trendy er yderst sjældent de populære i klassen.
Mit alternativ til dit forslag ville være at dem, der ved hvad de taler om (bloggerne!) skulle overveje om de kunne bruge lidt tid på at tale/tweete/fb-chatte sammen, finde på nogle nominerede hver især (efter JERES kriterier), samle disse sammen til måske 5-10 stykker og så lægge en afstemning ud til deres fælles læsere. Så ville i have en rigtig Blogpris og hvem ved om der ikke var nogle firmaer eller samarbejdspartnere, der rent faktisk gerne ville støtte jer…
Beklager mit lange svar og mine hyppige talebobler. Jeg kan SÅ godt lide dem, når jeg skriver.

Pudderdåse Katja

Det er også en god idé Christina. PS. jeg elsker lange svar!
Inde i mit hoved (men dette er jo IKKE mit projekt og jeg har intet haft med at gøre, så…) så kommer det her selvfølgelig igen næste år. Og så er der flere kategorier.
Der er denne som den er nu. Men så er der flere kategorier, for der mangler nogen: Madblogs fx. som er blevet KÆMPE stort. Skønhedsblog sføli også 😉
Men også en til nye, upcoming talent-lign. kategori, måske lidt som du taler om. Eller en undergrund eller… hvad sådan en kategori kunne hedde. Jeg synes det er en god idé, du har, men det skal være som et supplement til det her – ikke i stedet for 🙂
Altså til alle andre priser, så er der jo også 117 kategorier
Men hvorfor skal der overhovedet være priser? Det synes jeg måske ikke der skal. Det her er vist også mest ment som en protest 🙂 En protest mod at nogen andre udefrakommende forsøger at drive plat på os.

Christina

Jeg ved ikke lige hvorfor, men jeg har ikke mulighed for at svare på dit sidst givne svar så du får et her. Nu er jeg så enig med dig.
Kategorier (og klare kriterier) er næsten nødvendige i et sådant medie som blogs, ellers giver man køb på grunden de hver især er så fantastiske.
Derudover kan jeg godt forstå det, at der bliver lavet denne protest afstemning. Er selv stoppet med at købe modeblade, da det generelt bare var rygklapperi og betalte reklamer formuleret af ‘journalister’ hele bladet igennem. Men jeg håber til stadighed at der sker en revolution og de fomår at bringe noget saglighed tilbage. I mellemtiden bruger jeg sider som pudderdåserne, youtube, style.com osv til at få mit fix.

Pudderdåse Katja

Kære Christina
Det er heller ikke nogen hemmelighed at vi ønsker os, at magasinerne ville bringe den saglige journalistik tilbage (mange har gjort noget skal dog siges…) De kender mit nummer, jeg håber, de ringer 😉
Kh. Katja

Camilla

Helt helt enig! Jeg synes det kunne være fedt hvis alle læsere stemmer på youblush som årets modeblog. Jeg kan virkelig godt se ironien at en beautyblogger bliver kåret til årets modeblogger… Måske de så vil genoverveje prisen næste år…
Jeg var inde for at se hvem de nominerede er. Jeg bed mærke i følgende sætning:
“Modeblogprisen i Danmark blev for første gang afholdt i 2011. Den nye pris blev taget godt imod af både bloggere samt af de danske modemagasiner.”
Så vidt jeg husker var der en del bloggere sidste år, der ikke tog så godt imod den nye pris…

Pudderdåse Katja

Det har jeg også grinet over. Den blev MILDEST talt ikke taget godt imod sidste år. 😀
Sara er pissedygtig, men hun er skønhedsblogger. Til Aussies arrangement sidste gang var hun og vi nomineret i en skønhedskategori og hun vandt. Det var fair, og det var i orden. Lad os få en kategori for os selv 🙂 For så mangler der altså mange andre på den liste!

Sacha

Nu bliver der på FB nævnt at det er veninder og nogle der er indenfor branchen og så bliver hele looklab lige hængt ud, med andre ord man peger fingre af et konkurrende netværk – sorry men sådan kommer jeg let til at opfatte det.
Det skal siges at jeg ikke har noget favoritnetværk, og så er jeg helt enig i at en forholdsvis fair konkurrence kræver mere gennemsigtighed og struktur.

Pudderdåse Katja

Det forstår jeg godt, og det er jeg sådan set helt enig i er et problem, at de er blevet syltet ind i det her. Looklab er nogle pissegode og pisseseje bloggere og de har hver som en fortjent al den hæder og ros, de kan få – især Sofie som så helt meningsløst er blevet forbigået.

Mette WK

Er det jer, som er nomineret som modeblog? He he… Jeg følger ikke så meget med i priserne. Jeg kan bare godt lide at læse blogs – men det er vel også det, det hele handler om 😉

Pudderdåse Katja

Præcis- Tak Mette, så længer I læser med kan alt det andet være lige meget.
Og nej, så tossede har de sgu alligevel ikke været 😀

Julie

RESPEKT!!! 🙂

Caroline

Nu har jeg fulgt med i debatten hele dagen, og jeg har også været inde og stemme på Modeblogrevolutionens undersøgelse, for den er da helt klart vildt relevant.
MEN der er altså nogle ting ved jeres argumenter, som jeg ikke kan følge. Vil du uddybe?
– Du og andre skriver, at nogle af EWs nominerede blogs ikke er opdateret i flere måneder. Jeg har gået alle (kvinde)blogs’ne igennem i dag, og de så alle opdaterede ud for mig. Har jeg overset noget??
– Hele Looklab (minus Sofie) er trods alt ikke nomineret. Det er vel lidt en overdrivelse. Louises Fashiontale er heller ikke nomineret og heller ikke Styleintuition, plus selvfølgelig heller ikke de to inaktive blogs, Anna Sofies Closet og CharlotteD.
Resten virker ganske rigtigt suspekt, og lige meget om der er noget om det eller ej, er det et dårligt valg fra EWs side ikke at gøre mere ud af præsentation og forklaringer, så denne slags usikkerhed opstår. Jeg er ikke dybt inde i modeblogverdenen, så vil ikke blande mig mere ind i det – men stille spørgsmålstegn kan man i hvert fald sagtens.
//Caroline

Pudderdåse Katja

Hej Caroline
Ja selvfølgelig vil jeg det 🙂 Jeg skal være den første til at stå op for retten til at stille sig kritisk.
Den blog, der ikke er opdateret er en af herrebloggerne, Gentl8.com/. Den er ikke opdateret siden juli – indtil den blev nomineret, så kom der to indlæg på.
Og nej, hele Looklab er ikke nomineret, undskyld det er en retorisk overdrivelse 🙂 Du har naturligvis helt ret. Beklager hvis det ikke stod klart, hvad jeg egentlig mente.
Kærlig hilsen Katja

Miinto & Eurowoman – det dér er en ommer! | Daniel Ishøj

[…] Pudderdåserne skriver I deres indlæg: ” Og i sidste ende er der EN og kun EN, der kan vælge, hvem der Danmarks bedste blog, og det er dig. Dig, der læser, det vi skriver – dig, der har skabt, det, som blogmediet er i dag – DIG som læser blogs og er skyld i at vi eksisterer. Blogs er et læserdrevet medie. I skaber os og I lukker os ned. Uden jer er vi intet. […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *